Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.10 Anotace: Prezentace obsahuje několik cvičení zaměřených na procvičování komunikačních dovedností v různých situacích a na rozvíjení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.10 Anotace: Prezentace obsahuje několik cvičení zaměřených na procvičování komunikačních dovedností v různých situacích a na rozvíjení."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.10 Anotace: Prezentace obsahuje několik cvičení zaměřených na procvičování komunikačních dovedností v různých situacích a na rozvíjení slovní zásoby. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura Autor: Mgr. Zuzana Lindovská Jazyk: český Očekávaný výstup: Odlišuje spisovný a nespisovný projev a vhodně užívá spisovné jazykové prostředky vzhledem ke svému komunikačnímu záměru. Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : šestý ročník základní školy

2 Komunikační situace Ale, ani se neptej? Čus, jak žiješ?

3 Vyber si jednu dvojici obrázků a ve dvojicích si zkus připravit rozhovor. 1. 2. 3. 4. 5. 6.

4 Rozvíjení slovní zásoby Z písmen zadaných slov zkus utvořit co nejvíce nových slov (jednotlivá písmena můžeš použít jen tolikrát, kolikrát jsou obsažena ve slově): KOTEN, T. Škola? V pohodě! Most: Hněvín, 2006. ISBN 80-86654-18-4. (s.47). listonoška reklamovat samoobsluha čtvrthodinka

5 Hra se slovy EMEPRACLESRYB NUJÁCKZ POZÁÉÉMU Podle slabik a hlásek v tabulce zkus utvořit co nejvíce slov za 2 minuty:


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.10 Anotace: Prezentace obsahuje několik cvičení zaměřených na procvičování komunikačních dovedností v různých situacích a na rozvíjení."

Podobné prezentace


Reklamy Google