S T R A Š I D E L N Ý D Ů M Věci Informace Obrázky  Povídka Povídka  Povídka Povídka  Povídka Povídka Délka a výška Co to je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Židé za 2.světové války….
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
Zamilovaná církev - aneb láska, která nepomíjí Vyškov, , Viktor Baláž.
Elektronická učebnice - I
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Třída 3.B ZŠ Mánesova Pavla Mitáčková V úterý 15.4 jsme se neučili. Jeli jsme na výukový program do Koryčan. Ráno jsme se sešli u školy. Jeli s námi.
Co napsat do pisku Co vytesat do kamene.
R O S T I S L A V P O S P Í Š I L H U D E B N Í C I, P T Á Č N Í C I A K R A J I N Y l i s t o p a d G a l e r i e A v i a t i k.
ČTYŘČATA. Strom v popředí se jmenuje Dřezovec trojtrnný (Gleditsia Triacanthos). Pochází ze Severní Ameriky, první výsadby u nás jsou datovány rokem 1835.
Vodní nádrž Šance.
Doplň do korálků násobky čísla 2
Constructions with by Rewrite the following sentences using by constructions. Do not change the aspect. Vzor: Chci hrát tenis. Chtěl/Chtěla bych hrát tenis.
Očísluj dopisy násobky čísla 2
Zábavná matematika.
Původní číselníky pocházejí z číselníků v IS/STAG (provizorní, rozsáhlé, určené pro denní studium, …) – Stejně jako všechna provizoria i tohle nakonec.
Pády a koncovky: Cases & Endings Adjust the words between slash marks to fit their contexts, using the appropriate case endings. Vzor: Co budeš dělat o.
Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.
PREZENTACE aneb KDYŽ VÍŠ O ČEM MLUVÍŠ. Co tě čeká a nemine V průběhu zhruba 2 – 3 měsíců se budeš učit pracovat s PWT prezentacemi My víme, že jsi zdatný.
Jsou v ž ivot ě chvíle, kdy nám p ř ítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej cht ě li mít p ř i sob ě.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJiřík z Poděbrad Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Automatická presentace se zvukem
PŘÍSLOVEČNÉ URČENÍ (Pu)
Příprava scénického čtení Lenoši – LDO ZUŠ Nové Strašecí.
Nicholas Winton.
Nicolas Winton.
Bratři Čapkové.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Napiš jméno krále a jeho manželky z dnešního příběhu. ACHAB A JEZABEL 2. Jak se žilo Izraelitům za vlády tohoto krále?
Song Presentation. RL10 nová slova Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Dokážeš si představit, co by se stalo, kdybychom Bibli používali tak,
Cesta domů Rok 2011 očima čísel Valná hromada sdružení 2012.
Vývoj v Rusku.
VY_32_INOVACE_22_17 Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis Název materiálu Doba Rudolfa II. Anotace – Žáci se formou prezentace seznámí se.
PRAHA Praha 2006  Taková malá fotečka z Václaváku.  Nejsme na ní sice všichni, je tam jen pár lidiček který seděli pod sochou Sv.Václava.
Řešení úloh v testech Scio z matematiky zadaných ve školním roce 2011/2012 pro 6. ročník (7. – 12. úloha) VII. označení digitálního učebního materiálu:
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Šel jsem na preventivní prohlídku a zjistil jsem, že jsem nemocný:
Albrecht z Valdštejna 7.ročník.
Dopis od Boha.
Matematika Přímá a nepřímá úměrnost 7. ročník
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Řešení.
Radion Drozdov.  První hry se objevují v roce  Thomas Goldsmith si nechal patentovat tento nápad a vymyslel tak první hru.  Hra se odehrávala.
22. základní škola Na Dlouhých 49 Plzeň
„kráčejte s námi po Českých památkách“. Nejlákavější kulturní památka Nazdar turisto, jsi připraven na pořádný výlet? Tak to bych tu pro tebe měl jednu.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová 1756, Čáslav
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
CESTA PAPÍRU Recyklace. Doma  Já, Nikol a Olča jsme si vyrobily papírového panáčka Žoseffu.  Po nějakém čase se Žoseffa stala nepotřebnou, a tak stala.
Matematika – 2. ročník ZŠ „Slovní úlohy vážně i nevážně“
Slovní úlohy HRA. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jitka Vystavělová Datum: 14.
Deník Malého Poseroutky STARÁ ŠKOLA Jeff Kinney. Úvod Toto je nejnovější kniha od Jeffa Kinneyho – desátá z této série Každá kniha bude světovým bestsellerem.
Vlasta Faktorová rozená Daňková ze Sedlčan Zpracovaly Veronika Macháčová a Kateřina Cihelková Sedlčany 2015.
Vyjádření příčiny a důsledku. Příčina (spojka PROTOŽE) Petr byl sám doma, protože jeho rodiče šli do divadla. Proč byl Petr sám doma? Protože jeho rodiče.
Tomáš Havlický. Karlova Rodina  Otec: Jan Lucemburský  Matka: Eliška Přemyslovna  Jeho pravé jméno: -Václav IV Eliška Přemislovna Jan Lucemburský.
Vypracoval: Michal Horejš Obor: Technické lyceum Předmět: Biologie
Seznámení se s hláskami a jejich dělení
Statistika „Jak by měl vypadat tvůj ideální den?“
GRAVITAČNÍ SÍLA. GRAVITAČNÍ POLE
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346,příspěvková org.
Předmět: prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Čas 2.část
Šel jsem na preventivní prohlídku a zjistil jsem,
benefiční cyklistický závod v rámci projektu
ČESKÁ LITERATURA 8-9 JAN NERUDA- PRÓZA
Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu:VY_32_Inovace_40_Samohlásky a souhlásky Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Šel jsem na preventivní prohlídku a zjistil jsem,
Dějiny ČR Marie Terezie - osvícená panovnice
Prezentaci připravil: Martin Zubalík
Šel jsem na preventivní prohlídku a zjistil jsem,
Transkript prezentace:

S T R A Š I D E L N Ý D Ů M Věci Informace Obrázky  Povídka Povídka  Povídka Povídka  Povídka Povídka Délka a výška Co to je

V Ě CI NA VÝROBU

INFORMACE ZZáklad: 4 hodiny MMalba nábytku: 1 hodinu FFotky: DDoba výroby: až

 Strašidelný dům dřív nebyl strašidelný, ale byl to normální dům, ve kterém se odehrála krutá vražda a po velké vraždě se domu ujala firma Gumíci. Ti se po týdnu odstěhovali. Po pár měsících se o domu dozvěděli staří zabijáci a do domu zavolali duchy. O tom se dozvěděli vyháněči duchů, kteří zahynuli mezi duchy. Poté se domu ujala vláda Káťa-Jana a dům nechaly zrekonstruovat. Po velké válce se dům stal bůhvíčím.

 Dům kdysi byl obsazený knížetem Pepíkem Ludvickým, který zemřel a dům zůstal napospas. Poté dům obsadila vláda a dům nechala dočista zbourat. Když šel švec kolem místa, kde stál dům, promluvil na něj kus kamene a švec nechal postavit nový hezký dům, který prodal za milion Kč pánovi, jenž zde vychoval strašidla, a tak se stal dům strašidelný.

 Kdysi to byl palác, který při válce puknul na dvě půlky. Nastěhovaly se do něj dvě rodiny, které se po letech odstěhovaly. Do domu se nastěhovali vyháněči duchů, kteří zjistili, že je tam těhotný duch, který každou chvíli porodí. Ducha zabili a odjeli ho prodat. Když se vrátili, byla to akce na prohlídky. Vyháněči duchů odjeli a do domu se nastěhovali duchové, tím se stal dům strašidelným.

 Výška: 43 cm Jiných v ě cí Délka: 31 cm spousty…  Hloubka: 31 cm  4 pavu č iny  2 duchové  12 pavouk ů

CO TO JE Není to oby č ejný d ů m ale strašidelný.

 Informace od: Káťa+ Jana  Obrázky z mobilu: Zbyňka Průši.