ředitel sekretariátu AutoSAP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AUTOMOBILOVÝ PRŮMYSL V SASKU
Advertisements

Výrobní závod Hajnice H.L.F. spol. s r.o. Hajnice 127
Poplatky za systémové služby - změny v roce 2002.
Škoda auto Mladá Boleslav
Cesta k vyhlášení architektonické soutěže prosinec 2004: NK předložila MK ČR investiční záměr na novou budovu 20. prosince 2004: NK a Rada hl.m. Prahy.
Historie Od roku 1946 jedinými zástupci zaměstnanců - odbory Zákon 144/1946 Sb. o jednotné odborové organizaci –§1 – název ROH Po roce 1989 Zachování principu.
FIRMA BAŤA A TÁBORSKO Ing. Vladimír Štípek, Ph. D
Sdružení veřejně prospěšných služeb. SVPS Základní informace Sdružení veřejně prospěšných služeb je nezávislá organizace s působností na území celé České.
STROJÍRENSKÝ PRŮMYSL ČR Autor: Mgr. Jana Závodná
64. zasedání Rady ředitelů Sdružení automobilového průmyslu „Automobilový průmysl v ČR Základní údaje a fakta Aktualizace za rok 2006“ Aktualizace za rok.
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
Návrhy usnesení Členská schůze občanského sdružení MAESTRO CLUB Kolovraty dne
64. zasedání Rady ředitelů (Brno, 7. června 2007)
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Legislativa a životní prostředí Předkládá: Řídící tým „Legislativa a životní prostředí“ ve složení:
Rektor Zdroj:
Vznik ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Rada ředitelů SAP Brno. Czech Automotive Society ČAS - Česká automobilová společnost Samostatný právní subjekt v rámci ČSVTS (Český svaz.
František Halm Postavení a úloha nestátní neziskové organizace v projektu Aktivizační a vzdělávací centrum.
Bohemians Historie V roce 1905 byl spolek SK Kotva zaregistrován u C&K místodržitelství s novým názvem AFK Vršovice a přihlásil se u Českého fotbalového.
Vznik JČP obchodní, s.r.o. Řešitel: Václav Pech Školitel: Prof. Ing. Jan Váchal, Csc. Bachelor of Bussines Studies 2004/2005 Institute of Technology, Sligo.
Vývoj české ústavnosti
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
70. zasedání Rady ředitelů (Brno, 5. června 2009)
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Statistika inovací v Českém statistickém úřadě Odpovědné a kontaktní osoby: Ředitelka odboru statistik rozvoje společnosti: Ing.
Osobnosti Charty 77 Václav Havel Petr Uhl Jiří Dientsbier Jiří Hájek.
Asociace výzkumných organizací EUREKA evropská spolupráce v oblasti aplikovaného a průmyslového výzkumu a vývoje Ing. Václav Neumajer výkonný předseda.
Druhý workshop klastru v oboru zpracování kamene Hradec Králové, Klastry – přehled právních forem Ing. František Žoček Projektový manažer.
Obnova vozového parku v České republice
Česká republika: Dálnice Hospodářský zeměpis
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
Kontakt, dotazy Dovozy ojetých osobních automobilů do ČR v roce 2014 Dovozy ojetých osobních automobilů do ČR v roce počty osobních automobilů ve.
Mobilový průmysl v ČR Automobilový průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2009 Ing. Martin Jahn, prezident Sdružení AP Brno, 3. června 2010 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO.
Klub sběratelů baleného cukru
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
Firemní prezentace. Něco o nás Předmětem podnikání je stavební činnost s prioritním zaměřením na provádění dopravních, občanských, bytových, inženýrských.
Teplárna Otrokovice po změně majoritního vlastníka XVII. SEMINÁŘ ENERGETIKŮ Jelenovská.
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
80. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) + workshop Technologické platformy „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Průhonice, 14. prosince 2012 Sdružení.
1 Mezinárodní konference Týden udržitelného rozvoje – Nové způsoby výroby – MPO, Praha, Prezentace firmy TOS KUŘIM - OS, a.s. Podklady pro vystoupení.
Brno, 2. června Sdružení automobilového průmyslu Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Strategická.
Charta 77.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
Společné zasedání Rad ředitelů ZAP SR a Sdružení AP „Postavení automobilového průmyslu v ČR a aktuální problematika jeho firem“ Ing. Pavel Juříček, Ph.D.
Technologická platforma Vozidla pro udržitelnou mobilitu Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague Vedoucí projektu: Ing. V. Volák, Ricardo Prague.
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu Projekt „AutoAdapt“ Projekt „AutoAdapt“ (stručná informace) Ing. Antonín Šípek, ředitel sekretariátu.
Sdružení automobilového průmyslu BRANO GROUP, a.s. FÓRUM HOSPODÁŘSKÝCH NOVIN, Brno AKTUÁLNÍ PROBLEMATIKA FIREM ČR – EURO Ing. Pavel Juříček,
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
68. zasedání Rady ředitelů (Průhonice, 10. prosince 2008)
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Automobilové a motocyklové výstavy “ ve složení: Ing. Šípek Antonín,
76. zasedání Rady ředitelů (Brno, 2. června 2011)
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Legislativa a životní prostředí Předkládá: Řídící tým „Legislativa a životní prostředí“ ve složení:
71. zasedání Rady ředitelů (Průhonice, 3. prosince 2009)
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Mobilový průmysl v ČR Automobilový průmysl v ČR Souhrnné výsledky za rok 2009 Ing. Martin Jahn, prezident Sdružení AP SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU.
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Hospodářská politika a zaměstnavatelské vztahy“ ve složení: Ing.
79. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP “ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
78. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) + workshop Technologické platformy „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Průhonice, 1. března 2012 Sdružení automobilového.
Rada ředitelů AutoSAP Základní informace Počet zapojených firem: 19 Počet proškolených zaměstnanců: 1418 Rozpočet: Kč z Operačního.
Automobilový průmysl v ČR
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Společnost s ručením omezeným – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí,
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Akciová společnost – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Určeno pro:žáky 2.ročník středních škol Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Česká republika Téma: Česká republika – průmysl Jméno autora: Mgr. Tomáš.
Konstruktér smíchovské vagónky
Stáže pedagogických pracovníků u zaměstnavatelů
v automobilovém průmyslu ČR
Transkript prezentace:

ředitel sekretariátu AutoSAP Ing. Antonín Šípek, ředitel sekretariátu AutoSAP

Trochu z historie, trochu s úsměvem V rámci automobilového průmyslu a motorismu působila již na počátku 20. století řada spolků a organizací. Český klub automobilistů – založen v roce 1904 1908 - stát vzal motorismus na vědomí, Panská sněmovna přijala Zákon o povinném ručení Svaz rakouských automobilových průmyslníků – zmínka o něm již v roce 1909 1918 - pro údržbu silnic zůstaly v Čechách jen dva parní válce 1919 - z Kopřivnice vyjíždí první série nákladních automobilů TATRA Automobilní sekce kovodělného průmyslu československého – sdružovala všechny československé automobilní továrny, působila v době celé první republiky - prvním sekretářem se stal František Richter, předtím pracovník firmy Tatra a automobilky Praga 1924 - spolupořadatelem autosalonu , který se konal v Brně, se stala Automobilní sekce kovodělného průmyslu československého a Svaz obchodníků a živnostníků pro obor automobilový Svaz obchodníků a živnostníků pro obor automobilový – působil v době celé první republiky Svaz zaměstnavatelů kovoprůmyslu - v roce 1921 se jeho generálním sekretářem stal Ing. Karel Hrdlička, pozdější ředitel mladoboleslavské škodovky a ASAPu Sdružení československého autoobchodu – vzniklo v roce 1928 ASAP – Akciová Společnost pro Automobilový Průmysl – vzniká v roce 1930 a zahrnuje mladoboleslavskou automobilku, automobilní oddělení v Plzni, opravny a řadu filiálek 1932 - bylo rozhodnuto, aby k řidičským zkouškám nebyli připouštěni absolventi pokoutních autoškol 1934 - organizovaná banda zlodějů krade benzin u čerpadel, některá čerpadla dokonce obsluhuje a inkasuje peníze - v Táboře vzniká továrna na výrobu zapalovacích svíček BRITA

Trochu z historie, trochu vzpomínek 1946 až 1989 … doba národních podniků a centrálního řízení Automobilová výroba, prodej vozů a jejich dílů – to vše bylo soustředěno do velkých národních podniků. Z těch známějších je možno uvést např. poválečné Automobilové závody , soustředění československých výrobců příslušenství do pod značku PAL ( Příslušenství Automobilů a Letadel), sloučení výroby pneumatik pod značku BARUM (z Baťa, Rubena, Matador) a samozřejmě podnik Mototechna. Direktivní organizační struktury byly několikrát změněny a přejmenovávány - ČZAL = Československé závody automobilové a letecké, Československé závody na výrobu vozidel, Sdružení SNA = Sdružení středních nákladních automobilů) a byly završeny v roce 1965 vytvořením ČAZ = Československé automobilové závody). Ty fungovaly jako řídící a plánovací centrum automobilového průmyslu v podstatě až do roku 1988, kdy ukončily svou činnost pod názvem APK – Automobilový průmysl, kombinát. 1947 - první poválečný Autosalon v Praze, třetí poválečný v Evropě (po Paříži na podzim 1946 a Ženevě na jaře 1947) – další skutečný Autosalon se pak konal až v roce 1991 1950 - v automobilovém průmyslu pracuje přes 36 000 osob, v Praze byla zavedena havarijní odtahová služba 1952 - poslední den v roce vznikl n.p. Autobrzdy v Jablonci nad Nisou 1969 - ve Vrchlabí zahájena výroba mikrobusu ŠKODA 1203 1971 - v Mladé Boleslavi vyrobeno 134 158 osobních automobilů, otevřen první úsek dálnice D1 z Prahy do Mirošovic 1979 - od 1. srpna omezena maximální rychlost na silnicích a dálnicích v ČSSR 1984 – benzin Special stál 8 Kč / litr , Super byl o 1 Kč dražší 1987 - na MSV Brno poprvé představen nový osobní automobil ŠKODA Favorit - výroba nákladních vozů v Československu dosáhla maxima – celkem 51 194 ks

Trochu z historie, trochu vzpomínek rok 1970 1985 - 1998

Komunikace v té době (1988 – 1990) ……… Měly jen firmy Automobilové závody, národní podnik (nyní ŠKODA Auto) a PZO MOTOKOV, od r. 1991 i AutoSAP Základním komunikačním prostředkem byl telefon ….. … někde a někdy i dálnopis

Co jezdilo na našich silnicích (1988 – 1990) ……… Škoda 130 - první vozidlo sekretariátu

Co jezdilo na našich silnicích (1988 – 1990) ………

… a co bylo na pultech prodejen (1988 – 1990) … a je i dnes (2014) Připraven pro všechny účastníky zasedání!

Založení Sdružení organizací automobilového průmyslu 1. zasedání Rady ředitelů - 27. červen 1989 - nyní část je TRW Automotive Czech, BRANO Group a Monroe Czechia - nyní část je VARROC Lighting Systems a Halla Visteon Autopal - nyní VOLKSWAGEN SLOVAKIA - nyní ČZ - nyní JAWA Moto - nyní BRISK Tábor - nyní IVECO Czech Republic - neexistuje, část je Modelárna LIAZ, TEDOM a LAF - společnost byla zrušena - nyní MOTOR JIKOV Group - stále MOTORPAL - název Mototechna nyní užívá např. MOTOTECHNA PRAHA, Mototechna Předváděcí vozy, Mototechna Group a další - později Kögel - nyní MAGNETON - nyní část je PMP PAL International a PAI Beroun - neexistuje, jméno PIKAZ má však v názvu 7 společností - nyní TÜV SÜD Czech

Tato smlouva platí v podstatě dosud Tato smlouva platí v podstatě dosud. V průběhu let 1991 až 2014 byly provedeny jen dílčí doplňky ve vazbě na změnu legislativy (změny právní postavení, platby a DPH, názvy orgánů sdružení apod.). V současné době je Sdružení automobilového průmyslu stále zájmovým sdružením právnických osob vedeným dle nového Občanského zákoníku ve Spolkovém rejstříku u Městského soudu v Praze pod č. L 58661 .

DALŠÍ ROZVOJ ČLENSKÉ ZÁKLADNY 1990 AVIA Ashok Leyland Motors, s.r.o. BSS - Brandýské strojírny a slévárny s.p. PANAV, a.s. Senice na Hané Dačické strojírny s.p. - TRW - DAS a.s., Dačice BRANO Group, a.s., Hradec n. Moravicí (BRANO) TATRA Trucks, a.s., Kopřivnice (TATRA) GUMOTEX, a.s., Břeclav 1991 ŠKODA AUTO a.s., Mladá Boleslav METALIS Nejdek s.r.o., Nejdek BUZULUK Komárov, nástupnická a.s., Komárov KAZETO, s.p., Přerov 1992 ROBERT BOSCH odbytová společnost s.r.o., Praha FERODO a.s. - Federal-Mogul Friction Products a.s., Kostelec n. Orlicí MANN FILTR JIPAP s.r.o. - MANN + HUMMEL (CZ) s.r.o., Nová Ves METAL Ústí n. L. - KS Kolbenschmidt Czech Republic a.s., Trmice BARUM Continental spol. s r.o. - CONTINENTAL Barum s.r.o., Otrokovice ÚAMK, a.s., Praha Jihostroj a.s., Velešín ….. a další

PŘEDSTAVITELÉ SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU 1989 – prvním předsedou Rady ředitelů Sdružení automobilového průmyslu byl na zakládajícím zasedání (27.6.) zvolen Ing. Ludvík Kalma , ředitel MOTOR JIKOV České Budějovice. 1991 - po získání právní subjektivity zůstává předsedou Rady ředitelů Ing. Ludvík Kalma , již jako předseda představenstva ŠKODA a.a.s. Mladá Boleslav (v této funkci působil od 27. března 1991). 1992 - předsedou Rady ředitelů Sdružení AP byl na 15. zasedání Rady ředitelů v Ústie nad Priehradou zvolen Ing. Vlastimil Devera, generální ředitel AVIA Praha. Za místopředsedy byli zvoleni Ing. Karel Sklenář (MOTORPAL) a Ing. Jozef Uhrík (VW Bratislava). 1994 – na 23. zasedání Rady ředitelů v Brně byl předsedou Rady ředitelů podruhé zvolen Ing. Vlastimil Devera. Ing. František Lošek (MOTOR JIKOV České Budějovice), Ing.Vratislav Kulhánek (ROBERT BOSCH České Budějovice) a Ing. Jozef Uhrík (z titulu prezidenta ZAP SR jako kolektivního člena) se stali místopředsedy Rady ředitelů. 1996 - proběhlo 30. zasedání Rady ředitelů, na kterém se stal předsedou Sdružení AP Ing.Ludvík Kalma, předseda představenstva ŠKODA a.a.s. Mladá Boleslav. Ing.Vratislav Kulhánek (ROBERT BOSCH) a Ing. Vlastimil Devera (Daewoo Avia) byli zvoleni za místopředsedy Sdružení AP. 1996 (24. listopadu) – Ing. Ludvík Kalma, zakládající člen Sdružení AP, první a soudobý předseda Rady ředitelů, tragicky zahynul.

PŘEDSTAVITELÉ SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU 1997 - na 33. zasedání Rady ředitelů v Holýšově dochází ke změně Společenské smlouvy a Statutu Sdružení AP, funkce „předseda“ Rady ředitelů je nahrazena funkcí „prezident“ Sdružení AP. Prezidentem Sdružení automobilového průmyslu byl v mimořádných volbách zvolen Ing. Vratislav Kulhánek , ještě jako ředitel firmy ROBERT BOSCH České Budějovice. Rada ředitelů měla 76 členů. 16. dubna se Ing.Vratislav Kulhánek se stal předsedou představenstva ŠKODA AUTO a.s. 1998 - v řádných volbách na 36. zasedání Rady ředitelů v Hradci Králové byl prezidentem Sdružení AP zvolen Ing. Vratislav Kulhánek , předseda představenstva ŠKODA AUTO a.s. Na místa dvou viceprezidentů byli zvoleni Ing. Karel Sklenář (MOTORPAL) a Ing. Vlastimil Devera (DAEWOO AVIA). Počet členů Sdružení AP v roce 1998 přesáhl číslo 100. 2000 - Ing. Vratislav Kulhánek se stal prezidentem Sdružení AP na další dvouleté období. Za viceprezidenty Sdružení AP byli zvoleni: Ing. Rudolf Černý (KAROSA), Ing. Ladislav Glogar (AUTOPAL) a Ing. Karel Sklenář (MOTORPAL). Uvedení představitelé byli opakovaně zvoleni v roce 2002. 2004 - v březnu na svém 54. zasedání Rada ředitelů zvolila na další dvouleté funkční období Dr.h.c. Ing. Vratislava Kulhánka za prezidenta Sdružení AP, Ing. Ladislava Glogara (AUTOPAL), Ing. Rudolfa Černého (KAROSA) a Ing. Pavla Juříčka (BRANO Group) za viceprezidenty Sdružení AP. Volby v roce 2006 daly stejný výsledek. 2007 – v prosinci na svém 65. zasedání Rada ředitelů zvolila Ing. Martina Jahna (ŠKODA AUTO) za prezidenta Sdružení AP a za viceprezidenty Sdružení AP Ing. Jiřího Černého (TPCA Czech), Ing. Pavla Juříčka (BRANO Group) a Ing. Oldřicha Svobodu (HELLA Autotechnik). Toto složení potvrdily i volby v roce 2009.

PŘEDSTAVITELÉ SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU 2011 – v prosinci na svém 77. zasedání Rada ředitelů zvolila na další funkční období: Ing. Martina Jahna, člena dozorčí rady ŠKODA AUTO a.s. a vedoucího mezinárodních fleetových prodejů VOLKSWAGEN AG za prezidenta AutoSAP Ing. Pavla Juříčka, předsedu představenstva BRANO Group a.s., za viceprezidenta AutoSAP Ing. Marka Ryšavého, generálního ředitele HELLA Autotechnik, s.r.o., za viceprezidenta AutoSAP Ing. Bohdana Wojnara, člena představenstva ŠKODA AUTO a.s., , za viceprezidenta Auto AutoSAP Od voleb v prosinci 2013 pracuje Představenstvo AutoSAP v tomto složení: Ing. Martin JAHN, prezident AutoSAP, člen dozorčí rady ŠKODA Auto a.s. a vedoucí mezinárodních fleetových prodejů VOLKSWAGEN AG Ing. Pavel JUŘÍČEK, viceprezident AutoSAP a místopředseda Divize výrobců příslušenství, předseda představenstva BRANO Group a.s. Ing. Marek RYŠAVÝ, viceprezident AutoSAP, generální ředitel HELLA Autotechnik, s.r.o. Ing. Bohdan WOJNAR, viceprezident AutoSAP, člen představenstva ŠKODA Auto a.s. Ing. Pavel PACHOVSKÝ, předseda Divize finálních výrobců vozidel, předseda představenstva a generální ředitel IVECO Czech Republic, a.s. Ing. Petr KARÁSEK, místopředseda Divize finálních výrobců vozidel, generální ředitel TATRA TRUCKS a.s. Ing. Ladislav GLOGAR, předseda Divize výrobců příslušenství, výkonný manažer MAK, o.s. Ing. Mojmír ČAPKA, místopředseda Divize výrobců příslušenství, předseda představenstva BRISK Tábor, a.s. Ing. Miroslav DVOŘÁK, místopředseda Divize výrobců příslušenství, předseda představenstva MOTOR JIKOV Group a.s. Dr. Ing. Karel LUŇÁČEK, zástupce Divize účelových organizací, ředitel a jednatel společnosti MECAS ESI s.r.o. Ing. Antonín ŠÍPEK, ředitel sekretariátu AutoSAP Ing. Ján PRIBULA, ředitel sekretariátu ZAP SR (z titulu kolektivního členství ZAP SR v AutoSAP) Naše vize: Česká republika, nejlepší místo pro automobilový průmysl. Naše poslání: Vytvářet podmínky, poskytovat potřebné služby a zastupovat společné zájmy svých členů vedoucí k rozvoji a trvalé konkurenceschopnosti automobilového průmyslu v České republice.

+ + + + VÝVOJ LOGA SDRUŽENÍ 1989 1990 - 1993 1994 - 2003 2003 - 2011 od 2011 1990 - doplnění názvu sdružení 1994 - změna písma, zakomponování trikolóry + 2003 - změna SAP na AIA i v české verzi 2011 - zcela nové logo sdružení v Cz i En

Děkuji Vám za pozornost. 17