Extrémy Čech a Slovenska v EU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium Moravský Krumlov Sexta.  Zadluženost vládního sektoru ČR se v rámci zemí EU zlepšuje  Česko se s podílem deficitu rozpočtu dostalo  na HDP.
Advertisements

Prezentace: Tomáš Orálek Marek Smital.  Vlastnosti navigací porovnáme na vybraných příkladech:  TomTom  Dynavix  Garmin  Mio.
Počet žáků ve třídě Marcela Matějková Dagmar Šetková Martina Říhová
Evropské vlajky 5. ročník
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Předmět: Název materiálu: Výuková.
Výsledky z exkluzivního výzkumu pro MMR – 1. pololetí 2008 Příjezdový cestovní ruch ČR Září 2008 / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
Potraviny na trhu v ČR. DPH na potraviny v ČR a okolních státech ČR v roce 2007 = 5% ČR v roce 2013 = 15% Polsko = 5% Litva = 5% Francie = 5,5 % Nizozemsko.
Česko.
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.10/
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Evropská unie.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Hrubá - prostá incidence nádorů kolorekta u mužů 1. Maďarsko 88,29 2. Česká Republika 86,73 3. Japonsko 77,74 4. Německo 75,39 5. Nový Zéland71,77 6. Austrálie.
Charakteristika trhu práce v Jihomoravském kraji.
Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod ve výuce III_Shrnutí_Riskuj Evropská integrace pro pedagogy s posílením aktivizačních metod.
VY_52_INOVACE_Z.9.36-hospodářské organizace ve světě-prezentace
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
EU.
Evropská unie Za předpokladu použití mapy Evropy a psacích potřeb.
Najdi na slepé mapě Evropy státy podle zadání
Analýza knihovnických standardů za rok 2006 knihovny Jmk Provozní doba Nákup knihovního fondu Kč na 1 obyvatele Roční přírůstek Počet studijních míst Veřejně.
Standard Eurobarometer 72 / Podzim 2009 – TNS Opinion & Social Standard Eurobarometer EUROBAROMETR 72 VEŘEJNÉ MÍNĚNÍ V EVROPSKÉ UNII Podzim 2009 ZVEŘEJNĚNÍ.
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
Standard Eurobarometer 71 / Spring 2009 – TNS Opinion & Social Standard Eurobarometer EUROBAROMETR 71 VEŘEJNÉ MÍNĚNÍ V EVROPSKÉ UNII Jaro 2009 ZVEŘEJNĚNÍ.
EVROPSKá UNIE.
Evropská unie.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Evropa – úvod do učiva.
Ekonomika a ekonomie Evropské unie Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
ČESKÁ REPUBLIKA Vlajka Znak. Obecně Hlavní město: Praha Hlavní město: Praha Počet obyvatel: Počet obyvatel: Rozloha: km².
Porovnání výroby a prodejů vozidel ve světě
Projekt „Environmentální výchova ve školních úlohách, experimentech a exkurzích“
Euro – měna Evropanů Eurem lze platit kdekoli v tzv. eurozóně.
Jméno autora: František Sajdl Třída/ročník: H4A, 4ročník
Čísla kolem nás (MĚNA).
Členské státy a jejich hlavní města
Státy Evropské Unie a podnebí jejich hlavních měst
EVROPSKÁ UNIE.
Inovace filologických studijních oborů v souladu s potřebami na trhu práce Reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
Ekonomika pivovarského průmyslu
Historický vývoj EU Petra Henychová.
ŘETĚZY VAMBERK.
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Nerovné odměňování žen a mužů – příčiny a současná situace v ČR Mgr. Veronika Šprincová.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
JSEM OBČANEM EVROPSKÉ UNIE Učebnice od s. 14 n.. EUROOBČAN ČR je od roku 2004 členem EU Občané EU mají stejná práva a povinnosti (bez ohledu na to, ve.
Kateřina Janovská.  Populace stárne  Rodí se málo dětí  Staří lidé žijí déle  Muži umírají dřív  „ Musím déle pracovat“  „Nebude na důchody“  „Bude.
A jeho krásy.  Polsko je stát ležící ve střední Evropě.  Hraničí s: Německem  Českem  Slovenskem  Ukrajinou  Běloruskem  Litvou  Ruskem  Ze severu.
VÚPSV, v.v.i., Karlovo nám. 1, Praha 2, tel.: , Zkušenosti s pracovní imigrací v České republice Jiří Vyhlídal VÚPSV.
V září byl publikován report za období , relevantní je rovněž loňský report za období (WEF 2014) a report za srovnávací období.
EDUCATION AT A GLANCE 2015 Country Notes a klíčová data pro ČR Převzato dne z internetové stránky ministerstva školství:
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_06 Autor: Marcela Holíková Anotace: Sada materiálů slouží k úvodu učiva o Evropě a EU. ZEMĚPIS - EU.
Sousední státy ČR Vlastivěda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
Uhelný průmysl v Evropě nová publikace EURACOAL Dr. Renata Eisenvortová Manažer evropských záležitostí Czech Coal a.s. Člen výkonného výboru EURACOAL Těžební.
Metodický list Hra je určena pro dva týmy.
Pakt stability a růstu EVSE Šárka Horáková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Občanem Evropské unie.
Problémy trhu práce v České republice a Evropské Unii
Výsledky mezinárodního výzkumu OECD
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Najdi na mapě : Česko Rakousko Maďarsko Polsko Řecko Německo Švédsko
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Transkript prezentace:

Extrémy Čech a Slovenska v EU

Ze Slovenských prezentací se nás nejvíce zaujaly: Hodnoty IQ v EU Platy poslanců v EU Prodej automobilů a kol Jak se žije v Evropě MS hokej

Spotřeba Alkoholu na osobu- Bučková Na první pohled z grafu je poznat, že největší spotřebuju piva má Česká republika, dále Irsko, Spojené Království, Irsko, Moldavsko, Maďarsko, Slovensko, Rusko, Ukrajina a nakonec Francie. Dále nejvíce destilátů se nejvíce vypije v Rusku, dále na Ukrajině, Slovensku, Moldavsku, Česku, Maďarsku, Finsku, Francii, Irsku a ve Spojeném království.

Průměrná měsíční hrubá mzda- Vidlák Zde vidíme průměrný měsíční plat v některých Evropských Státech včetně Česka a Slovenska. Můžeme si všimnout, že například v Dánsku si lidé vydělávají podstatně více než u nás

Rozvodovost- Bindzarová Země Svateb na 1000 obyvatel Rozvodů na 1000 obyvatel Podíl rozvodů a svateb (v %) Rok Belgie 4,2 3,0 71 2010 Portugalsko 3,7 2,5 68 Maďarsko 3,6 2,4 67 Česko 4,4 2,9 66 Španělsko 2,2 61 Slovensko 4,7 47 Rakousko 4,5 2,1 Česká republika je zemí s jednou z největších rozvodovostí na světě (66 %), která je i vysoce nad průměrem Evropské unie (44 %). Ve spojení s tím, jak málo dětem u nás po rozvodu zůstává péče obou rodičů (5 %), to představuje obrovský podíl dětské populace postižené ztrátou jednoho rodiče.

Nezaměstnanost- Kuchaříková V zemích Evropské unie nemá práci rekordní počet lidí. Nezaměstnanost se drží na historicky nejvyšších úrovních. Celkově nemá zaměstnání skoro 27 milionů osob, což je 11 procent občanů unie. V zemích eurozóny nezaměstnanost přesahuje 2 procent.

Cena elektřiny- Mašová V Německu se platí 6,63 Kč/kWh = 0,26 eur. Na Slovensku se platí 4,4 Kč/kWh = 0,173 eur. V České republice se platí za 1 kWh 3,79 Kč = 0,149 eur. Celá Česká republika ročně spotřebovává kolem 58, 66 TWh. Celá Česká republika tedy ročně zaplatí přibližně 222,3 miliardy Kč, což je v přepočtu asi 8,1 miliardy eur. Slovensko ročně spotřebuje přibližně 29,1 TWh. Slovensko tedy ročně zaplatí za elektřinu 128,04 miliardy Kč, což je asi 4,7 miliard eur. Ve srovnání s Německem platí Česká republika o 1,7 Kč/kWh = 0,11 eur více než Německo. Ve srovnání s Německem platí Slovensko asi o 2,2 Kč/kWh = 0,9 eur více

Děkujeme za pozornost