Kolja 2 Otázky a film. Konverzace: Máte nějaký nový nábytek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Zájmena a pády Adjust the pronouns between slash marks to fit the context. Remember to use the correct case. Vzor: Pozdravuj od /já/ rodiče. Pozdravuj.
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
Sídliště Dukla - Pardubice
Jména a pády Put the nouns between slash marks into the appropriate case, as determined by the context. Vzor: Román se stal tím, čím v /minulost/ byla.
Způsobové slovesa Conjugate the infinitives in the following sentences to fit the context. Vzor: (smět) číst ten časopis? Smím číst ten časopis? *Taken.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
se tábořilo za první republiky 1 Jak se tábořilo „kdysi“  Staré kroniky  Historie  Album věnované ETS  Úryvky z Hlasatele.
MINISTRANTI NAPAJEDLA
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
1. Datum vytvoření: Téma: Slovesa Cíl prezentace: Základní názvosloví a mluvnické kategorie Časová dotace: 45 min Anotace: Výukový materiál.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
Ten, ta, to II Fill in the blanks with the appropriate forms of ten. Vzor: Proč potřebuješ ___ knihy? Proč potřebuješ ty knihy? *Taken from Review Lesson.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Elektrický obvod a jeho části
Kdo chce být milionářem ?
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Správné pády I In the following sentences, put the nouns between slash marks into the correct case. Vzor: Přes naše rozdíly zůstanu /tvůj přítel/. Přes.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Kolja 9.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Constructions with by Rewrite the following sentences using by constructions. Do not change the aspect. Vzor: Chci hrát tenis. Chtěl/Chtěla bych hrát tenis.
Konverzace Máte psa nebo k očku?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Proč je důležité studovat Principy
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST I
ZOHO OFFICE Vypracovala: Iva Ptáčková, A11B0605P 1.
Vyhodnocení dotazníkových šetření prováděných na veletrhu GAUDEAMUS Přípravný výbor – Slavonice Přípravný výbor – Slavonice
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Konverzace: Který měsíc se vám líbí a proč?. Kolja 3 Otázky a film.
projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ předpověď počasí na 13. května 2014.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.

Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. Předpověď počasí na
Nejmenší společný násobek
Násobení zlomků – teorie a cvičení VY_32_INOVACE_19
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY

Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Song Presentation. RL10 nová slova Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Konverzace: Kam pojedete v létě?. Kolja 3 Otázky a film.
Konverzace: Jsi dnes unaven/a? Proč?. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Dopravní značky Zde si vyzkoušíte zda si aspoň kapku pamatujete dopravní značky. Zkuste to bez pomoci rodičů, sourozenců či internetu. Zde najdete jen.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Konverzace: Z čeho máte radost?. Kolja 3 Otázky a film.
Magnetické vlastnosti látek
METEO stanice Výsledky pozorování třída 5.A a 5.B.
Přednost početních operací
Ovoce a zelenina Svět kolem nás
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
1 Sociální a zdravotní centrum Letiny, s. r. o. Pohled zvenčí.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Test určování a zařazování členovců

Budoucí a minulý čas Rewrite the following sentences in the past and future. Use the perfective if possible. Vzor: Začíná překládat román. Začal překládat.
PSYCHICKÁ ZÁTĚŽ PŘEHLED REAKCÍ. ŠKÁLY PRO POSUZOVÁNÍ ZPŮSOB: 0 = NENÍ TO MŮJ ZPŮSOB REAGOVÁNÍ 1 = OBČAS TAK REAGUJI 2 = ČASTO REAGUJI TÍMTO ZPŮSOBEM 3.
Přítomný čas Rewrite the following sentences in the present tense. Vzor: Bolela mě hlava. Bolí mě hlava. *Taken from Review Lesson 4, pg. 193, ex. 1 of.
Transkript prezentace:

Kolja 2 Otázky a film

Konverzace: Máte nějaký nový nábytek

Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

RL4: nová slova

Slovesa pohybu Cvičení na webové stránce

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 1. Dávám vám polovinu.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 1. Dávám vám polovinu. Dám vám polovinu. Dal/Dala jsem vám polovinu. 2. Ztrácí všechno.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 1. Dávám vám polovinu. Dám vám polovinu. Dal/Dala jsem vám polovinu. 2. Ztrácí všechno. Ztratí všechno. Ztratil/Ztratila všechno. 3. Co si přejete?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 3. Co si přejete? Co si budete přát? Co jste si přál/přála/přáli/přály? 4. Nekupuješ mi kávu nebo čaj?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 3. Co si přejete? Co si budete přát? Co jste si přál/přála/přáli/přály? 4. Nekupuješ mi kávu nebo čaj? Nekoupíš mi kávu nebo čaj? Nekoupils/Nekoupilas mi kávu nebo čaj? 5. Celý týden padá sníh.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 5. Celý týden padá sníh. Celý týden bude padat sníh. Celý týden bud padat sníh. 6. Vůbec to nechápe.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 5. Celý týden padá sníh. Celý týden bude padat sníh. Celý týden bud padat sníh. 6. Vůbec to nechápe. Vůbec to nepochopí. Vůbec to nepochopil/nepochopila. 7. Kdy začíná představení?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 7. Kdy začíná představení? Kdy začne představení? Kdy začalo představení? 8. A kdy končí?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 7. Kdy začíná představení? Kdy začne představení? Kdy začalo představení? 8. A kdy končí? A kdy skončí? A kdy skončilo? 9. Děláme to jinak?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 9. Děláme to jinak? Uděláme to jinak? Udělali/Udělaly jsme to jinak? 10. Bojí se to vzít.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 9. Děláme to jinak? Uděláme to jinak? Udělali/Udělaly jsme to jinak? 10. Bojí se to vzít. Bude/Budou se bát to vzít. Bál/Bála/Báli/Bály se to vzít. 11. Mám pořád víc potíží.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 11. Mám pořád víc potíží. Budu mít pořád víc potíží. Měl/Měla jsem pořád víc potíží. 12. Přestává mě to bavit.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 11. Mám pořád víc potíží. Budu mít pořád víc potíží. Měl/Měla jsem pořád víc potíží. 12. Přestává mě to bavit. Přestane mě to bavit. Přestalo mě to bavit. 13. Na všechno zapomíná.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 13. Na všechno zapomíná. Na všechno zapomene. Na všechno zapomněl/zapoměla. 14. Nosí to s sebou.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 13. Na všechno zapomíná. Na všechno zapomene. Na všechno zapomněl/zapoměla. 14. Nosí to s sebou. Bude to nosit s sebou. Nosil/Nosila to s sebou. 15. Kdo z vás zůstává vevnitř?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 15. Kdo z vás zůstává vevnitř? Kdo z vás zůstane vevnitř? Kdo z vás zůstal vevnitř? 16. Nesmíš bydlet mimo město.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 15. Kdo z vás zůstává vevnitř? Kdo z vás zůstane vevnitř? Kdo z vás zůstal vevnitř? 16. Nesmíš bydlet mimo město. Nebudeš smět bydlet mimo město. Nesměl/Nesměla jsi bydlet mimo město. 17. Píšu dopis.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 17. Píšu dopis. Napíšu dopis. Napsal/Napsala jsem dopis. 18. Umíte dobře německy?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 17. Píšu dopis. Napíšu dopis. Napsal/Napsala jsem dopis. 18. Umíte dobře německy? Budete umět dobře německy? Uměl/Uměla/Uměli/Uměly jste dobře německy? 19. Kde stojí?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 19. Kde stojí? Kde bude stát? Kde stál/stála/stálo/stáli/stály? 20. Jezdí vlakem, autem atd.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 20. Jezdí vlakem, autem atd. Bude/Budou jezdit vlakem/Pojede/Pojedou vlakem. Jezdil/Jezdila/Jezdili/Jezdily vlakem/Jel/Jela/Jeli/Jely vlakem. 21. Je jí ho líto.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 21. Je jí ho líto. Bude jí ho líto. Bylo jí ho líto. 22. Nechce se mi poslouchat.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 21. Je jí ho líto. Bude jí ho líto. Bylo jí ho líto. 22. Nechce se mi poslouchat. Nebude se mi chtít poslouchat. Nechtělo se mi poslouchat. 23. Neche mě poslouchat.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 23. Neche mě poslouchat. Nebude chtít mě poslouchat. Nechtěl/Nechtěla mě poslouchat. 24. Jí až moc rychle.

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 23. Neche mě poslouchat. Nebude chtít mě poslouchat. Nechtěl/Nechtěla mě poslouchat. 24. Jí až moc rychle. Bude jíst až moc rychle. Jedl/Jedla až moc rychle. 25. Kdy vychází slunce?

RL3 ex1: Budoucí a minulý čas 25. Kdy vychází slunce? Kdy vyjde slunce? Kdy vyšel slunce?