Dětská tvorba České televize

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha.  KAPKA MEDU PRO VERUNKU Nový původní český muzikál pro všechny generace Příběh o lásce, přátelství, o modré planetě a o tom, jak.
Advertisements

Připravenost České televize na vysílání v HD
STARCI NA CHMELU ELIŠKA VESELÁ.
Formátování odstavce v textovém editoru (Word)
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
Vypracovala: Konzultant: Aneta Pernicová Mgr. Věra Chlupová
Nový dětský okruh České televize
Zdraví Vás KRTEČEK.
Komiks Zpracoval Mgr. Antonín Grafnetter
Přídavná jména přivlastňovací
Zdeněk Smetana.
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_09_CJL_NP2 Ročník:II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Petr Dvořák, generální ředitel České televize Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Zlín Film Fest,
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Dramatika pro děti Workshop ARAS Strana 1.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_14.
Nejlákavější kulturní památka
1. třída. – 2.kolo Názvy knih 10 Názvy knih 20 Názvy knih 30
Jaké budou dětské zprávy na ČT :D?
Zdeněk Miler ( – ) autor: Kateřina Marková.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
Radek Pilař ( – ) autor: Kateřina Marková.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_06.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
Zpracovaly:Lucie Geciová Marie Slezáčková
Programová koncepce ČT :D
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektu
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Jak to, že film se skládá ze spousty obrázků?
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Němcová.1 Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ;
Spisovatelé dětské literatury
vytvořili: Nicolas Ullmann, Ondřej Coufal garant: Jana Ullmannová
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. a 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
České děti jako čtenáři v roce 2013/2014 Praha UISK Vít Richter Národní knihovna ČR
EVVO aktivity pro školy
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_EVH.3.Ste.10_Balet Datum:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
HRAJME SI S DĚTMI! Martin BACH. ASOCIACE HERNÍHO PRŮMYSLU.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: 3/II Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.6 Karel Poláček Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_5B_10_Literatura,divadlo,film,hudba.
JÁ A MŮJ KAMARÁD Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Literatura = písemnictví Jeden z druhů umění, písemné záznamy. Rozdělení: a) odborná literatura b) krásná literatura = BELETRIE c) jednací písemnosti (př.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Animované dobrodružství pro celou rodinu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Stezka vlčat a Cestička světlušek
Martina Drijverová ( ).
Heřmánkovice.
PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_06 Vztahy mezi lidmi
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
MIKULOVSKÉ OZVĚNY 58. ZLÍN FILM FESTIVALU 8.–
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá Název materiálu: VY_32_INOVACE_ VO.7.B.04_vztahy_mezi_lidmi Datum: Ročník: sedmý Vzdělávací.
Transkript prezentace:

Dětská tvorba České televize Barbara Johnsonová, kreativní producentka Jaká bude dětská veřejnoprávní televize ČT :D? Zlín Film Fest, Industry Program 29. 5. 2013

TPS Barbary Johnsonové a ČT: D Kvalita – usilujeme o reprízovatelné formáty s nadčasovou hodnotou a s ambicí stát se součástí pomyslného zlatého fondu ČT1 Pestrost – hlavním zájmem skupiny je dramatická tvorba, ať už animovaná nebo hraná, pro potřeby ČT :D vyvíjíme i další formáty, ale i tam akcentujeme nadčasovost a příběhovost Tradiční i nové žánry – kromě tradičních forem vyprávění se snažíme otevřít prostor i novým formátům

TPS Barbary Johnsonové a ČT: D Animovaná tvorba Zábavné vzdělávání Magazíny Zábavné pořady Hraná tvorba

Animovaná tvorba Večerníček – pohádka na dobrou noc Tarbíci scénář M. Komárková, režie a výtvarník B. Dlouhá kreslený seriál pokračování úspěšných příběhů malých tarbíků a jejich kamaráda marabu Nejmenší slon na světě scénář I. Macků, režie a výtvarník L. Pixa 3D animace příběhy o maličkém slonovi, který se musí prosadit ve světě velkých slonů

Animovaná tvorba Večerníček – pohádka na dobrou noc Králík Fiala scénář I. Binar, výtvarník E. Sýkorová-Pekárková, režie D. Súkup kreslená animace cestovatelská dobrodružství neohroženého králíka Fialy Štaflík a Špagetka scénář manželé Munkovi, výtvarník Z. Smetana, režie M. Otevřel pokračování známých příběhů dvou psích kamarádů

Animovaná tvorba Večerníček – pohádka na dobrou noc Bílá paní na hlídání scénář P. Brycz, výtvarník VHRSTI, režie P. Friedl kreslená animace kreslený seriál o kouzelné bílé paní, která dostane na starost divoká čtyřčata Chaloupka na vršku scénář, výtvarník, režie Š. Váchová loutková animace sedm nových příběhů loutkového seriálu o roce na tradiční české vsi očima malých dětí

Animovaná tvorba Večerníček – pohádka na dobrou noc Připravuje se (výběr) Krteček – výtvarník Z. Miller, režie D. Súkup O Racochejlovi – výtvarník Z. Smetana, scénář E. Šaloun, režie Jiří P. Miška Povídání o tatínkovi a mamince - scénář P. Cmíral, výtvarník a režie K. Dufková Letem světem - dobrodružství rodiny Kokoškovy; námět B. Štolleová, výtvarník a námět J. Petrová

Animovaná tvorba Seriály Dlouhodobá priorita vytvořit mimovečerníčkovké formáty pro starší děti (8 – 12 let) možnost představit náročnější příběhy, které překračují rámec pohádky na dobrou noc Seriály ve vývoji Anča a Pepík, autorka Lucie Lomová; dobrodružné a tajemné příběhy dvou myšek, které řeší detektivní záhady ze svého města Dobrodružství Billa Madlafouska, autor David Laňka; vtipné a s nadhledem vyprávěné příběhy kluka jménem Pravdomil, který si říká Bill, je mu devět, ale strašně by si přál být dospělý

Zábavné vzdělávání Animované cykly ve vývoji Moderní česká poezie pro děti: 13 dílů + 13 básníků + 13 výtvarníků = 39 básniček; netradiční a zábavná cesta k moderní české poezii pro všechny děti Nejsi tu sám: cyklus krátkých anekdot pro děti na téma mezilidských vztahů, které by beze slov a s velkou nadsázkou ukázaly, jak podivně se k sobě někdy chováme; výtvarník a režie P. Koutský O naší přírodě: hravý cyklus seznamuje nejmenší děti s přírodou kolem nás 1.řada Květiny - v dvouminutových dílech představíme nejznámější rostliny; výtvarník a režie M. Procházková

Zábavné vzdělávání Hrané cykly ve výrobě Méďové na cestách: prostřednictvím dvou medvíďat seznamujeme děti se zajímavými místy a s památkami naší země; scénář a režie V. Chaloupek Mistr E: kouzelný odborník na etiketu Mistr E řeší problémy správného chování jak v normální rodině, tak v začarovaném pohádkovém království etikety; námět L. Špaček, režie P. Göbl Chytrost nejsou žádné čáry: zábavný cyklus o logickém myšlení, který se odehrává na půdě pozoruhodného Ministerstva hádanek, kde si diváci mohou ověřit svoje schopnosti řešit zapeklité úlohy; scénář M. Šíma, M. Čermák, režie J. Sládek

Zábavné vzdělávání Hrané cykly ve vývoji Časostroj – cyklus zábavný, ale i dobrodružný a tajemný Historická pravda a fikce očima desetiletého Honzy a jeho kamarádů z minulých časů, kteří se pletou do nejrůznějších událostí a zjišťují, že všechno bylo trochu jinak…

Magazíny Wifina lifestylový magazín, kde můžete najít zajímavosti o všem, co zajímá děti 8 – 12let technika, móda, příroda, hudba, volný čas, sport… režie J. Sládek

Zábavný pořad Srandičková Lhota komediální skeče pro nejmenší děti odehrávající se na malém městě, kde je všechno mnohem legračnější než obvykle scénář D. Drábek, R. Merkner, režie P. Hejnal

Hraná tvorba Pohádky Pohádky (připravované pro ČT 1, ale uvidí je i diváci ČT :D)  Gorilí pohádky (večerníček): příběhy malé gorilky z  pražské ZOO a jejích přátel z africké přírody; scénář a režie V. Chaloupek Duch nad zlato: komediální pohádka volně na motivy Křesadla H. Ch. Andersena s Viktorem Preissem v hlavní roli; scénář a režie Z. Zelenka Připravujeme Anděl strážný: volné pokračování úspěšné pohádky Anděl Páně; scénář L. Konášová, režie J. Strach Princezna a písař: dobrodružná romantická pohádka; scénář R. Merkner

Hraná tvorba Seriály Mazalové seriál sitcomového typu pro děti o soužití jedné příšerné rodiny se skupinkou překvapivě sympatických hradních strašidel scénář R. Merkner, režie B. Hořínek Špačkovi v síti času fantazijní seriál o návštěvách paláce, kterým protéká náš promarněný čas i o láskách a starostech v našem civilním světě scénář L. Konášová, režie K. Smyczek

Hraná tvorba Seriály ve vývoji Ema se má seriál pro nejmenší, ve kterém pětiletá Ema objevuje svět kolem sebe a ten je pro ni zdrojem nečekaným dobrodružství; scénář M. Komárková, režie M. Procházková Jirka za to nemůže komediální seriál o klukovi, který se narodil s talentem k průšvihům. Seriál je inspirován úspěšným filmem Jirka a bílé myšky; scénář a režie K. Janák Felix detektivní seriál, ve kterém parta dětí na malém městě řeší záhady ve stylu Sherlocka Holmese; scénář Š. Titka

Děkuji za pozornost a těším se na diskuzi. Barbara Johnsonová barbara Děkuji za pozornost a těším se na diskuzi. Barbara Johnsonová barbara.johnsonova@ceskatelevize.cz