Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/35.0030.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekty řešené Ústavem mechaniky těles, mechatroniky a biomechaniky Seminář k problematice spolupráce v OP VK
Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Představení projektu a řešitelského týmu Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko – výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
CZ.1.07/2.2.00/ KA1 - Inovace laboratoří Geotechniky využívaných v rámci praktické výuky studentů Fakulty stavební a Hornicko-geologické fakulty.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Představení zajímavých projektů OPVK
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Rozvoj výzkumu a vývoje na Ekonomické fakultě JU CZ.1.07/2.3.00/
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost projekt POSTA PODPORA STÁŽÍ A ODBORNÝCH AKTIVIT PŘI INOVACI OBLASTI TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ NA DFJP A FEI UNIVERZITY.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Konference Škola ve firmě – firma ve škole
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V PRAZE PROSTŘEDNICTVÍM STRUKTURÁLNÍCH FONDŮ EU PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI HOTEL MODRÁ RŮŽE, RYTÍŘSKÁ, PRAHA.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Zdeňka Kielbusová, Karel JanečkaSeminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Západočeská univerzita v Plzni Partner pro SOČ v Plzeňském kraji? Irena Vlachynská, Karel Jedlička Seminář pro autory SOČ, , Plzeň.
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu Lidský faktor v dopravě CZ.1.07/2.3.00/
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií Institut experimentálních.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Projekt ERNIE Moravská zemská knihovna Mgr. Jan Lidmila.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Okna vědy dokořán Rostislav Miarka. Souhrnné informace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa 7.2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/

Souhrnné informace o projektu: Program:Operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:2 – Terciální vzdělávání, výzkum a vývoj Oblast podpory:2.3 – Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Název projektu: Popularizace výsledků dopravního výzkumu Realizace projektu: – Celkové výdaje projektu: ,36,- Kč Příjemce: Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Partner projektu: Univerzita Pardubice Popularizace výsledků dopravního výzkumu

Cíle projektu: •propagace výsledků dopravního výzkumu •podpora vzdělanosti výzkumných pracovníků •zvýšení povědomí o VaV aktivitách Centra dopravního výzkumu, v.v.i. •posílení vzdělanosti studentů v oblasti VaV v dopravě •spolupráce s Univerzitou Pardubice a motivace studentů o spolupráci s Centrem dopravního výzkumu, v.v.i. Cílové skupiny: •výzkumní pracovníci v dopravě •zájemci o VaV práci •VŠ Popularizace výsledků dopravního výzkumu

Rozdělení klíčových aktivit projektu: •POPULARIZAČNÍ (Pravidelná prezentační odpoledne, Vědecké snídaně, Dny otevřených dveří, Konference) •VZDĚLÁVÁCÍ (Vzdělávací semináře – Marketing a marketingová komunikace v podmínkách v.v.i.; Ochrana, ohodnocování a správa duševního vlastnictví) •DALŠÍ AKTIVITY (Propagačně výukové filmy a realizace 3D vizualizací; webový portál; e-learning; demonstrační funkční modely, Pomocná vědecká síla)

POPULARIZAČNÍ AKTIVITY •Pravidelná prezentační odpoledne (Seznámení se s výsledky práce VaV pracovníků, možnost rozboru prezentace, připraven leták: Desatero prezentačních dovedností.) •Vědecké snídaně (Diskuze VaV pracovníků a odborné veřejnosti na různá témata: Modelování dopravy ze zahraničním hostel Dr. Yasuhiro Shiomi ; Zasedání ČAOVD, kulatý stůl ISV; Vytipování témat pro soutěž Nejlepší studentský VaV záměr; představení CDV zahraničnímu hostu Doc. Shlomo Bekhor, Ph.D.; prezentace firmy URC systems, spol. s.r.o.; Zimní pneumatiky a sněhové řetězy; Zóna 30) Popularizace výsledků dopravního výzkumu

POPULARIZAČNÍ AKTIVITY •Konference - zahajovací konference byla rozdělena do dvou částí v různých termínech: První část konference, (Představení projektu Popularizace, Centra dopravního výzkumu, v.v.i. a Univerzity Pardubice; vyhlášení prvního kola soutěže Nejlepší studentský VaV záměr.) Druhá část konference, (Seznámení se s plněním aktivit projektu Popularizace ze strany Centra dopravního výzkumu, v.v.i. a ze strany partnera projektu Univerzity Pardubice; vyhlášení výsledků prvního kola soutěže Nejlepší studentský VaV záměr a vyhlášení druhého kola soutěže Nejlepší studentský VaV záměr.) Indikátor : Počet podpořených pracovníků v dalším vzdělávání Indikátor : Počet podpořených osob v počátečním vzdělávání Popularizace výsledků dopravního výzkumu

DALŠÍ AKTIVITY •Webový portál Popularizace výsledků dopravního výzkumu

DALŠÍ AKTIVITY •Realizace 9 propagačně výukových filmů na zadaná témata a realizace 9 3D vizualizací stejných témat (Jak na podvody s tachografy, Vysokorychlostní vážení vozidel, Dopravní telematika, Zásady bezpečného chování chodce a cyklisty ve městě, Nástroje bezpečné infrastruktury, Bezpečnost na pozemních komunikacích, Řešení kritických situací na železničních přejezdech, Laboratorní geotechnické zkušební pole, Georadar) Ukázky: •Řešení kritických situací na železničních přejezdech •Vysokorychlostní vážení vozidel Popularizace výsledků dopravního výzkumu

DALŠÍ AKTIVITY •Realizace 9 demonstračně funkčních modelů (Přístroj na vydávání zvuků dopravních prostředků; Model brzdné dráhy vozidla před přechodem; Model manévrování „velkých vozidel“ v křižovatce; Modely různých druhů reflexních odrazek; Kolo se správným vybavením; Model tramvaje ve srovnání s dítětem výšky do 150 cm; Model autobusu ve srovnání s dítětem výšky do 150 cm; Model kamionu ve srovnání s dítětem výšky do 150 cm; Model pneumatiky) Popularizace výsledků dopravního výzkumu

VZDĚLÁVACÍ AKTIVITY •Marketing a marketingová komunikace v podmínkách v.v.i. (Marketing a marketingový mix; Efektivní komunikace; Marketingová komunikace; Školení komunikačních dovedností; PR marketing) •Ochrana, ohodnocování a správa duševního vlastnictví (Duševní a průmyslové vlastnictví, právní předpisy, povinnosti VaV pracovníka při tvorbě předmětu průmyslového vlastnictví, licenční smlouvy, problematika publikování, komercializace, užitný vzor, národní patenty a patenty EU, RU, USA a Japonsko, patentové přihlášky) Indikátor : Počet úspěšně podpořených pracovníků v dalším vzdělávání – 35 Indikátor : Počet úspěšně podpořených osob v počátečním vzdělávání - 8 Popularizace výsledků dopravního výzkumu

DALŠÍ AKTIVITY •Realizace softwaru pro prezentace a administraci elektronických kurzů (Teorie dopravy a dopravní systémy, Pozemní komunikace, Železniční stavby, Vozidla a dopraví technika, Doprava a životní prostředí, Bezpečnost dopravy, Právní aspekty v dopravě a její infrastruktuře, Lidský faktor v dopravě, Řešení diplomových prací) Popularizace výsledků dopravního výzkumu

DALŠÍ AKTIVITY •Realizace softwaru pro prezentace a administraci elektronických kurzů Indikátor : Počet úspěšně podpořených pracovníků v dalším vzdělávání - 6 Indikátor : Počet úspěšně podpořených osob v počátečním vzdělávání - 44 Popularizace výsledků dopravního výzkumu

POPULARIZAČNÍ AKTIVITY •Dny otevřených dveří – – seznámení široké veřejnosti s prostředím Centra dopravního výzkumu, v.v.i – workshop Dopravní výchova pro žáky ZŠ – seznámení široké veřejnosti s prostředím Centra dopravního výzkumu, v.v.i. Pro účastníky připraven doprovodný program v podobě návštěvy pracoviště laboratoří Divize životního prostředí a dopravní infrastruktury, představení Tripodu, měřícího vozu a 3D skeneru. Popularizace výsledků dopravního výzkumu

POPULARIZAČNÍ AKTIVITY Den otevřených dveří formou workshopu: Dopravní výchova -určeno pro žáky Základní školy, Mutěnická Brno Program workshopu: •Výukový film: Zásady bezpečného chování chodce a cyklisty ve městě. •Seznámení žáků se zásadami bezpečného chování chodce, cyklisty ve městě. •Formou hry informovat žáky o Dopravní výchově. •Ukázka demonstračních funkčních modelů a jejich využití v Dopravní výchově. Popularizace výsledků dopravního výzkumu

DALŠÍ AKTIVITY •Pomocná vědecká síla Formou stáže bylo umožněno studentům UPce absolvovat praxi a zároveň tím naplnit aktivitu Pomocná vědecká síla. Stáže byly naplněny v únoru 2014, kdy studentky UPce měly zájem o Divizi bezpečnosti a dopravního inženýrství. POPULARIZAČNÍ AKTIVITY •Závěrečná konference, Seznámení se s naplněnými aktivitami projektu Popularizace ze strany Centra dopravního výzkumu, v.v.i. a ze strany partnera projektu Univerzity Pardubice; ukončení projektu. Popularizace výsledků dopravního výzkumu

Shrnutí naplnění aktivit projektu Popularizace výsledků dopravního výzkumu Klíčová aktivita Plánovaný počet realizací Splněno 1 Pravidelná prezentační odpoledne 13  2 Vědecké snídaně 67 3 Dny otevřených dveří 3  4 Konference (úvodní a závěrečná) 2  5 Marketing a marketingová komunikace v podmínkách v.v.i. 5 modulů / 2x  6 Ochrana, ohodnocování a správa duševního vlastnictví 2 moduly / 2x  7 Krátké filmy o činnosti CDV 9  8 Interaktivní webový portál 1  9 Demonstrační funkční modely 9  10 Soutěž Nejlepší studentský VaV záměr 2 

Shrnutí monitorovacích indikátorů IndikátoryNaplánovaný početRealizovaný počet Poskytovatelé služeb (konzultační pracovníci) Podpoření pracovníci v dalším vzdělávání (pracovníci Centra dopravního výzkumu) Podpořené osoby v počátečním vzdělávání (studenti VŠ) Úspěšně podpořené osoby v dalším vzdělávání (pracovníci Centra dopravního výzkumu) Úspěšně podpořené osoby v počátečním vzdělávání (studenti VŠ) Počet zapojených partnerů 11

Centrum dopravního výzkumu, v. v. i. Líšeňská 33a, Brno telefon: Děkuji vám za pozornost! Kontaktní informace: Irena Mikulová Iva Jurnečková