Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření19.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Legislativa České republiky – současný stav ochrany dětí
Advertisements

Trestní zákoník, zákon č. 40/2009 Sb.
Kybernetické trestné činy v českém trestním zákoníku
Způsobilost k právním a protiprávním úkonům
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření4.
Kateřina Mašková, 2.A Tresty u mladistvých.
Trestní odpovědnost právnických osob Zákon č.418/2011 Sb., O trestní odpovědnosti právnických osob a řízení proti nim (6 částí, 48 paragrafů)
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření27.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
Zákon č.40/2009 sb. Trestní zákoník – zvláštní část
TRESTNÍ PRÁVO hmotné (TPH)
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Trestní právo Trestné činy proti majetku
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Počítačová kriminalita
Digitální učební materiál
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření16.
Název vzdělávacího materiálu
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Terminologie trestního práva
KYBERSTALKING Kyberstalking se odvozuje od pojmu stalking (česky „stopování“, „lovení“). Volně se toto slovo vykládá jako pronásledování, opakované a stupňující.
 Snaha společností vydávajících software (Microsoft corp., aj. ) zabránit jednomu druhu protiprávního jednání (zejména neoprávněnému užívání softwaru.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření30.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření20.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_592_VyZd9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví Předmět: Výchova ke zdraví.
Vybrané skutkové podstaty trestných činů Ideální demokracie zahrnuje pět nezávislých mocí – výkonnou, zákonodárnou, soudní, výběrovou a dohlížecí.. Sunjatsen.
Digitální učební materiál
Úvod do první pomoci. Právní odpovědnost 40/2009 Sb. - trestní zákoník § 150 Neposkytnutí pomoci (1)Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPrávní vztahy Datum vytvoření
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření18.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření23.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Občanské a rodinné právo Datum vytvoření6.
TRESTNÍ PRÁVO I Milana Reichlová.
Jana Kučerová Kateřina Raisová Lucie Matoušková Monika Pastorková
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření27.
TEST 1. Čeho se dopustil Kapitán, když pustil družinu Jezevců nocovat do lesa? 2. Čeho se dopustil Koumák, když kluky zavedl do seníku? 3. Mělo by na celou.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.1 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka Obecné zásady první pomoci Typ: DUM - výkladový Předmět:
SIK Skupina odhalování informační kriminality
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření31.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření27.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření23.
TRESTNÍ PRÁVO Objekt trestného činu Mgr. Petr Čechák, Ph.D.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Vývojová stadia trestného činu
Tresty a ochranná opatření
I. Rok 2008 Celkem dopravních nehod Zjištěný alkohol DN s hmotnou škodou DN se zraněním alkohol a DN hmotná škoda4 918 alkohol.
Kontrola Protokol Správní řízení Rozhodnutí o uložení pokuty
Medicína a trestní právo stav po rekodifikaci tr. zák.
TRESTNÍ PRÁVO hmotné (TPH)
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada35 AnotaceTrestní.
Policejní prezidium Základní statistické údaje o trestné činnosti v roce 2011 plk. Mgr. Martin Červíček.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_14 Název materiáluPadělané.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření28.
PRAHA, SÚKL, „Léčivé přípravky – reklama zaměřená na odborníky“
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Název vzdělávacího materiálu
Název projektu: Moderní škola
Název vzdělávacího materiálu
Přehled opatření uložených za spáchání trestného činu (provinění)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vnější systémová charakteristika finančního práva
Trestný čin znásilnění ve světle Istanbulské úmluvy
Trestní odpovědnost firem 1.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Žídek Jan. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Právní rámec pomoci obětem domácího a sexuálního násilí
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Padělání a pozměnění veřejné listiny ÚO Praha venkov – ZÁPAD oddělení hospodářské kriminality 23. července 2013.
Transkript prezentace:

Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření Ročník4. ročník čtyřletého a 8. ročník osmiletého G Stručný obsahspolečná práce s třídou – seřazení vybraných trestných činů na základě skutkové podstaty a trestní sazby Způsob využitíslouží ke kontrole d. ú. – vyhledání informací z trestního zákoníku – a ke společné práci – sestavení „žebříčku“ t. č. podle společenské nebezpečnosti AutorMgr. Přemysl Šil KódVY_32_INOVACE_20_ZSIL12

4. Trestné činy II Společně doplňte • skutkové podstaty a trestní sazby vybraných čtrnácti trestných činů. • únos dítěte a osoby stižené duševní poruchou

4. Trestné činy II únos dítěte a osoby stižené duševní poruchou Kdo dítě nebo osobu stiženou duševní poruchou odejme z opatrování toho, kdo má podle jiného právního předpisu nebo podle úředního rozhodnutí povinnost o ně pečovat, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo peněžitým trestem.

4. Trestné činy II neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku

4. Trestné činy II neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku Řidič dopravního prostředku, který po dopravní nehodě, na níž měl účast, neposkytne osobě, která při nehodě utrpěla újmu na zdraví, potřebnou pomoc, bude potrestán odnětím svobody až na pět let nebo zákazem činnosti.

4. Trestné činy II padělání a pozměnění peněz

4. Trestné činy II padělání a pozměnění peněz Kdo padělá nebo pozmění peníze v úmyslu udat je jako pravé nebo platné anebo jako peníze vyšší hodnoty, nebo kdo padělané nebo pozměněné peníze udá, bude potrestán odnětím svobody na tři léta až osm let.

4. Trestné činy II podání alkoholu dítěti

4. Trestné činy II podání alkoholu dítěti Kdo ve větší míře nebo opakovaně prodá, podá nebo poskytne dítěti alkohol, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

4. Trestné činy II ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty

4. Trestné činy II ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty Kdo v rozporu s jiným právním předpisem má na prodej nebo pro tento účel vyrobí anebo sobě nebo jinému opatří úmyslně potraviny nebo jiné předměty, jejichž požití nebo užití k obvyklému účelu je nebezpečné lidskému zdraví, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

4. Trestné činy II zneužívání pravomoci úřední osoby

4. Trestné činy II zneužívání pravomoci úřední osoby • Úřední osoba, která • a) vykonává svou pravomoc způsobem odporujícím jinému právnímu předpisu, • b) překročí svou pravomoc, nebo • c) nesplní povinnost vyplývající z její pravomoci, bude potrestána odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo zákazem činnosti.

4. Trestné činy II vražda

4. Trestné činy II vražda Kdo jiného úmyslně usmrtí, bude potrestán odnětím svobody na deset až osmnáct let. Kdo jiného úmyslně usmrtí s rozmyslem nebo po předchozím uvážení, bude potrestán odnětím svobody na dvanáct až dvacet let.

4. Trestné činy II přijetí úplatku

4. Trestné činy II přijetí úplatku Kdo sám nebo prostřednictvím jiného v souvislosti s obstaráváním věcí obecného zájmu pro sebe nebo pro jiného přijme nebo si dá slíbit úplatek, bude potrestán odnětím svobody až na čtyři léta nebo zákazem činnosti.

4. Trestné činy II nenastoupení služby v ozbrojených silách

4. Trestné činy II nenastoupení služby v ozbrojených silách Kdo na základě řádně mu doručeného povolávacího rozkazu nenastoupí za nouzového stavu službu v ozbrojených silách do 24 hodin, ač mu v tom nebránila žádná zákonem předpokládaná překážka, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.

4. Trestné činy II šíření toxikomanie

4. Trestné činy II šíření toxikomanie Kdo svádí jiného ke zneužívání jiné návykové látky než alkoholu nebo ho v tom podporuje anebo kdo zneužívání takové látky jinak podněcuje nebo šíří, bude potrestán odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti.

4. Trestné činy II znásilnění

4. Trestné činy II znásilnění Kdo jiného násilím nebo pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy donutí k pohlavnímu styku, nebo kdo k takovému činu zneužije jeho bezbrannosti, bude potrestán odnětím svobody na šest měsíců až pět let.

4. Trestné činy II loupež

4. Trestné činy II loupež Kdo proti jinému užije násilí nebo pohrůžky bezprostředního násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci, bude potrestán odnětím svobody na dvě léta až deset let.

4. Trestné činy II porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi

4. Trestné činy II porušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi Kdo neoprávněně zasáhne nikoli nepatrně do zákonem chráněných práv k autorskému dílu, uměleckému výkonu, zvukovému či zvukově obrazovému záznamu, rozhlasovému nebo televiznímu vysílání nebo databázi, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

4. Trestné činy II teror

4. Trestné činy II teror Kdo v úmyslu poškodit ústavní zřízení České republiky jiného úmyslně usmrtí, bude potrestán odnětím svobody na patnáct až dvacet let, popřípadě vedle tohoto trestu též propadnutím majetku, nebo výjimečným trestem.

4. Trestné činy II Nyní stanovte nové pořadí. • Srovnejte své volby na základě přibližné představy • a se znalostí trestního zákoníku.

4. Trestné činy II Trestný čin únos dítěte a osoby stižené duševní poruchou přijetí úplatku neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku nenastoupení služby v ozbrojených silách padělání a pozměnění penězšíření toxikomanie podání alkoholu dítětiznásilnění ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty loupež zneužívání pravomoci úřední osobyporušení autorského práva, práv souvisejících s právem autorským a práv k databázi vraždateror