A je nám dvacet let 1993 - 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Služby pro rodiny v ČR výzvy a perspektivy
Advertisements

Divize a představují.
FARNÍ CHARITA Karlovy Vary
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Základní škola Krátká 676 v Klášterci nad Oh ř í ud ě luje DIPLOM Jan ě Zr ů stkové za 1. místo ve školním kole Olympiády z č eského jazyka Mgr. Jana Dimunová.
VOJENSKÉ SDRUŽENÍ REHABILITOVANÝCH OKRESNÍ ORGANIZACE ÚSTÍ NAD LABEM.
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ • 2 přihlášky • termín odevzdání přihlášek: do • termín přijímacích zkoušek: 22. a 23. dubna.
Bílá * Jako každý rok, i letos jsme vyrazili na hory. Kurz byl výjime č ný v mnoha sm ě rech, p ř esto prob ě hl s radostí a d ě.
Státní statistická služba za oblast kultury
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚJEZD U BRNA
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_221_ORIENTACE_V_ČASE Téma: ROK, ROČNÍ.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.
KINANTROPOLOGIE Sport Sciences doc. PhDr. Blahoslav KOMEŠTÍK, CSc:
Základní škola a Mateřská škola Křesetice
Název projektu: U č ení pro ž ivot Reg. č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Č íslo šablony: III / 2 Název sady A: Ve ř ejná správa – obecná č ást.
Jana Janoušková Gymnázium U Balvanu 16 3.ročník
Projektový den Evropa ve škole, škola v Evrop ě ZŠ a MŠ T ě šetice, , p ř ísp ě vková organizace.
Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice od 1. 7
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha – Bratislava - Kyjev Dita Malíková da ň ový poradce.
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
Krou ž ky školní dru ž iny Výtvarný krou ž ek  Ve výtvarném krou ž ku d ě ti zkoušejí malovat r ů znými technikami  Uplat ň ují výtvarný talent  Pracují.
18. – 19. č ervna – zalo ž ení kláštera (do roku 877 pro ž eny) 1066 – kostel vysv ě cen na Románskou baziliku 1525 – klášter tém ěř zni č.
ČTVEREC, OBDÉLNÍK A JEJICH OBVOD A OBSAH pro 5. ročník
 Rybá ř  U č itelka  Policista  Zedník  Bankovní ú ř edník  ICT technik  Uklíze č ka  …
40. Výročí naší školy 1974–2014.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_745.
..Nejrychlejší kolektivní hra na světě..
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Foto 100 let školy Současnost WWW Úvod 1908… Historie Budova školy.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
TROJNÁSOBNÝ OLYMPIJSKÝ VÍT Ě Z.   Mladá Boleslav, Č eskoslovensko  bývalý č eský atlet – ošt ě pa ř  pova ž ován za nejlepšího ošt ě pa.
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
Sídlo: Kolárova 41, Oleška IČO: DIČ: CZ
Celorepublikové sdružení uživatel ů psychiatrické pé č e.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_681.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Klub sběratelů baleného cukru
 Co je strategie? Dlouhodobý plán č inností zam ěř ený na dosa ž ení cíle Z ř eckého „strategos“ – generál - vedení  Rozdíl mezi strategií a taktikou?
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
Partnerství m ě st Brno a Rennes. Partnerství m ě st Brno a Rennes : od r Prvotní motivace: „napravit Mnichov“ V letech 1990 – 2000 d ů raz kladen.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Střední odborné učiliště, Liběchov Autoevaluace školy.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
Z ÁKLADNÍ ŠKOLA, B RNO, G AJDOŠOVA 3 F AKULTNÍ ŠKOLA P EDAGOGICKÉ FAKULTY M ASARYKOVY UNIVERZITY V B RN Ě.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
Zuby Autor: Mgr. Iva Hirschová VY_32_INOVACE_10_Chrup Vytvo ř eno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek.
P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik) pro d ě ti a mláde ž zam ěř ených na rozvoj metod vzd ě lávání v oblasti rozvoje klí.
REGISTRACE:
Ž áci poprvé zasedli do zdejších školních lavic 1. zá ř í Naše škola má vytvo ř ený školní vzd ě lávací program s názvem Aktivita, tvo ř ivost,
DO PODAT P Ř IHLÁŠKU NA SŠ  2 p ř ihlášky na dv ě SŠ  2 p ř ihlášky na 1 SŠ - dva obory – vzor vypln ě né p ř.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO Datum ověření ve výuce: Téma: Evropská unie Tématický okruh: Nadnárodní společenství Vzdělávací.
Jihočeská univerzita V Českých Budějovicích Zdravotně sociální fakulta Katedra právních oborů, řízení a ekonomiky Kolegium děkana 2. června 2009.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Dispoziční řešení prodejen.
Inkluzivní vzdělávání pro Olomoucký kraj
ZŠ Nové Veselí a prevence nežádoucího chování
Moravskoslezský kraj – využití areálu Bílá
Volný čas – kultura: kina, divadla, koncerty, výstavy, muzea
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Spolupráce s rodiči a komunitou
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Transkript prezentace:

A je nám dvacet let 1993 - 2013

Školní rok 1993 - 1994 otevření „Speciální základní školy při MNOF“ 6.9.1993 úvodní projev přednesl ředitel školy Mgr. František Pícha zcela nové zařízení svého druhu; nové, speciální přístupy – propojení výchovně vzdělávacích činností s rehabilitační péči úzká spolupráce s vedením DRS a psycholožkou DRS 1.3.1990 otevření DRS a zahájení předškolního vzdělávání spolupráce s dalšími dětskými specialisty = důraz kladen na týmovou práci počet tříd: 3 počet žáků: 17 počet ped.prac.: 6 cílem – maximální podpora integrace našich žáků do společnosti

Co jsme chtěli a stále chceme? zajištění maximálně podnětného prostředí ve výuce vytváření bezpečného, důvěryhodného prostředí pro žáky i rodiče individuální přístup pestrá nabídka akcí mimo školu – divadla , kina, výstavy, besedy, exkurze účast všech žáků na všech akcích velká nabídka volnočasových aktivit stále nekončící vzdělávání pedagogických pracovníků velký význam např. účast ped. pracovníků na ČFD (dnes EDH)

Školní rok 1994 - 1995 počet žáků: 21 škola v popředí zájmu – návštěvy různých organizací důraz kladen na proškolování pedagogických pracovníků velký význam spolupráce s DRS, účast na ČFD zajištění rehabilitační péče u žáků během dne - DRS získávání prvních sponzorských darů seznámení s hipoterapií

Školní rok 1995 - 1996 počet žáků: 23 1.1.1996 – příspěvková organizace s právní subjektivitou zrušení samostatné ZŠ a MŠ při FN – oční – další elokované pracoviště speciální školy stálé vzdělávání pedagogických pracovníků pokračující podpora volnočasových aktivit zájem o pedagogické praxe studentů VŠ, SŠ

Školní rok 1996 - 1997 čtvrtý školní rok školy byl zahájen pod vedením paní ředitelky - Mgr. Jany Němcové počet žáků: 28 nákup 3 osobních počítačů – umístění ve 3 třídách účast pedagogických pracovníků na školeních PC spolupráce s běžnými základními školami velký význam spolupráce s PPP, SPC vybudování keramické dílny vybudování muzikoterapeutické místnosti další rozvíjení volnočasových aktivit

Školní rok 1997 - 1998 počet žáků: 40 otevření elokovaného pracoviště - zahájení výuky na SOŠ prof. Zdeňka Matějčka na ul.17.listopadu rehabilitační pracovník také na nově otevřeném pracovišti první ročník akce s názvem: „Malé vánoční radosti“ pokračující vzdělávání DVPP další rozšíření volnočasových aktivit v ŠD první smutný okamžik - vzpomínka na Péťu

Volnočasové aktivity školy Keramický kroužek Dívčí klub Hudební Jóga Výtvarný Teraristický Kulinář Taneční Přírodovědný Dramatický Novinář Sportovní: turistický, boccia, lezecké aktivity, plavání Hipoterapie Canisterapie

Školní rok 1998 - 1999 počet žáků: 46 změna názvu: „Speciální školy při MNO“ tradice: - „Malé vánoční radosti“ - „Velikonoční výstavky“ - „Maminko, tatínku, pracuj s námi chvilinku“ - „Den matek“ - „Den řemesel“ – 1.ročník - rehabilitační pobyty - školní časopis - školní kalendář na ul. 17.listopadu se budují speciální místnosti – muzikoterapie, VV dílny druhý smutný okamžik - vzpomínka na Elišku

Školní rok 1999 - 2000 počet žáků: 52 založení sdružení BES

Školní rok 2000 - 2001 počet žáků: 56 od 1.4.2001 – zřizovatel Moravskoslezský kraj možnost podávání prvních žádostí o dotace u MMO byla zahájena tradice rehabilitačních pobytů (Cvilín Krnov)

Školní rok 2001 – 2002 počet žáků: 60 odchod prvních „deváťáků“ na SŠ účast žáků naší školy na Sportovní olympiádě handicapovaných v Opavě

Školní rok 2002 - 2003 počet žáků: 57 nové poznání - canisterapie

Školní rok 2003 - 2004 počet žáků: 60 oslavili jsme 10.výročí školy první mezinárodní projekt spolupráce škol- Comenius: Německo, Itálie, Anglie, Rumunsko, Česká republika velká změna nastává zřízením funkce AP – od 1.9.2004

Školní rok 2004 - 2005 počet žáků: 58 mimo jiné volnočasové aktivity – „Výroba adventních věnců“, „Malování velikonočních vajíček“ – v rámci akce „Maminko, tatínku, pracuj s námi chvilinku “ v rámci Comenia vycestovali žáci s pedagogy na týden do Německa

Školní rok 2005 - 2006 počet žáků: 61 založení školských rad – k 1.9.2005 1.1.2006 – změna názvu „ZŠ a MŠ, Ostrava – Poruba, Ukrajinská 19,příspěvková organizace“ návštěva Anglie v rámci projektu Comenius – žáci i pedagogové spolupráce s ZŠ Michálkovice (vánoční koncert) a porubskými ZŠ – výtvarná dílna, Den řemesel

Školní rok 2006 - 2007 počet žáků: 62 první ročník charitativní akce „Advent plný andělů“ zahájení projektového vyučování na různá témata podání první žádosti o dotaci v rámci ESF

Školní rok 2007 - 2008 počet žáků: 60 implementace ŠVP ZV „Berlička“ zahájení APA aktivit – lezecké aktivity na umělé stěně, v přírodě

Školní rok 2008 - 2009 počet žáků: 62 získaný projekt z ESF na podporu APA aktivit zahájení spolupráce s provozovatelem lyžování na Vaňkově kopci škola se stává klinickým pracovištěm fakulty APA při FTK UP Olomouc

Školní rok 2009 - 2010 počet žáků: 63 převzetí klíčů od Ford Tranzit první lyžařský výcvik v Jánských Lázních uzavření bazénu na ul. 17.listopadu návštěvy aquaparku v Kravařích další tradiční akce: „Divadelní přehlídka ostravských škol“

Školní rok 2010 - 2011 počet žáků: 63 od 1.10.2010 změna ve vedení školy – ŘŠ i ZŘ druhý mezinárodní projekt spolupráce škol – Comenius: Česká republika, Anglie, Belgie, Rakousko

Školní rok 2011 - 2012 počet žáků: 76 plavecké aktivity na „Vítku“ navázání spolupráce novinářského kroužku s Moravskoslezským deníkem

Školní rok 2012 - 2013 počet žáků: 87 poděkování za účast na Vv soutěžích v rámci běžných ZŠ třetí mezinárodní projekt spolupráce škol – Comenius: Německo, Švédsko, Norsko, Francie, Česká republika

Školní rok 2013 - 2014 počet žáků: 95 oslava 20.výročí založení školy poděkování za uplynulá léta a přání profesionálních i osobních úspěchů v dalších letech

Počty žáků 1993 – 2013

Poděkování Děkuji všem za pozornost a přeji krásný advent! Příjemnou zábavu!