Úvod AZZS ČR na základě souhlasného stanoviska členů vstoupila k 1.3.2010 do Unie zaměstnavatelských svazů. Členským organizacím se tak otevřela možnost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

Hlediska hodnocení při výzkumech veřejného mínění  A) Podle oblastí (stav/očekávání)  Životní prostředí  Školství  Životní úroveň  Zdravotnictví 
Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu Projekt „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Závěrečná.
Počet a věková struktura uchazečů v České republice o volná pracovní místa k 31.3./ PhDr. Vendula Raymová Jednatelka společnosti Bohemia EU Planners,
ANALÝZA POLYTRAUMAT V DOPRAVNÍCH ÚRAZECH ZA ROK 2009 a 2010 ÚRAZOVÝ REGISTR ČESKÉ REPUBLIKY.
Celorepubliková soutěž pro jednotky a sbory dobrovolných hasičů.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Plzeň, září 2008,
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích, zejména zdravotnických zařízeních a zařízeních sociálních.
Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.01/ Projekt realizovaný Unií zaměstnavatelských svazů ČR financovaný z Operačního programu Lidské zdroje.
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
Informace o projektech MVČR v oblasti vzdělávání ve veřejné správě 20. června 2011 Odbor řízení lidských zdrojů Oddělení rozvoje a vzdělávání.
Zpráva o činnosti výkonného výboru Komise Knihovníků AMG za období Seminář a valná hromada Komise knihovníků AMG ČR Cheb, října 2007,
Česká asociace adiktologů
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Lucie Myšková, Ph.D – 2011 Pouze oblast PP užívání návykových látek Metodika místního šetření Manuál Etický kodex Standardy 2012 revize v rámci.
Studentská PARDUBICE
Návrh a realizace modulového systému dalšího vzdělávání učitelů v MSK Magdalena Chmelařová Opava 2008.
MOTIVACE V MATEMATICE PROSTŘEDNICTVÍM POČÍTAČE (Diplomová práce) Zuzana Ondrášová M-OV.
Členění území naší vlasti
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Česká republika: poloha, historický vývoj a obyvatelstvo a sídla
Kraje a sídla ČR Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
I. Identifikace projektu Zahájení a ukončení projektu : – Projekt se zaměřuje na tři základní nosné části :  zmapování stavu a vývoje.
Regionální politika a regionální rozvoj 1. cvičení Mgr. Jaroslav Biolek.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Členění území naší vlasti
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Mgr. Milena RÁČKOVÁ Název:VY_32_INOVACE_523_ČESKÁ REPUBLIKA Téma: OPAKOVÁNÍ – KRAJE.
IT ve škole 2499/21/7.1.4/2010 Kraje ČR VY_32_INOVACE_C03 Sada 1 Člověk a příroda ZŠ Pačejov.
ZAJIŠTĚNÍ DIAGNOSTICKÉHO PRŮZKUMU VE VYBRANÝCH ORGANIZACÍCH Projekt OP LZZ „Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Kraje ČR Číslo: EU DUM 6_03 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Závěrečná evaluace vzdělávání cílové skupiny, shrnutí projektu
VY_32_INOVACE_03_Členění území České republiky
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Srovnej kraje podle velikosti rozlohy VY_32_INOVACE_03
VY_52_INOVACE_40_Členění území ČR
ANALÝZA POTŘEB NA ŠKOLÁCH – Výstupy z Dotazníkového ŠETŘENÍ
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: Dětské domovy pro děti do 3 let věku a dětská centra 2007–2016 NZIS REPORT č. K/33 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: logopedie 2007–2016
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: oftalmologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/11 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: pracovní lékařství 2007–2016 NZIS REPORT č. K/27 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: infekční 2012–2016
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: lékárenská péče 2007–2016 NZIS REPORT č. K/30 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: zdravotnická dopravní služba 2007–2016 NZIS REPORT č. K/32 (08/2017)
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: gastroenterologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/2 (08/2017)
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Česká republika územní členění.
Členění území naší vlasti
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována z Evropského.
Vyjmenuj tři kraje ČR podle velikosti VY_32_INOVACE_03
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Úvod AZZS ČR na základě souhlasného stanoviska členů vstoupila k do Unie zaměstnavatelských svazů. Členským organizacím se tak otevřela možnost zapojit se do projektu Evropského sociálního fondu v ČR.

Projekt : Posilování sociálního dialogu s důrazem na zvládání krizové situace při vzniku násilí na pracovištích Činnost AZZS ČR v projektu byla zahájena dne Koordinátorem projektu byla předsedou AZZS ČR jmenována Michaela Málková Členům AZZS ČR byla za účelem představení projektu a jeho cílů rozeslána prezentace ( ). Rovněž byly všem členským organizacím rozeslány propagační letáky a odkaz na webové stránky projektu.

Diagnostické šetření Jedním z prvních úkolů projektu bylo zmapování stavu, vývoje a celkové objektivizace problému násilí na pracovišti s využitím dotazníkového šetření. Dotazníkové řešení realizovalo občanské sdružení EUROEDUCA s cílem oslovit respondentů. Členské organizace AZZS a jejich zaměstnanci byly elektronicky vyzváni ke spolupráci. Osloveni byli všichni zaměstnanci ZZS v ČR, jejichž ové adresy byly zveřejněny na webových stránkách příslušných organizací. Šetření bylo zahájeno dne a skončeno dne Míru zapojení jednotlivých organizací mapuje následující tabulka.

Členské organizace AZZS ČRPočet odeslaných dotazníků ZZS Pardubického kraje p.o67 ZZS Plzeňského kraje, p.o.47 ZZS Ústeckého kraje, p.o.44 ZZS Jihočeského kraje, p.o.27 ZZS Zlínského kraje, p.o.19 ZZS Libereckého kraje, p.o.14 ZZS kraje Vysočina p.o.12 ZZS Jihomoravského kraje, p.o.9 ZZS Olomouckého kraje, p.o.4 ÚSZS Středočeského kraje, p.o.4 ÚZZS Karlovarského kraje, p.o.1 ÚSZS Moravskoslezského kraje, p.o.0 ZZS Královéhradeckého kraje, p.o.0 Celkem248

VÝSKYT NÁSILÍ NA PRACOVIŠTI Celkové rozdělení podle druhu násilí uvádí následující tabulka: Tabulka 1: Četnost výskytu násilí na pracovištích ve zdravotnictví a sociální péči Ve zdravotnických zařízeních bylo za poslední rok fyzicky napadeno téměř 16% respondentů, v sociálních službách až 22%. V převážné většině (90%) šlo o útok ze strany klienta/pacienta, přičemž příčiny incidentu nebyly vůbec vyšetřovány v 70% případů. Zpravidla se napadení odehrávalo uvnitř zdravotnického/sociálního zařízení (76%). Jako nevyhnutelný jej hodnotilo více než 63% respondentů. Fyzické napadení se zbraní se vyskytlo celkem v 3% případů. Zranění jako následek fyzického napadení bylo uvedeno ve zdravotnických zařízeních v 17% případů, vyšší byl výskyt v sociálních službách (téměř 30%). Pracovní neschopnost jako následek incidentu byla uvedena pouze ve 2 případech, a to v oblasti zdravotnictví. V sociálních službách byla častěji (73%) přijímána opatření proti opakování úrazu (školení v asertivním jednání apod.), kdežto ve zdravotnických zařízeních pouze v necelých 27% případech. Značný podíl respondentů v oblasti zdravotnictví (39%) však o výskytu násilí neinformovalo a soudilo, že by to bylo zbytečné; v zařízeních sociální péče byl tento podíl menší - 17%. Pokud jde o hlášení případů fyzického násilí na pracovišti během posledních 12 měsíců (ať už šlo o vlastní napadení nebo o napadení někoho jiného), pak ve zdravotnictví takto bylo hlášeno téměř 10% případů, zatímco v sociálních službách tento podíl dosáhl 20%. fyzické násilí slovní napadání bullying / lobbing sexuální obtěžování rasové ponižování 16,6%45,2%13,0%2,4%1,1% Závěry diagnostického šetření Zdroj: Souhrn statistických výstupů diagnostického šetření - RNDr. Jiří Létal, PhD. (celý dokument na :

Nábor klíčových osob Všechny členské organizace a jejich zaměstnanci byli osloveni s nabídkou přijetí role klíčové osoby v projektu Prevence násilí na pracovišti. Role klíčové osoby spočívala v absolvování zvolených vzdělávacích modulů a specializací na lektorskou činnost ve zvoleném modulu. Vzdělávací program tvořily tyto moduly : Obecná problematika násilí na pracovišti a právní souvislosti Psychologické aspekty násilí na pracovišti a krizová komunikace Základy sebeobrany Management prevence násilí

Vzdělávání klíčových osob Vzdělávání klíčových osob realizovala společnost Kurzy se konaly dle harmonogramu zveřejněného na webu AZZS v Praze a v Olomouci. Účast na kurzech byla hodnocena kreditními body (max.12 kreditů). Program vzdělávání klíčových osob za AZZS ČR absolvovali : MUDr. Jana Šeblová, PhD. – ÚSZS Středočeského kraje Radka Krygarová – ZZS Jihočeského kraje Věra Turková – ZZS Jihočeského kraje Michaela Málková – ZZS Jihočeského kraje MUDr. Jaroslav Gutvirth – ZZS Jihočeského kraje Mgr. Jiří Nousek – ZZS Jihočeského kraje Tomáš Hes – ZZS Jihočeského kraje Tomáš Světlík – ZZS Libereckého kraje

Vzdělávání cílové skupiny v roce 2011 Klíčové osoby, které se rozhodly pokračovat v programu jako lektoři, zahájí školení cílové skupiny (zaměstnanců členských organizací) dle harmonogramu na rok 2011 (zveřejněn na webu AZZS). Kurzy se budou konat v Praze, Plzni, Českých Budějovicích, Brně, Olomouci a Ostravě a budou probíhat po celý rok Zájemci se mohou na kurzy hlásit přes webové stránky projektu v sekci Termíny : Účast na kurzu je hodnocena kreditními body (max. 12 kreditů). Absolvent celého kurzu získá certifikát o celoživotním vzdělávání. Vzdělávání cílové skupiny se mohou účastnit i studenti vykonávající praxi ve zdravotnickém zařízení.

Harmonogram vzdělávání Vysvětlivky:M 1: Obecná problematika násilí na pracovišti a právní souvislosti M 2: Psychologické aspekty násilí na pracovišti a krizová komunikace M 3: Základy sebeobrany M 4: Management prevence násilí na pracovišti

Přihlašování na kurzy

Teoretické a interaktivní bloky programu vzdělávání cílové skupiny 1.Modul - Obecná problematika násilí na pracovišti 2.Modul – Psychologické aspekty násilí na pracovišti 3.Modul – Základy sebeobrany 4.Modul – Management prevence násilí na pracovišti 25

Informace o projektu na internetu Kontakty Michaela Málková Tel : Mgr. Kateřina Hofmannová Tel: , PhDr. Pavla Pikardová Tel :