Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačové sítě.
Advertisements

Síťové prvky.
Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
Školní síť a její připojení k internetu
Síťové karty, parametry
Informatika Počítačové sítě.
D03 - ORiNOCO RG-based Wireless LANs - Technology
Počítačové sítě.
Počítačové sítě – teorie
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
PC SÍTĚ I.
Model TCP/IP Fyzická vrstva.
Lokální počítačové sítě Novell Netware
Co je počítačová síť? Počítačovou sítí se rozumí spojení dvou nebo více počítačů prostřednictvím kabelu, telefonní linky nebo optického vlákna (nebo jiným.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-10.
Návrh počítačové sítě malé firmy
Počítačové sítě vložit obrázek nějaké pavučiny
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Aplikace VT v hospodářské praxi internetové technologie Ing. Roman Danel, Ph.D. VŠB – TU Ostrava.
CCNA 2 3. Network Upgrade. CCNA2: 3. Network upgrade 1. krok: Analýza současného stavu  počet uživatelů  vybavení  předpokládaný růst sítě  internetové.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_051 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Mgr. Ivana Pechová pro výuku předmětu IVT
Internet.
Orientace v principech, možnostech a praktickém využití počítačových sítí Maturitní téma č.6.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Počítačové sítě Architektura.
Počítačové sítě vložit obrázek nějaké pavučiny
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Technická fakulta ČZU Laboratoř výpočetních aplikací.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_540.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-08.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
Počítačové sítě Autor: Marek Jiruš.
Počítačové sítě Základní prvky
CLIENT- TO- SERVER server = řídící počítač klienti = počítače zapojené do sítě PEER- TO- PEER všechny počítače jsou rovnocenné.
Orientace v principech, možnostech a praktickém využití počítačových sítí.
Počítačové sítě Základní pojmy.
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Základy informatiky část 6
Výpočetní technika kód předmětu: VT Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
Síť a MS Windows.
Informační systémy v personálním řízení RNDr. Jan Žufan, Ph.D., MBA
Název materiálu: Bezdrátové sítě Jméno autora: Mgr. Petr Ivánek Vytvořen: únor 2012 Vzdělávací obor: Člověk a svět práce (předmět Využití digitálních technologií)
 Počítačová síť je souhrnné označení pro technické prostředky, které realizují spojení a výměnu informací mezi počítači. Umožňují tedy uživatelům komunikaci.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_02.
INTERNET Mgr. Petra Toboříková. Internet = celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí –WWW (text, grafika a multimédia - hypertextové odkazy)
Kvíz 5. – 6. hodina. Co nepatří mezi komponenty sítě Síťová zařízení Přenosová média MS Office Protokoly.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_13_Počítačové_sítě_II TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
 = jedná se o vzájemné propojení lokálních počítačových sítí pomocí vysokorychlostních datových spojů  vznikl spojením mnoha menších sítí  v každé.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Informatika – Datové sítě
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/08 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Inf Struktura datových sítí. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
PŘEDCHŮDCI POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ … od telegrafu k wifině.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_18_POCITACOVA_SIT.
VY_32_INOVACE_8_10_Počítačové sítě
Možnosti připojení k internetu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Internet - historie.
TÉMA: Počítačové systémy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_14
Počítačové sítě.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Transkript prezentace:

Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu: Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu: Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Může mít integrovanou WIFI anténu a být více portový Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách MODEMY ADSL modem Zpravidla je dodáván poskytovatelem - ISP Může mít integrovanou WIFI anténu a být více portový ADSL splitter Je součástí instalační sady a slouží k oddělení datového a hlasového přenosu Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách Standardy ADSL Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Může mít integrovanou WIFI anténu a být více portový Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách MODEMY CABEL modem Zpravidla je dodáván poskytovatelem - ISP Může mít integrovanou WIFI anténu a být více portový Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách RÁDIOVÉ PŘIPOJENÍ Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

WIFI ROUTER/REPEATER A WIFI ADAPTÉR Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách WIFI ROUTER/REPEATER A WIFI ADAPTÉR Router = směrovač …je to zařízení k vytvoření bezdrátové sítě Může mít integrovány tyto funkce: Repeater AP (access point) Firewall Print server WIFI standardy 802.11 Wifi adaptér použijeme v případě, že počítač nemá integrovanou wifi anténu a nemohl by se připojit k bezdrátové síti. Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách KABELY Metalické ethernetové kabely (kroucené dvojlinky) UTP (nestíněný) STP (stíněný) přímý (k propojení PC se switchem, hubem, routerem…) křížený (k propojení dvou PC navzájem) …..jsou zakončeny koncovkou RJ45 Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách STOHOVACÍ KABELY Slouží k vzájemnému propojení switchů do stacku Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách SWITCH Switch slouží k připojení počítačů a zařízení do sítě. Dříve se používaly HUBy, ale jejich nevýhodou bylo, že zasílaly datový rámec na všechny síťové karty v síti, čímž docházelo ke kolizním situacím. Switch tak učiní pouze poprvé, počká na odpověď a pak si ji adresáta zapamatuje. Bývá v provedení pěti až stovek portů. Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách Ethernetová zásuvka Slouží k připojení počítačů v kancelářích jednoportová dvouportová Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách RACK Slouží k fyzické ochraně a uložení aktivních prvků sítě, switchů, serverů…. O kondici prvků se stará klimatizace, pokud je v racku přítomna. Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách SERVERY webový server – především v síti Internet poskytuje WWW stránky souborový server – slouží např. v podnikové síti jako centrální úložiště dat (dokumentů) databázový server – slouží jako úložiště strukturovaných dat (databází) tiskový server – zpřístupňuje počítačové tiskárny faxový server proxy server – zprostředkovává přístup do jiné sítě (např. Internet) aplikační server – počítač specializovaný na provoz nějaké aplikace mailserver - SMTP služba e-mailu NAS Server/NAS Storage Dokáže posloužit jako file server nebo beckup server Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách SÍŤOVÉ DISKY Jsou vhodné zejména pro domácnosti. Vyplatí se od 2 TB. Lze je administrovat přes webové rozhraní Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách Síťové tiskárny Mají svou IP adresu a mohou na ni tisknout všichni uživatelé v síťi. Je to mnohem výhodnější, než tisknout přes sdílenou tiskárnu počítače, který musí být stále v provozu. Pro kanceláře se vyplatí laserové řešení. Tiskárny mohou být i v bezdrátovém wifi provedení. Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách Ethernetové standardy IEEE 802.3 Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K

Technické prostředky pro realizaci počítačových sítí v domácnostech a malých firmách Děkuji za pozornost Předmět : Počítače David Kupka GB2ISM02K