Výstavba větrné elektrárny v lokalitě Varnsdorf-Špičák RCA Research.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Říjen 2007 Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor GALAXY SÉRIE 2007 Anketa – spokojenost závodníků.
Advertisements

Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2013 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2011 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2012 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
„Zelená energie“ Skupiny ČEZ
vypracovala: Monika Čápová, Michaela Modrová
PaedDr. Zuzana Horváthová, Ph.D. doc. Ing. Josef Abrhám, Ph.D.
Kulinářský ateliér Eva Kandzerová Marta Kubínová Petra Lexová Petr Horák Brno 2010.
Průzkum reakcí publika ČRo 1 – Radiožurnál na změny ve vysílání od ledna souhrn.
PŘÍRODNÍ ZDROJE V EVROPĚ
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Solární Střešní solární elektrárna Informace pro majitele nemovitostí.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
__________________________________________________________________________________________________________________________________________ Vyhodnocení.
Dopady CR na rezidenty, případová studie Lipno nad Vltavou Pavlína Kubů 1.
Moderní způsob zjišťování postojů veřejnosti k veřejné hromadné dopravě osob Ing. Zdeněk Strádal.
Prezentační dovednosti Jiřincová M.. Dobrá prezentace závisí na:  Kvalitním obsahu  Dobrém přednesu  Dobře sestavené prezentaci (v Power Pointu, v.
Větrné Elektrárny Martin Svoboda. Větrné elektrárny jsou čistý zdroj energie. Pomáhají snížit český příspěvek ke globálním změnám klimatu i závislost.
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Pardubický kraj Ing. Jarmila Halouzková
Neber úplatky… …nebo se z toho zblázníš
STRANA 1RWE Transgas ENERGIE BUDOUCNOSTI MÁ JEN JEDNO JMÉNO V Praze
Máme spolupracovníky, kteří plní naše vize a odpovídají potřebám společnosti ?
Obecně  Dělí se na objektivní a subjektivní  Objektivní – politické ekonomické demografické urbanizační ekologické Subjektivní –sociální skupina, znalost.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
Průzkum společnosti Ernst & Young mapuje společné podnikatelské znaky, ale i aktuální problémy.
Tazatelská síť.
Energetika.
Společenské a hospodářské prostředí
VÝZKUM V OŠETŘOVATELSTVÍ
Státní energetická koncepce a postavení plynárenství v ČR Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu České Republiky Praha,
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
VY_32_INOVACE_EKO_07 MARKETINGOVÝ VÝZKUM II. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
Výzkum akademických pracovníků ČR Prezentace pro 7. zasedání sněmu Rady vysokých škol 17. února 2005 Návrh společného projektu Rady vysokých škol a Sociologického.
2. seminární úkol - projekt PSY117. Týmový projekt  Záměrem tohoto úkolu je vyzkoušet si realizaci jednoduchého výběrového šetření.  Pětičlenné týmy.
Hodnocení připravenosti na e-Learning Workshop Bohumil Havel Infinity a.s.
Statutární město Ostrava
Průzkum sebehodnocení zdravotního stavu a disability Popis metody průzkumu Datum: 13. června 2006 Číslo projektu: Připravil: Petr Hrala.
Znalost pojištění ve veřejném mínění Bc. Petr Horák Brno, červen 2012 Vedoucí: Ing. Zuzana Hrdličková, Ph.D. Obhajoba bakalářské práce Oponent: Ing. Ondřej.
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Královéhradecký kraj Ing. Jarmila Halouzková
Marketingový průzkum Milan Mrázek Matematika & Business
Ekonomie 1 Magistři Šestá přednáška Lidský a sociální kapitál, princip přenesené ceny.
( vzdělanostní struktura obyvatel )
Ing. Jitka Nesnídalová, Ph.D. SVŠES, s.r.o. Praha
Autor – Vlastimil Knotek Závěrečná práce.  Elektrická energie je schopnost elektromagnetického pole konat elektrickou práci. Čím větší energii má elektromagnetické.
(c) RPIC-ViP s.r.o. 1 Průzkum mezi podniky v v Moravskoslezském kraji 2006 Hlavní výstupy RPIC-ViP, s.r.o. Výstavní 8, Ostrava,
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
ZELENÝ KRUH Závěrečná zpráva z kvantitativního výzkumu Jitka Zítková, Jitka Haiderová Soukupová | duben/květen 2016.
Výzkumné komunity / Privátní panely / Výzkum trhu Firemní dárcovství Radek Jiřičný Research Director
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
Dotazníkový průzkum ARZ Petr Chroust.
Motto: Je zbytečné plánovat, kam jít, když nevíte, kde jste! Názory a postoje občanů ke Slezance.
Hodnotové hranice mezi voliči politických stran v ČR Prezentace z výzkumu podpořeného grantem č Grantové agentury Univerzity.
ŠIKANA (únor) 2016). 2 METODOLOGIE VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY OBSAH.
Spokojenost občanů Kladna s bezpečností Sonda veřejného mínění Statutárního města Kladna – stručný souhrn Již sedmým rokem je realizována sonda.
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
Závěrečná zpráva ze sociologického výzkumu
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Obnovitelné zdroje energie
Analýza postavení migrantek a migrantů na území hl. m
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Závěrečná zpráva projektu Karmelka
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
Aktuální stav dalšího vzdělávání a vize do budoucna
Sociologický výzkum II.
Firemní dárcovství Radek Jiřičný Research Director
ŽIVOTNÍ SPOKOJENOST U VYBRANÝCH POMÁHAJÍCÍCH PROFESÍ
Název vědeckého projektu
Co říká česká veřejnost?
Transkript prezentace:

Výstavba větrné elektrárny v lokalitě Varnsdorf-Špičák RCA Research

Cílem průzkumu bylo zjistit postoje obyvatel města Varnsdorfu k připravované výstavbě 3 větrných elektráren společností M3V nedaleko Varnsdorfu v lokalitě Varnsdorf-Špičák. Průzkum se uskutečnil na náhodně vybraném vzorku 400 respondentů telefonickým dotazováním; hovory byly prováděny výhradně s obyvateli Varnsdorfu bez sídel patřících do spádové oblasti k městu. Položené otázky: 1.Jaký je Váš vztah k výrobě elektrické energie z obnovitelných zdrojů? 2. Pokud byste měl(a) k dispozici volné finanční prostředky, investoval(a) byste jejich část do výstavby VE, která je jedním z možných obnovitelných zdrojů energie? 3. Jak byste ohodnotil(a) umístění a vzhled VE v krajině 4. Podpořili byste výstavbu VE v lokalitě Varnsdorf-Špičák při splnění všech podmínek daných investorovi. V závěru byl respondent upozorněn na odkaz na internetu o podrobných informací o připravovaném projektu VE.

Následuje demografický přehled vzorku (1.) a vyhodnocení položených otázek otázek (2.,3.,4.,5.). Všechny otázky byly hodnoceny z velké části kladně, nadpoloviční většina respondentů by byla ochotna investovat své finanční prostředky do stavby VE (65,5%). Samotné hodnocení vzhledu postavených vrtulí v krajině taktéž hodnotilo kladně, či spíše kladně (45,6%) respondentů.(hodnocení známkou 1 a 2) Co se týká podpory stavby VE v lokalitě Špičák a s ní daná důvěra investorovi (splnění daných podmínek) tak odpovědi respondentů vyznívají příznivě; vysoké procento (59,5) by stavbu určitě podporovalo - což je zajímavé s ohledem na negativní reakce a prezentace některých ekologických organizací (zásah do krajiny, ohrožení tahu ptáku, apod). Podrobnější výsledky jsou vidět na vyhodnocení otázek podle demografických ukazatelů (8.,9.,10.,11). Zajímavé je i hodnocení VE ze strany respondentů kteří uvedli vyšší věk(9.) nebo status důchodce (11.). Vzhledem k určité „ ostražitosti“ této skupiny k přijímání změn v jejich okolí je výsledek velmi zajímavý. Zbývající tabulky ukazují podporu výstavby VE v závislosti na ochotě investovat vlastní finanční prostředky (6.) a na hodnocení umístění v krajině (7.) Následuje demografický přehled vzorku (1.) a vyhodnocení položených otázek otázek (2.,3.,4.,5.). Všechny otázky byly hodnoceny z velké části kladně, nadpoloviční většina respondentů by byla ochotna investovat své finanční prostředky do stavby VE (65,5%). Samotné hodnocení vzhledu postavených vrtulí v krajině taktéž hodnotilo kladně, či spíše kladně (45,6%) respondentů.(hodnocení známkou 1 a 2) Co se týká podpory stavby VE v lokalitě Špičák a s ní daná důvěra investorovi (splnění daných podmínek) tak odpovědi respondentů vyznívají příznivě; vysoké procento (59,5) by stavbu určitě podporovalo - což je zajímavé s ohledem na negativní reakce a prezentace některých ekologických organizací (zásah do krajiny, ohrožení tahu ptáku, apod). Podrobnější výsledky jsou vidět na vyhodnocení otázek podle demografických ukazatelů (8.,9.,10.,11). Zajímavé je i hodnocení VE ze strany respondentů kteří uvedli vyšší věk(9.) nebo status důchodce (11.). Vzhledem k určité „ ostražitosti“ této skupiny k přijímání změn v jejich okolí je výsledek velmi zajímavý. Zbývající tabulky ukazují podporu výstavby VE v závislosti na ochotě investovat vlastní finanční prostředky (6.) a na hodnocení umístění v krajině (7.)

1. Demografie Všichni respondenti

2. Vztah k výrobě elektrické energie z obnovitelných zdrojů Všichni respondenti

3.Investice vlastních volných fin. prostředků do výstavby větrné elektrárny Všichni respondenti

4. Hodnocení vzhledu a umístění VE v krajině Všichni respondenti

5. Podpora výstavby větrných elektráren v lokalitě Varnsdorf- Špičák Všichni respondenti

6. Podpora výstavby VE ve Varnsdorfu vs. ochota investovat vlastní prostředky Všichni respondenti

7. Podpora výstavby VE ve Varnsdorfu vs. hodnocení vzhledu Všichni respondenti

8. Hodnocení podle pohlaví respondenta

9. Hodnocení podle věku respondenta

10. Hodnocení podle vzdělání respondenta

11. Hodnocení podle výdělečného vztahu respondenta