Popis budovy / místnosti

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Český jazyk (sloh) – 8. ročník
Advertisements

Číslo v digitálním archivu školy
Grafika – 3D Editor. Jaký 3D editor? •3D editorů je velké množství a výběr správného editoru nám velice usnadní práci •Některé jsou vhodné na průmyslový.
Rekonstrukce historického areálu FF MU
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Oceňování věcných břemen
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_05.
Prezentační manažer Kapitola 15.0 (Seznam efektů)
POPIS = informuje o výsledcích pozorování objektů neživých i živých, o jejich pohybu a činnosti.
POPIS teorie.
Téma: Nízkoenergetický dům – balkónové konstrukce a lodžií
Rozdělení ekologických domů Znaky ekologických domů Zjišťování úniku tepla Zateplování domů.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.12 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu statického a dynamického. Vzdělávací.
POPIS.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Nečtiny, Nečtiny 39 Název: VY_32_INOVACE_SADA02_ČESKÝ JAZYK_DUM17 Předmět: Český jazyk Ročník: 2. Klíčová.
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III
Natálka, Anička a Štěpánka
Český jazyk Podstatná jména Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_221.
Kovoplastické pláště Fasádní systém
TVORBA COMBA V POHLEDECH Martina Musilová. Obsah prezentace * Co je to combo * Jak vypadá combo I. * Jak vypadá combo II. * Parametry comba * Druh comba.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VY_32_INOVACE_10_Hláska a písmeno G, čtení slabik, slov
Čím chci být Zpracovala: Mgr
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Slohové postupy.
Transformace Zoner Callisto
Slohový útvar CHARAKTERISTIKA
Stávajíc stav: Dům (velmi malý) starý cca 60 let. Základy kameno-hliněné. Lokalita - Bernartice u Tábora. Vykopaná podlaha do hloubky cca 30 cm Místnosti.
Oceňování věcných břemen OCMB David Slavata. Definice Věcné břemeno je právní vztah ze kterého vyplývá právo na určité plnění na straně jedné a povinnost.
Menu Vytváření menu.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
VY_32_INOVACE_06_Hláska a písmeno R, čtení slabik, slov (SADA ČÍSLO 4)
Domov (bydlení).
STONEK.
Rekonstrukce historického areálu FF MU Druhá etapa 2013 –
Snížení energetické náročnosti ZŠ Mosty u Jablunkova Škola po opravě.
SLOH – popis statický popis uměleckého díla
Svět kolem nás. Tělesa a látky Všechny předměty, které kolem sebe pozorujeme, jsou fyzikální tělesa (stůl, židle, tabule, počítač, dům, automobil, Země,
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky plastů ve stavebnictví. všechny.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení vazníkové konstrukce střech. Půdorys vazníkové.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_2C_CJ9_09_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Příslovce Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu.
Název školy : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF Autor : Jaroslav Bezděk, 2012 – 12 – 01 Název : VY_32_INOVACE_04_Český jazyk Téma : Popis Číslo.
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_2C_08_POPIS_UMELECKEHO_DILA Popis listopadu 2011 Popis – úvod, co vše můžeme popisovat, specifika popisu uměleckého.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková POPIS ? ? ČELIST ? ? LOKET ?
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.1.9 Předložky a předpony Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková MAPA PŘÍBĚHU KDO ? KDE ? JAK ? KDY ? PROČ ? S KÝM ? CO ? KAM ?
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Aleš Jarolím VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Český jazyk_12_Slovní druhy.
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Došková krytina na šikmé střeše z pohledu tradice a dneška
Popis, charakteristika
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Energetické suroviny - palivo
POPIS Mgr. Michal Oblouk.
Podstatná jména pomnožná, hromadná, látková, abstraktní, konkrétní
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
LITOSFÉRA Stavba zemského povrchu
Konstrukce trojúhelníku
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Co jsou to podstatná jména?
Matematika 2 Geometrické útvary.
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 021
ATELIÉR I Azylový dům.
Prezentace z Ateliérové tvorby I
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Čas: 11. – 13. století (místní- zeměpisné rozdíly)
SLOHOVÉ ÚTVARY očekávané pro zadání maturitní písemné práce
Státní regulační komise
Transkript prezentace:

Popis budovy / místnosti

Popis je slohový útvar, ve kterém popisujeme tvory, věci, různé činnosti a přírodní děje Cílem popisu je vystihnout jednotlivé části popisovaného objektu, jejich vlastnosti a vzájemné vztahy

PAMATUJ SI! začínáme celkovým pohledem na budovu pak popisujeme jednotlivosti ( okna, střechu, dveře, plot, komín…) dodržujeme zvolený postup: např. shora dolů, zleva doprava a naopak, od středu k obvodu, ….

Čím se liší stavby na obrázcích? Říkej, jaké jsou:

Říkej, jaké jsou domy na obrázcích.

Při popisu nás zajímá, jak dům vypadá, ale také jak na nás působí, kde se nachází, co je v jeho okolí, jak je zařízený. Kde se nachází tento dům? Jaká má okna? Jakou má střechu? Co ještě bys o domě řekl/a? Chtěl/a bys v takovém domě bydlet? Proč (ne)?

Jaká mohou být okna?

Utvoř přídavná jména: Plot ze dřeva …………….. Záhon s květinami ………………. Okna z plastu ………………. Dům z panelů ……………… Okna ve střeše ……………… Okapy z mědi ……………… Střecha z došků ………………. Místnost v podkroví ………………