Mgr. Ing. Monika Špičáková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mgr. Ing. Monika Špičáková
Advertisements

Závěrečná konference k regionálním individuálním projektům (RIP) „Dobrá práce v Jihočeském kraji“ reg.č.: CZ.1.04/2.1.00/ a „Cesta do práce v Jihočeském.
Komunitární program PROGRESS
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
20. května 2009 Prague Gate, Praha – Chodov II. konference Českého institutu manažerů informační bezpečnosti.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Pracovněprávní vztahy v organizaci
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující.
Firma ABC– cesta k budoucnosti. Dlouhodobé cíle projektu: nastavit systém řízení cílů a následně implementovat ve firmě ABC připravit prostředí /SW MBE/
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Profil HR poradce a školitele
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
tříletý učební obor – Číšník, servírka
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Podpora přijímacího řízení ŠIP KHK Prezentace modulu Podpora přijímacího řízení v rámci projektu Školský informační portál KHK INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Odborná praxe 2 2. ročník prezenčního studia 2012/2013.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Struktura fiktivní firmy.
Jak na pracovní pohovor?
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Motivační dopis zadání
Teleworking v Asseco CR Renata Leflerová Ředitel LZ Praha
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu :„PODPORA STAVEBNÍCH OBORŮ“KONTAKTNÍ MÍSTO PROJEKTU Tato prezentace je spolufinancována.
Operační program vzdělání pro konkurenceschopnost 1.1. Globální grant: Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Zlínském kraji Projekt CZ.1.07/1.1.08/
Vnitřní závazné předpisy
Zkvalitnění vzdělávání a zvyšování kompetence manažerů v rámci studijního programu Ekonomika a management na Fakultě podnikatelské Vysokého učení technického.
Projektový management Přednáška č. 1 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
Jméno: Ing. Jan Pracovitý Tento projekt je spolufinancován z ESF a státního rozpočtu ČR. Společnost: ABCD Robot, s.r.o. Pozice: generální ředitel.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. SCICOM – BASIC RNDr. Anna Matoušková, Ph. D.
1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Firemní bankovnictví a jeho trh – distribuce a odměňování
ŠVÝCARSKÝ SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ A MOŽNÉ INSPIRACE Z NĚJ PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM
Název:VY_32_INOVACE_VVP_9A_5F Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Helena Židová Ročník:9.r. Tematický okruh,
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Jak se pracuje překladateli
Interní postupy MAS Brdy
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Komunitární program PROGRESS
Transkript prezentace:

Mgr. Ing. Monika Špičáková JAPONSKÁ FIRMA V ČECHÁCH aneb Jak se nejlépe v japonské firmě zorientovat Mgr. Ing. Monika Špičáková

Japonská studia pro Univerzitu Palackého v Olomouci se zaměřením na modularitu a uplatnění v praxi CZ 1.07/2.2.00/28.0160 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

OBSAH 1. Pozice ve firmě 2. Přijímací pohovor 3. Tlumočník v japonské firmě 4. Typy tlumočení 5. Typy překladů 6. První dny ve firmě 7. Organizační struktura 8. Oddělení firmy 9. Open-space office 10. Denní rituály firmy 11. Hlavní principy japonské firmy 12. Bezpečnost 13. Dame

POZICE VE FIRMĚ SMLUVNÍ VZTAH FIRMA – TLUMOČNÍK OSVČ X zaměstnanec 1. tlumočník – překladatel 2. tlumočník + jiná pozice 3. konkrétní pozice + hovoří japonsky 4. asistentka hovořící japonsky SMLUVNÍ VZTAH FIRMA – TLUMOČNÍK OSVČ X zaměstnanec

PŘIJÍMACÍ POHOVOR 面接 představení se – japonština 自己紹介 předchozí zkušenosti, vzdělání 経験 pozice právní forma spolupráce finanční ocenění 給料 možné otázky japonských manažerů 質問

TLUMOČNÍK V JAPONSKÉ FIRMĚ aneb co všechno vás může potkat jako tlumočníka 24hodin denně - lékař - policie, pošta - výměna žárovky - večírky - opravy strojů po telefonu - návštěva kosmetického salónu - zamlouvání restaurace, golfu - autoservis

TYPY TLUMOČENÍ 通訳 ve firmě - pravidelné denní porady měsíční meetingy konference schůzky s dodavateli přijímací pohovory pohovory / osobní oddělení prohlídky firmy ve firmě - v kanceláři, na výrobní hale, v jídelně mimo firmu návštěva zákazníka, dodavatele audity zahraniční služební cesty

TYPY PŘEKLADŮ 翻訳 firemní dokumentace normy, směrnice firmy manuály reporty maily zápisy z meetingu report ze služební cesty reklamace právní dokumenty lékařské zprávy

PRVNÍ DNY VE FIRMĚ aneb na co všechno se připravit Tlumočník a nebo „holka pro všechno“ ?

ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 組織図 Prezident 社長 Generální ředitel 部長 (department -部) Manažer 課長 (section -課) Supervisor 職場長 Mistr 組長 ….

ODDĚLENÍ FIRMY Osobní oddělení – HR HR Účetní oddělení 経理 IT IT Nákupní oddělení 購買 - Výrobní oddělení 製造 - Oddělení kontroly kvality – QC 品管 - Oddělení inženýrů エンジニア - Oddělení údržby 保全

OPEN-SPACE OFFICE aneb jak se zorientovat v tak velké kanceláři Co vše je potřeba vědět? - přesný layout - rozlišení křesla - okna Tlumočník : TPCA x Daikin

DENNÍ RITUÁLY FIRMY ranní meeting 朝礼 rozcvička 体操 gongy, hudba 音楽 přestávky 休憩 oběd kouření

HLAVNÍ PRINCIPY JAPONSKÉ FIRMY aneb co nutno dodržovat  AN  SEI   SÓ  RAKU 安 正  早   楽 安全に 正確に 早く 楽に HÓ  REN SÓ 報 連  相 報告 連絡 相談

BEZPEČNOST aneb Safety First OPP- kancelář, hala Uniforma čepice, jmenovka, značky ご安全に

DAME ダメ aneb co nikdy nesmíte - ruce v kapse - žvýkání žvýkačky - jídlo v kanceláři aneb piknik je nepřípustný - sednout si na židli nadřízeného - vstoupit do prostoru manažera - říct dame

DĚKUJI ZA POZORNOST