Operační systém MS Windows xp

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rychlejší ovládání počítače
Advertisements

Klávesové zkratky pro práci s okny
1) Žáci vstupují do učebny na pokyn učitele. 2) Jednotliví žáci pracují na vyhrazeném místě.
Pracovní plocha Pracovní plocha : Tlačítko start
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
PROSTŘEDÍ POČÍTAČE okna Obsah : • Pracovní plocha • Okna • Dialogové okno • Úkoly.
Informatika, základní pojmy
MS Windows.
Obecně o operačních systémech
Seznámení s počítačem.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Polycom® RealPresence® Desktop
Základy počítačů a kancelářský software
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
KIV/ZI cvičení 2 Tomáš Potužák.
IT začátečníci - Word Modul 3.
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.12 Téma: Zkratky pro Windows.
Zpracování a využití informací
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
VY_32_ INOVACE_57_INFORMATIKA_ 3.+4.ROČNÍK_BEZPEČNOST PŘI POUŽÍVÁNÍ POČÍTAČE – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva.
Základy práce s počítačem
TEXTOVÝ EDITOR.
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
NázevWindows – práce v oknech a nastavení Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
T1: Základy práce s počítačem
Řád informatiky Markéta Gajdošová.
Popis a ovládání Plocha I
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Metody geoinženýrství Ing. Miloš Cibulka, Ph.D. Brno, 2015 Cvičení č. 3 Vytvořeno s podporou projektu Průřezová inovace studijních programů Lesnické a.
Přepínání klávesnice Umístění jednotlivých znaků se na klávesnici může měnit v závislosti na tom, jakou klávesnici používáme.U nás se samozřejmě nejčastěji.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Pracovní prostředí počítače
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
Spustit Konec Sára Výšková 7.A. Stisknutím kláves Ctrl + Alt + Delete se vám objeví ikona. Menu.
ALFTPv4.1beta1 aneb Přístup na FTP z počítače Stručný průvodce.
Informatika a výpočetní technika
Základy práce s OS Windows
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Základní nastavení systému
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Informatika Seznámení s provozním řádem Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření září 2011 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační.
WINDOWS 8.1 Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII. Tématický celek: SOFTWARE A HARDAWARE Autor prezentace : Mgr.Jana Hložková EU do škol – šablona III/2 Inovace.
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
PRÁCE NA PLOŠE PC VY_32_INOVACE_08
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
VY_32_INOVACE_09_INFORMATIKA_5_KLÁVESNICE1 Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní družina, Duchcov, Školní 1,
Důležité pojmy pro práci s operačním systémem Windows
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Transkript prezentace:

Operační systém MS Windows xp Práce na školní síti Operační systém MS Windows xp

Úkol 1 Prostuduj si důkladně řád počítačové učebny Případné nejasnosti ti učitel rád vysvětlí

Řád počítačové učebny Je zakázáno vstupovat do učebny bez výslovného souhlasu vyučujícího. V učebně je zakázáno jíst, pít a chovat se hlučně. Je zakázáno jakkoli manipulovat se školním serverem. Je zakázáno manipulovat jakkoli s hardwarem a měnit systémová nastavení. V učebně je povoleno přihlašovat se pouze svým vlastním uživatelským jménem a heslem.

Řád počítačové učebny Je zakázáno měnit cizí hesla, snažit se proniknout do cizích adresářů a dat. Je zakázáno ukládat soubory jinam, než do svého adresáře. Každý ručí za to, co bude pod jeho jménem a heslem v učebně provedeno. Je zakázáno instalovat administrátorem neschválené programy. Je zakázáno stahovat z internetu nelegální software nebo ho přechovávat ve svém adresáři.

Řád počítačové učebny Je zakázáno stahovat z internetu, přehrávat, či ve svém adresáři uchovávat nelegální hudební skladby apod. Při práci na internetu je zakázáno zobrazovat stránky s následujícím obsahem: násilí, zločin, terorismus, drogy, pornografie, hazardní hry apod. Diskety je povoleno používat jen po předchozí antivirové kontrole.

Řád počítačové učebny Škola neručí za zničení nebo poškození dat v domovském adresáři uživatele. Důležité dokumenty a soubory je potřeba uchovávat na disketě, či disku CD. K tisku na školní tiskárně, či k vypalování na disk CD / DVD je třeba výslovný souhlas vyučujícího.

Řád počítačové učebny Při komunikaci po internetu (e-mail, chat, …) je zakázáno rozesílat jakýkoli SPAM, vyjadřovat se vulgárně či sprostě, vydávat se za někoho jiného či poškozovat dobré jméno školy. Nedodržení tohoto řádu bude postihováno zákazem přihlašování na přiměřenou dobu, vážné nebo opakované porušení řádu bude postihnuto úplným zákazem přihlašování, případně kázeňskými postihy.

Úkol 2 Prostuduj si následující informace o školní síti a pečlivě si je zapiš do sešitu

Přihlášení uživatele Zapnout počítač Stisknout klávesy Ctrl + Alt + Delete Zadat uživatelské jméno a heslo Potvrdit „OK“ Počítač se přihlásí k Vašemu uživatelskému účtu na serveru

Pracovní plocha Ikony programů, či dokumentů spouštíme „dvojklikem“ levého tlačítka myši Spuštěný program se zobrazí v samostatném okně Okno lze ovládat tlačítky v pravém horním rohu „křížek“ - zavřít okno (lze také soubor – konec) „čtvereček“ – maximalizovat – roztažení okna přes celou obrazovku „dva čtverečky“ – obnovit – pak lze velikost okna nastavit myší „mínus“ – mimimalizovat – okno se zmenší na dolní lištu – zvětšíme ho pak jedním kliknutím levého tlačítka myši

Pracovní plocha Ikony lze se stisknutým levým tlačítkem myši přesouvat Pravé tlačítko myši na ploše: Seřadit ikony – řazení ikon podle různých kriterií Vlastnosti – nastavení monitoru (rozlišení, barvy, písmo,…)