Vlastní skript může být umístěn: v hlavičce stránky v těle stránky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Vizuální Systém Fotbal
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 2. POLOLETÍ - OTÁZKY
Pro začátek něco lehčího
Dynamické dokumenty na straně klienta Informatika pro ekonomy II.
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Programování funkcí v Excelu
Vstupy a výstupy v JavaScriptu Vstup: použitím metody prompt objektu window čtením hodnot z položek formuláře Výstup : použitím metody alert objektu window.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi
DATOVÝ TYP POLE.
se tábořilo za první republiky 1 Jak se tábořilo „kdysi“  Staré kroniky  Historie  Album věnované ETS  Úryvky z Hlasatele.
MINISTRANTI NAPAJEDLA
PROGRAM PRO VÝUKU T ČLÁNKU
Název školy Adresa školy Číslo projektu Číslo materiálu v sadě Předmět Anglický jazyk Téma (název prezentace) Opakovací hra – slovíčka At home – 4. ročník.
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
Teorie zpracování dat Ukázková písemka. Kapitola 4 Je dána tabulka Zam (login, jmeno, plat, funkce), implementovaná je v SŘBD používajícím indexové soubory.
Cvičení 2 Proměnné(jednoduché a složené) a konstanty První program Zápis výrazů.
Hra je určená pro dvě družstva nebo dva žáky – červené x modré Po kliknutí na tlačítko s číslicí se zobrazí otázka, s otázkou se zároveň zobrazí napovídající.
Algoritmy I Cvičení č. 3.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Skriptový jazyk, který se používá při tvorbě stránek.
Materiály k přednášce Úvod do programování Ondřej Čepek.
Zápis čísla v desítkové soustavě
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B14 Příkazový řádek: obsah souborů PŘÍKLADY AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníLeden 2013 Ročník / věková kategorie3.
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Úpravy algebraických výrazů
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST I
ZOHO OFFICE Vypracovala: Iva Ptáčková, A11B0605P 1.
Základní číselné množiny
Algoritmizace a programování
Anotace Prezentace, která se zabývá prvočísly a čísly složenými AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci rozliší prvočíslo a číslo složené.
Získávání informací Získání informací o reálném systému
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
KASKÁDOVÉ STYLY 4.
Jazyk vývojových diagramů
Tvorba číselných výrazů

Násobení zlomků – teorie a cvičení VY_32_INOVACE_19
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Deklarace Radim Štefan. 2 Použité zkratky BP – Borland Pascal De – Delphi.
MATLAB LEKCE 1.
A1PRG - Programování – Seminář Ing. Michal Operátory (2. část) 4 Verze
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Lineární rovnice – 1. část
PHP – Základy programování
Datové typy a práce s nimi
VII. Neutronová interferometrie II. cvičení KOTLÁŘSKÁ 7. DUBNA 2010 F4110 Kvantová fyzika atomárních soustav letní semestr
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Jazyk vývojových diagramů
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Cvičení.
Abeceda VY_32_INOVACE_122, 7. sada, ČJ2 Český jazyk, 2. ročník ANOTACE
Přednost početních operací
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Příkaz "echo" Příkaz "echo" Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací na monitoru. Příkaz "echo" se používá pro zobrazení daných informací.
Hlášky Hlášky v JavaScriptu jsou trojího typu: Hlášky v JavaScriptu jsou trojího typu: Alert Alert Prompt Prompt Confirm Confirm Alert – zobrazí upozorňovací.
2 UDÁLOSTI ONMOUSEOVER, ONMOUSEOUT Odkaz Událost je část kódu vyvolana za určité (uživatelem vyvolané) situace (kliknutí myší, přejetím kurzorem myši,
JavaScript úvod. Jazyky webového vývojáře Dynamická stránka  aktivně mění svůj obsah v reakci na činnost uživatele  zpracování na straně serveru (PHP,
Transkript prezentace:

Vlastní skript může být umístěn: v hlavičce stránky v těle stránky JAVA SCRIPT JavaScript je jednoduchý objektový jazyk určený pro psaní skriptů na straně klienta (vlastní skript je vykonáván přímo v prohlížeči). Zápis skriptů je tzv. Case Sensitive, z čehož plyne důraz na dodržování používání malých a velkých písmen v názvech. Pište je proto vždy vše přesně, vyhnete se tak zdánlivě složitým problémům. Vlastní skript může být umístěn: v hlavičce stránky v těle stránky v externím souboru u události

JAVA SCRIPT V TĚLE STRÁNKY

JAVA SCRIPT V EXTERNÍM SOUBORU <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> <title>k1-p2</title> </head> <body> <script language="JavaScript" type="text/javascript" src="k1-p2.js"> </script> </body> </html> PRO W3C POVINNÉ O KTERÝ JAZYK SE JEDNÁ EXTERNÍ SOUBOR K1-P2.JS

EDITACE TEXTU

OKNA V JAVA SCRIPTU INFORMAČNÍ OKNO

OKNA V JAVA SCRIPTU POTVRZOVACÍ OKNO

OKNA V JAVA SCRIPTU VSTUPNÍ OKNO

AKTIVNÍ OKNO PROHLÍŽEČE OKNA V JAVA SCRIPTU AKTIVNÍ OKNO PROHLÍŽEČE

PROMĚNNÉ Deklarace proměnných není povinná, musí však být použita při deklaraci lokálních proměnných v těle funkce. Proměnné jazyka JavaScript jsou beztypové, mohou tedy obsahovat hodnotu jakéhokoliv známého datového typu. Název proměnné nesmí začínat číslem, jinak smí být použito všech písmen a číslic pro vytvoření jejího názvu. S výhodou se v názvu používá znak podtržítko - _.

PROMĚNNÉ

PROMĚNNÉ

PROMĚNNÉ

PROMĚNNÉ - CVIČENÍ ODŘÁDKOVÁNÍ MEZERA

ARITMETICKÉ OPERÁTORY RELAČNÍ OPERÁTORY ARITMETICKÉ OPERÁTORY pocet++ připočte k proměnné pocet číslo 1 pocet=pocet+1 (pocet+=1) pocet-- odečte od proměnné pocet číslo 1 pocet=pocet-1 (pocet-=1) pocet+=x připočte k proměnné pocet číslo x pocet=pocet+x pocet-x odečte od proměnné pocet číslo x pocet=pocet-x pocet*=x vynásobí obsah proměnné pocet číslem x pocet=pocet*x pocet/=x vydělí obsah proměnné pocet číslem x pocet=pocet/x

FORMÁTOVACÍ ZNAKY – ÚNIKOVÉ SEKVENCE

Tento text vypsal JavaScript 10+20=30 10-20=-10 10*20=200 10/20=0.5 CVIČENÍ 1 Vytvořte Java Script, kde do dvou proměnných vložíte hodnoty, se kterými provedete následující matematické operace. Viz výpis na obrazovce. Tento text vypsal JavaScript 10+20=30 10-20=-10 10*20=200 10/20=0.5

Tento text vypsal JavaScript 10+20=30 10-20=-10 10*20=200 10/20=0.5 CVIČENÍ 2 Vytvořte Java Script, kde do dvou proměnných vložíte hodnoty, se kterými provedete následující matematické operace. Viz výpis na obrazovce. Řešte pomocí vstupního okna. Proměnné zadáte z klávesnice. Tento text vypsal JavaScript 10+20=30 10-20=-10 10*20=200 10/20=0.5

CVIČENÍ 3 Vytvořte Java Script, kde do dvou proměnných vložíte hodnoty, se kterými provedete matematické operace z předcházejícího cvičení. Řešte pomocí vstupního okna. Proměnné zadáte z klávesnice. Výstup nebude na obrazovce, ale v informačním okně.

POLE Pole je možné chápat jako určitý specifický druh proměnné. Jinými slovy pole představují seskupení většího počtu hodnot takových proměnných, které mezi sebou navzájem velmi úzce souvisí. Jednou z hlavních výhod použití polí je jednoduchá manipulace s nimi a možnost relativního odkazování se na prvky, které toto pole tvoří. Pole je na rozdíl od proměnné potřeba na začátku skriptu povinně deklarovat. nazev_pole=new Array() nazev_pole=new Array(prvek1, prvek2,…prvek n)

Vybere den v týdnu podle zadaného čísla. POLE - PŘÍKLAD Vybere den v týdnu podle zadaného čísla.

Tři metody jak deklarovat pole DEKLARACE POLE Tři metody jak deklarovat pole

PŘÍSTUP K PRVKŮM POLE Výběr určité části pole

POČET PRVKŮ POLE

SEŘAZENÍ PRVKŮ POLE

POLE - CVIČENÍ Vytvořte podobný Java Script pro určení měsíce po zadání daného čísla od počátku roku.

DIALOGOVÁ OKNA - POZNÁMKA Pomocí dialogových oken vás může script upozorňovat, dávat vám na výběr, zkrátka můžete se scriptem komunikovat. Ukážeme si dva příklady se jménem autora článku a jeden se změnou barvy písma. PŘÍKLAD :

CVIČENÍ – PYTHAGOROVA VĚTA POTŘEBNÉ MATEMATICKÉ FUNKCE : DRUHÁ ODMOCNINA – Math.sqrt MOCNINA – Math.pow (x,y) - xy

ŘEŠENÍ

DIALOGOVÁ OKNA - POZNÁMKA PŘÍKLAD :

SHRNUTÍ confirm - vyvolá dotazník s možnostmi ano nebo ne if - vyvolá něco pouze pokud byly spněny podmínky předešlé události (u nás se vyvolá alert, pokud jste v dotazníku stiskli ano) (okno) - je hodnota příkazu if

End of Lecture Good Night. (c) 1999. Tralvex Yeap. All Rights Reserved