FLORBAL pro trenéry navazuje na seminář „Florbal pro pedagogické pracovníky“ Lektor: Tomáš Hradil.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sportovní trénink 6 Taktika František Langer FTK UP Olomouc.
Advertisements

Základy sportovního tréninku mládeže
Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Technika. TECHNICKÁ PŘÍPRAVA V tréninku techniky jde především o opakované provádění učeného pohybu, při kterém dochází k opravování a zpřesňování jeho.
Senzitivní období Mgr. Václav Kain.
KOMUNIKACE A KOOPERACE VE FOTBALE
PROJEKT GUTOVKA DOVEDNOSTI - BRUSLENÍ – MINILIGA ZAČÍNÁME :00 KLUZIŠTĚ GUTOVKA PRAHA 10 POPRVÉ NEDĚLE OD 18:00 A PAK JIŽ PRAVIDELNĚ.
Sylabus pro prezentační dovednosti III.
ZMĚNY V SOUTĚŽÍCH PŘÍPRAVEK. Motto:,,Neberme dětem radost ze hry, oni nám to vrátí“ Proč změny v soutěžích přípravek?  zapojení všech hráčů do hry 
C lékařská fakulta – Univerzity Karlovy v Praze Sylabus pro prezentační dovednosti – individuální (IV.) Lektoři: PhDr. Jana Kasalová, PhDr. Jiří.
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA Michal Lehnert.
PŘEDZÁVODNÍ OBDOBÍ KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI 2011
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
Herní systémy Zásadní způsoby vedení hry celého družstva v útoku a v obraně, s předem vymezenými úkoly jednotlivcům, skupinám hráčů i celému družstvu po.
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
Příprava nejmladších věkových kategorií
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
LETNÍ PŘÍPRAVA KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI 2012
Taktická příprava Michal Lehnert.
Didaktika sportovních her PSPH 247N
Kondiční příprava hráče baseballu
Kritická analýza různých přístupů k vyučování SH
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
Technická, taktická a psychologická příprava
KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI A VEDNÍ TÝMŮ Obecná část pro vedoucí pracovníky společností Ing. Rudolf Pánek, CSc. ABC Professional
Systematika fotbalu.
Volejbalový tábor mládeže Sportovní klub K2 Dovolujeme si Vás pozvat na 5. ročník Volejbalového tábora mládeže. Akce se koná ve dnech 7. – 14. srpna.
TAKTICKÁ PŘÍPRAVA Teoretická příprava.
Nabídka sportovního soustředění žákům základních škol Florbalového klubu FBŠ EVVA Bohemians.
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA Michal Lehnert.
Football Manager 2007 pokračování krále fotbalových manažerů.
Vize softballových soutěží. Co chceme ? Co je cílem ? Pozvednout a rozšířit povědomí o softballu Vytvořit mediální obraz našich nejvyšších soutěží Vytvořit.
Prezentace pro borce Trenéři: Kulatka, Kain FK Brandýs-Boleslav roč FK Brandýs-Boleslav roč Březen 2010.
Osnova přednášky: 1.Charakteristika tréninkové jednotky (TJ), typy TJ. 2.Struktura TJ – úvodní, hlavní a závěrečná část. Obsah a význam jednotlivých částí.
Kondiční příprava a plánování ve volejbale
Řízení sportovního tréninku
VÝCHODISKA SPORTOVNÍHO TRÉNINKU
MAN 1. Seminář sociální psychologie se zaměřením na sport Marie Blahutková.
Psychologie pro sportovní praxi
OBSAH SEMINÁŘE Č.2 : Rozbor sledované pohybové jednotky
Bp a Bk 2216 SPORTOVNÍ HRY I. základní výukový předmět pro studenty s tělovýchovným zaměřením se základními pohybovými předpoklady Studenti rozumí sportovní.
Aktuální formy a metody sportovních her
Aktuální formy a metody sportovních her np1107, nk1107 Mgr. Tomáš Pětivlas, Ph.D.Únor 2011.
Aktuální formy a metody sportovních her
Aktuální formy a metody sportovních her np105, nk105 Mgr. Tomáš Pětivlas PhDÚnor 2007.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Drobné hry na rozehřátí Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 27.
Didaktika TV Efektivita vyučovací jednotky Libor Bouda.
Univerzita Karlova v Praze Fakulta tělesné výchovy a sportu Katedra gymnastiky Gymnastika II. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem,
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_07_Vědomostní soutěž TÉMA.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Šestá lekce – přihrávání a uvolňování bez míče (základy součinnosti v útoku) (90 minut – interpretace.
Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů.. SPORTOVNÍ TRÉNINK OB21-VVP-HUM-TV-JAN-M-SUPL-002.
1 Výsledky učení a novela zákona o VŠ seminář Impuls , AVU Tomáš Fliegl odbor vysokých škol, MŠMT.
Šachy do škol Projekt Šachového svazu ČR. O projektu: Šachy jsou součástí školních osnov ve více než 30 zemích světa Na základě řady studií přijal v roce.
Vítejte v klubu HC Bobři Valašské Meziříčí
kurzy tenisu pro děti z mateřských a základních škol
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA.
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Regenerace ve sportu FUTSAL Vypracovala:Michala Klašková UČO:
ROZVOJ ŽENSKÉHO FOTBALU
HOKEJBALPROTI DROGÁM SK KELTI 2008 Roman Novák
Projekt „Létající trenéři“
Organizační formy práce v TV Vyučovací jednotka TV Lukáš Buřt
OSNOVA PŘEDNÁŠKY: Charakteristika R, R jako důležitý faktor sportovních výkonů. Biologické základy R. Členění rychlostních schopností – druhy R. Tréninkové.
Střelbu rozlišujeme podle pozice hráče z místa - za pohybu
SPORTOVNÍ HRY I - BASKETBAL
Metodicko – organizační normy
R Y C H L O S T Michal Lehnert.
LETNÍ PŘÍPRAVA KATEGORIE ML. DOROST, ST. DOROST A JUNIOŘI
TRÉNINKOVÁ JEDNOTKA Michal Lehnert.
Transkript prezentace:

FLORBAL pro trenéry navazuje na seminář „Florbal pro pedagogické pracovníky“ Lektor: Tomáš Hradil

Osnova semináře Lekce 1: Osobnost trenéra Lekce 2: Florbalový trénink Lekce 3: Cvičení, cvičení, cvičení Lekce 4: Soutěže v tréninku Lekce 5: Vedení zápasů, taktika Lekce 6: Rozvoj individualit

Lekce 1: Osobnost trenéra Osoba trenéra je klíčovým předpokladem úspěchu týmu. Trénování je náročné, protože vyžaduje znalosti z mnoha oblastí. Trenér musí být vzorem! Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

Lekce 1: Osobnost trenéra KODEX TRENÉRA: poctivá příprava, kreativita aktivní komunikace pozorování, naslouchání pozitivní a herní přístup pokora, vzdělávání Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

Lekce 2: Florbalový trénink čas před začátkem tréninku zahájení tréninku dynamické rozehřátí cvičení hra vyběhání statický strečink ukončení tréninku Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci. Trénink je až příliš cenný čas ke zdlouhavému řešení organizačních záležitostí!

Lekce 3: Cvičení, cvičení, cvičení obecná sportovní příprava obratnost (koordinace, motorika) rychlost síla vytrvalost florbalové dovednosti dribling, vedení míčku přihrávka a její příjem střelba uvolňování s míčkem a bez míčku obsazování hráče s míčkem a bez míčku Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

Lekce 3: Cvičení, cvičení, cvičení Podle počtu hráčů: všichni v akci (florbalová abeceda, had...) dvojice (přihrávky...) více hráčů (dva na jednoho...) Základním pravidlem při volbě a vymýšlení florbalových cvičení by mělo být co největší zapojení hráčů a co nejkratší časové úseky, kdy hráč nic nedělá. Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

Lekce 3: Cvičení, cvičení, cvičení Florbalová abeceda Slalomy, opičí dráhy Nahrávky bez střelby Nácvik střelby Přihraj a běž, narážečky Osobní souboje, obrana Kombinační hra Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

Lekce 4: Soutěže v tréninku Proč soutěžní tréninky? Jak často zařazovat? Soutěžní cvičení Soutěžní trénink Soutěžní soustředění Celosezónní soutěž Odměny Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

Lekce 5: Vedení zápasů, taktika taktická příprava: děti vs. dospělí, regionální vs. celostátní soutěže rozehřátí přihrávky a nebo 1:1? herní systémy pro obranu a rozehrávku doporučené taktické prvky pro mládež a regionální soutěže Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

Lekce 6: Rozvoj individualit role trenéra, míra taktiky zapojení hráčů do organizace týmové porady cvičení pro rozvoj individualit doporučené taktické prvky pro mládež a regionální soutěže Tip: Sem přidejte vlastní poznámky k prezentaci.

Děkujeme za pozornost Budeme rádi za připomínky, náměty i kritické postřehy k semináři. Tomáš Hradil email: hradil@orcakrnov.cz tel.: 608 750 103 Radomil Novák email: radomil.novak@svcmeda.cz tel.: 774 055 218