Flash – interaktivní aplikace a prezentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Podpora výuky matematiky prostřednictvím programu Maple
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ • Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. • Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
ESF včera, dnes a zítra Využití ICT ve výuce
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
Multimédia – digitální animace Bohumil Bareš.  animovaný GIF  princip: sekvence obrázků s určitou změnou  omezený počet barev -> kvalita  omezené.
Představení zajímavých projektů OPVK
Pestrý svět učení. Pedagogové vybrali tyto šablony :  Čtenářská a informační gramotnost šablona č I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji.
Software Dělení programů.
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
Nejrychlejší příprava do školy Nejlepší volba pro žáky i rodiče pro žáky tříd a ročníků víceletých gymnázií.
Využití počítačových sítí ve výuce & SIPVZ (nejen)
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
Tvorba webových aplikací
ICT podpora komunikace nejen v distančním vzdělávání DisCo 2010, Plzeň, Jiří Jelínek Lukáš Novotný Fakulta managementu Jindřichův Hradec VŠE.
Dotyková zařízení ve výuce​ KA4 Evaluace
ICT M 5.R. Zlomky Anotace: Prezentace obsahuje práci s pomůckou k pochopení učiva o zlomcích. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Název projektu: Průvodce světem Multimédií CZ.1.07/3.2.06/ reg. č.: CZ.1.07/3.2.06/ Vzdělávací moduly - obsah 21.
2. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika iPad – aplikace Poznámky VY_32_INOVACE_17 Sada 26 Základní.
Moderní vzdělávací portál Tomáš Tuček a Ondřej Martinek
VY_32_INOVACE_M.2.10_Geometrické tvary-prezentace
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Počítačová grafika iPad – aplikace Color Drops VY_32_INOVACE_20 Sada 26.
Osvětlení plochy Mgr. Miluše Hamplová EU OPVK ICT2-2/ICT20 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí být.
INFORMATIKA 9 MS PowerPoint
Mgr. Milan Hampl EU OPVK ICT2-1/ICT03
ROLE POČÍTAČE VE VZDĚLÁVÁNÍ
Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika - Numerace v číselném oboru.
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
Projekt: Bohutín – škola porozumění a bezpečí Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín.
Digitální učební materiál
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
Rozdílné vnímání rizikovosti netolismu žáky a pedagogy.
Limita a spojitost v učivu na střední škole Vedoucí práce: RNDr. Jitka Laitochová, CSc.
Práce s daty – aplikace II.
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv43/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Hudební nauka na 1. stupni ZŠ Autor:
ICT M 5.R. Jednotky času Anotace: : Prezentace obsahuje učivo Jednotky času v reálných situacích a příklady k procvičování. Prezentace je prezentována.
Název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM: 1.ročník – Matematika a její aplikace - Matematika -Numerace v číselném oboru.
Jindřich Zelený AVT Vedoucí práce: Bc. Ing. Roman Malo Ph.D.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
10. krajské setkání metodiků Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/
„Zvýšení kompetencí pedagogických pracovníků Střední školy zemědělské, p.o.“ CZ.1.07/1.3.44/
Schola Ludus pro 21. století Iniciativa pro přípravu celonárodního projektu v oblasti „Vzdělávání pro konkurenceschopnost” z prostředků EU Schola Ludus.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Co je Eurorebus? vědomostní soutěž pro žáky 1. a 2. stupně základních škol a pro studenty středních škol začala ve školním roce 1995–1996, letos bude již.
Moderní trendy využívání ICT ve výuce
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_18_Aplikační_programy TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
Prezentace projektu EU peníze školám ZŠ Liberec, Dobiášova, příspěvková organizace Mgr. Ivo Svatoš.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_047.ICT.13 Vektorová a rastrová grafika.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Geometrické tvary Matematika a její aplikace (matematika pro 1., 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Štětce v Adobe Photoshop
Windows – Malování 1 VY_32_INOVACE_32_650
Elektronické doplňky k učebnicím fyziky pro ZŠ
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Informatika – Textový procesor Word 2010
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
(finanční gramotnost)
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Transkript prezentace:

Flash – interaktivní aplikace a prezentace využití Flash k tvorbě interaktivních výukových pomůcek RNDr. Pavel Vlach, Ph.D.

potřebujeme interaktivitu? ICT technologie v současné době nejsou novinkou statická prezentace žáky (a především studenty na SŠ) nepřekvapí interaktivní výukové programy upoutají pozornost umožňují reagovat na situaci ve třídě umožňují zapojení více žáků

interaktivita za každou cenu? Je interaktivita doplňování poznámek do prezentací? Je interaktivita přesouvání obdélníků nad koncovkami nebo slovy? => ne za cenu interaktivní tabule

interaktivní tabule pro výuku ICT ano, matematika, fyzika ano, zeměpis ano jazyky a ostatní předměty – diskutabilní využití (aplikace?) upoutá skutečně pozornost studentů SŠ? vyžaduje přípravu (a to dost značnou) má-li být využití smysluplné musí jich být na škole dostatek (je-li o její využívání zájem)

interativní „zeď“ – ONfinity interaktivní tablety – ONfinity alternativy? interativní „zeď“ – ONfinity interaktivní tablety – ONfinity práce v takovém software, který umožňuje vytváření interaktivních aplikací a zde nastupuje FLASH

Adobe FLASH

Adobe FLASH mocný nástroj pro tvorbu: interaktivních aplikací webová grafiky prezentací filmů her a mnoho dalšího

interaktivní výukové programy

interaktivní výukové programy

interaktivní kvízy

hry

„jednoduchá“ grafika

ukázky práce pedagogů a žáků Měkkýši Zoologie školní projekt „Operation: Classmate“ tvorba jednoduché prezentace tvorba interaktivního kvízu tvorba prezentací a kvízů pomocí šablon