Slovní úlohy o n méně/více 0-20

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tvorba výrazů s proměnnou
Advertisements

Hraní s desetinnými čísly
Přímá a nepřímá úměrnost
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_160_Slovní úlohy v oboru do 1000 AUTOR: Jana Dzubáková ROČNÍK,
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
ČLOVĚK A JEHO SVĚT ORIENTACE V ČASE Jana Štadlerová ZŠ Věšín.
Elektronická učebnice - I
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Trojčlenka.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Gymnázium Jiřího Ortena KUTNÁ HORA
VY_32_INOVACE_12_Číslice 11 – 20 (SADA ČÍSLO 5)
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Doplň do korálků násobky čísla 2
* Trojčlenka příklady Matematika – 7. ročník *
0-10 mince Jana Štadlerová ZŠ Věšín. 8,-Kč Vyber mince, kterými můžeš zaplatit.
Zábavná matematika.
Očísluj dopisy násobky čísla 2
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Téma: Sčítání a odčítání desetinných čísel
Slovní úlohy I. Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Slovní úlohy, sčítání a odčítání do 100
Odčítání v druhé desítce bez přechodu
VSTUPTE VY_32_INOVACE_41 Mgr. Jana Dvořáková SLOVNÍ ÚLOHY – SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ Datum vytvoření: Ročník: Vzdělávací oblast: Matematika a.
80.1 Procvičení a příklady: Sčítání v oboru 1 – 8.
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Za předpokladu použití psacích potřeb
Slovní úlohy řešené rovnicí nebo soustavou Patnáctiminutovka
Slovní úlohy na procenta Vytvořila: Mgr. Marie Jíšová v programu PowerPoint 2003 ZŠ Benešov Karlov.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 – Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Řešení.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Slovní úlohy /0 – 1 000/. V lese vysadili 148 smrčků a 64 borovic. Kolik se vysadilo stromků? O kolik bylo více smrčků? /vypočítej zpaměti/ smrčků: 148.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji matematické gramotnosti žáků základní.
Řešení každé slovní úlohy se skládá z několika částí.
Hravá matematika. Seřaď čísla od nejmenšího k největšímu 99, 15, 100, 58, 85, 56, 44, 31, 2, 94, 26, 5 23, 0, 55, 89, 77, 14, 65, 50, 41, 69, 17, 8 55,
Poradíš si ? Lenka má 18 pastelek. Jana má o 5 pastelek méně. Kolik pastelek má Jana? 1. Nakresli: Lenka…………………………………………… Jana …………………………………………… Vypočítej:
Téma: Slovní úlohy (trojčlenka)
Slovní úlohy se zlomky - řešte následující slovní úlohy samostatně
Co už umím Jana má 18 korálků. Eva má o 5 méně. Kolik korálků má Eva? 1. Nakresli: Jana…………………………………………… Eva …………………………………………… Vypočítej: ………………………………………………………
Matematika – 2.ročník ZŠ Zábavná matematika
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_562_PÍSEMNÉ_SČÍTÁNÍ Téma: OPAKOVÁNÍ – PÍSEMNÉ.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 1. Ročník - hodiny Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
Slovní úlohy Dělitelnost
Matematika – 2. ročník ZŠ „Slovní úlohy vážně i nevážně“
Velikonoční slovní úlohy
SLOVNÍ ÚLOHY řešené pomocí lineární rovnice MATEMATIKA 8.ročník Zdeňka Šetková ZŠ Masarykova 1289 Ostrov Klíčová slova: s lovní úloha, rovnice, řešení,
Slovní úlohy – procvičování 1. 6) Z odlitku byly zhotoveny tři součástky. Na první byla spotřebována polovina odlitku, na druhou dvě třetiny zbytku a.
Slovní úlohy HRA. Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kokory Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Jitka Vystavělová Datum: 14.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Násobení a dělení v oboru do 1000 Název sady: Matematika 3.
Slovní úlohy – směsi ) Obchodník si rozměnil v bance Kč na dvacetikoruny a desetikoruny. Měl celkem 70 mincí. Kolik měl dvacetikorun a kolik.
ZŠ Týnec nad Labem Autor: Mgr. Monika Kysilková VY_32_INOVACE_16_Matematika pro 8.ročník_Slovní úlohy s užitím rovnic- test 2 Téma: Slovní úlohy s užitím.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Název DUM: VY_32_Inovace_2.3.8 Slovní úlohy – zápis a výpočet Název sady: Matematika 2.ročník.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová SLOVNÍ ÚLOHY.
Matematika pro automobilní obory 20. Autor: RNDr. Zdeněk Bláha.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Přímá a nepřímá úměrnost
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3A_03
Zajímavá matematika T R K A L O Č Y =
VY_32_INOVACE_60_M- SLOVNÍ ÚLOHY
Dělení desetinného čísla celým číslem - procvičování
M-Ji-CU053-Slovni_ulohy_se_zlomky
1.6 Přímá a nepřímá úměrnost
VY_32_INOVACE_10 10 KP slovní úlohy autor: Miroslav Ševčík
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jana Drtinová Číslo
Transkript prezentace:

Slovní úlohy o n méně/více 0-20 Matematika 2. ROČNÍK Slovní úlohy o n méně/více 0-20 Jana Štadlerová ZŠ Věšín

Tereza si koupila zmrzlinu za 12 Kč. Kubova zmrzlina byla o 4 Kč dražší. Kolik korun stála Kubova zmrzlina? Tereza 12Kč Kuba Řekni odpověď.

Pavla si knihovně vypůjčila jeden měsíc 3 pohádkové knihy, druhý měsíc o jednu méně a další měsíc 4 pohádkové knihy. Kolik pohádkových knih přečetla za všechny tři měsíce? první měsíc 3 knihy druhý měsíc třetí měsíc 4knihy celkem Řekni odpověď.

Milan byl na letním táboře 14 dní. Lenka byla na táboře o 6 dní méně. Jak dlouho trval Lenčin tábor? Milan 14 dní Lenka Řekni odpověď.

Alenka použila na jeden výkres 12 pastelek. Jitka použila ještě o 4 více než Alenka. Kolik pastelek použila Jitka? Alenka 12 pastelek Jitka Řekni odpověď.

Teta sklidila na své zahradě jablka. Bylo jich celkem 19kg. To je o 6kg více než v loňském roce. Kolik jablek měla teta v loňském roce? letos 19 kg loni Řekni odpověď.

Hanka si ušetřila 8 desetikorun, Radka o 2 desetikoruny méně než Hanka a Honzík má uloženo o 5 desetikorun více než Radka. Kolik desetikorun si celkem naspořili? Hanka Radka Honzík celkem Řekni odpověď.

Tomáš za jednu hru v šipkách nasbíral 18 bodů. David o 3 body méně. Kolik bodů měl David. Tomáš David Řekni odpověď.

V osadě Kopec stojí 9 chat, v osadě veselá je chat o 2 více. Kolik chat je v osadě Veselá? Kolik chat je v obou osadách celkem? Kopec Veselá celkem

Jana se vydala na cyklistický výlet 17km dlouhý. Monika si vybrala trasu o 5km kratší. Kolik km ujela Monika? Jana Monika Řekni odpověď.

Zdroje : Obrázky k tématům slovních úloh- kliparty na webu Office Online