Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Formátování diplomové práce
Advertisements

Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/1
Prezentační manažer Kapitola 5.0 (Grafika)
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
SCHRÁNKA, PRAVOPIS, VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ
VY_32_INOVACE_59_Zoner_Callisto4_I. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
X EXEL.
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ TABULKY, ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Textový procesor, textový.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/2.
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
VY_32_INOVACE_56_MS_Word_V. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace v.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
COREL DRAW - 2 PRÁCE S OBJEKTY
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
TEXTOVÝ EDITOR.
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
VY_32_INOVACE_In 6.,7.19 PowerPoint - Vkládání grafických objektů Anotace: Žák se seznámí se zásadami vkládání grafických objektů jako fotek, klipartů.
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Vkládání kreslených útvarů
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Malování.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Grafika ve Wordu.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Pro vytvoření textového pole je k dispozici speciální nástroj, který najdeme na kartě Vložit - Textové pole. Je to tlačítko Textové pole : když je stiskneme,
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Vkládání klipartů a obrázků do excelu
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Malovaná abeceda Vypracovala: Mgr. Hana Toflová, dne ICT2/1/3/3.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/6.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3. Tabulkové procesory Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: 2.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Zoner Callisto V této prezentaci najdete různé návody a rady jak pracovat s programem Zoner Calisto.
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_12.
G RAFIKA VE W ORDU Vkládání obrázků a grafických objektů Tvary WordArt Barvy, čáry, výplň grafických objektů.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Prezentace Powerpoint 1 Předmět:INFORMATIKA Ročník:7. Tematický okruh:Seznámení s programem MS Excel Název učiva:Návod na používání programu MS Excel Prezentace.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS WORD 2010 – Vizitky Co se všechno naučíme??? Tvorba vizitky pomocí.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Číslo v digitálním archivu školy
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
WORDPAD Textový dokument.
Vkládání grafických objektů
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
WordArt, SmartArt, Tvary
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Malování - uložení a otevření obrázku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: 20.10.2012 ICT2/1/3/16 POPIS OBRÁZKU

POPIS OBRÁZKU Úkolem dnešní hodiny je popis zvířátka. (vkládání obrázku z klipartu, úprava obrázku, vložit a upravit automatické tvary, vložit a upravit textové pole, přizpůsobit velikost, typ a barvu písma) Do školních dokumentů vkládáme logo, grafy, schémata a obrázky. Tyto grafické prvky můžeme vytvořit přímo v programu Word.

Vkládání obrázku Z Klipartu Po instalaci balíku MS Office se současně nainstaluje i sada obrázků. Každý obrázek se nazývá klipart a můžeme ho kdykoliv vkládat do dokumentu.

Postup při vkládání z klipartu Otevřeme si dokument – Word -pojmenujeme, uložíme. Nastavíme kurzor na místo, kam bude klipart vložen. V hlavní nabídce Wordu klikneme na Vložit - Obrázek - Klipart. Po otevření Klipart – okno - Hledat - napíšeme hledaný obrázek např. liška a označíme hledat a otevře se nám nabídka obrázků.

Vložení klipartu Můžeme zvolit 2 postupy: 1. Vložení klipartu kopírováním do schránky a vložením ze schránky. 2. Uchopením klipartu levého tlačítka myši a přetáhneme na dokument Wordu. Levé tlačítko myši je při této operaci stále stisknuté. Klipart bude vložen do dokumentu.

Velikost a umístění klipartu Velikost a umístění klipartu nám určitě nebude vyhovovat. Můžeme obrázek zvětšovat, zmenšovat, přesunout na požadované místo. S obrázky Klipart po vložení do dokumentu můžeme pracovat. Z nabídky - Formát obrázku - můžeme přebarvit, měnit jednotlivé barvy vybraného klipartu.

Automatické tvary Automatické tvary Word umožňuje vložit do dokumentu tvary, čáry, křivky, bubliny, obdélníky atd. automatické tvary a jsou z panelu nástrojů Kreslení. Panely – nástrojů - Kreslení.

Přenášení automatického tvaru do dokumentu 1. Klikneme na tlačítko - Automatické tvary - panel nástrojů - Kreslení. 2. V seznamu vybereme - Základní tvary. 3. Otevře se nabídka - v prvním sloupci uprostřed, - malý symbol obličeje. 4. Klikneme na obličej a nabídka zmizí a kurzor myši se změní na kříž. 5. Nastavíme se myší na levý horní roh tvaru, a stiskneme a držíme levé tlačítko myši.

Přenášení automatického tvaru do dokumentu 6. Stále táhneme myší směrem k pravému spodnímu rohu vybraného tvaru. 7. Pokud budeme s velikostí stran spokojeni, pustíme levé tlačítko myši. Automatický tvar bude vytvořen a umístěn na plochu dokumentu.

Textová pole Pro vložení textového pole: Word – příkaz – Vložit - Textové pole. Kurzor se změní na křížek a tahem nakreslíme pole požadovaných rozměrů. Do pole můžeme psát, vkládat libovolné objekty, například další textové pole.

úprava textového pole Kliknutím do pole dojde ke zvýraznění – to znamená, že pole je aktivní a my můžeme upravovat. Myší pole přesouváme po stránce, upravujeme velikost. Kliknutím pravým tlačítkem myši na hranici pole a vybereme - Formát - textového pole.

úprava textového pole Barvy a čáry nastavíme ohraničení pole - styl a tloušťku čáry a barvy. Velikost, slouží k přesnému určení rozměrů pole

Úkoly: V programu Word otevři dokument. Dokument pojmenuj – „Popis lišky“ (zvířátko, které si vybereš) a ulož do svojí složky. Do dokumentu vlož vybraný obrázek z Klipartu a uprav. Ke klipartu vlož – automatické tvary šipky a textová pole. Do textových polí – popiš části těla zvířete.

Ocas