K jádru D Libor Lepík 29. 3. 2014 Pozlovice. Novinky z Frýdku Padá hřbitovní zeď. To, čím je pro frýdecké občany mexická malířka Frida, tím je pro místecké.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

IV. Řešení úloh v testech Scio z obecných studijních předpokladů
Dominika Kalasová, Karel Kolář Talnet, Praha Veletrh nápadů učitelů fyziky , Hradec Králové.
Workshopy (kolegové pro kolegy)
Plán akcí SKIP 08 Východní Čechy na rok. Zima •Přechod Jestřebích hor byl naplánován na Díky oblevě se tento ročník nemohl uskutečnit.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
1 SEZÓNA ZIMNÍ SEMESTR Co je UNIpoker? (kdo jsme, pro koho je liga?) •Vysokoškolská amatérská pokerová soutěž pro studenty, absolventy a přátele.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
Vítáme Vás!! Závěrečná konference projektu OPVK oblast podpory Zvyšování kvality ve vzdělávání Centrum podpory EtV v Olomouckém kraji 5. června.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Vizuální Systém Fotbal
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Český Internet po (uši v?) krizi Marek Antoš. snímek |datum |dokument | 1. Internetové prostředí 2.
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
– PŘEDŠKOLÁČEK. Jak dlouho si ještě můžeme dovolit připravovat dnešní děti ve včerejších školách s předvčerejšími metodami na zítřejší.
AutorMgr. Lenka Závrská Anotace Očekávaný přínos Tematická oblastOperace s reálnými čísly Téma PředmětMatematika RočníkPrvní Obor vzděláváníUčební obory.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
Space Four Charakteristika Harmonogram Úlohy Republikové finále Space camp – Německo a Belgie.
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Elektrický obvod a jeho části
Kolja 5 (první část). Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
„Přírodní vědy moderně a interaktivně“ „Natural Sciences in Modern and Interactive Way“ Město Orlová.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Číslo projektu CZ.1.07/1.500/ Číslo materiálu VY_42_INOVACE_matematika_12 Název školy Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Autor Bc. Ivana Kotková.
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
V. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
v 1. ročníku Praktické školy jednoleté
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Tomáš Doseděl, Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Vytvořil: Libor Lepík Frýdek-Místek. Loc 49°41'12.649N, 18°21'4.158E Time 21h 59min
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Maturita 2015.
Násobení zlomků – teorie a cvičení VY_32_INOVACE_19
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:IV/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Vítáme vás na semináři vedoucích klubů Asociace malých debrujárů ČR – Hotel Ogar Luhačovice-Pozlovice.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
PYRAMIDA Práce a energie
Dětská práce jako průřezové téma ve výuce - odkazy zmíněné během semináře na konferenci Evvoluce v Třebíči 4. října 2012 Pavla Začalová Rozvojovka – Člověk.
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Maturita 2011? Společná část Společná část 2 zkoušky 2 zkoušky Profilová část Profilová část 3 zkoušky 3 zkoušky.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Bratrská jednota baptistů
Krajské sdružení Okresní sdružení.  29. března - shromáždění představitelů OSH (pořádá okres Vsetín)  26. dubna 21. hasičská pouť na Sv. Hostýn  5.
Co nabízí KDF MFF UK (např. vedoucím klubů malých Debrujárů a malým Debrujárům) Zdeněk Drozd.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Konverzace: Z čeho máte radost?. Kolja 3 Otázky a film.
E-knihovna pro knihovníky Seminář E-knihy III, NTK,
TEMATICKÁ OBLAST: Biologie člověka s rozsahem pro ZŠ
P ROJEKT E S AFETY L ABEL 9. Národní konference eTwinning, , Olomouc Zpracoval: Bc. Roman Máca Národní centrum bezpečnějšího internetu Prvního.
Valné shromáždění Mgr. Ing. Andrea Tláskalová KMD Zbiroh.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Národní síť Zdravých měst ČR Místní Agenda 21 Hradec Králové, NKQ, 18. února 2014.
Program dnešního setkání OPS ( )
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Májoví jubilanti Den matek ZŠ a MŠ, Pržňanka – záznamy z vystoupení, 2 hod. 8 min. nové Pozvánka na fotbal Oznámení – část. uzavření komunikace Náves.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Pohár vědy (Science cup)
Pracovní skupina Vzdělávání
Transkript prezentace:

K jádru D Libor Lepík Pozlovice

Novinky z Frýdku Padá hřbitovní zeď. To, čím je pro frýdecké občany mexická malířka Frida, tím je pro místecké občany obchodní centrum Frýda (už nyní je možné si objednat louskáčky a průstřelné vesty na Zdeňkovy pokusy s Martinkou). Ve Frýdku Polárka – září. Kvízová otázka Jak skončil kantor Halfar? (Slezské písně – Petr Bezruč) A jak dopadl moravský Kantor Halfar?

Kluby ve F-M • Při MŠ Zvídálci (M) • Při ZŠ Lískovec, při ZŠ Čapka (F), při ZŠ P. Bezruče (F) • Při SŠ GaSOŠ Frýdek (F) Vzájemné klubové aktivity

Úvodní informace: Sekce MATEMATIKA (MATE) Nabídneme otázky a záhady. Vyzveme zájemce k odvážným úvahám, hypotézám a důkazům. Matematika je za každým rohem a ve všedním životě. Čeká na to, až ji objevíme. Sekce MATE bude tím průvodcem, který Vám pátrání nabídne. Podělíme se s Vámi o znalosti a nápady, které můžete využít k činnostem ve svém debrujárském klubu.

Proč? Matematický problém • Matematický problém je: (1) jakákoliv smysluplná otázka, spadající do matematiky (2) otázka, jejíž zodpovězení navíc vyžaduje i při dobré znalosti odpovídající teorie jisté úsilí, námahu a přináší nějaké svízele (3) otázka, jejíž zodpovězení bude mimoto pro společnost prakticky užitečné.

MATE Pokud MATE chuť přispět k vyšší kvalitě pracovní sekce MATE, pak Vás mezi námi rádi uvítáme.

Členové sekce • Členové sekce: • Mgr. Libor Lepík, Mgr. Leon Hahn, Bc. Lucie Schaynová, • odborný poradce sekce a její čestný člen Prof. RNDr. Josef Molnár, CSc.

Aktivity: • nápady, náměty na činnost debrujárů pro pravidelnou činnost • návody na pokusy • odkazy na akce pro matematiky, semináře • aktivity pro kluby • zajímavé výlety pro děti i dospělé u nás i v zahraničí • soutěže

Letošní Zlatá cihla

Pokusy z gymplu F

Věda a malí debrujáři 1. část BESKOS (čti po našemu BEZKOZ) Korespondenční 2. část – finálové setkání Výběr z úloh pro finále soutěže Věda a malí debrujáři 14. – 16. listopadu 2014 v Beskydech.

Lidská hlava

Hmotnost mincí Jak těžké jsou naše mince, když je porovnáváme? Kolik korunových mincí je zapotřebí k vyvážení jedné desetikoruny? A) 1 B) 2 C) 4 D) 5 E) 10

Fotbal První forma kopané zvaná calcio (kalčo) přišla na svět v Itálii někdy v 15. století. Na každé straně hrálo 27 hráčů. Fotbal se hraje s míčem, který je kulatý. Ale to není úplně pravda. Z jakých dílů se můj fotbalový míč skládá? A) Z 32 pětiúhelníků B) Z 32 šestiúhelníků C) Z 12 šestiúhelníků a 20 pětiúhelníků D) Z 12 pětiúhelníků a 20 šestiúhelníků E) Z 32 trojúhelníků

Nejkrásnější fyzikální jednotka • Úloha kategorie „Ostravak“ vedoucí : • Na papíru A4 v průběhu jedné minuty zobraz co největší množství nanosekund.

Matematika s jednoduchými pomůckami. Matematika s materiálem, který najdete doma. Hlavolamy, hračky, hry s využitím doma již nepotřebného materiálu.

Struktura pracovního listu: Struktura pracovního listu: název, problém, hypotéza, ověření či vyvrácení hypotézy, teorie, potřebné pomůcky, návod na realizaci, vysvětlení, čas potřebný na činnost a možné jiné varianty dané činnosti, fotodokumentace.

Struktura pozvánky: Název akce, stručná charakteristika, pro koho je akce určena, v jakém regionu, odkaz na příslušné webové stránky.

Co chce sekce připravit? • DVD s nejoblíbenějšími klubovými MATE činnostmi • brožura MATE

Plánované úkoly a jejich harmonogram (rok 2014): • první pracovní setkání v Malé Morávce (23. ledna ledna 2014) • druhé pracovní setkání ve Frýdku (21. březen březen 2014) • článek do odborného časopisu (14) • struktura a obsah webové sekce • struktura a obsah klubových pokusů na DVD • seznámení s koncepcí sekce MATE a debrumatů na březnovém setkání v Pozlovicích • třetí pracovní setkání ve Frýdku a Beskydech (30. květen květen 2014) • čtvrté pracovní setkání v Beskydech (14. listopad listopad 2014)

Valné shromáždění MSR před večeří 18:00

Pokusy • Levitující glóbus • Balón • Hanojské věže • Otisk prstů