HOSTINA U SÝKORY – vyjmenovaná slova po S

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VYMYDLENÁ PÍSNIČKA – vyjmenovaná slova po M
Advertisements

Zpracovala: Mgr. Ivana Múčková, EU-OP VK-III/2 ICT DUM 438
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S a slova příbuzná.
Křížovky s VS po S IV. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Jazyk český Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_02_15.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
O PYŠNÉM NETOPÝROVI– vyjmenovaná slova po P
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU STŘEDNÍHO
EUpenizeskolam.cz Název projektu: Moderní škola 2010
Vyjmenovaná slova po S Předmět : Informační technologie
STRAŠLIVÁ PÍSEŇ O NEOPATRNÉ MLYNÁŘCE- vyjmenovaná slova po L
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
KRÁL ATLET – vyjmenovaná slova po V
DĚLENÍ ČÍSLEM 3 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 46.
O BYDLENÍ- vyjmenovaná slova po B Zpracovala Mgr. Dana Kubešová v rámci projektu EU PENÍZE ŠKOLÁM – operační program pro konkurenceschopnost, projekt:
DĚLENÍ ČÍSLEM 4 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
DĚLENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 4 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 47.
FYZIKA – vyjmenovaná slova po F a Z
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 8 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Český jazyk Vyjmenovaná slova po S Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 9 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 57.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
VY_32_INOVACE_13_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_Čj-vyjmenovaná slova
Násobení číslem 1 Hlavolam Doplňovačka
Dělení číslem 1 Hlavolam Doplňovačka Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 42.
Násobení číslem 2 Hlavolam Doplňovačka Procvičování Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 43.
DĚLENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 50.
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 6 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
ICT ČJ VS po S Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_506_Vyjmenovaná slova po - s - AUTOR: Mgr. Michaela Rychnovská.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S ROZLIŠUJEME
VYJMENOVANÁ SLOVA S.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_323_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
VY_32_INOVACE_Čj z 2 Vyjmenovaná slova po Mgr. Jana Michálková Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická 920/7, Příspěvková.
DĚLENÍ ČÍSLEM 9 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
SKLOŇOVÁNÍ PODSTATNÝCH JMEN RODU ŽENSKÉHO
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
DĚLENÍ ČÍSLEM 8 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 56.
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 53.
DĚLENÍ ČÍSLEM 6 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 52.
O pakování vyjmenovaných slov po S a V Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_215.
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 5 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_CJ6_05 Sada DUMČeský jazyk 6 PředmětČeský jazyk Název materiáluVyjmenovaná slova po S – význam vyjmenovaných.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 3.ročník Předmět: Český jazyk Autor: Mgr. Miroslava Mrázová.
Vyjmenovaná slova po S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 3 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 45.
DĚLENÍ ČÍSLEM 2 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ Zpracovala: Mgr. Jana Francová, výukový materiál EU-OP VK-III/2 ICT DUM 44.
Vyjmenovaná slova.
Vzdělávací materiál v rámci projektu EU peníze školám
S Vyjmenovaná slova po VY_32_INOVACE_Čj z 1
TÉMA:VYJMENOVANÁ SLOVA PO S Vytvořila: Mgr
VYJMENOVANÁ SLOVA PO S Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE MGR. VERONIKA ČERNÁ. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník AUTOR: Mgr.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Jana Kuhnová Datum: Název: VY_32_INOVACE_10_ČESKÝ.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_05 _Vyjmenovaná slova po s, v, z Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník Šablona projektu: III/2.
autor: Mgr. Tereza Mačková ZŠ a MŠ Nedašov
Mgr. Zbyněk Zeman, ZŠ a MŠ Staré Hobzí
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Autor: Mgr. Marie Hrbková
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Vyjmenovaná slova po S,V,Z
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
VYJMENOVANÁ SLOVA.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

HOSTINA U SÝKORY – vyjmenovaná slova po S Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu „Moderní škola“ reg.č. CZ.1.07/1.4.00/21.0345, který je realizován v rámci OP VK a financován ze zdrojů Strukturálních fondů EU (ESF) a ze státního rozpočtu ČR Zpracovala Mgr. Dana Kubešová v rámci projektu EU PENÍZE ŠKOLÁM – operační program pro konkurenceschopnost, projekt: Moderní škola Kód EU-OP VK - III/2 ICT DUM 125 Zdroj Jana Rychterová, CD Hrátky s češtinou a s dopravní výchovou

HOSTINA U SÝKORY zpět Sype si to starý sysel na návštěvu k sýkoře, Hudba a text: Jana Rychterová Sype si to starý sysel na návštěvu k sýkoře, budou zobat kousky sýra u sýkory na dvoře. Možná přijde mladý sýček, od starého sýčka syn, je to dobrý znalec sýra a milovník dobrých vín. Ref.: Sychravé počasí nevadí jim pranic, všichni se přejedí a bude jim nanic. 2. Víno jenom zasyčelo, udělalo náladu, starý sysel z bujarosti sypal si to pozadu. Na syrovou zeleninu nikdo ani nevzdechl, každý z nich byl tak moc sytý, že se sotva nadechl. 3. Nedivte se, milí drazí, že jim tělo usychá, když si tolik těžkých dobrot nasoukali do břicha. A že všeho moc prý škodí, i když jsou to dobroty, dokazuje, že sýčkovi praskly večer kalhoty. zpět

ÚKOL č.1 Napiš do sloupečku pod sebe vyjmenovaná slova po S. Z textu písně ke každému vypiš příslušné slovo a pokus se určit, zda je to slovo příbuzné (P) nebo jenom jeho jiný tvar (JT). ZPĚT DALŠÍ ÚKOL TEXT PÍSNĚ ŘEŠENÍ ÚKOLU

Podle písničky odpověz na otázky: ÚKOL č.2 Podle písničky odpověz na otázky: Kde se zvířata sešla ? Co zvířátka jedla a pila? Co naopak nejedli? Co se přihodilo sýčkovi? Jaké ponaučení plyne z písničky? ZPĚT DALŠÍ ÚKOL TEXT PÍSNĚ ŘEŠENÍ ÚKOLU

Najdi rýmy k těmto slovům: ÚKOL č.3 Najdi rýmy k těmto slovům: Dvoře – Vín – Břicha - ZPĚT DALŠÍ ÚKOL TEXT PÍSNĚ ŘEŠENÍ ÚKOLU

Najdi slovo s i, í po obojetných souhláskách uprostřed slova. ÚKOL č.4 Najdi slovo s i, í po obojetných souhláskách uprostřed slova. ZPĚT KONEC TEXT PÍSNĚ ŘEŠENÍ ÚKOLU

ŘEŠENÍ ÚKOLU č.1 Napiš do sloupečku pod sebe vyjmenovaná slova po S. Z textu písně ke každému vypiš příslušné slovo a pokus se určit, zda je to slovo příbuzné (P) nebo jenom jeho jiný tvar (JT). Syn - syn Sýkora – sýkoře (JT), sýkory (JT) Sytý – sytý Sýček – sýček, sýčka (JT) Sýr – sýra (JT) Sysel – sysel Syrový – syrovou (JT) Syčet – zasyčelo (JT) Sychravý – sychravé (P) Sypat – sype (JT), sypal (JT) Usychat – usychá (JT) ZPĚT DALŠÍ ŘEŠENÍ TEXT PÍSNĚ ÚKOL č.2

Podle písničky odpověz na otázky: ŘEŠENÍ ÚKOLU č.2 Podle písničky odpověz na otázky: Kde se zvířata sešla? U sýkory na dvoře. Co zvířátka jedla a pila? Sýr, víno. Co naopak nejedli? Syrovou zeleninu. Co se přihodilo sýčkovi? Praskly mu kalhoty. Jaké ponaučení plyne z písničky? Nepřejídat se, všeho s mírou. ZPĚT DALŠÍ ŘEŠENÍ TEXT PÍSNĚ ÚKOL č.3

Najdi rýmy k těmto slovům: ŘEŠENÍ ÚKOLU č.3 Najdi rýmy k těmto slovům: Dvoře – sýkoře Vín – syn Břicha - usychá ZPĚT DALŠÍ ŘEŠENÍ TEXT PÍSNĚ ÚKOL č.4

Najdi slovo s i, í po obojetných souhláskách uprostřed slova. ŘEŠENÍ ÚKOLU č.4 Najdi slovo s i, í po obojetných souhláskách uprostřed slova. milovník, vín, víno, milí ZPĚT KONEC TEXT PÍSNĚ ÚKOL č.4