Poslání Intervenčního centra

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
1 Projekt „České centrum pro mobilitu v letech “ finančně podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy v rámci programu EUPRO.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Copyright © 2010 Intervenční centrum Hradec Králové.
Zákon o sociálních službách
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Moravskoslezského kraje KRIZOVÉ CENTRUM OSTRAVA ul. Nádražní 196, Moravská Ostrava tel.: ,
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Farní charita Litomyšl
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Právní rámec domácího násilí v ČR Praha, 5. června 2014 Konference k problematice domácího násilí MŠMT ČR Petra Vitoušová.
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Farní charita Prachatice
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Centrum pro zdravotně postižené Moravskoslezského kraje o.s.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
ohroženým domácím násilím
Zásah do práva na ochranu osobnosti – domácí násilí Policie a institut vykázání © Vladimír Plecitý, 2011.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Problematika informační kriminality
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
PŘEDSTAVUJEME Fond ohrožených dětí je občanské sdružení na pomoc týraným, zanedbávaným, zneužívaným opuštěným nebo jinak sociálně ohroženým dětem, s působností.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Domácí násilí v praktické rovině
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Zdravotnický asistent, první ročník Domácí násilí II Autor: Mgr. Lenka Březíková Vytvořeno: jaro 2012 SZŠ a VOŠZ Zlín ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná.
Judita Vedlová. Definováno v trestním zákoně §199.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Bílý kruh bezpečí pobočka Brno
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Stalking nebezpečné pronásledování Trestní zákoník - § 354.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Domácí násilí ©Manová Pavla, Bc.. Domácí násilí je fyzické, psychické anebo sexuální násilí mezi blízkými osobami, ke kterému dochází opakovaně v jejich.
Pomoc osobám ohroženým domácím násilím v Ústeckém kraji Konference Sociální služby v Ústeckém kraji.
Telefonická krizová pomoc. terénní služba poskytovaná na přechodnou dobu osobám, které se nacházejí v situaci ohrožení zdraví nebo života nebo v jiné.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Prokopova 17 Plzeň tel.: Provozní hodiny: Po, Út, St 9.00–16.30 Čt12.00–19.00 Pá 9.00–16.00.
Kontaktní centra.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Intervenční centrum Ostrava pro osoby ohrožené domácím násilím Bílý kruh bezpečí, z.s. Poslanecká sněmovna Praha
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
Terapie pachatelů domácího násilí
IDT členové.
Krizová pomoc.
OBLASTNÍ CHARITA MOST Sociálně aktivizační služby pro
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Michaela Borovanská, Jana Malíková
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

Poslání Intervenčního centra Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím, Diecézní charita České Budějovice, poskytuje radu či pomoc v oblasti domácího násilí a následného pronásledování. Je specializovaným sociálním zařízením, jehož činnost je zaměřena na přechodnou odbornou pomoc a nehmotnou podporu (bezpečný prostor pro vyslechnutí, rada, podpora, provázení, sdílení) osobám ohroženým domácím násilím zejména v souvislosti s policejním vykázáním násilné osoby ze společného obydlí. Intervenční centrum usiluje o zajištění bezpečí, řešení krizových situací ohrožených osob vzniklých na základě domácího násilí a o navrácení osob do běžného života. Působnost Intervenčního centra je v rámci celého Jihočeského kraje.

Co je domácí násilí a jeho znaky Domácím násilím rozumíme útoky, napadání, výhrůžky od blízké osoby s cílem ublížit či získat převahu a moc. Je útokem na lidskou důstojnost, ohrožuje zdraví i život oběti. násilí se opakuje intenzita a frekvence se stupňují nerovné postavení stran, neměnné role dochází k němu v soukromí

Komu je služba určena Služba je určena osobám od 15-ti let, které potřebují radu či pomoc v oblasti domácího násilí a následného pronásledování: Osoby ohrožené domácím násilím v souvislosti s vykázáním násilné osoby ze společného obydlí v rámci celého Jihočeského kraje, podle zákona O Policii České republiky. Osoby ohrožené domácím násilím bez vykázání násilné osoby ze společné domácnosti. Lidem z okolí ohrožené osoby, kterým záleží na jejím bezpečí a chtějí se poradit o možnostech řešení situace.

Cíle práce Intervenčního centra pomoci zajistit ohroženým osobám bezpečí stabilizovat psychický stav a sociální situaci ohrožených osob pomoci lidem vyřešit svou krizovou situaci zapříčiněnou domácím násilím a vrátit se k životu bez násilí společnost bez domácího násilí

Intervenční centrum nabízí ohrožené osobě tyto služby: osobní a telefonické konzultace krizovou intervenci sociální poradenství právní poradenství (např. návrh na vydání předběžného opatření) sestavení bezpečnostního plánu zprostředkování dalších služeb ohrožené osobě koordinační role mezi institucemi podílejícími se na pomoci osobám ohroženým domácím násilím informování veřejnosti o domácím násilí Služby jsou poskytovány ambulantně a terénně, jsou bezplatné. Služeb je možné využít i anonymně.

Služby poskytované nadstandardně doprovod k lékaři, k soudu či na jednání s ostatními institucemi (např. Policie ČR, oddělení sociálně právní ochrany dětí, azylové domy atd.) individuální psychoterapie skupinová psychoterapie přímá pomoc

Statistika vykázání v Jihočeském kraji 2007: 50 případů vykázání 2008: 37 případů vykázání 2009: 35 případů vykázání 2010: 85 případů vykázání 2011: 72 případů vykázání S ohroženými osobami se uskutečnilo v roce 2011 celkem 1.389 kontaktů

Pracoviště České Budějovice Kanovnická 11/390, České Budějovice tel. 603 281 300, 386 323 016 e-mail: intervencnicentrum@charitacb.cz PO 13:00 – 18:00 ÚT - ČT 8:00 – 12:00 13:00 – 16:00 PÁ pro objednané Detašovaná pracoviště Jindřichův Hradec – pondělí, tel. 731 604 554 Strakonice – středa, tel. 731 619 844 Tábor – čtvrtek, tel. 731 619 842 www.dchcb.cz

Děkuji za pozornost