Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústav distančního vzdělávání OPF SU Karviná
Advertisements

E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Zkušenosti s e-learningovými kurzy na FES Univerzity Pardubice
IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
E-learningová podpora výuky CAD na FAST VUT v Brně
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VUT v Brně. Škola bývalý klášter Kartuziánského řádu, založen kolem roku 1375.
Technická 2896/ Brno tel.: fax: Ústav jazyků
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Představení e-learningového prostředí Moodle
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Vzdělávání dospělých - kategorie 50+. UNIV2 kurs 50+ Historie Založena roku 1994 Do výuky v České republice zavedla nové obory: ― Výpočetní techniku ―
Základní informace pro práci s výpočetní technikou na Fakultě chemické VUT Pro studenty 1. ročníku Systémový integrátor: Jan Brada Správce sítě: Tomáš.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Podcast A jeho možnosti využití ve výuce chemie Lucie Valová, Luděk Jančář.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Podnikání na Internetu e-learning letní semestr 2005 Jana Holá X.
Studijní programy a LMS František Koliba Petr Korviny Katedra Informatiky OPF v Karviné SU v Opavě
Mgr. Eva Komínková Využití digitálních učebních materiálů z oblasti elektrotechniky a ICT v anglickém jazyce JAZ.
E-learning ve výuce na SŠ
Zkušenosti s elektronickou podporou výuky
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
e-learning Lucie Rohlíková
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Úvod Proč studovat informatiku?
ELearning na FIM UHK Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
E-learning na Gymnáziu Cheb
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
CZ.1.07/2.2.00/ Personalizace výuky prostřednictvím e-learningu –
Animace a eLearning Petr Korviny SCO 2006, Brno. Úvod Animace Animace Výhody (názornost, vhodnost nasazení pro výuku počítačových programů a dovedností,
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
IBM Global Services © Copyright IBM Corporation 2002 Internet ve státní správě a samosprávě, Programy „Blended Learning“ pro zaměstnance.
C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Osnova kurzu C8 – hodnocení kvality výsledků VaV Jana Hančlová Ekonomická fakulta VŠB-Technická univerzita Ostrava.
Gymnázium Františka Živného Informační centrum 015 Rozvojový projekt č.160R 2004 Informační centrum jako garant rozvoje dovedností v oblasti IT a schopností.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
1 Jak se sociální původ patnáctiletých žáků odráží v jejich počítačové gramotnosti? Josef Basl Doktorský seminář VSP 1. března 2007.
Úvod Proč studovat informatiku?
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
E-learning na Pedagogické fakultě MU z hlediska potřeb studentů a učitelů Tamara Váňová, KAJ PdF MU.
Evropské jazykové portfolio v praxi
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Praha 11. – doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
E-learning z druhé strany: pohled studentů Jiří Zounek Ústav pedagogických věd FF MU A. Nováka Brno
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Úvodní informace Informatika v agrobyznysu LS 2011/2012.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Prezentace k řešení projektu FRVŠ 1013/2011/F5/b - "Příprava nového kurzu Technika odborné práce" Řešitel: Doc. R. Chlup, PhD. (ÚFaR FFUK) Spoluřešitelé:
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
Úvod Omezení ICT na klasická stolní PC Nedostatek učebních materiálů a softwaru Nedostatečná podpora ICT pro realizaci cíle Vzdělávání RVP ZŠS.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 eLearningový systém ELIS Roman Malo
Multimediální podpora výuky klinických oborů RITM a MEFANET: Přehled aktivit a návrh meziuniverzitní spolupráce při vytváření vzdělávací sítě lékařských.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
METODOLOGIE PROJEKTOVÁNÍ
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Možnosti e-learningu v IS MU a ukázky tvorby multimediálních učebnic
Transkript prezentace:

Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová Připravenost studentů a zavádění e-learningu na Fakultě chemické VUT v Brně Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová

osnova motivace, výchozí podmínky jsou nastupující studenti připraveni na e-learning? informační gramotnost studentů dostupnost IT pro studenty motivace studentů e-learning na FCH VUT implementace LMS systému(ů) využívané e-learningové učební opory zkušenosti a přínosy

motivace, výchozí podmínky nutnost adaptace studijních programů v souvislosti s přechodem na třístupňovou formu studia vytváření nových učebních opor, požadavek jejich sjednocení na jedné platformě postupné využívání e-learningových technologií až po implementaci LMS blended learning

motivace, výchozí podmínky potřebné podmínky pro úspěšné využívání e-learningu: technické zázemí motivace pedagogů motivace a připravenost studentů ? především u nastupujících studentů: možno využít e-learningu hned v 1. ročníku (nejvíce studentů, individualizace, nevyhraněnost) NEBO nutná příprava studentů na e-learning ?

průzkum na začátku ZS i LS 2004/2005 průzkum mezi studenty 1.ročníku (>80% studentů) cíl: informační gramotnost nastupujících studentů ? její ovlivnění výukou informatiky v 1. semestru ? dostupnost IT pro studenty mimo fakultu ? motivace studentů pro využívání e-learningu ? výsledky ?

informační gramotnost nastupujících studentů – 1. střední školy Střední škola celková úroveň výuky: 3,4 výuky stylem „ volná činnost“ 74 % se považuje za samouky 4,5 % studentů dosud nepracovala s počítačem !

informační gramotnost nastupujících studentů - 2. úroveň výuky na SŠ

dostupnost výpočetní techniky pro posluchače – přístup k PC 87 % počítačů s připojením na Internet

dostupnost výpočetní techniky pro posluchače – využívání PC

motivace studentů pro využívání e-learningu

shrnutí průzkumu: na SŠ nedostatečná výuka přibližně 10 % nastupujících studentů počítačově negramotných studenti se naučili pracovat intuitivně stylem pokusu a omylu  mnohdy nesprávné návyky ALE skoro každý má k dispozici počítač s Internetem po zaškolení výborné podmínky pro využití e-learningu

e-learning na FCH VUT VUT FCH – blended learning využívané učební opory: učební texty v elektronické formě animace a videoklipy k návodům fyzikálního praktika multimediální návody pro obsluhu software zkušební testy nástroje pro komunikaci ‚průvodce studiem / kalendář přehled výsledků studia ankety

http://moodle.fch.vutbr.cz/

kurz fyzikálního praktika

výhled do budoucna implementace celouniverzitního LCMS další předměty provázanost s dalšími oblastmi výuky propagace a používání dálkově řízené experimenty

Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Připravenost studentů a zavádění e-learningu na Fakultě chemické VUT Martin Weiter, weiter@fch.vutbr.cz Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost