Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Advertisements

 AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum6. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Obnovení systému Windows.
Zoner Foto Studio Bohumil Bareš.
AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum5. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Jak lze využívat on-line.
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
Složení počítače a základní pojmy
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: listopad.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum8. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Jak zašifrovat složku.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
WINDOWS II Jak co otevřít v daném programu
Složky a soubory Zdeněk Jelínek pátek, 21. listopadu 2014.
Popis zadání úlohy v komínu. Po spuštění programu vybrat zjednodušené zadání.
(úložiště dat pro žáky a učitele naší školy)
Anotace Žák dokáže řádně zapnout, vypnou počítač, odhlásit uživatele Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže řádně zapnout a vypnout počítač.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
OPERAČNÍ SYSTÉM WINDOWS
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Popis a ovládání Plocha I
Základy práce s počítačem Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Martina Braunerová.  nejdůležitější program v počítači  umožňuje všem ostatním programům fungovat  prostředník mezi počítačem a uživatelem.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
INFORMATIKA 9 Defragmentace disku III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
VY_III/2_INOVACE_30_Operační systémy Operační systémy Miroslav Kaňok.
HROMADNÉ PŘEJMENOVÁNÍ SOUBORŮ POMOCÍ PROGRAMU TOTAL COMMANDER Vytvořil: Petr Šolín.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/7.
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Ovládací panely Uživatelské účty II. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.
PV175 SPRÁVA MS WINDOWS I Podzim 2008 Šifrování Boot možnosti Sedí dva velmi smutní informatici v serverové místnosti. Přijde k nim třetí a ptá se: "A.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Základy úpravy digitální fotografie Seznámení s program Zoner PhotoStudio.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 9. ročník III
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
SOFTWARE Operační systémy.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Windows 7.
Spuštění programu ve windows
Ing. Martin Kořínek eGoncentrum ORP Nový Bydžov
Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektu
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Tvoření složek a zástupců
Volba PREZIDENTA REPUBLIKY LEDEN 2018
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Symetrické šifrování Asymetrické šifrování
Program Software602 Form Filler
Transkript prezentace:

Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum 7. Června 2013 Ročník 3. Tematický okruh Práce s počítačem Číslo VM Anotace Možnosti zašifrování a zaheslování obsahu USB flash disku

Šifrování dat pomocí Windows 7 Martin Allmer Euroškola Strakonice 5. června 2013 Jak zašifrovat USB flash disk? – návod v této prezentaci Jak zašifrovat harddisk? – návod prezentaci druhé Jak zašifrovat složku či soubor? – návod v prezentaci třetí Šifrování dat pomocí Windows 7

k čemu je třeba Šifrování dat? pokud Vám někdo odcizí počítač nebo má k němu přístup, pokud data nejsou zašifrována, existuje mnoho cest jak se k nim dostat i bez přihlašovacích údajů, hesel, atd. každý soubor má atributy, které mohou omezovat přístup pro jednotlivé uživatele, Atributy souboru se však dají snadno změnit a soubory tak zpřístupnit komukoliv zabránit někomu nepovolanému v přístupu k datům je možné pouze šifrováním

Jak použít Windows k šifrování dat? Systém Windows má k dispozici dvě metody šifrování: pro vybrané složky a soubory je to jedna z funkcí souborového systému NTFS funguje ve všech edicích Windows pro celý obsah harddisku nebo flash disku Pomocí nástroje BitLocker Bude zašifrováno všechno včetně souborů operačního systému, takže bez zadání přístupového hesla nepůjde ani spustit Windows zašifrovat harddisk a flešku umí jen edice Windows 7 Enterprise nebo Ultimate (Ve Windows 7 Home Premium a Professional nástoj BitLocker nenajdete)

Proč šifrovat usb flash disky? Flešku můžeme ztratit snadněji než celý notebook a mnohdy na ní máme data, u kterých nechceme, aby se dostala do cizích rukou (Např. diplomku, firemní know- how, soukromé fotografie, apod.) K šifrování flešky existuje ve Windows 7 nástroj BitLocker To Go Nejlepší na nástroji BitLocker To Go je, že je flash disk, který s ním zašifrujeme je použitelný ve všech verzích Windows (XP, Vista, 7, 8) i ve všech edicích (Home Premium, Professional, Ultimate)

Jak flash disk zašifrujeme? Postupujeme velmi snadno: stačí v průzkumníku označit levým tlačítkem myši onen flash disk (zmodrá) a pak stiskneme levé tlačítko a vybereme „Zapnout nástroj BitLocker“

Jak flash disk zašifrujeme? V dalším okně si máme vybrat, jak jednotku odemykat – heslem nebo čipovou kartou? já používám heslo, zaškrtnu tedy heslo a vyplním

Jak flash disk zašifrujeme? Pak nám Windows nabídnou možnost uložit si přístupový klíč do souboru nebo jej vytisknout

Jak flash disk zašifrujeme? V dalším kroku už obdržíme informace o průběhu zašifrování a už jen potvrdíme rozhodnutí tlačítkem „Zahájit šifrování“

Jak flash disk zašifrujeme? Šifrování trvá řádově minuty, doba je závislá na množství dat na jednotce Budete-li chtít, aby flash disk fungoval zase bez přístupového hesla a šifrování dat, zkopírujte si data jinam a pak jednotku formátujte – po naformátování už bude fungovat jen jako běžná fleška.