HLEDÁNÍ KOŘENŮ S ROŽNOVSKOU KNIHOVNOU Čtenáři a uživatelé - rok 2005 čtenářů 2 976, dětí 763, návštěvníci 55 689, akce 474, z toho 201 pro děti a mládež.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Setkání knihovnic/knihovníků a starostek/starostů okresu Vsetín MVK Vsetín.
Advertisements

Městská knihovna Sedlčany
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Město jako místo pro člověka projekt mezinárodního kulturního dialogu
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
Reg. č. CZ.1.07/1.2.00/ od do
Dobrovolnictví v Soběslavi Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními prostředky z.
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Blanka Tauberová Městská knihovna Sedlčany
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
Besedy pro veřejnost a návštěvníky Knihovny Václava Štecha ve Slaném.
Netradiční formy práce s knihou Knihovna Gymnázia Příbram Netradiční formy práce s knihou Knihovna Gymnázia Příbram Edita Vaníčková Makosová.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Projekty EVVO na Blatensku Partneři:  mikroregion tj. Svazek obcí Blatenska  Město Blatná  Základní školy (7x) a mateřské školy (7x) v území mikroregionu.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
1 PUBLIC RELATIONS 1 Případové studie UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ.
DOTAČNÍ POLITIKA MĚSTA PLZNĚ V OBLASTI KULTURY
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
Knihovna v obci - proč? aneb Víme, co máme? Kardašova Řečice říjen 2005 Zlata Houšková.
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
ZŠ U Krčského lesa Informace pro rodiče Školní rok 2011/2012.
Z APOJOVÁNÍ SENIORŮ DO KOMUNITNÍHO ŽIVOTA V PRACHATICÍCH.
Vítejte v Městské knihovně Čelákovice
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Organizace a instituce města Čáslavi. Obsah Městský úřad Organizace a instituce pro děti a mládež Organizace a instituce pro seniory Kulturní instituce.
2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.
Knihovny vzdělávají aneb Senioři v lavicích Nebuďte sami doma Městská knihovna Chrudim a sekce 60+ SKIP
Bramborová slavnost 22. září 2007 Ekologické informační centrum Krátká u Sněžného.
Ústecký parlament dětí a mládeže ( ÚPDM ). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol.
Europe Direct Přednáška – 23. února 2012 Michaela Bartůšková.
Projekt Romaňi Kereka – Romský kruh Knihovny města Ostravy
V ROŽNOVĚ SI NASLOUCHÁME
Víceúčelové kulturní centrum Jan Kučera Odbor strategického rozvoje 4. června 2008.
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
(inspiromat) Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm Pavel Zajíc
VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ 1148/09 Kutná Hora ŽADATEL: Denisa Divišová
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Aktivity pro seniory v Brně - Líšni PROJEKT RÉVA ZPRÁVA O ČINNOSTI 1. pololetí 2016.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Evropa Česká republika Praha Základní škola Dědina.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
HIT sezony Významný počin v cestovním ruchu Vyhlášení výsledků Vyhlašuje Centrála cestovního ruchu Východní Moravy, záštita generálního ředitele Czechtourism.
Rodinná politika na úrovni měst a obcí na příkladu města Třebíče Ing. Marie Černá1.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Muzeum jako místo setkávání – prožitek jinak. Regionální muzeum v Litomyšli a jeho aktivity směrem k veřejnosti. Renata Kmošková, programová produkční.
 Dobrovolný svazek od roku 2000  9 obcí  Rozloha 205 km2  Cca obyvatel.
Městská knihovna Rožnov pod Radhoštěm „Město v mé paměti“ Marcela Slížková.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
KONCEPCE ROZVOJE MÍSTNÍ KULTURY ZLK. ÚKOL č. 1. Koncepce rozvoje místní kultury ve Zlínském kraji na léta Dílčí úkol I – prostorová analýza.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
Venkovní aktivity na podporu čtenářství
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
PROJEKTY FINANČNĚ PODPOŘENÉ SKIP VELKÁ MORAVA
Aktivní senior v České Skalici.
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
Městská knihovna jevišovice
Infokanál obce Vigantice
Městská knihovna Sedlčany
Kamýk nad Vltavou Počet obyvatel : 907
Setkání Kašperské Hory aktivity Policie ČR
Transkript prezentace:

HLEDÁNÍ KOŘENŮ S ROŽNOVSKOU KNIHOVNOU Čtenáři a uživatelé - rok 2005 čtenářů 2 976, dětí 763, návštěvníci , akce 474, z toho 201 pro děti a mládež

Neděláme nic neobvyklého, většinu aktivit má každá knihovna. Jak jsme hledat kořeny. Jak jsme začali hledat kořeny. -knihovna je vnímána, jako místo přívětivé a vstřícné -poskytuje prostor pro setkávání -komunikuje s okolím a reaguje na jeho potřeby -může propojit místní aktivity -podporovat vztah k místu, v němž žijeme

CELOROČNÍ PROJEKTY Pohádkový rok B.M. Kuldy aneb hledání kořenů a sebe sama Participace: Městský úřad Rožnov pod Radhoštěm ZŠ a SŠ T-Klub - Městská kulturní agentura Valašské muzeum v přírodě Místní skupina České křesťanské akademie Římsko-katolická farnost v Rožnově pod Radhoštěm Základní umělecká škola Rožnov p.R. edice Rožnovské malé tisky vydává pohádky B.M. Kuldy ke 100. výročí úmrtí

Rok moravské babičky aneb hledání kořenů a sebe sama edice Rožnovské malé tisky vydává Moravskou babičku Čeňka Kramoliše, rožnovského rodáka Participace: Městský úřad Rožnově pod Radhoštěm Kysucká knižnica Čadca – Matušovo kráĺovstvo Valašské muzeum v přírodě Rožnov p.R. ZŠ a SŠ Základní umělecká škola Rožnov p.R. Klub seniorů, Domov důchodců, Svaz žen Rožnovské babičky

Valašský místopis aneb hledání kořenů a sebe sama městem vyhlášen rok lázeňství ke 125. Výročí udělení městských práv Rožnovu edice Rožnovské malé tisky vydává Rožnov lázeňský Literární soutěž pro ZŠ Literární soutěž pro SŠ Výtvarná soutěž pro všechny děti a ZUŠ Středy s babičkami Od kříže ke kříži – vycházky za pamětními místy a lázeňskými stezkami Rožnova s odbornými lektory

Zahájení lázeňské sezóny • Zahájení lázeňské sezóny

Lázeňské večerníčky na kamenech za knihovnou • slavnostní zahájení “večerníčků” historikem F. Palackým • piknik s paní Kristinou Billovou • žasnutí s pohádkářem B. M. Kuldou • příběh slečny Otylky z Rozinčiny kavárny na Hradišťku • • lázeňský koncert sběratele lidových písní F. Sušila

Týden knihoven – Rožnovské kořeny netradiční pojetí besed pro ZŠ v café Rosinka seznámení s lázeňskou historií města

Rožnovské kořeny a kořínky Večer věnovaný velkým osobnostem, které žily nebo navštívily Rožnov a mladým lidem, kteří se v budoucnu mohou takovými osobnostmi stát.

Valašský místopis zahájení výstavy a slavnostní ukončení projektu

Výstupy: výstava výtvarných prací žáků ZUŠ Valašský místopis - výstava výtvarných prací žáků ZUŠ a literárních dílek žáků ZŠ Almanach literárních prací žáků ZŠ - Valašský místopis aneb O poklad strýca Juráša Almanach literárních prací žáků SŠ - Světlonoši Participace: Městský úřad Rožnově pod Radhoštěm T-Klub - Městská kulturní agentura Valašské muzeum v přírodě Místní skupina České křesťanské akademie ZŠ a SŠ Středisko volného času dětí a mládeže Základní umělecká škola Rožnov p.R. Občanské sdružení Zdravý Rožnov osobnosti Rožnova, Klub seniorů, Domov důchodců,Svaz žen

Co dalšího: Živá cesta za klasikem (Masarykova společnost Rožnov, Filozofická fakulta Ostravské univerzity, Gymnázium Rožnov)

X. Putování s Broučky Valašským královstvím (TKA, IC, VMP, Středisko volného času, ZUŠ, divadlo Di goknu, Miger, MÚ)

XX. ročník výstavy poezie Prostřeno

Benefice pro Iskérku (ZŠ Rožnova a Valašské Bystřice, TKA, kino Panorama, Zdravý Rožnov)

Diskusní fóra (MÚ, NNO, mediální komise)

  Den zdraví   Běh Terryho Foxe   S knížkou v baťůžku po pašeráckých stezkách

KURNIK ŠOPA, CO SE DĚJE ZA HUMNY

Děkuji za pozornost Marcela Slížková