NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jděte vstříc změnám NSK pomáhá i nabízí šanci * Pracoval jsem v oboru jako obsluha čerpací stanice, ale nemám o tom žádný kvalifikační doklad. * Nyní.
Advertisements

Zahajovací konference projektu UNIV 3 BRNO
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Průmyslová střední škola Letohrad
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Setkání se členy Svazu obchodu a.
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č.179/2006 Sb.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Střední odborné učiliště stravování a služeb Karlovy Vary
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů
Martin Sycha Konference UNIV 2 KRAJE Ostrava Další vzdělávání v ČR.
UNIV 2 KRAJE ve Střední škole živnostenské Sokolov.
Ing. Eva Forgáčová * Podání žádosti o udělení autorizace – * Udělení autorizace – na dobu 5 let * Pro 4 profesní.
NSK – ZÁKLADNÍ FILOSOFIE Dle zákona – 179/2006 Sb. Nová filosofie vzdělávání – orientace na výsledek Přestává platit – získané vzdělání vystačí na celý.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
PROJEKT UNIV 3 Podpora procesů uznávání Jana Bydžovská Tematická konference projektu UNIV 3 OLOMOUC 18. –
PaedDr. Vladimíra Štrynclová Ing. Petr Klíma Martina Cílková
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
Národní soustava kvalifikací Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Konference projektu KRUH
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
Problematika ověřování a uznávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Další vzdělávání v technických oborech Krajská konference projektu UNIV 2.
Národní soustava kvalifikací a její přínosy pro zaměstnavatele
Na cestě k úplným kvalifikacím 29. – Lednice Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 RNDr. Jana Marková.
Konference UNIV 2 KRAJE 18. – 19. října Odborné učiliště v Hradci Králové má třiceti tříletou historii. Patří do sítě speciálních škol a je jednou.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Stavy žáků pro školní rok Obory vzdělání s výučním listemCelkem Mech.opravář motor. vozidel93 Instalatér26 Klempíř/Klempíř-stavební výroba18.
UNIV 2 Kraje – Kraj Vysočina Mgr. Zdeněk Musil. Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o.
Národní soustava kvalifikací. N á rodn í soustava kvalifikac í –  Hlavní cíl: umožnit občanům,
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Další vzdělávání v ČR Konference UNIV 2 Kraje
Organizační struktura
VZDĚLÁVÁNÍ PO SPLNĚNÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY Mgr. Blanka Vohníková.
Projekt UNIV 2 Kraje Proměna škol v centra celoživotního učení Program dalšího vzdělávání Obsluha a programování CNC obráběcích strojů Autoři projektu:
Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106  Autorizace MMR pro dílčí kvalifikace vztahující se k povoláním: Kuchař (6 – ÚK 3) Číšník (2.
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Víme jak na to! Jiná cesta k výučnímu listu SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Další vzdělávání Dílčí kvalifikace UNIV 2 Kraje Budoucnost.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
...dává ti šanci stát se úspěšným!. O škole Založena 1991 (2) Soukromá škola  Nezisková organizace, obecně prospěšná společnost ISO 9001 : 2009 Středisko.
STŘEDNÍ ŠKOLA ZEMĚDĚLSTVÍ A SLUŽEB, MĚSTO ALBRECHTICE - CENTRUM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ NA OSOBLAŽSKU.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI CZ.1.07/3.2.06/ Možnosti dalšího vzdělávání Zdroj: MŠMT, NSK, CUCU ÚK o.p.s.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
2. BLOK Zákon o uznávání – nástroj propojení PV a DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 20. prosince 2010 CVLK - Liberec.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Druhy DV a strategické směry Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
AKTUÁLNÍ INFORMACE K PROVÁDĚCÍM PRÁVNÍM PŘEDPISŮM zákona č. 95/2004 Sb. Hana Blechtová vedoucí oddělení lékařských povolání a uznávání kvalifikací.
UPLATNITELNOST A PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ INOVATIVNÍMI METODAMI Projekty Národního ústavu pro vzdělávání Jana Bydžovská KONFERENCE SOŠ TŘINECKÝCH.
Fakulta zdravotnických studií
Organizační struktura
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
Podpora procesů uznávání
Transkript prezentace:

NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE

DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE  Rekvalifikační kurzy  vzdělávací kurzy na míru  UNIV  UNIV 2 KRAJE  UNIV 3  profesní kvalifikace - uznávání podle zákona č.179/2006

MOTIVACE KLIENTŮ Klienty lze rozčlenit do čtyř hlavních skupin:  klienti, kteří potřebují doplnit středoškolské vzdělávání zakončené výučním listem  klienti, kteří potřebují prohloubit vzdělávání v některé dovednosti zakončené dílčí kvalifikací  klienti se zájmem o prohloubení znalostí a dovedností v oboru  klienti s orientací na zájmovou činnost v oblasti gastronomie

ÚROVNĚ DV VE VZTAHU K PROFESNÍM KVALIFIKACÍM A ZZ ÚroveňVzděláváníVýstup vzdělávání 1. úroveňPřípravný kurz k jednotlivým profesním kvalifikacímOsvědčení o absolvování 2. úroveňZkouška dílčí kvalifikaceOsvědčení o profesní kvalifikaci 3. úroveňZávěrečná zkouškaVýuční list a vysvědčení o ZZ

AKTIVITY V UPLYNULÉM ROCE V OBLASTI DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ  Pilotní ověřování programu DV Komplexní obsluha hostů  Realizace zkoušek k získání profesní kvalifikace podle zákona č. 179/2006 Sb.  Realizace závěrečných zkoušek podle § 113c školského zákona

PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ PROGRAMU DV KOMPLEXNÍ OBSLUHA HOSTŮ  1. úroveň DV  Teoretická i praktická výuka v rozsahu 60 hodin  ověřeno 9 modulů  počet 11 účastníků  většinová motivace účastníků: chci být připraven na složení zkoušky profesní kvalifikace  úspěšné absolvování programu: 8  úspěšné absolvování zkoušky profesní kvalifikace složitá obsluha: 5  úspěšné složení závěrečné zkoušky oboru kuchař – číšník: 1

PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ PROGRAMU DV KOMPLEXNÍ OBSLUHA HOSTŮ Zkušenosti a postřehy :  motivace a vůle  největší překážkou byla obtížnost zapojit se do procesu učení  vhodnost rozčlenění účastníků do skupin podle úrovně znalostí a dovedností  nutnost zpětné vazby, komunikace, ujištění

PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ PROGRAMU DV KOMPLEXNÍ OBSLUHA HOSTŮ

REALIZACE ZKOUŠEK K ZÍSKÁNÍ PROFESNÍ KVALIFIKACE PODLE ZÁKONA Č. 179/2006 1I. úroveň DV

REALIZACE ZKOUŠEK K ZÍSKÁNÍ PROFESNÍ KVALIFIKACE PODLE ZÁKONA Č. 179/2006

 14 uchazečů o skládání zkoušek  24 úspěšně složených zkoušek celkem za uplynulý rok  10 uchazečů úspěšně vykonalo všechny stanovené zkoušky na úplnou profesní kvalifikaci III. úroveň DV  3 uchazeči úspěšně složili závěrečné zkoušky

ZÁVĚREČNÁ ZKOUŠKA III. úroveň DV  § 113c školského zákona umožňuje získat stupeň vzdělání úspěšným vykonáním závěrečné zkoušky absolventům DV  podmínky:  alespoň základní vzdělání  získání úplné profesní kvalifikace (viz  ředitel školy s odpovídajícím oborem vzdělání umožní na základě žádosti vykonání závěrečné zkoušky v jím určeném termínu.  žadatel může závěrečnou zkoušku konat i pokud není (nebyl) žákem příslušné školy  u nestátních škol může ředitel školy podmínit možnost vykonání závěrečné zkoušky zaplacením úplaty ve výši jím stanovené  Pozor na § 83 školského zákona - Nástavbové studium  Střední školy mohou organizovat nástavbové studium pro uchazeče, kteří získali střední vzdělání s výučním listem v délce 3 let denní formy vzdělávání.

Děkuji Vám za pozornost Jaroslav Kořínek SOŠ a SOU obchodu a služeb Chrudim