Ing. Pavel Smolka. • Statická část výuky 1. Realizována ve škole – výklad, přednáška, poslech 2. Realizována „doma“ – práce s učebnicí • Dynamická část.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CLIL Content and Language Integrated Learning
Advertisements

ON-LINE TESTY PRO DOKTORANDY NA UK FF PRAHA
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Matika krokem  Proč? - motivy vzniku
Nové formy vzdělávání ve veřejné správě Závěrečná obhajoba mé práce Laňková Gabriela LAN0020.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Learning management system Zdeněk Jelínek. Learning management systém LMS- systém řízení studia – Learning management systém Je to soubor nástrojů pro.
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
Matematická analýza 1 Základy matematiky
Reagují fakulty připravující učitele na vznik RVP? Jana Coufalová.
Projekt Infogram aneb P.I.V.O. žije. Eva Svobodová, IVIG 2008, Česká zemědělská univerzita v Praze Praha,
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Diagnostika ve sportovních hrách
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Jak se stát dobrým právníkem?
E-learning ve výuce na SŠ
Didaktické testy doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Projekt Zkvalitnění vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti udržitelného rozvoje na školách Jihočeského kraje RČ: CZ.1.07/1.3.06/
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Informace ke kurzu Manažerské účetnictví I a jak ho studovat.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Vzdálené počítačové sítě a programování v prostředí Windows – kombinované studium Osnovy předmětu a koncepce výuky Ing. Zdeněk Votruba LVALVA.
Magisterské studium navazující I. ročník navazujícího studia – učitelství zdravotnických předmětů pro střední školy.
Ostrava 30. září 2002 ECDL pro učitele Libor Koníček Přírodovědecká fakulta Ostravská univerzita.
Kombinovaná forma studia Východiska k realizaci. Kombinovaná forma studia Podle VŠ zákona – kombinace prezenční a distanční formy Obsahuje tedy prvky.
Evropské jazykové portfolio v praxi
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Studijní program /obor Speciální pedagogika na Pedagogické fakultě MU
Optimalizace versus simulace 8.přednáška. Obecně o optimalizaci  Maximalizovat nebo minimalizovat omezujících podmínkách.  Maximalizovat nebo minimalizovat.
Androdidaktika Vzdělávání. Smyslem vzdělání je dosáhnout moudrosti, nejen prostého vědění J. A. Komenský.
Základy matematiky Matematická analýza 2 kurz distančního vzdělávání na MFF UK Prof. RNDr. Miroslav Hušek, DrSc. Doc. RNDr. Pavel Pyrih, CSc. KMA.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Vyučovací metody Školní pedagogika 2013.
Technická univerzita v Liberci LIBEREC I Studentská 2 Inovace vzdělávání v oboru čeština jako druhý jazyk (CZ.1.07/2.2.00/ ) podpořeného z.
Výuka českého jazyka pro cizince na Vysoké škole hotelové v Praze 8
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_235.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Didaktika geografie.
Projekt celoživotního učení Comenius Partnerství škol SOŠ a SOU Šumperk, Gen. Krátkého –
DIDAKTIKA FYZIKY I. 8 ICT ve Fy Josef Trna PdF MU©2009.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Pro podporu začlenění České republiky do EU Microsoft s.r.o. „Informatická podpora procesů vzdělávání “
Profese učitele z pohledu praxe střední školy (vážně i nevážně) Duben 2008.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
Didaktika TV Efektivita vyučovací jednotky Libor Bouda.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_19.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Výsledky učení v pedagogické činnosti vysokých škol Představení metodiky.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Public Relations v.
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Varianty výzkumu Kroky výzkumu Výběrový soubor
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
na Slovanském gymnáziu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
MONITOROVACÍ INDIKÁTORY
Jak si můžeme být jisti, že Alex chápe popisky v jeho repertoáru?
Budování kapacit pro rozvoj škol II
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
Evidence studijních plánů
VIKBA32 Informační vzdělávání
KMT/DIZ1 Příprava na vyučování Příprava na vyučovací hodinu
Transkript prezentace:

Ing. Pavel Smolka

• Statická část výuky 1. Realizována ve škole – výklad, přednáška, poslech 2. Realizována „doma“ – práce s učebnicí • Dynamická část výuky - aktivity 1. Realizována ve škole – rozhovor, poslech s navazujícím cvičením, scénky 2. Realizováno „doma“ - ?

 Pro žáka jsou rozhodně živější a přitažlivější  Často ani neví, že se vlastně učí  I když se nám to nebude líbit, tuto generaci k studiu z knih, tak jak ho známe my, nevrátíme  Našim cílem je vytvořit jazykové kompetence  Nelze setrvávat na stávajících, byť osvědčených metodách  Společnost se často mění až příliš rychle

• Domácí úkoly - studium rozhodně nelze považovat za přežitek! • Jiné vzdělávací soustavy (USA, Německo) zatěžují žáky stejným způsobem, ne-li více. • Problematická je koncepce! • Je nepřípustné aby do splnění úkolu musel v masivní míře vstupovat rodič! • Některé oblasti se bez domácí složky neobejdou – cizí jazyky. • Říct „nastudujte si to“ je scestné pokud není propracován systém studijních zdrojů! • Tato činnost by měla být aktivní! A to je těžké!

• Koncepce LMS systému je založena na rovnoměrné kombinaci pasivní a aktivní složky výuky. • Nabízí atraktivní prostředí pro mladou generaci. • Bohužel představuje problém pro řadu učitelů z hlediska jejich ICT kompetencí. • Učitel musí uvidět tento systém jako celek! Než se pustí do náročné práce, musí znát přínosy pro něj. • LMS Moodle – přijatelná platforma!

 Úkoly – jsou problematické z hlediska jejich kopírování.  Testy – jedinečná interakce mezi systémem a žákem.  Fóra – podpora a rozvoj komunikačních dovedností v daném jazyce.  Chat – nástroj pro nadšence!

• Diagnostika – test koncipovaný pro tento účel je test striktní, většinou tvrdě nastaven a sloužící k sběru informací • Autodiagnostika – tu absolvují jen premianti. • Prostředek učení – tento test by měl splňovat následující znaky: • Více pokusů • Adaptivní složka testu – možnost opravy • Obsah vychází z výuky • Jeho absolvování se promítá do hodnocení studenta

 Dvě komponenty  Banka úloh s možností kategorizace  Vlastní sestavení testů s mnoha proměnnými  Využitelné typy úloh  Úloha s výběrem odpovědi  Úloha přiřazovací  Krátká tvořená odpověď  Cloze úloha – komplexní doplňovačka

 Více průchodů testem pro žáka.  Báze úloh, z které žák čerpá musí mít dostatečnou kapacitu.  Míchání pořadí úloh a míchání voleb úloh.  Žák je omezen časem – interval testu, přístupnost testu  Adaptivní chování spojené s penalizací.  Hodnocení různým způsobem:  Nejlepší výsledek  Průměrný výsledek  Poslední výsledek  Žák test skládá mimo školu