Hodnocení Bezpečná cesta do školy. Organizace projektového dne • Datum konání 22.3.2011 žáci 8.A, 9.A,B 23.3.2011 žáci 6.A,B 7.A,B • Zahájení projektu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Řízení motorových vozidel
Advertisements

Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2013 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
Role Městské policie v prevenci úrazů v Chrudimi
• Žákovské zastupitelstvo Újezd nad Lesy •
Prázdninový provoz Ing. Martin Farář
10.1 Cyklista na silnici, výbava cyklisty
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Bezpečné cesty do školy
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 2. Ročník - hodiny, minuty Jana Štadlerová ŽŠ Věšín.
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 20 S PŘECHODEM DESÍTKY
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Elektronická učebnice - I
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
VYHODNOCENÍ DOTAZNÍKU PRO RODIČE. Myslíte si, že pro vaše dítě nyní existuje bezpečná cesta do (ze) školy?
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
III. Řešení úloh v testech Scio z matematiky
Staroklánovická ročník ZŠ 6 odd. ŠD Polesná ročník ZŠ 3 odd. ŠD 3 odd. MŠ.
Bezpečnost silničního
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
MAPY A PLÁNY, MĚŘÍTKO MAPY
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dopravní značky Zde si vyzkoušíte zda si aspoň kapku pamatujete dopravní značky. Zkuste to bez pomoci rodičů, sourozenců či internetu. Zde najdete jen.
Cesta do školy a z ačátek školního roku Karel Loprais zmocněnec ministra dopravy.
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
09.1 Chodec v silničním provozu
ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk CZ.1.07/1.4.00/ Drahomíra Ďurišová – vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k procvičení pravidel.
Dopravní výchova Mgr. Petra Polášková.
Shrnutí nebezpečných míst v Kravsku s fotkami. Místo mezi dvěma autobusovými zastávkami před školou Na takto důležitém místě chybí přechod pro chodce.
121.1 Dopravní výchova - chodec
DOPRAVNÍ ZNAČKY 3. ročník
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_175.
Umíte se chovat na silnici?
Jízda s použitím zvláštního výstražného znamení
Cesta do školy VY_32_INOVACE_11 Sada 8 Místo, kde žijeme Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_02_Cyklista.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_02_35_CHOVÁNÍ CYKLISTY TÉMA:
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CYKLISTA VYBAVENÍ JÍZDNÍHO KOLA VYBAVENÍ CYKLISTY.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS2 TEMA: Dopravní značky (čtenářská gramotnost)
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Činnost Policie ČR v dohledu nad silničním provozem, rozbor činnosti dopravní policie za rok plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha.
Autor: Mgr. Radana Marelová
NeRiskuj.
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Materiál slouží k výkladu učiva dopravní výchovy pro žáky 3. ročníku
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Hra na barevná auta III. Jaroslava Růžičková.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Policejní prezidium ČR I. náměstek policejního prezidenta plk. Mgr
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Senioři v dopravě kpt. Mgr. Miroslav ŠIMEČEK
VY_32_Inovace_2.2.1 Dopravní prostředky a značky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Dětské dopravní hřiště Liberec
Transkript prezentace:

Hodnocení Bezpečná cesta do školy

Organizace projektového dne • Datum konání žáci 8.A, 9.A,B žáci 6.A,B 7.A,B • Zahájení projektu 8:00 • Ukončení projektu 12: 00 • Program 1.interaktivní tabule - vyuč.Ke 2.výpočetní technika – vyuč.Šaš. 3.výtvarná výchova - vyuč. Maj 4.fotodokumentace rizikových oblastí tř.uč. • V průběhu projektového dne se nevyskytly žádné problémy • Cíle stanovené programem byly naplněny • Přístup žáků lze hodnotit jako velmi dobrý až výborný • výuka probíhala podle stanoveného programu přestávky byly dodrženy

Interaktivní tabule 1.Úkol - podle obrázku vytvořili žáci 8 a 9 tříd svůj vlastní příběh, zapsali vlastní variantu dokončení 2.Úkol - rozbor příběhu - dopravní situace, příčiny kolize - žáci se učili vnímat dopravní prostředí, orientovat se v něm, důraz byl kladen na správné návyky při pohybu na pozemních komunikacích 3.Úkol – mapa do mapy žáci zakreslili trasu své cesty do školy a vyznačili nebezpečná místa - navrhli na základě plánu oblasti Lesná nejbezpečnější cestu do školy 4.Úkol – test z pravidel silničního provozu – zde žáci neuspěli – ze 30 otázek nejlepší řešitelé 5 chyb 5. Úkol žáci žáci vytvořili „bezpečné desaro” 1. Úkol - předvídání rizika – cílem úkolu bylo vyhledat na obrázku možná rizika - úlohu řešili žáci 6 a 7 tříd – cílem bylo uvědomit si možná nebezpečí při jízdě na kole Nejlepší řešitelé Kateřina Virvanová Kristýna Bulantová - našly 16 možných rizik 2.Úkol – mapa do mapy žáci zakreslili trasu své cesty do školy a vyznačili nebezpečná místa - navrhli na základě plánu oblasti Lesná nejbezpečnější cestu do školy Nejlepší řešitel Anita Drozdková 3.Úkol Modelový příběh „Kde udělal Matěj chybu“ následná diskuse – nácvik správného chování v nebezpečných situacích 4. Úkol žáci žáci vytvořili „bezpečné desaro”

Samostatná práce na počítači – bezpečně na kole Skupina žáků se chystá na sobotní cyklistický výlet do Bílovic nad Svitavou. Sraz cyklistů bude v u školy. Chtějí jet od školy Blažkova do údolí Svitavy a dále po cyklostezce do Bílovic. Teplota: +28st., oblačno, možnost deště. Doplň, co znamenají čísla. Co chybí kolu na obrázku? 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) Nepovinné vybavení navíc: 9) 10) 11) Pro děti do 18 let je povinná…..

Zamyšlení pro cyklisty Jedeš na kole ke škole od domu • Kolikrát jedeš přes křižovatku? • Kolikrát použiješ přechod pro chodce? • Co má udělat cyklista na přechodu pro chodce? Vzdálenost z domova ke škole je: • Z toho pojedu po chodníku: • Z toho pojedu po cyklostezce: • Z toho pojedu po silnici mezi auty:

Co s sebou na kolo? Jaké další vybavení je vhodné míst s sebou: (aspoň 10 věcí) • 1) • 2) • 3) • 4) • 5) • 6) • 7) • 8) • 9) • 10) Jaká jsou důležité telefonní čísla: „kdyby něco“ ? • Policie: • Rychlá záchranná služba: • Hasiči: • Záchranáři po celé Evropě

Trasa výletu Vyznač trasu od školy do Bílovic nad Svitavou – opět červeně. Použij co nejvíce cyklostezku podél řeky Svitavy. Cesta tam = cesta zpět. Bonus: večer začne pršet. Který autobus tě doveze z Bílovic do Brna v sobotu večer po 18h? Odjezd autobusu z Bílovic:

Práce v interaktivní učebně

Vycházka Žáci vyhledali problémová místa v okolí školy i ve škole a zdokumentovali je Na obrázku příklad situace před školou - velké množství aut znamená možnost úrazu Nebezpečí útoku neznámých lidí v rokli

Práce v počítačové učebně

Výtvarná výchova Cílem práce ve výtvarné výchově bylo – Vytvořit leták, plakát na téma „Bezpečná cesta do školy“ Nakreslit komiks – zachytit průběh a vývoj dopravní situace Žáci k tématům přistupovali se zájmem a tvůrčím zaujetím,ve většině prací prokázali znalost nebezpečí a dokázali ho výtvarně ztvárnit. Žákovské práce byly vystaveny v prostorách školy nejlepší řešitelé :…………..

Práce ve výtvarné učebně

Bezpečnostní situace 1. Doprava v okolí školy čas 7,00 – 8,00 datum ke škole přijelo 54 aut na křižovatce Blažkova – Nejedlého 39 aut ke škole přijelo 58 aut na křižovatce Blažkova – Nejedlého 47 aut ke škole přijelo 52 aut na křižovatce Blažkova – Nejedlého 46 aut ke škole přijelo 57 aut na křižovatce Blažkova – Nejedlého 53 aut

Cesta do školy Žáci na mapě Lesné zakreslili svoji cestu do školy a vyznačili na ní místa, kde se necítí být bezpeční