Adaptabilní škola – další vzdělávání

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Střední průmyslová škola, Trutnov, Školní 101
Advertisements

STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Průmyslová střední škola Letohrad
Prezentace k projektu REPRO CV
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Ing. Blanka Doležalová, ITP Analýza vlivu automobilového průmyslu na zaměstnanost v PK.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
1 Projekt Akademie distančního vzdělávání Monika Všetulová, Miroslava Dvořáková Olomouc 2007.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ………………………………………………………………… Číslo a název operačního programu:
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ ŽĎÁR NAD SÁZAVOU VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Při vzdělávání dospělých vychází naše škola z Programů profesního vzdělávání dospělých,
Evropský sociální fond v ČR
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA DALOVICE PŘEDSTAVUJE NOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROJEKT V OBLASTI ROZVOJE A ÚDRŽBY ZELENĚ v KARLOVARSKÉM KRAJI TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.
MU Brno, Vzdělávání knihovníků Mgr. Jana Nejezchlebová Moravská zemská knihovna
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Střední odborná škola technická, Střední odborné učiliště a Učiliště, Lidická 31, České Budějovice Představuje:
Programátor CNC strojů
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov Číslo.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Drnovice Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání.
Nástroje daňových úlev
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Personální plán pro podnikatelský plán
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Podpora rozvoje vzdělávání v rámci ROP Střední Morava Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA Vedoucí Odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého.
 Jedna z největších škol Karlovarského kraje  Více jak 1000 žáků a 100 zaměstnanců  11 maturitních oborů  11 učebních oborů 
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Centrum celoživotního učení Projekt Knihovny Kroměřížska.
Praha Odborné filmy jako prostředek jazykového výuky.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
1 PODPORA DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ v Ústeckém kraji Most Role a zapojení sociálních partnerů do tvorby programů DV.
Tato prezentace byla vytvořena
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Ing. Stanislava Správková
Setkání kariérových poradců
Změny na trhu práce?.
Transkript prezentace:

Adaptabilní škola – další vzdělávání Workshop dne 5.6.2007 na téma projektu: Adaptabilní škola – další vzdělávání konané na

Identifikace operačního programu: Číslo operačního programu: CZ.04.1.03 Název operačního programu: Operační program Rozvoj lidských zdrojů Číslo priority: 3.3. Název priority: Rozvoj celoživotního učení Název opatření: Zkvalitňování vzdělávání ve školských zařízeních a rozvoj podpůrných systémů vzdělávání Číslo programu: 15.C Program podpory: Rozvoj vzdělávání na SŠ a VOŠ Číslo výzvy: 01 Název grantového schématu: Zkvalitňování vzdělávání ve školách a školských zařízeních Identifikace projektu: Název projektu: Adaptabilní školy – další vzdělávání Zkrácený název: AŠDV Zahájení projektu: 25.11.2005 Ukončení projektu: 24.11.2007 doba trvání 24 měsíců

Vstupy, výstupy.Výsledky a cíl projektu Garant projektu                                              Kontaktní osoba RNDr. Kamil Ubr                                               Alena Zítková, DiS. Odbor školství, mládeže a sportu                       zitkova.a@kr-vysocina.cz, tel.:564 602 851 Oddělení koncepce vzdělávání Tolstého 15, 586 01 Jihlava Vstupy, výstupy.Výsledky a cíl projektu Garant projektu                                              Krajský úřad Vysočina Odbor školství, mládeže a sportu   Oddělení koncepce vzdělávání Tolstého 15, 586 01 Jihlava Přehled škol a vzdělávacích programů : Střední průmyslová škola Třebíč 1) Kurz obsluhy CNC strojů 2) Základní strojírenské znalosti a dovednosti Střední škola technická Žďár nad Sázavou, 1) Řídící systémy a obsluha CNC strojů 2) Moderní strojírenské technologie využívající ICT Střední škola Pelhřimov, 1) Robotizované pracoviště 2) Základy strojírenské gramotnosti Střední škola technická Jihlava , 1) Technologie vstřikování plastů 2) Pneumatika a elektropneumatika v praxi Střední škola stavební Jihlava, 1) Obkládačské práce 2) Montáž suchých konstrukcí Střední škola stavební Třebíč, 1) Navrhování pozemních staveb pomocí počítačových programů 2) Tesařské konstrukce pozemních staveb Střední škola obchodu a služeb Jihlava, 1) Pracovníci ve zdravotnictví 2) Vedení obchodní korespondence v angličtině Obchodní akademie Dr.Albína Bráfa a Jazyková škola S právem státní jazykové zkoušky Třebíč, 1) Základy účetnictví a daní při podnikání 2) Vedení cizojazyčné obchodní korespondence (angličtina, němčina) Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod, 1) Základy účetnictví 2) Profesionální asistentka Vyšší odborná škola, Střední zemědělská a technická škola, Bystřice nad Pernštejnem, 1) Integrovaný management 2) Využití expertních systémů a aplikovaných programů v zemědělské praxi Česká zemědělská akademie v Humpolci, střední škola , 1) Program základních zemědělských činností 2) Podnikání, účetnictví, daně

Účast Střední školy Pelhřimov na projektu 1.Bylo jednáno s firmami regionu a institucemi o jejich potřebách na další vzdělávání jejich zaměstnanců : Příklady: -Agrostroj Pelhřimov - DH Dekor spol.s.r.o Edscha Bohemia s.r.o - TVD Pelhřimov Conteg, spol.s.r.o - Profil nábytek Montana s.r.o - Úřad práce Pelhřimov Pacovské strojírny a.s 2.Byl vytvořen MARKETINGOVÝ PLÁN SŠ Pelhřimov – podnikatelský záměr se vstupem na trh se 2 vzdělávacími programy podle projektu AŠDV: ROBOTIZOVANÉ PRACOVIŠTĚ ZÁKLADY STROJÍRENSKÉ GRAMOTNOSTI a jedním vzdělávacím programem bez zahrnutí v projektu AŠDV: CNC PROGRAMOVÁNÍ

Vzdělávací program ROBOTIZOVANÉ PRACOVIŠTĚ je určen pro přípravu pracovníků pro řízení, seřizování, obsluhu a údržbu programovatelných robotů s technologií pro sváření je určen pro pracovníky se vzděláním ve strojírenství ( zámečník, mechanik seřizovač, obráběč kovů…) Vzdělávací program směřuje k přípravě účelově specifické oblasti vzdělání pro velký průmyslový podnik. Neopominutelným cílem je také příprava absolventa, jehož profesionalizace je v odborné složce na úrovni umožňující další vzdělávání v různých krátkodobých specializačních či rekvalifikačních kurzech Absolvent je schopen samostatně obsluhovat, diagnostikovat, seřizovat a programovat specifická robotizovaná pracoviště firmy Agrostroj Pelhřimov a.s. s technologickým zaměřením na svařování. Délka vzdělávacího programu: 33 hodin (10dní) + 4hodiny přezkoušení a certifikace účastníků Obsahuje teoretickou část (5dní) : 1. Bezpečnost práce 2. Základní principy robotizovaných pracovišť 3. Programování pohybů 4. . Svařovací parametry a jejich nastavení 5. Editační a nadstavbové funkce a praktickou část (5dní): 1. Programování pohybů 2. Svařovací parametry a jejich nastavení 3. Editační a nadstavbové funkce Dále je zpracována CHARAKTERISTIKA VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU, VÝSTUPNÍ PROFIL ABSOLVENTA, UČEBNÍ TEXT, CERTIFIKÁT

Vzdělávací program ROBOTIZOVANÉ PRACOVIŠTĚ Certifikát: Pilotní ověření:

Vzdělávací program ZÁKLADY STROJÍRENSKÉ GRAMOTNOSTI - je určen pro přípravu pracovníků pro získání základních informací potřebné pro oblast strojírenské výroby - je určen pro přípravu pracovníků , kteří nemají vzdělání ve strojírenských a jiných technických oborech ( kuchař, číšník, krejčí…) Vzdělávací program směřuje k přípravě základní oblasti vzdělání pro výrobní podnik. Absolvent je schopen samostatně číst jednoduché technické výkresy, pochopit podstatu obrábění, a znát základní pravidla a návyky pro kontrolu a měření Vzdělávací program je modulový: 1. ZSG - technická dokumentace ( průměty, kótování, drsnost, tolerance rozměrů a tvarů,, správné čtení výkresů s významem propojení na výrobu). Výuka je v prostoru s výpočetní technikou. 2. ZSG - konvenční strojní obrábění ( bezpečnost práce, základy soustružení a frézování jednoduchých ploch, návyky – čistota na pracovišti, kontrola. Výuka je na obráběcí dílně, 3. ZSG - kontrola a měření ( základní principy měření a vědomí chyb, měřidla s principy měření a péče o ně, příklady měření. Výuka je v laboratoři měření.

Vzdělávací program ZÁKLADY STROJÍRENSKÉ GRAMOTNOSTI Dílec pro frézování Moduly jsou propojeny přes vzorové dílce Dílec pro soustružení Moduly se dají upravovat dle potřeb firmy, případně vytvořit další specifický modul V současnosti se postupně dokončují : UČEBNÍ PLÁN, CHARAKTERISTIKA VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU, VÝSTUPNÍ PROFIL ABSOLVENTA, UČEBNÍ TEXTY, CERTIFIKÁT

Vzdělávací program CNC PROGRAMOVÁNÍ Je v záměru školy ho vytvořit dle potřeb firem a institucí Řídící systémy: SINUMERIK, FANUC, HEIDENHAIN Programování dráhy robota

TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY ESF napomáhá rozvoji zaměstnanosti podporou zaměstnatelnosti, podnikatelského ducha, rovných příležitostí a investicemi do lidských zdrojů

Děkuji za pozornost Konec prezentace