1. 2 Hospodářská komora ČR  Hospodářská komora České republiky je právnická osoba založená zákonem č.301/1992 Sb., o Hospodářské komoře České republiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROJEKT ŽIVÁ NÁDRAŽÍ PREZENTACE PROJEKTU INFORMACE O MOŽNOSTECH ÚČASTI
Advertisements

Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
KLUBY ROKU 2008.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
TÉMA: Retrospektivní analýza pacientů s chronickou transfuzní léčbou
SLUŽBA MENTOR Sdružení pro probaci a mediaci v justici, o.s.
Najdi na slepé mapě České republiky města podle zadání.
V rámci realizace projektu MŠMT a NIDM Rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálním vzdělávání Bc. Gabriela Žemličková 27. Května 2009 Úvodní zasedání.
Seminář pro koordinátorů romských poradců
Města ČR – orientace na mapě
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
SÍDLA V ČESKÉ REPUBLICE
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky a jejich využití pro ADR
ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE PROJEKTU UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Celostátní seminář Regionální funkce knihoven 2007 Zapojení regionálních knihoven do spolupráce se Souborným katalogem ČR Celostátní seminář Regionální.
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
Obyvatelstvo ČR Podle posledních informací ČSÚ žije v ČR 10,5 mil. obyvatel. Počet obyvatel v posledních letech klesá, ve společností přibývá počet starších.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Mgr. Pavel PETR Katedra společenských věd VŠB - TUO
AUDIT Komplexních onkologických center
VY_32_INOVACE_SVF33660DUD Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Výroční konference Enterprise Europe Network Praha Služby pro podnikatele na Kontaktních místech HK ČR.
Sídla ČR.
ZAŘÍZENÍ NZDM V ČR Nízkoprahové programy „Nízkoprahové programy bezpečný přechod do dospělosti.“ Aktivity ČAS jsou podpořeny z ESF, státního rozpočtu ČR.
Terciální sektor Služby Zahraniční obchod Školství Doprava
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Česká republika.
Partnerství Úřadu práce ve Vsetíně v projektech financovaných z Evropských strukturálních fondů.
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
VY_32_INOVACE_51_19 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
PRACOVNÍ LISTY KRAJE ČR
Vysokoškolské knihovny a krajské knihovny – konkurence nebo spolupráce? Ivo Brožek.
Česká republika po krajích
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Geografický výzkum periferních oblastí Česka 4. Periferní a jádrové oblasti Česka: statistické přístupy k jejich studiu.
Ekonomika pivovarského průmyslu (iii)
Členění území naší vlasti
Aktuální situace na trhu práce v Plzni a v Plzeňském kraji leden 2010 Ing. Zdeněk Novotný Úřad práce v Plzni Úřad práce v Plzni, 9. února 2011
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_15 Název materiáluSídla ČR.
1 Cyklus konferencí a seminářů pro nelékařské zdravotnické obory v rámci projektu MZ ČR RNDr. Martin Kalina, Ph.D. Manager Aesculap Akademie B. Braun Medical.
Anotace: Materiál je určený pro žáky 4. ročníku, pro výuku vlastivědy- tématu Česká republika, podtématu města. Jedná se o prezentaci na interaktivní.
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Sídla ČR Praha Historické jádro Brna Ostrava Karlovy Vary.
Nezaměstnanost - vývoj v ČR v 21. století - struktury nezaměstnanosti 29. září 2014 Z0027 Geografická analýza trhu práce.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-05 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Územně-správní.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ladislava Becková Název : VY_52_INOVACE_01_Kdo.
. Financování ze strukturálních fondů EU v oblasti zdravotnictví ( ) Praha 2. dubna 2009.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 1lll INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚST v IOP INTEGROVANÝ.
Teorie a praxe rozvoje měst a obcí
SÍDELNÍ SYSTÉMY CVIČENÍ 3.
KRAJE (SHRNUTÍ) I. ČÁST – ČECHY
Územní samospráva a její organizace
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
OBECNÍ ZŘÍZENÍ Mgr. Michal Oblouk.
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Město na obrázku se jmenuje
VY_32_INOVACE_Vac_III_09 Sídla ČR
Ministerstvo financí ČR červen 2011
Lokalizace ČR - vybraná města 2.
Navýšení příspěvku na výkon úřadů územního plánování
Sídla ČR.
Transkript prezentace:

1

2 Hospodářská komora ČR  Hospodářská komora České republiky je právnická osoba založená zákonem č.301/1992 Sb., o Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky.  Sdružuje podnikatele a plní funkci podnikatelské samosprávy. Členství v komoře je dobrovolné. V současné době má cca 13 tisíc členů z řad velkých podniků, MSP i živnostníků.  Není financována ze státního rozpočtu a není správcem rozpočtové položky. Zákon ji při rozdělování prostředků ze SR nijak nezvýhodňuje oproti jiným subjektům, které také nejsou organizačními složkami státu.  Nemá žádné jedinečné kompetence garantované zákonem, svou činnost financuje ze služeb, které poskytuje podnikatelům či státu. Tyto služby jsou však v plné konkurenci ostatních podnikatelů a organizačních složek státu.  Dalším možným zdrojem finančních prostředků jsou projekty.

3 Projekt InMP  HK ČR pod gescí a na základě smlouvy s MPO realizuje od konce roku 2003 Informační místa pro podnikatele (InMP).  Tato kontaktní pracoviště fungují jako jasně definovaná, centrálně řízená síť, která poskytuje podnikatelům informace, data a znalosti, které by si sami obtížně opatřovali.  Projekt InMP je zacílen na tu skupinu podnikatelů (především MSP), která nemá potřebné znalosti, kapacity nebo možnosti zajistit si informace potřebné pro svoje podnikání z veřejně dostupných informačních zdrojů.

4 Struktura InMP Centrální informační místo při úřadu HK ČR  Řídí a koordinuje projekt. Komunikuje se správcem programu (MPO) a orgány státní správy. Spravuje IS InMP. Regionální síť - kontaktní část projektu InMP  14 krajských koordinačních míst (KKM) - koordinují činnost v regionech  78 regionálních informačních míst (RM) a 82 jejich tzv. expozitur (ERM) Oborová síť - zdrojová část projektu InMP  4 oborová koordinační místa (OKM) a další oborové informační zdroje (OIZ)

5 Regionální síť RM: Benešov; Beroun; Brno; Břeclav; Česká Třebová; České Budějovice; Český Krumlov; Děčín; Domažlice; Havlíčkův Brod; Hradec Králové; Cheb; Chomutov; Chrudim; Jablonec nad Nisou; Jeseník; Jičín; Jihlava; Jindřichův Hradec; Karlovy Vary; Karviná; Kladno; Klatovy; Kolín; Krnov; Kroměříž; Kutná Hora; Kyjov; Liberec; Litoměřice; Louny; Mělník; Mladá Boleslav; Most; Náchod; Olomouc; Opava; Ostrava; Pardubice; Pelhřimov; Písek; Plzeň; Plzeň sever; Poděbrady; Praha 1; Praha 13; Praha 4; Praha 7; Praha 9; Praha východ; Praha západ; Prachatice; Prostějov; Přerov; Příbram; Rakovník; Rokycany; Rychnov nad Kněžnou; Slavkov u Brna; Sokolov; Strakonice; Svitavy; Šumperk; Tábor; Tachov; Teplice; Tišnov; Trutnov; Třebíč; Třinec; Turnov; Uherské Hradiště, Ústí nad Labem; Vsetín; Vyškov; Zlín; Znojmo; Žďár nad Sázavou; Židlochovice ERM KKM

6 Oborová síť Oborová koordinační místa  OKM Obchod a cestovní ruch  OKM Průmysl a doprava  OKM Služby a finančnictví  OKM Stavebnictví a technická zařízení budov Další oborové informační zdroje  Svaz českomoravských výrobních družstev  ICC – Mezinárodní obchodní komora  …

7 Způsob kontaktování InMP  osobně, telefonicky, em - Kontakty  pomocí elektronického formuláře

8 Služby  Poradenské a informační služby – v oblastech: •založení podniku •obchodní kontakty •programy podpor •podnikání v zahraničí, export •provoz podniku (finance, daně, účetnictví, lidské zdroje, management, marketing, specifika oboru)  Další služby: •e-Aukce •CEBRE •připomínkové řízení •normy

9 Informační systém  Umožňuje na KAŽDÉM z míst přístup ke VŠEM informacím.  Podnikatelův požadavek je zanesen do informačního systému, podle tématu, kterého se týká, je přidělen příslušnému OKM, které spolupracuje s dalšími oborovými informačními zdroji.  Do sedmi dnů je požadavek vyřešen a podnikatel si řešení může vyzvednout na RM. DESKHELP:  automatický oběh požadavku od AUTORA k ŘEŠITELI a zpět za dohledu CALLCENTRA  INTEGROVANÉ VYHLEDÁVÁNÍ již zodpovězených požadavků a aktuálních garantovaných informací  evidence a statistiky - SOUHRNY  prodej katalogizovaných komerčních služeb - POKLADNA

10 Dosud se na InMP obrátilo celkem asi podnikatelů, každý průměrně více než třikrát. Celkem bylo zodpovězeno více než dotazů. Telefon: