Procházka Paříží.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zájezd do Paříže.
Advertisements

Vypracovaly: Helena Ženožičková Andrea Štědrá Zuzana Polášková
Prohlídka Paříže objektivem fotografa
Alexandria, perla Středomoří, je, jeden z nejdůležitějších egyptských přístavů, druhé největší město Egypta a hlavní město stejnojmenného guvernátu.
Památky Paříže Vítězslav Traurig.
Aby nedošlo k omylu – Jardin du Luxembourg je veřejný park v Paříži. Rozkládá se na levém břehu Seiny v 6. obvodu.
Paříž Prezentace 5.B.
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Paříž Termín zájezdu: – Cena zájezdu:6 800 Kč ( cena může být upravena podle počtu nocí ve 3 splátkách ) Ubytování:hotel v centru Paříže.
Pro přechod na další snímek klikněte levým tlačítkem myši Francie 2006.
ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Srpen 2011.
Francie.
Francie.
PAŘÍŽ 5. – Den první Procházka centrem.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_160 NázevPaříž Téma hodinyFrancie.
Český Krumlov PAMÁTKY UNESCO v ČR neporušena další výstavbou
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
VY_12_INOVACE_91 Pro žáky 7. ročníku ZŠ Člověk a společnost – Dějepis – Křesťanství a středověká Evropa Listopad 2011 Mgr. Regina Kokešová.
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
PARIS Odjezd v úterý 30. března odpoledne z parkoviště u gymnázia. Příjezd v sobotu 3. dubna dopoledne.
Prezentace Martin Procházka 5.B. Pražský hrad byl odedávna sídlem českých panovníků a nyní v něm sídlí prezident republiky. Byl založen v 9. století.
Evropské památky UNESCO
Návštěva Bratislavy Listopad 2013 … Bratislava je hlavní město Slovenské republiky, kde má sídlo prezident v Grasalkovičovom paláci na Hodžově náměstí.
PAMÁTKY PRAHA.
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
Mgr. Miloslava Pucandlová ZŠ Sadová, 1756, Čáslav Vlastivěda 5. ročník
La ville Soleil – město krále Slunce – Ludvíka XIV.
Gotická kultura.
Paříž. O paříži jako o pohyblivém svátku psal Ernrest Hemingway Toto pojmenování se pro Paříž náramně hodí. V Paříži se vždy něco děje. Jedno z míst kde.
Evropa – Západní Evropa
Praha Andy Poláková.
Francie.
KTERÉMU STÁTU PATŘÍ VLAJKA 1.FRANCII 2.ŠPANĚLSKU 3.ITÁLII.
Francie - pracovní list - řešení Jméno autora: Mgr. Jan Vajner
Jakub Karpíšek FRANCIE.
8.5. – – Vypracoval: Jakub Moravec.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Nejvýznamnější gotické památky v Evropě Iva Závišková 6.A.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_312 _Praha Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum : září 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
Paříž Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice 370.
NORMANDIE, BRETAŇ – den Odjezd ve večerních hodinách z Teplic a dlouhá noc v autobuse.
Klára Pospíchalová Památky v Paříži (pvp).
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Česká republika – České Budějovice
Metodický list / anotace:
Česká republika - Kutná Hora
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
Paříž Paris Mgr. Jiřina Boušková.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_252_PAMÁTNÉ OBJEKTY
BRNO Matěj Pilát
PRAHA ZA VLÁDY KARLA IV. Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Mont Saint Michelle.
PAŘÍŽ A ROUEN s jazykovým kurzem
Procházka Paříží.
Paríž Francúzsko.
Miesta, ktoré by som navštívil v Paríži
Královské město Rakovník
Monaco Knížectví princezny
Paříž Veronika Nováková, 4.A.
POZNÁVACÍ POBYT Aneta Čermáková 4.A.
Poznávací Zájezd do Itálie
Procházka Paříží.
Transkript prezentace:

Procházka Paříží

Vítězný oblouk – náměstí Charles de Gaulle

Francouzská národní knihovna

Katedrála Notre-Dame na ostrově Île de la Cité, který je na řece Seině. 4

A opět - Katedrála Notre-Dame

V prosinci 1969 roku se rozhodl prezident Georges Pompidou založit muzeum zasvěcené novodobému umění. Tady je.

Eglise Saint - Eustache je gotický kostel postavený v průběhu renesance.

Fontána à boules de Pol Bury, nádvoří královského paláce.

Fontaine, jardin du Trocadéro – královský palác oplýval kašnami

Kino v blízkosti budovy de l'Opéra Garnier

Park před kostelem Saint-Eustache

Gare de Lyon je jedním ze šesti velkých nádraží v Paříži.

Hotel-Dieu de Paris je nejstarší nemocnice v hlavním městě Hotel-Dieu de Paris je nejstarší nemocnice v hlavním městě. Symbol lásky a pohostinnosti, to byla jediná nemocnice v Paříži až do renesance.

La Conciergerie) je bývalý královský palác a vězení v Paříži, který se nachází na západním okraji ostrova Île de la Cité, poblíž katedrály Notre-Dame.

Náměstí Ludvíka Velikého je jedno z královských náměstí v Paříži, obdélník se skosenými rohy o rozměrech 213 x 146 m. Vzniklo v letech 1685-1699 na přání krále Ludvíka XIV.

Louvre, kdysi sídlo králů, nyní jedno z největších muzeí na světě Louvre, kdysi sídlo králů, nyní jedno z největších muzeí na světě. Hlavní vchod se nachází u Pyramidy na Napoleonově nádvoří. Muzeum je otevřeno každý den kromě úterý a některých dní volna. První neděli v měsíci je vstup zdarma. Navíc každý pátek večer je vstup zdarma pro studenty.

Sainte-Chapelle je gotická kaple postavena v letech 1243-1248 na přání francouzského krále Ludvíka IX. uvnitř Justičního paláce na pařížském ostrově Île de la Cité.

Hôpital du Val-de-Grâce je vojenská nemocnice Hôpital du Val-de-Grâce je vojenská nemocnice. Je umístěna na bývalé zahradě opatství se stejným názvem, který nyní zahrnuje kostel, muzea odboru vojenského zdravotnictví

Řeka Seine, její ostrovy a pohled na město Paris Řeka Seine, její ostrovy a pohled na město

Věž Saint-Jacques (svatého Jakuba) je pozdněgotická věž v Paříži Věž Saint-Jacques (svatého Jakuba) je pozdněgotická věž v Paříži. Nachází se na malém náměstí s parkovou úpravou. Je vysoká 52 m a patří k významným památkám města. Od roku 1998 je věž zařazena na seznam světového dědictví UNESCO jako součást Svatojakubské poutní cesty ve Francii.

Le Jardin des Tuileries – nejnavštěvovanější zahrady Paříže Le Jardin des Tuileries – nejnavštěvovanější zahrady Paříže. Jsou v centru.

Opět Justiční palác na ostrově Île de la Cité

Le Pont des Arts – most pouze pro pěší.

Centrum

Opět Musée du Louvre,

Arc de Triomphe du Carrousel, původně vstup na nádvoří paláce Tuileries, je kopií Arch of Septimius Severus v Římě.

Colonne de Juillet – Sloup července Colonne de Juillet – Sloup července. V jeho spodní části je deska s nápisem: Památce francouzských občanů, kteří bojovali za občanské svobody v památné dny 27., 28.a 29. července 1830."

Yann Arthus-Bertrand (1946) - a tady ten hoch to všechno vyfotografoval.

A nakonec jedna otázka : Víte, proč má Paříž tak široké bulváry A nakonec jedna otázka : Víte, proč má Paříž tak široké bulváry ? No přece aby bylo těžké postavit barikády. Těch revolucí tam už bylo dost. Ale žádná nebyla sametová. Oni totiž měli rozum. Images du Net Yann Arthus-Bertrand Création M-F L « mademoiselle de paris, Un Gamin de Paris, Sous les ponts de paris » HENRI pélissier