Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČLENSKÁ SCHŮZE 2006 Putování za vínem aneb posezení ve vinném sklípku.
Advertisements

MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
MLÁDEŽ v AKCI program EU pro neformální výchovu a vzdělávání.
Integrovaný záchranný systém
„Mír je možný pouze v případě, když se jednotlivci naučí žít spolu jako přátelé.“ Doris Allen, zakladatelka CISV.
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
CK Topinka Cestovní kancelář, zabývající se dětskou rekreací již od roku 1991 Vám představuje.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Návštěva areálů pro studenty středních škol V rámci FIS Mistrovství světa v klasickém lyžování.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
(NE)ZNÁMÍ SOUSEDÉ (UN)BEKANNTE NACHBARN – Olomouc a okolí (CZ)
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Základ kvalitního vyjednávacího týmu = dobře vyškolený kolektivní vyjednavač 3 základní stavební kameny kvalitního vyškolení: 1.Odborné znalosti 2.Techniky.
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Dominik Míček Adam Kožušník Martin Páleník Patrik Dunker
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
Dívčí Akademie ragby 2013 Nabídka pro partnery | Praha.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Celostátní setkání mládeže Žďár nad Sázavou.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
INVY – International Voluntary Year PŘÍKLAD DOBRÉ PRAXE - PROJEKT Z OBLASTI MLÁDEŽE – SLEZSKÁ DIAKONIE.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu neformálního volnočasového vzdělávání mládeže.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Irena Opršalová Projektová manažerka.  Základní info o Sluňákovu  Zkušenosti s Národními programy SFŽP  Proč je pro neziskové organizace našeho typu.
Pobytové středisko Zastávka
Program EU „Mládež v akci“ EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Představuje pilotní projekt s názvem POLIS. ... je sociálně preventivní pilotní projekt... zkušební doba 18 měsíců... spolufinancován Evropským sociálním.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
EVROPSKá UNIE.
FRANCIE Jazykové Pobyty | Workcampy | Letní brigády.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
P. SHRNUTÍ DOBRÉ PRAXE ZE ZAHRANIČÍ Lenka Hrkľová Odborný garant mezinárodního projektu Péče o děti jako mezigenerační most Nikola Křístek odborný expert.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
7.ročník programu Co je nového ve III.fázi Make a Connection v ČR & výběrové řízení 2008.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Představení projektu Trojlístek Konference Rodina spojuje generace Mgr. Gabriela Vybíralová Brno.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
Krátkodobé výměny – tábory nejpopulárnější forma mládežnických výměn.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
INEX – Sdružení dobrovolných aktivit. Dobrovolnické příležitosti Více než dobrovolnických projektů po světě. krátkodobé (14–21 dní) Workcampy střednědobé.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Program Mládež v akci Program Evropské unie na podporu neformálního vzdělávání.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Meath Local Sports Partnership - Committed to the development of sport in Meath Místní sportovní partnerství Meath.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Kdo jsme? je největší studenty řízená organizace na světě.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Co je program Mládež v akci?
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
Škola v přírodě Přimda 1. třídy a 3. až 9. třída
Transkript prezentace:

Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!

CÍLE A POSLÁNÍ podpora a rozvoj dobrovolnictví (národní i mezinárodní měřítko) dávat příležitost mladým lidem k seberozvoji a přispění svému okolí KDO JSME nevládní a nezisková organizace založena v roce 1991

CO VÁM NABÍZÍME VÍCE NEŽ 2000 DOBROVOLNICKÝCH PROJEKTŮ PO CELÉM SVĚTĚ krátkodobé (14-21 dní) - workcampy střednědobé (1-3 měsíce) - MTV - EVS - GLEN dlouhodobé (3 měsíce a více) - LTV - EVS

Práce: je neplacená, dobrovolníkům je však zajištěno ubytování a stravování, většinou nepředpokládá zvláštní kvalifikaci nebo předchozí zkušenosti; důležitá je motivace, zaměření práce od sociální přes nejrůznější typy stavebních, renovačních, archeologických prací a prací v přírodě či na farmách až po umělecké činnosti nebo práce v kulturní oblasti CO VÁS ČEKÁ NA PROJEKTU Dobrovolníci pracují obvykle 6 hodin denně, 5 dní v týdnu.

CO VÁS ČEKÁ NA PROJEKTU Volný čas: interkulturní poznávání výlety do okolí možnost poznat nové přátele z celého světa možnost zlepšit se v angličtině

v roce 2008 vysláno 680 dobrovolníků WORKCAMPY

od 18 let může jet každý (teen, family, senior) doba trvání 2 až 3 týdny komunikačním jazykem je většinou angličtina ubytování a stravování je pro vás zajištěno platíte účastnický poplatek Kč a cestu Kontakt: WORKCAMPY

v roce 2008 vysláno 25 dobrovolníků STŘEDNĚ a DLOUHODOBÉ PROJEKTY

věková hranice od 18 let doba trvání od 3 do 6 měsíců ubytování a stravování je pro vás zajištěno platíte účastnický poplatek Kč a cestu další podmínky se liší dle projektu (kapesné, znalost místního jazyka, předchozí zkušenosti, věk) Kontakt: STŘEDNĚ a DLOUHODOBÉ PROJEKTY

v roce 2008 vysláno 15 dobrovolníků EVS European Voluntary Service

věková hranice od 18 do 30 let doba trvání od 3 do 12 měsíců součást programu Evropské unie „Mládež v Akci“ je pro vás zajištěno ubytování, stravování, kapesné, jazykový kurz Více na: Kontakt: EVS European Voluntary Service

GLEN PROJEKTY V ROZVOJOVÝCH ZEMÍCH

GLEN – Global Education Network of Young Europeans věková hranice od 21 do 30 let evropský projekt budování kapacit mladých lidí v oblasti rozvojové spolupráce a vzdělávání dobrovolník ze SRN a z ČR jedou společně na 3 měsíce na projekt v Africe nebo Asii spolupráce 12 organizací z 12 zemí - SRN, Polsko, ČR, Slovensko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Estonsko, Malta, Slovinsko, Francie Kontakt: GLEN PROJEKTY V ROZVOJOVÝCH ZEMÍCH

FOTBAL PRO ROZVOJ

fotbalově rozvojová kampaň, od roku 2006 příjezd keňského fotbalového týmu MYSA z Nairobi, který se zúčastní mnoha kulturních, společenských a sportovních akcí – fotbalových turnajů pro veřejnost v Čechách i na Moravě příležitost dozvědět se o životě lidí a dětí v nairobských slumech besedy, turnaje, semináře, výstavy, soutěže, koncerty – to vše zaměřené na fotbal a Afriku možnost aktivně se zapojit do organizace projektu Více na: Kontakt: FOTBAL PRO ROZVOJ

přihlašování na workcampy začíná každý rok na přelomu března a dubna vyberte si z aktuální nabídky projektů na vyplníte a odešlete elektronickou přihlášku zaplatíte účastnický poplatek zúčastníte se přípravného školení na projekty do zemí u nichž je to třeba (tzv. region 2) JAK SE PŘIHLÁSIT NA PROJEKT

DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST!