MAS BOSKOVICKO PLUS, o.s..

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
NAŠIM NEJMENŠÍM. Partnerský projekt 3 sousedních MAS MAS Sdružení pro rozvoj Poličska o.s. MAS Boskovicko PLUS, o.s. MAS Partnerství venkova.
OCENĚNÍ ORANŽOVÁ STUHA V RÁMCI SOUTĚŽE VESNICE ROKU V PROGRAMU OBNOVY VENKOVA.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Celostátní síť pro venkov
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Výběr projektů Leader ČR 2006 (Ing. Olga Ondráčková, manažerka MAS) Logo- návrh 13ti leté studentky Konečná podoba loga MAS Konečná podoba loga MAS.
Zpráva o činnosti sekretariátu MAS – medializace a propagace (bod 8 programu) Valné shromáždění Chotěvice, Evropský zemědělský fond pro rozvoj.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Obnova a využití klášterních komplexů Plasy a Kladruby
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Spolupráce, která přináší plody
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
MAS Lípa pro venkov z.s.. Složení členské základny v roce zástupců obcí 17 zemědělců 6 podnikatelských subjektů 4 podnikatelé v lesnictví 29 nestátních.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Společenství obcí Podkrkonoší, Náměstí 36, Pilníkov, IČO , tel.:
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Místní akční skupina MAS Brána Brněnska, o.s.. Spolupráce veřejného sektoru, neziskového a podnikatelského za účelem partnerství a spolupráce v oblasti.
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
VALNÁ HROMADA MAS SLAVKOVSKÉ BOJIŠTĚ HRUŠKY
Rozvoj venkova Olomouckého kraje Setkání aktérů venkova, Všechovice - Příleský mlýn,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
MAS JIŽNÍ HANÁ Místní Akční Skupina Jižní Haná. Projednání bodu 2 Zpráva o dosavadní činnosti MAS Jižní Haná.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
SLAVKOV Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Členská schůze MAS Opavsko.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Kovářov Kovářov.  Vznik za účelem posílení rozvoje venkova ve Středním Povltaví  Severovýchodní okraj jižních Čech (území SOM)
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Prezentace Mikroregionu Plumlovsko 14.pracovní setkání zástupců mikroregionů Olomouckého kraje Plumlov
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Jana Vavryčuková manažerka
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
LEADER metoda pro oživení venkova
Ing. Miloslav Roman Vedoucí oddělení regionálního rozvoje
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Transkript prezentace:

MAS BOSKOVICKO PLUS, o.s.

Území MAS území: 51 obcí rozloha: cca 337 km2 počet obyvatel: 33 689 hustota: 99, 9 obyv/km2 Členové MAS: 4 mikroregiony (Boskovicko, Olešnicko, Kunštátsko-Lysicko, Svitava) 8 podnikatelských subjektů 4 neziskové organizace

Struktura MAS Předseda: Ing. Jaroslav Dohnálek Místopředseda: PaedDr. Zdeněk Peša Manažerka: Ing. Olga Ondráčková Administrátorka: Ing. Aneta Sedláčková Valná hromada Programový výbor Výběrová komise Kontrolní výbor Pracovní skupina PRO ženy a děti Pracovní skupina PRO zemědělce Sídlo: MěÚ Boskovice

LEADER ČR 2006 Digitální kino v Olešnici Kompletní rekonstrukce kinosálu, kabiny a instalace nové technologie umožnila otevřít první digitální kino na Moravě Kulturně společenský areál Kozárov Stavba budovy, která slouží jako zázemí pro návštěvníky rozhledny na Kozárově a pro kulturní události vč. šaten pro fotbalisty.

LEADER ČR 2006 Tvořivá školička Veverka – Sulíkov oprava střechy základní školy,zařízení účebny pro práce s přírodními materiály (nákup pece na vypalování keramiky) Rekonstrukce areálové čerpací stanice pohonných hmot Doubravice n. Svitavou oprava původní podzemní nádrže, výstavba 2 stojanů pro čerpání, pořízení prodejní systému vč. 2 bezpečnostních kamer Rekonstrukce skladu obilí firmy VSP Group a.s. rekonstrukce bramborárny na sklad obilí, vznik nové skladovací kapacity o velikosti 1000 tun.

Partnerství MAS Partnerství venkova - spolupráce při realizaci vzdělávání (6 seminářů pro zástupce obcí, NNO či podnikatelských subjektů) MAS Sdružení pro rozvoj Poličska - předmětem spolupráce je propagaci kultury evropského venkova, neformální setkávání a výměnné pobyty studentů, součástí spolupráce je také rozvoj turistického ruchu obou MAS Kopaničiarský región – miestna akčná skupina (SR) - v roce 2007 byla navázána mezinárodní spolupráce, v současnosti je vytvořen tým, který bude společně připravovat projekt v oblasti přeshraniční spolupráce Národní síť MAS - cílem je mimo jiné spolupráce s veřejnými institucemi na národní, regionální a místní úrovni na rozvoji venkova

Práce s dětmi Soutěže Logo MAS Boskovicko PLUS – vítězný návrh od 15leté studentky gymnázia Vědomostní soutěž pro děti o ceny na webových stránkách MAS Fotografické soutěže pro žáky základních škol Vítězné snímky – Robert Peša 9.A.

III. Národní konference o venkovu III. NÁRODNÍ KONFERENCE O VENKOVU se konala spolu se seminářem LEADER v Boskovicích ve dnech 13. - 15. 11. 2007 pod záštitou Mgr. Petra Gandaloviče, ministra zemědělství a 1. náměstka hejtmana Jihomoravského kraje Ing. Milana Venclíka. Obě akce navštívilo okolo 200 účastníků, z toho více než 60 zástupců MAS a dalších zemědělských a odborných subjektů a zástupců samosprávy. Hlavním organizátorem konference byla Národní síť MAS, Ministerstvo zemědělství ČR, Spolek pro obnovu venkova ČR a Místní akční skupinou Boskovicko PLUS.

Financování MAS v roce 2007 Příjmy: a) vstupní členské příspěvky b) pravidelné roční členské příspěvky c) spolufinancování z rozpočtů obcí resp. mikroregionů (platba 7,- Kč/obyvatele) d) příspěvek na provoz z KÚ Jihomoravského kraje Výdaje: manažer, účetní ostatní – kancelářské, propagační materiály

Děkujeme za pozornost ! Kancelář MAS MěÚ Boskovice, Masarykovo nám. ½ , 680 18 Boskovice web: www.masboskovickoplus.cz e-mail: mas@boskovice.cz Ing. Aneta Sedláčková, administrátorka tel. 516 488 737, 724 696 071 e-mail: sedlackova@masboskovickoplus.cz Ing. Olga Ondráčková, manažerka tel.: 777 111 078, e-mail: ondrackova@oregio.cz