ŘEŠENÍ PRO TÝMOVOU INFRASTRUKTURU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Makra v Excelu.
Advertisements

SoftPC SQL Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika
Něco málo o ICNET s.r.o. Správa kódu v historii – přechod na TFS (TF Server) Nové platformy – přechod na TFS (TF Service) Integrace TFS s nástroji třetích.
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Stručný úvod do UML.
Mainstream Technologies, s.r.o.
PowerDesigner 16.5 Ondřej Diviš.
Ing. Jan Mittner MySQL Workbench 2. Základy práce s databází 3. Subversion 2.
Microsoft Office Access
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Workflow Foundation Základy a architektura
Modelování procesů pomocí workflow
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
(B1 Document Managment) B1UP – Správa dokumentů Ing. Radomír Možnar Servis/Helpdesk.
Databáze Jiří Kalousek.
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
Praha6.cz Nové trendy v e-publishingu Statické stránky, mapa stránek, menu a fulltextové vyhledávání.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Vedení správních řízení ve spisové službě a statistika vyřizování dokumentů.
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Adresářová služba Active directory
IBM SYPOSIUM O SPOLUPRÁCI © 2006 IBM Corporation Datamining z Domina R7 Dan Vrána CubeTeam ®
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim listopadu 2003.
Vývoj aplikací pro SharePoint
Jaromír Skorkovský ESF MU KAMI
Michael Juřek Software Architect Microsoft s.r.o.
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-14.
8. dubna 2013ISSS - Portál interních identit, Z. Motl1 Portál interních identit jako nadstavba identity managementu Mgr. Boleslav Bobčík, T-Systems Czech.
Relační databáze.
Tomáš Urych, ESO9 Intranet a.s.
4IT445 – Testování a ladění v PHP Ing. Jan Mittner
Metainformační systém založený na XML Autor: Josef Mikloš Vedoucí práce: Ing. Jan Růžička, Ph.D. V/2004.
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Tvo ř te historii. CAD a Data Management VIII. ročník konference Autodesk Academia FÓRUM listopad 2008 Ing.Radomír Žvak DAGIS a.s.
Reporting Ing. Jan Přichystal, Ph.D.. Úvod Uživatelé obvykle přistupují k DW pomocí BI aplikace Většina využívá předdefinované reporty Poskytují standardizovaný.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Katedra elektrotechniky a automatizace Technická fakulta, ČZU Praha Roboty a manipulátory - - přednášky.
Transparentní modelování a provádění procesů Michael Juřek Software Architect Microsoft s.r.o.
Copyright (C) 2000 Vema, a. s.1 V3 klient Michal Máčel Provozní integrace G2, HR/Win a internetu.
Microsoft Office Project 2007 Představení aplikace.
Visual Studio Team System: Kvalita software a Test- Driven Development Michael Juřek Software Architect Microsoft s.r.o.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
Databázové modelování
Databáze Lokální systémy a SQL servery VY_32_INOVACE_7B10.
Michael Juřek Software Architect Microsoft s.r.o.
SERVICESSERVER CLIENT Operating System Relational Database Application ServicesSystems Management Developer Tools Programming Model Applications.
Datovýsklad Datový sklad V budoucích službách státního archivu.
Přístup do IS z mobilních zařízení Tomáš Tureček Katedra Informatiky FEI VŠB-TU Ostrava.
Miroslav Skokan IT Security Consultant
14. června 2004Michal Ševčenko Architektura softwarového systému DYNAST Michal Ševčenko VIC ČVUT.
Aktuální bezpečnostní výzvy … a jak na ně ….. v praxi Dalibor Lukeš Platform and Security Manager Microsoft Czech and Slovak Michal Pechan Production Stream.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
Testování s TestComplete
MICROSOFT OFFICE 2007/2010. Důvod změny Inovace technologií Nové možnosti použití Kompatibilita Ukončení tech. podpory starších verzí Office 2003 –
Klient pro správu databází MySQL 1 Klient pro správu databází MySQL Zbyněk Munzar České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická.
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
Portál jako Dynamic WorkPlace.  Cleverbee s.r.o.  společnost založena 2000  15 let zkušeností (prodej a vývoj ERP řešení)  švýcarská společnost se.
Visual Studio Team System: Práce v týmech s pomocí Team Foundation Serveru Michael Juřek Software Architect Microsoft s.r.o.
Struktura a Koncept portálu ČVUT, © 2013 IBA CZ, s. r. o. Agenda Teoretický průřez strukturou a konceptem Liferay portálu Company Sites Pages (stránky)
SYNTACTIC SUGAR Pokročilé využití a zkušenosti se systémem TRAC.
Databáze MS ACCESS 2010.
NÁZEV ŠKOLY:SOŠ Net Office, spol. s r.o. Orlová Lutyně
Bezpečnostní technologie I
Team Foundation Server 2015
Vlastnosti souborů Jaroslava Černá.
Soubor Soubor v informatice označuje pojmenovanou sadu dat uloženou na nějakém datovém médiu, se kterou lze pracovat nástroji operačního systému jako.
Souborové systémy 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
GaP a správa úvazků.
Web Application Scanning
Transkript prezentace:

ŘEŠENÍ PRO TÝMOVOU INFRASTRUKTURU Visual Studio Team Foundation Server a Vy

TÝMOVÉ PROJEKTY

AGENDA

AGENDA

ÚKOLY V PROJEKTU

ÚKOLY V PROJEKTU Mnoho seznamů Nekonzistence Nepropojeno s ostatními nástroji

ŘEŠENÍ – WORK ITEMS

ŘEŠENÍ – WORK ITEMS

DEMO Zadávání práce pomocí work items Možnosti práce s work items

PŘÍSTUP K WORK ITEMS Uloženo v relační databázi Autorizace a oprávnění Dáno členstvím ve skupině Integrace s Active Directory Možní klienti Visual Studio 2005 MS Excel 2003 MS Project 2003 WebService (SOAP) Možnost tvorby vlastních klientů

SESTAVY NAD WORK ITEMS

AGENDA

KONFIGURAČNÍ MANAGEMENT Úplně nový produkt! Založeno na MS SQL 2005 Optimalizováno pro vzdálený přístup Podpora velkých souborů Žádné skutečné mazání Integrace s unit testy a work items Správa verzí a konfigurační management Podpora standardních operací (Check-in, Check-out, Branch, Merge) Klíčové vlastnosti Atomický check-in (changeset) Integrovaný check-in Paralelní vývoj Psaní do šuplíku (shelving)

WORKSPACE Úložiště souborů na klientovi Mapování adresářů Obsahuje pracovní kopie vybraných souborů z TFS Přísluší jednomu vývojáři Vývojář provádí změny do Workspace Mapování adresářů Mapování lokální adresářů na repository Umožňuje práci offline Bez připojení k TFS (pouze práce se zdrojovými kódy) Synchronizace s TFS Workspace udržuje seznam změněných souborů Pomocí okna Pending Changes lze provést Check-In

UKLÁDÁNÍ SOUBORŮ

UKLÁDÁNÍ SOUBORŮ

UKLÁDÁNÍ SOUBORŮ Komprese + uložení změn ≈ 70% úspora místa!

CHANGESET „Transakce“ ve stromu zdrojového kódu Proti úložišti je uplatněna nedělitelně „Všechno nebo nic“ Množinu souborů, které tvoří transakci, určuje vývojář: Výchozí stav = všechny lokálně změněné Pohodlná správa změn Obsahuje metadata (komentáře apod.) Může mít vazbu na položky ze seznamů (work items) Changeset lze využít k návratu zpět

INTEGROVANÝ CHECK-IN Vizuální podpora pro přidání (případně vynucení) následujících ingrediencí ke každému changesetu Položky Work Items Komentář Check-in Notes (definovaná metadata) Kdo provedl revizi apod. Politiky: Provedení skupiny unit testů Provedení analýzy kódu Povinná asociace s Work Items položkou Možnost vytvoření vlastní politiky (rozšiřitelnost)...

INTEGROVANÝ CHECK-IN II

PARALELNÍ VÝVOJ Současný vývoj více verzí softwaru, např.: Branching Úpravy stávající verze a zároveň vývoj nové verze vývoj hotfixu na stávající verzi Branching Vytvoření logického klonu větve stromu kódu Nezměněné soubory existují v úložišti pouze jednou Merging Sloučení změn provedených od okamžiku oddělení větví Přidání, smazání, přejmenování, modifikace apod. Je možné provést kompletní sloučení anebo pouze sloučit změny z vybraného changesetu

PSANÍ DO ŠUPLÍKU Pojmenované uložení změn na server Formálně nejde o check-in Volitelně je možné se vrátit k původním verzím Soubory lze ze „šuplíku“ vyjmout a případně sloučit s existujícími změnami Některé scénáře: Nutnost přerušení práce Uložení aktuálního stavu („checkpoint“) Přesun nedokončené práce na jiného člena týmu Revize kódu jiným členem týmu před provedením check-inu

DEMO Integrovaný check-in Branch and merge Source Control Explorer

AGENDA

DENNÍ BUILD ”Denní build je srdce projektu. Pokud srdce netepe, projekt má velký problém.“ Měl by být plně automatický Neexistuje omluva, pokud chybí – čím složitější projekt, tím více ho potřebuje Stav projektu je daleko více transparentní: Omezení možnosti nepříjemných překvapení V každou chvíli je k dispozici produkt s nějakou funkčností Projekt je pomocí buildu průběžně měřen

DŮLEŽITÉ VLASTNOSTI Klíčové metriky: Rozšiřitelnost Výsledky testů a jejich pokrytí kódu (code coverage) Statická analýza kódu Změny v kódu (code churn) Udržování vazeb na changesety a položky Work Items Uložení v SQL databázi umožňuje sledování historie a trendů Rozšiřitelnost Možnost vytváření vlastních úloh (build task) Možnost definice posloupnosti a parametrů úloh (.targets) Možnost integrovat buildy aplikací pro starší technologie .NET 1.1 VB6

TYPICKÝ PRŮBĚH BUILDU

DEMO Základní operace s buildem Integrace s ostatními komponentami Vytvoření Spuštění Zobrazení výsledku Integrace s ostatními komponentami Unit testing Work items

AGENDA

DEMO Projektový portál

REPORTY Historické i aktuální sumární informace z podsystémů TFS jsou udržovány v datovém skladu Detailní informace lze získat z operačních databází jednotlivých podsystémů Předdefinované reporty jsou součástí šablony Metodologie Možnost modifikace přímo v šabloně anebo pro konkrétní týmový projekt Používá SQL Server Reporting Services Možnosti – definice RDL ve Visual Studiu, export do různých formátů, Report Builder, předplatné reportů, web party pro reporty apod.

REPORT - CHYBY

REPORT – CHYBY DLE PRIORITY

REPORT – REAKTIVACE WI

REPORT – KVALITA SW

REPORT – NEPLÁNOVANÁ PRÁCE

REPORT – ZBÝVAJÍCÍ PRÁCE

AGENDA

ARCHITEKTURA ZDÁLKY

ARCHITEKTURA ZBLÍZKA

TÝMOVÉ PROJEKTY

VYTVOŘENÍ TÝMOVÉHO PROJEKTU Na základě šablony procesu: MSF for Agile Software Development MSF for CMMI Process Improvement Vlastní anebo upravená cizí šablona Šablona obsahuje: Typy udržovaných seznamů (work items) Položky v těchto seznamech Skupiny a jejich oprávnění Reporty Úvodní obsah projektového portálu (šablony dokumentů apod.) Politiku pro check-in Integrovanou nápovědu metodologie Iterace projektu

PŘÍKLADY ÚPRAV ŠABLONY Metodologie Modifikace existující Vytvoření vlastní Typy seznamů Modifikace existujících Vytvoření vlastních Programová úprava pomocí objektového modelu WIOM Správa zdrojového kódu Které politiky musí být splněny Reporting Úprava existujících reportů Přidání vlastních reportů Použití jiného reportovacího nástroje (Excel, OWC,...) Projektový portál Úprava počátečního obsahu Vlastní knihovny dokumentů, seznamy, webparty,...

Q&A