VY_52_INOVACE_Z.6.06-pohyby Země-prezentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Země v pohybu Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
Advertisements

Pohyby Země a jejich důsledky
Pohyby Země VIDEO Země vykonává 2 základní pohyby:
Pohyby Země VY_32_INOVACE_Ze z 2
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
POHYBY ZEMĚ.
ROČNÍ OBDOBÍ.
VY_52_INOVACE_PRV.3.19_Česká republika_pracovní list
Modrá planeta Země.
Proč se střídají roční období?
VY_52_INOVACE_Z.6.24-atmosféra, počasí-prezentace
Název materiálu: ČAS – výklad učiva.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
VY_52_INOVACE_PRV.2.20 _Ovoce _pracovní list
VY_52_INOVACE_PRV.3.30_Živočichové_pracovní list
VY_52_INOVACE_PRV.3.34_Kostra_pracovní list
Země ve vesmíru - část 2 Filip Bordovský.
Planeta Země Materiál byl vytvořen v rámci projektu
POHYBY ZEMĚ.
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Pohyby Země VY_32_INOVACE_02 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Pohyby Země Planeta Země se pohybuje obrovskou rychlostí, kterou lidé vůbec nevnímají.
„Výuka na gymnáziu podporovaná ICT“.
Planeta Země.
Země MODRÁ PLANETA.
PLANETA ZEMĚ.
Střídání dne a noci a ročních období
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – atmosféra, větry autor VM:Ondřej.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – vodstvo na pevninách autor VM:Ondřej.
Planeta Země.
VY_52_INOVACE_PRV.3.28_ Užitkové rostliny_pracovní list
název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
VY_52_INOVACE_PRV.3.24_Sluneční soustava_pracovní list
VY_52_INOVACE_PRV.3.29_Živá příroda _ dřeviny_pracovní list
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – atmosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – ledovce autor VM:Ondřej Vojáček.
POHYBY ZEMĚ Martin VRZALA.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Glóbus- model Země autor VM:Ondřej.
Tvar, velikost a pohyby Země
POHYBY ZEMĚ.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – hydrosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
VY_52_INOVACE_PRV.3.25 _Koloběh vody v přírodě_ pracovní list
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – pedosféra autor VM:Ondřej Vojáček.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:7. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Celá čísla – Porovnávání.
Sluneční soustava 5. ročník
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Měsíc autor VM:Ondřej Vojáček období.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Který pohyb Země způsobuje jev zachycený na fotografii?
VY_52_INOVACE_PRV.3.35 _Lidské tělo_pracovní list
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 6.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – sféry Země autor VM:Ondřej Vojáček.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Slunce a vesmír autor VM:Ondřej.
VY_52_INOVACE_PRV.3.26_Složení půdy_pracovní list
POHYBY ZEMĚ.
Roční období a změny v přírodě. Střídání ročních období Během roku se u nás vystřídají 4 roční období: Jaro Léto Podzi m Zima.
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
Šablona VY_52_INOVACE_Z
2. POHYBY ZEMĚ A JEJICH DŮSLEDKY
Pohyby Země.
STŘÍDÁNÍ ROČNÍCH OBDOBÍ
Pohyby Země VIDEO Země vykonává 2 základní pohyby:
Neživá příroda – roční období, střídání dne a noci
Prezentace – výklad učiva
VY_32_INOVACE_15_32_STŘÍDÁNÍ ČTYŘ ROČNÍCH OBDOBÍ
Jaké pohyby vykonává planeta Země – učivo 6. třídy
POHYBY ZEMĚ.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
PLANETA ZEMĚ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Transkript prezentace:

VY_52_INOVACE_Z.6.06-pohyby Země-prezentace název šablony: Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM: 6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – pohyby Země autor VM: Ondřej Vojáček období vytvoření VM: duben 2012 anotace: Výukový materiál je určen pro žáky 6.ročníku vzdělávacího oboru Člověk a příroda, vyučovacího předmětu Zeměpis, tematického okruhu – planeta Země. Formou prezentace zpracovává téma pohyby Země.

Proč se střídá noc a den? Proč se střídají roční období? Pohyby Země

Pohyby Země Země koná 2 pohyby: 1) Rotace kolem vlastní osy (24 hod) Proto dochází ke střídání dne a noci 2) Oběh kolem Slunce (365 a čtvrt dne) Díky nakloněné zemské ose dochází ke střídání ročních období

Pohyby Země Oběh kolem Slunce trvá asi 365 a čtvrt dne Proto jednou za 4 roky má únor 29 dní – přestupný rok

Střídání ročních období Skloněná zemská osa způsobuje to, že se v zimě dostává severní polokoule dále od Slunce a v létě blíže ke Slunci zima léto