AUTOR: Mgr. Josef Zhorný

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AMERIKA – Opakování zeměpisných znalostí
Advertisements

AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jižní a Střední Amerika – Mexiko. Studenti se rozdělí na.
Jižní Amerika – Laplatské státy
AMERIKA POVRCH.
VY_32_INOVACE_05 Povrch a vodstvo Ameriky - pracovní list
Jižní Evropa – Itálie a Řecko
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Turecko a Zakavkazská oblast. Studenti se rozdělí.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku „Česká republika“. Studenti se rozdělí na stejně početné.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
AUTOR: MgF. Ing. Petr Fiala ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Čína. Studenti se rozdělí na stejně početné skupiny,
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
VY_32_INOVACE_65_TEST OBECNÁ GEOGRAFIE AMERIKY
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Obecně SG. Studenti se rozdělí na stejně početné.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jižní a Střední Amerika – Obecně SG. Studenti se rozdělí.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Obecně FG. Studenti se rozdělí na stejně početné.
AMERIKA.
AUTOR: MgF. Ing. Petr Fiala ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Nově industrializované státy. Studenti se rozdělí.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Západní Evropa – Obecně a Francie. Studenti se rozdělí.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Světové organizace. Studenti se rozdělí na stejně početné.
AMERIKA.
AMERIKA Vodstvo III2-Z7-I-05
IDENTIFIKÁTOR MATERÍÁLU: EU –
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jihovýchodní Evropa. Studenti se rozdělí na stejně početné.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jižní a Střední Amerika – Brazílie a Argentina. Studenti.
Severní a jižní Amerika (North & South America)
Identifikátor materiálu: EU
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Západní Evropa - Benelux. Studenti se rozdělí na stejně.
SEVERNÍ AMERIKA PODNEBÍ A VODSTVO
AMERIKA Povrch.
Severní Amerika Přírodní poměry.
Amerika – povrch autor: Jana Mikešová
Amerika povrch.
VY_52_INOVACE_03/2/01_ZEMĚPIS
AMERIKA podnebí a vodstvo
Kontinentální drift.
SEVERNÍ AMERIKA -VODSTVO A PODNEBÍ
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Světový oceán. Studenti se rozdělí na stejně početné skupiny,
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Prezentace slouží jako opakování tematického bloku Rusko. Jedná se převážně o práci s textem. Konkrétní otázky jsou vždy.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Jižní a Střední Amerika – Andské země. Studenti se rozdělí.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Asie – Státy Perského zálivu. Studenti se rozdělí na stejně.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Střední Evropa – obecně a Německo. Studenti se rozdělí.
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Připravená hra slouží jako souhrnné opakování výukového bloku Východní Evropa. Studenti se rozdělí na stejně početné.
Obr. 1 – mapa Severní Ameriky
Poloha, povrch, vodstvo Ameriky Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Vodstvo Severní Ameriky
Vodstvo Amerika.
Základní škola Lednice Břeclavská 510
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_01 ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraMgr. Borovský Štefan Datum vytvoření
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ZE7_VODSTVO AMERIKY TÉMA: Vodstvo Ameriky Vodstvo Ameriky.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Amerika – slepá mapa.
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_17_USA Číslo projektu:
5. AMERIKA - VODSTVO VY_32_INOVACE_12_Z5
SEVERNÍ A JIŽNÍ AMERIKA
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_11_IV_Z9_Severní_Amerika.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Světadíly
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
AUTOR: Mgr. Marcela Maršálková NÁZEV: VY_52_INOVACE_01_F+Z _34
Amerika – Vodstvo AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Světadíly
VY_32_INOVACE_ZE7-02 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Severní Amerika - Kanada
Jméno autora: Bc. Petra Musilová
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
AMERIKA - VODSTVO.
Transkript prezentace:

AUTOR: Mgr. Josef Zhorný Amerika FG VY-32-INOVACE-ZEM-233 AUTOR: Mgr. Josef Zhorný ANOTACE: Prezentace slouží jako opakování fyzickogeografické charakteristiky Ameriky. Jedná se o práci se slepou mapou a práci s textem. Konkrétní otázky jsou vždy doplněné správnou odpovědí. KLÍČOVÁ SLOVA: Amerika, poloha, povrch, podnebí, vodstvo

Obecná FG charakteristika http://blog.media-freaks.com/amazing-aerials-2-amazon-river-tourist-postcards/ Amerika Obecná FG charakteristika

Doplň slova do textu: Páteří amerického kontinentu jsou Kordillery, táhnoucí se podél …………….. pobřeží. Nejvyšší horou kontinentu je ………………. (6 959 m), která se nachází na území státu ……………... Naopak nejnižším místem je Údolí smrti, nacházející se 86 metrů pod úrovní moře. Zde byla také naměřena nejvyšší absolutní teplota (57°C). Největšími poloostrovy jsou ………… a ………………… ………………. Největším ostrovem Jižní Ameriky je …………. ………. Území amerického kontinentu zasahuje do všech podnebných pásem. Nejvyšší průměrné srážky spadají na návětrných svazích …………… a …… . Naopak nejnižší roční srážky byly naměřeny na území pouště …………… (1mm ročně). http://visionsofearth.files.wordpress.com/2012/04/grand-canyon-wallpaper-7.jpg http://cdn.9wows.com/files/2012/11/Crater-Lake-Oregon-800x543.jpg

Doplň slova do textu: Páteří amerického kontinentu jsou Kordillery, táhnoucí se podél západního pobřeží. Nejvyšší horou kontinentu je Aconcagua (6 959 m), která se nachází na území státu Argentina. Naopak nejnižším místem je Údolí smrti, nacházející se 86 metrů pod úrovní moře. Zde byla také naměřena nejvyšší absolutní teplota (57°C). Největšími poloostrovy jsou Aljaška a Labradorský poloostrov. Největším ostrovem Jižní Ameriky je Ohňová země. Území amerického kontinentu zasahuje do všech podnebných pásem. Nejvyšší průměrné srážky spadají na návětrných svazích Kordiller a And. Naopak nejnižší roční srážky byly naměřeny na území pouště Atacama (1mm ročně). http://visionsofearth.files.wordpress.com/2012/04/grand-canyon-wallpaper-7.jpg http://cdn.9wows.com/files/2012/11/Crater-Lake-Oregon-800x543.jpg

Utvoř správné dvojice Amazonka Iguaçu Mississippi Ucayali Paraná Athabaska Mackenzie Missouri

Utvoř správné dvojice Amazonka Ucayali Mississippi Missouri Paraná Iguaçu Mackenzie Athabaska http://visionsofearth.files.wordpress.com/2012/04/grand-canyon-wallpaper-7.jpg http://cdn.9wows.com/files/2012/11/Crater-Lake-Oregon-800x543.jpg

Pojmenujte jezera na mapě Hořejší Huronské Michiganské Velké Medvědí http://www.zemepis.com/images/slmapy/kanus.jpg

Pojmenujte jezera na mapě Velké Medvědí Hořejší Huronské http://www.niagarske-vodopady.info/wp-content/gallery/niagarske-vodopady/8.jpg Michiganské

Vyber správná tvrzení: 1. Velké Otročí jezero je ledovcového původu. 2. Řeky Ohio a Tennessee pramení v Kaskádovém pohoří. 3. Stromy sekvoje (až 100 m vysoké a 30 m v objemu) jsou součástí nejstaršího NP na světě – Sequoia. http://visionsofearth.files.wordpress.com/2012/04/grand-canyon-wallpaper-7.jpg http://cdn.9wows.com/files/2012/11/Crater-Lake-Oregon-800x543.jpg 4. Nejvýše položené splavné jezero na Zemi se jmenuje Titicaca (3 812 m). 5. Savany Brazilské vysočiny se nazývají selvas.

Vyber správná tvrzení: 1. Velké Otročí jezero je ledovcového původu. 2. Řeky Ohio a Tennessee pramení v Kaskádovém pohoří. Řeky Ohio a Tennessee pramení v Apalačském pohoří. 3. Stromy sekvoje (až 100 m vysoké a 30 m v objemu) jsou součástí nejstaršího NP na světě – Sequoia. Sekvoje jsou součástí NP Sequoia, ale ten není nejstarším NP parkem světa. Tím je NP Yellowstone. http://visionsofearth.files.wordpress.com/2012/04/grand-canyon-wallpaper-7.jpg http://cdn.9wows.com/files/2012/11/Crater-Lake-Oregon-800x543.jpg 4. Nejvýše položené splavné jezero na Zemi se jmenuje Titicaca (3 812 m). 5. Savany Brazilské vysočiny se nazývají selvas. Savany Brazilské vysočiny se nazývají campos. Selvas je označení pro amazonský prales.

Vyplň tajenku: 1. známá sopka, nejvyšší hora Mexika   1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 1. známá sopka, nejvyšší hora Mexika 2. rozsáhlé území na samém jihu Ameriky, tvořící velkou část území Argentiny 3. souhrnné označení pro Střední a Jižní Ameriku 4. středoamerický poloostrov 5. největší kanadský ostrov 6. průliv mezi Asií a Severní Amerikou 7. hraniční řeka mezi USA a Mexikem 8. vodopády mezi Erijským jezerem a jezerem Ontário, poblíž města Buffalo 9. řeka, jejíž tok vytvořil Grand Canyon http://visionsofearth.files.wordpress.com/2012/04/grand-canyon-wallpaper-7.jpg http://cdn.9wows.com/files/2012/11/Crater-Lake-Oregon-800x543.jpg

Vyplň tajenku: Čím je tato oblast známá?   1. C I T L A É P E 2. G O N 3. S K Á 4. Y U 5. B F Ů V 6. R 7. D 8. 9.   1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Čím je tato oblast známá? 1. známá sopka, nejvyšší hora Mexika 2. rozsáhlé území na samém jihu Ameriky, tvořící velkou část území Argentiny 3. souhrnné označení pro Střední a Jižní Ameriku 4. středoamerický poloostrov 5. největší kanadský ostrov 6. průliv mezi Asií a Severní Amerikou 7. hraniční řeka mezi USA a Mexikem 8. vodopády mezi Erijským jezerem a jezerem Ontário, poblíž města Buffalo 9. řeka, jejíž tok vytvořil Grand Canyon http://visionsofearth.files.wordpress.com/2012/04/grand-canyon-wallpaper-7.jpg http://cdn.9wows.com/files/2012/11/Crater-Lake-Oregon-800x543.jpg

Mys Canaveral Je sídlem Kennedyho vesmírného střediska a odpalovací základny nazývané Cape Canaveral Air Force Station. Odsud bylo vypouštěno mnoho vesmírných raket a raketoplánů. http://www.myphotos.eu/photos/places/cape_canaveral/18_cape_canaveral_photo_space_center.jpg

POUŽITÉ ZDROJE: ANDĚL, J. - MAREŠ, R. "Nový svět" - Amerika, Austrálie a Oceánie : encyklopedický přehled zemí.  1. vyd. Olomouc : Nakladatelství Olomouc, 2000. ISBN 80-7182-113-6. BIČÍK, I. Regionální zeměpis. 2, Afrika, Amerika, Austrálie, polární oblasti, oceány, globální problémy : učebnice zeměpisu pro střední školy. 2. upr. vyd. Praha : Česká geografická společnost, 1998. 47 s. ISBN 80-86034-19-4. HOLEČEK, M. – JANSKÝ, B. Zeměpis světa 2 : učebnice zeměpisu pro základní školy a viceletá gymnázia. Amerika - Asie.  2. upr. vyd. Praha : Nakladatelství České geografické společnosti, 2001. 72 s. ISBN 80-86034-46-1. www.glassschool.cz

POUŽITÉ ZDROJE: www.glassschool.cz Slide č. 2 URL< http://blog.media-freaks.com/amazing-aerials-2-amazon-river-tourist-postcards/>[cit.7.1.2013] Slide č. 3, 4 URL< http://visionsofearth.files.wordpress.com/2012/04/grand-canyon-wallpaper-7.jpg>[cit.7.1.2013] Slide č. 3, 4 URL< http://cdn.9wows.com/files/2012/11/Crater-Lake-Oregon-800x543.jpg>[cit.7.1.2013] Slide č. 7, 8 URL< http://www.zemepis.com/images/slmapy/kanus.jpg>[cit.7.1.2013] Slide č. 13 URL< http://www.myphotos.eu/photos/places/cape_canaveral/18_cape_canaveral_photo_space_center.jpg>[cit.7.1.2013] www.glassschool.cz