STRUKTUROVANÉ KABELÁŽNÍ SYSTÉMY pro komunikační sítě část 5.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technické prostředky počítačových sítí
Advertisements

LOKÁLNÍ POČÍTAČOVÉ SÍTĚ
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:
STRUKTUROVANÉ KABELÁŽNÍ SYSTÉMY pro komunikační sítě část 2.
První krok do vláknové optiky
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Lokální počítačové sítě Téma:Ethernet VI. - Twisted-Pair-Ethernet.
Tel , Fax ☺ ☺ DISAM SAFETY, s.r.o., HAVÍŘOV, Podlesí, Aloise Jiráska.
Základy počítačových sítí Strukturovaná kabeláž
PC SÍTĚ II.
Průmyslová komunikace
Proč průmyslové svítidlo Acciaio ? Kvalitní materiál Rychlá instalace Energetická úspora Vysoká optická účinnost Nouzová verze s LED.
USB porty a jejich využití
AWLOG AWLOG/GPRS Ing. Jiří Lón květen AWLOG, AWLOG/GPRS - charakteristika  sběr dat ze sítí DB-Net ®, DBNet ® /IP  archivace dat (data logger)
METROPOLITNÍ PŘENOSOVÝ SYSTÉM
Model TCP/IP Fyzická vrstva.
Pasivní optické propojovací moduly pro 40G/100G datová centra
Lokální počítačové sítě Novell Netware
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-10.
VLAN Projektování distribuovaných systémů Lekce 2 Ing. Jiří ledvina, CSc.
Autor:Ing. Bronislav Sedláček Předmět/vzdělávací oblast:Telekomunikace Tematická oblast:Lokální počítačové sítě Téma:Standardizace sítí LAN Ročník:4. Datum.
UČÍME V PROSTORU Název předmětu: Název a ID tématu: Zpracoval(a): Elektronické počítače Počítačové sítě (EL41) Ing. Stanislav Hanulík ELEKTROTECHNIKA.
CCNA 2 3. Network Upgrade. CCNA2: 3. Network upgrade 1. krok: Analýza současného stavu  počet uživatelů  vybavení  předpokládaný růst sítě  internetové.
Počítačové sítě. je skupina počítačů (uzlů), popřípadě periferií, které jsou vzájemně propojeny tak, aby mohly mezi sebou komunikovat. Počítačová síť.
Strukturovaná kabeláž Správa fyzické vrstvy
Pasivní prvky - doplňky
Diskové systémy.
PŘENOSOVÉ CESTY (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Automation and Drives A&D AS Tomáš Halva Strana 1 (C) Si emens AG, 2002, Automation & Drives EK SIMATIC S7-200 SIMATIC S7-200 Komunikační procesor pro.
Ethernet Ethernet je jeden z typů lokálních sítí, který realizuje vrstvu síťového rozhraní využívá topologii sběrnice, což znamená že sdílené médium, kde.
Dělení podle topologie
Mgr. Ivana Pechová pro výuku předmětu IVT
Historie Ethernetu Ethernet (od slova ether) –1973 Xerox - Robert Metcalf - propojení stanic Alto - myšlenka vysílání ke všem existujícím uzlům - 2,94.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-03.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_053 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-09.
Počítačové sítě Autor: Marek Jiruš.
Copyright © 2011, atlantis CF-31. Copyright © 2011, atlantis Toughbook CF-31 Standard poskytuje terénním pracovníkům optimální podmínky k efektivní práci.
FDDI (Fiber Distributed Data Interface). FDDI definice ANSI – X3T tá léta – snaha o propojení superpočítačů také MAC adresy – 4B přístup k médiu.
Aktivní prvky Calix GPON v metropolitních sítích
Síťové technologie Martin Galda. Síťovou technologii určuje Hardware Topologie Metoda přístupu.
Výpočetní technika kód předmětu: VT Ing. Miroslav Vachůn, Ph.D.
TOPOLOGIE POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-12.
Optický kabel (fiber optic cable)
Strukturovaná kabeláž
Základní pojmy Standard síťového hardwaru
Ústav technických zařízení budov MĚŘENÍ A REGULACE Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2003/
Ústav technologie, mechanizace a řízení staveb CW01 - Teorie měření a regulace © Ing. Václav Rada, CSc. ZS – 2009/ reg.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy.
Internal | Department | 12/02/2005 | © Robert Bosch GmbH reserves all rights even in the event of industrial property rights. We reserve all rights of.
Zajištění infrastruktury pro operační střediska základních složek IZS Integrovaná Telekomunikační Síť Nové Generace (ITS NGN) Ing. Tomáš Faško.
Strukturovaná kabeláž. Strukturovaná kabeláž 1 Strukturovaná kabeláž je univerzální integrovaný kabelážní systém, který slouží pro potřeby přenosů dat.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky 3.3 Ovládací a signalizační.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Počítačové sítě 12. Další technologie LAN © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ● Arcnet.
Folie 1 FMT Universalmodule. Folie 2 FMT Universalmodule FMT Univerzální modul Použití –Všechny sítě do 10 GBit –PoE – napájení přes Ethernet Certifikace.
Počítačové sítě 7. Topologie sítí © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ● LAN, WAN ●
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/08 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
RF Ethernet komunikační interface LAN Komunikace po ethernetu
Optická vlákna Semestrální práce z předmětu
ČSN EN Výbušné atmosféry – Část 37: Neelektrická zařízení pro výbušné atmosféry – Neelektrické typy ochrany bezpečnou konstrukcí „c“, hlídání.
Semestrální práce z předmětu X32TSS – Telekomunikační systémy a sítě
Systémy moderních elektroinstalací
Management univerzitní sítě dnes a zítra
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Síťová karta
P čítačové siete Lokálne počítačové siete (LAN)
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně
Transkript prezentace:

STRUKTUROVANÉ KABELÁŽNÍ SYSTÉMY pro komunikační sítě část 5.

INDUSTRIAL NET ™ Industrial Ethernet Solutions KABELÁŽ V PRŮMYSLOVÉM PROSTŘEDÍ

S rozvojem průmyslové automatizace a regulace se neustále zvyšují požadavky na rychlost přenosu dat a dochází k integraci současných průmyslových sběrnic s nadřazenými počítačovýni systémy. Jednou z možností, jak tyto nové požadavky realizovat, je využití technologie ETHERNETu v průmyslovém prostředí. Průmyslový ETHERNET (Industrial ETHERNET) • je založen na běžných standardech Ethernetu dle normy IEEE a standardu strukturované kabeláže podle normy ISO/IEC • v současné době neexistuje hotový standard pro průmyslový Ethernet, vše je zatím ve stadiu návrhu a doporučení..

Základní rozdíly mezi běžnou a průmyslovou verzí Ethernetu a další doporučení pro aplikaci Ethernetu v průmyslu: Průmyslový ETHERNET vnitřní prostředí : rozmezí pracovních teplot od 0°C do +70°C krytí min. IP20, běžně IP 40 vnější prostředí : rozmezí pracovních teplot od -40°C do +80°C krytí až IP 67 Dále je zde třeba počítat s nepříznivými podmínkami jako prach vibrace, působení chemikálií, EMC, atd..

Topologie kabeláže • vychází z klasických principů strukturované kabeláže • počítá se s větším možným počtem konektorů v sérii v horizontální kabeláži z tzv. patrového rozvaděče, ze kterého mohou být napojeny ještě další podružné rozvaděče u jednotlivých strojů.. (obdoba CP, MUTO) • používaní redundantního spojení do kruhu nejen v oblasti páteře mezi budovami, ale i v oblasti horizontální kabeláže (redundantní spojení pro vyšší nároky na odolnost vůči výpadku linky).

Industrial TX5 Connector Industrial Patchcord Industrial End-to-End solution Industrial LC Fiber Connector

Robustní konektorová hlava pro: Jack & Plug - Giga-TX™Termination •krytí IP67 •krytka konektoru je součástí finálního product P/N •Field Terminable Plugs - montáž v terénu •Redundantní ochrana proti vodě •montáž do otvoru průměru 30.5mm nerezový ocelový kryt –1 nebo 2 otvory pro konektorové hlavy

Pr ůmyslový rozvaděč •krytí IP66 nebo IP54 •KIT - ventilátor s filtrem •průmyslový zdroj, masivní konektorové hlavy, interní patch cordy pro porty switche, uplink pro FO nebo UTP, bezpečnostní zámek, DIN lišta •průchod kabelů dle standardu NEMA 30.5mm

Metalické kabely pro pr ůmyslové prostředí

Optické kabely pro pr ůmyslové prostředí

Prvky konektivity s vyšším krytím než IP20 ( IP20 je pro kancelářské prostředí) IP40 IP56

část 5. KONEC