Alternativy pro Frýdlantsko Jizersko-ještědský horský spolek, občanské sdružení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Neziskovky a spolupráce
Advertisements

CESTOVNÍ RUCH V CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍCH Rešerše odborné literatury
  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Základy projektu - rozvoj NNO ŽP Regionální centrum ČSOP Pověřenou organizací je ZO ČSOP Kněžice, celkem 18 základních organizací v kraji Koordinační.
Komplexní řešení metropolitních sítí
Objektivní faktory.
Financování komunitních projektů Tento příspěvek vznikl při řešení grantu podpořeného Vzdělávací nadací Jana Husa Ing. Jana Krbová.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
Ekologické hospodářství
Informace o přípravě IPRÚ Liberec - Jablonec nad Nisou I NTEGROVANÝ P LÁN R OZVOJE Ú ZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU INFORMACE O PŘÍPRAVĚ.
Víte, že 80 % úspěchu je dorazit tam, kam máte?. Byli bychom rádi, kdybychom to byli právě my, kdo Vám k němu pomůže! Naše nezisková organizace Vám v.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Seminář MT 7. března 2007, aula SŠZe Olomouc Analytická a vzdělávací fáze projektu Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
KREATIVNÍ ODVĚTVÍ A EVROPSKÉ FONDY NOVÁ SCÉNA ND MARTA SMOLÍKOVÁ Proč podporovat kulturní a kreativní průmysly.
ROZVOJ CESTOVNÍHO RUCHU V LIBERECKÉM KRAJI
Aplikace komunitně vedeného místního rozvoje do venkovského prostředí Venkovská konference Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. (20.
„Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu prostřednictvím Nadace rozvoje.
Místní Akční Skupina VIA RUSTICA. Zájmové území MAS Via rustica mikroregiony Stražiště a Svidník (Pacovsko a Černovicko, okres Pelhřimov) 287 km 2 2 města,
Krušnohorský singletrail. Mladé občanské sdružení působící v oblasti rozvoje cestovního ruchu v centrálním Krušnohoří. Hlavním těžištěm naší práce je.
Školení členské základny MAS a dalších partnerů
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
EVVO v Plzeňském kraji.
Co vám nabízíme v oblasti partnerské spolupráce měst a obcí Praha, 19. června 2012.
Bezpečné cesty do školy Základní škola Praha 3, Jeseniova ul. 2400/96 školní rok 2008/2009.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
LESNÍ MATEŘSKÁ ŠKOLKA A DRUŽINA V POSTUPIMI - stáž červenec 2014
Komunitní a otevřená škola
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Venkovská turistika podnikatelské minimum
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Program rozvoje města Hostinné SEZNÁMENÍ VEŘEJNOSTI S VÝSLEDNÝM DOKUMENTEM 4. VEŘEJNÉ PROJEDNÁVÁNÍ ( , velká zasedací místnost MěÚ)
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro oblast obcí Brzánky, Hoštka, Račice, Štětí a Záluží.
2 Řeka Jizera Největší pravostranný přítok Labe (cca 165 km). Pramen na svahu hory Smrk v Jizerských horách. Soutok s Labem u Lázní Toušeň a Káraného.
Programy regionálního a municipálního rozvoje Mgr. Oldřich Hájek.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Podpořeno grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. a ODPOČINKOVÉ MÍSTO V JOSEFOVSKÉM ÚDOLÍ Základní.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Černěves, Dobříň, Dušníky, Krabčice, Kyškovice, Libkovice.
Český svaz ochránců přírody – Regionální sdružení Iris EVP Den Země Exkurze Semináře Besedy Den stromů Zlatý list Tvořivé dílny Vycházky Ukliďme si svět.
Protipovodňová opatření na Frýdlantsku -
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Lípy potřebují ošetřit, ne pokácet
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Strategie regionu, obce
KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE
ALTERNATIVY PRO FRÝDLANTSKO
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Inovace přepravní technologie a modernizace SKI areálu Buková Hora
Krajská koordinátorka Sítě pro rodinu, z.s. v Kraji Vysočina
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
monitorovacích indikátorů a kvality realizace SPL MAS
Transkript prezentace:

Alternativy pro Frýdlantsko Jizersko-ještědský horský spolek, občanské sdružení

Cíl projektu Alternativy pro Frýdlantsko:  Shromáždit odborně fundované argumenty o záměru vybudovat SKI areál Smrk  Pokusit se tyto informace „předat dál“ (tam kde budou potřeba ke správnému rozhodování)  Zabránit nevratnému poškození přírodních lokalit v CHKO Jizerské hory  Nastartovat diskusi nad záměrem SKI areálu Smrk

Studie zpracované v rámci projektu:  Nezávislé  Odborné 1. Socioekonomická studie Frýdlantska 2. Hydrogeologická studie 3. Lesnická studie 4. Zoologická studie 5. Botanická studie 6. Příklady dobré praxe

Je SKI areál Smrk jedinou možností pro Frýdlantsko?  Co vlastně takový areál Frýdlantsku přinese?  Co může naopak ohrozit?  Co Frýdlantsko nabízí?  Je tato nabídka tím, co budoucí návštěvníci chtějí a hledají?  Je Frýdlantsko připraveno na změny, které tento typ cestovního ruchu přinese do ekonomiky, životů lidí, přírodního prostředí?  Jsou i jiné možnosti rozvoje?

Kde získávat informace?  Setkání s občany v pěti obcích Frýdlantska  Informace na  Jizersko-ještědský horský spolek Nerudovo náměstí 108/1, , Liberec 1

Projekt byl podpořen:  grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci Finančního mechanismu EHP a Norského finančního mechanismu  Nadací Partnerství