O společnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ukázky použití zařízení pro kryogenní čištění
Advertisements

Národní technologická platforma pro udržitelnou chemii
Biotechnologie lentikats a čistírny odpadních vod (ČOV)
Projekt „Propojení VaV pro MSP v sasko-českém příhraničí“. Příklady dobré praxe úspěšných aktivit výzkumu a vývoje Tomáš Vlasák Projekt „Propojení VaV.
Biotechnologie lentikats v potravinářském průmyslu
VWS MEMSEP Průmyslové úpravny vody Úpravny pitných vod
Solární systémy pro aktivní topení
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
DPC GmbH & Co. KG Tenkovrstvé práškové laky Essenbach / Altheim.
Prof. Ing. Pavel Jeníček, CSc.
SKUPINA ALTA.
…od myšlenky k realizaci franchisingového konceptu.
Průmysl. O čem tato lekce bude: o průmyslu obecně, o koeficientu průmyslu, o ukazatelích charakterizujících průmysl.
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
FOTOVOLTAICKÉ HYBRIDNÍ MODULY
ARMOR Tiskové kazety nové generace. Představení skupiny ARMOR a společnosti ARMOR s.r.o. Skupina ARMOR - vznik 1922 ve Francii (Nantes) - dnes 16 obchodních.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Systémy chovu ryb.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Biotechnologie lentikats ve farmacii
Form s.r.o. od roku 1991 česká privátní společnost 90 zaměstnanců
Předběžné hodnocení návrhů projektů EUREKA Historie vývoje hodnocení projektů programu EUREKA a současný stav Ing. Pavel Dlouhý, manažer projektů EUREKA.
Moderní zařízení pro energetické využití odpadů (EVO) malých kapacit
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Ing. Iva Dudková  Fakulta chemické technologie  Fakulta technologie ochrany prostředí  Fakulta potravinářské a biochemické technologie.
Zplyňování odpadů v cementárně Prachovice
NANOČÁSTICE ELEMENTÁRNÍHO ŽELEZA
Potenciál radiální technologie pro lesní aplikace Zlepšení trakce a mobility v terénu Vyšší jízdní komfort Nižší valivý odpor pneumatik.
Biodegradovatelné polymery
Prof. Ing. Pavel Jeníček, CSc.
BIOTECHNOLOGIE KVASNÝ ETHANOL.
Obnovitelné a Alternativní zdroje energie
Možnosti průmyslového využití nízkoteplotního zplynování biomasy v praxi © D.S.K. spol. s r.o Projekt energetického zpracování biomasy Jiří Vacek,
Strana 1 Příprava a implementace pilotního projektu Speed Chain 13. listopadu 2013 Dr. Ing. Jiří Došek, DEKRA Automobil, a.s.
Moderní řešení vrchních izolací horkovodů
Picoliter Ondřej Hlaváč. 2 Seznámení s projektem Společnost Picoliter vyvinula novou mikrofluidní technologii bezkontaktního přenosu pikolitrových.
Nová generace minerální izolace s technologií ECOSE ® Technology.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Dodávka zařízení pro biologické a chemické čištění odpadních vod Technologie USBF.
1 Mezinárodní konference Týden udržitelného rozvoje – Nové způsoby výroby – MPO, Praha, Prezentace firmy TOS KUŘIM - OS, a.s. Podklady pro vystoupení.
Vysvětlení pojmu enzymy
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
Junior Achievement je mezinárodní vzdělávací nezisková organizace. Česká kancelář Junior Achievement byla založena panem Tomášem Baťou v roce Jejím.
Laboratoř Fermentačních technologií Biotechnologická hala Laboratory of Fermentation Technologies Institute of Microbiology ASCR Prague ALEŠ PRELL Mikrobiologický.
Energie budoucnosti: suchá fermentace
ASIA INVEST Podpora podnikatelských kontaktů v Asii Česko-asijské fórum 3. březen 2008.
Čištění OV Způsoby – i v kombinaci –Fyzikální –Chemické –Biologické (biochemické) Typy biochemických procesů –Aerobní –anaerobní.
Eco-Responsible Solutions to Protect the Environment.
Základy chemických technologií 2014 TECHNOLOGIE…..ANEB JAK SE CO DĚLÁ CHEMICKÁ TECHNOLOGIE - SOUBOR CHEMICKÝCH METOD A POSTUPŮ, KTERÝMI SE REALIZUJE PŘEMĚNA.
Doc. RNDr. Zbyněk Prokop, Ph.D. Ústav experimentální biologie, obor Mikrobiologie Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita Brno MODERNÍ BIOTECHNOLOGIE.
Produkce obilovin Obiloviny výrazně ovlivňují výživovou bilanci světové populace ve všech světadílech a mají mezi ostatními zemědělskými produkty výsadní.
Využití odpadů potravinářského průmyslu pro výrobu bioplynu - biochemicko-technologické základy Pavel Jeníček VŠCHT Praha Ústav technologie vody a prostředí.
Čistota vody je obecný pojem, vyjadřující obsah cizích látek ve vodě Skutečně chemicky čistou vodu H 2 O lze připravit pouze laboratorně!H 2 O.
PRŮMYSLOVÁ CHEMIE Doc. Ing. Jaromír Lederer, CSc..
Skupina UNIPETROL Člen skupiny PKN Orlen Martin Růžička Úsek výzkumu a vývoje.
OKO pro výzkum nových technologií Pracovní setkání inovačních firem Konsorcium: BIC Brno, spol. s r.o. Grantika CS, a.s. Regionální poradenská agentura,
Reaktor na odstranění organických plynných látek D. Jecha
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_560_ Výroba lihu Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola,
Využití Biotechnologie Lentikats® pro čištění odpadních vod Josef Trögl, Sylvie Kříženecká, Věra Pilařová, Pavel Janoš, Jana Měchurová, Jana Krudencová,
Zahušťování průmyslových odpadních vod s využitím odpadního tepla
Průmyslové kompostování: dostupné technologie a jejich vlastnosti
C7900 Lehká biotechnologie
Enzymy a hormony Obr.1 – Jak fungují enzymy?
STRATEGIE VYUŽÍVÁNÍ DOMÁCÍCH ZDROJŮ BIOMASY
Čištění OV Způsoby – i v kombinaci Typy biochemických procesů
Transkript prezentace:

O společnosti

Obsah prezentace Historie společnosti, její zaměření a obory podnikání Biotechnologie lentikats a Biokatalyzátor lentikats Co Biotechnologie lentikats přináší Naši partneři Reference Kontakty 2

LentiKat´s a.s. Naše vize Naše poslání Prosazení ekologické Biotechnologie lentikats v celosvětovém měřítku. Naše poslání Optimalizovat a zefektivňovat výrobní procesy a vytvářet zcela nové, ekologické výrobní technologie, které šetří investiční a provozní náklady.

LentiKat´s a.s. Společnost LentiKat‘s a.s. byla založena v r. 2006 s cílem komercializace Biotechnologie lentikats v globálním měřítku. Činnost společnosti navazuje na 9-ti letý výzkum a vývoj Biotechnologie lentikats. Naše výrobní know-how je pro komerční využití katalyzátoru a jeho průmyslové aplikace mezinárodně patentově chráněno.

Zabýváme se: výrobou, implementacemi a dodávkami Biokatalyzátoru lentikats, výzkumem a vývojem nových aplikací, poradenstvím při dodávkách nových výrobních technologií, které využívají Biokatalyzátor lentikats. Jsme připraveni ve spolupráci s Vámi zvyšovat efektivitu výrobních procesů a optimalizovat nebo vytvářet zcela nové výrobní postupy, které šetří Vaše investiční a provozní náklady na výrobu a zároveň využívají ekologičtější technologie. Biotechnologie mění svět…

Výroba Biokatalyzátoru lentikats Použití Biokatalyzátoru lentikats Biokatalyzátor Biotechnologie lentikats & lentikats (náš produkt) (proces použití) Výroba Biokatalyzátoru lentikats Použití Biokatalyzátoru lentikats

Co je to Biokatalyzátor lentikats? Unikátní tvar nosiče a originální princip imobilizace umožňuje uzavřít volné enzymy nebo mikroorganismy (bakterie, kvasinky, plísně) do pevného pórovitého nosiče z polyvinylalkoholu (PVA), jehož výhodou jsou: Vynikající fyzikálně - mechanické vlastnosti, které poskytují dlouhodobou mechanickou stabilitu, Obtížná biologická odbouratelnost, Nulová toxicita. Biokatalyzátor lentikats umožňuje snadnou separaci enzymů a mikroorganismů od okolního media, která zajistí mnohonásobné opakovatelné použití. Biotechnologie mění svět…

Biokatalyzátor lentikats

Biokatalyzátor lentikats Výrobní závod ve Stráži pod Ralskem

Biokatalyzátory lentikats Výhody PVA jako matrice pro enkapsulaci: levný, netoxický polymerizace za optimálních podmínek šetrných k buňkám umožňuje vznik hydrogelu s výbornými mechanickými vlastnostmi bez vedlejších účinků na proces velká kapacita pro zabudování buněk snadná kontrolovatelnost procesu stabilní snadná separace od okolního media

Jak funguje Biokatalyzátor lentikats? Díky maximálnímu povrchu a současně minimálnímu objemu Biokatalyzátoru lentikats se výrazně potlačují difúzní limitace spojené s dopravou substrátu dovnitř čočky a produktu ven z čočky. 11

Co přináší Biotechnologie lentikats v porovnání s tradičními technologiemi? 1) Vyšší koncentrace biomasy Snížení objemů nádrží či tanků Reakční rychlost Úspora investic Koncentrace biomasy 100 € 100 € 100 € 100 € Úspora provozních nákladů (elektrická a tepelná energie) Vyšší výtěžky

Co přináší Biotechnologie lentikats v porovnání s tradičními technologiemi? 100 € 100 € 2) Úspora provozních nákladů Snadná separovatelnost od okolního média 100 € 100 € Opakované použití Biokatalyzátoru Nižší produkce odpadů a vedlejších produktů 3) Vyšší odolnost vůči chemickým šokům Δ pH ↑c(tox) Aplikovatelnost v extrémních podmínkách

Průmyslové aplikace Biotechnologie lentikats jsou připraveny pro obory: čištění odpadních vod – odstraňování dusíkatého znečištění a biologicky těžko odbouratelných látek, lihovarnictví – výroba bioetanolu, farmacie – výroba robustních biokatalyzátorů, potravinářství – zpracování syrovátky, výroba speciálních sacharidů a sirupů. Biotechnologie mění svět… 14

Co v současné době vyrábíme? Biokatalyzátor lentikats pro nitrifikaci odpadních vod, Biokatalyzátor lentikats pro denitrifikaci odpadních vod, Biokatalyzátor lentikats pro fermentaci melasy, cukrové šťávy či škrobnatých surovin, Biokatalyzátor lentikats pro hydrolýzu disacharidů a výrobu speciálních cukrů, sirupů či delaktosovaného mléka, Biokatalyzátor lentikats s Penicilin G-acylasovou aktivitou pro 6-APA hydrolýzu, Biokatalyzátor lentikats s Penicilin G-acylasovou aktivitou pro 7-ADCK hydrolýzu. Biotechnologie mění svět…

Naši významní partneři v oblasti průmyslových aplikací Centroprojekt a.s., Štefánikova 167, 760 30  Zlín www.centroprojekt.cz ASIO s.r.o., Tuřanka 1, 627 00 Brno www.asio.cz Fermenta Biotech, DIL Complex, Ghodbunder Road, Thane (West) - 400 610, Maharashtra, India www.fermentabiotech.com RUDOS Ružomberok, s.r.o., Štiavnička 190, P. O. Box 112, 034 50 Ružomberok, Slovenská republika www.rudos.sk geniaLab®, BioTechnologie-Produkte und Dienstleistungen Gmbh Büchnerstraße 7, 38118 Braunschweig, Germany www.genialab.com VUCHZ, a.s., Křižíkova 70, 612 00 Brno www.vuchz.cz

Naši významní partneři v oblasti vývoje a výzkumu VŠCHT Praha, Ústav kvasné chemie a bioinženýrství, Technická 5, 166 28 Praha 6 www.vscht.cz Mikrobiologický ústav akademie věd ČR, Vídeňská 1083, 142 20 Praha 4, Krč www.biomed.cas.cz STU Bratislava, Fakulta chemické a potravinářské technologie, Ústav biotechnologie a potravinářství, Radlinského 9, 81237 Bratislava, Slovenská republika www.stuba.sk TUL Liberec, Studentská 2, 461 17 Liberec www.tul.cz CHEMCOMEX Praha, a.s., Pražská 810/16, 102 21 Praha 10 www.chemcomex.cz Fermenta Biotech, DIL Complex, Ghodbunder Road, Thane (West) - 400 610, Maharashtra, India www.fermentabiotech.com UJEP, Fakulta životního prostředí, Hoření 13, 400 96 Ústí nad Labem www.ujep.cz

Naše reference a zkušenosti Pilotní provoz kontinuální nitrifikace a denitrifikace průmyslových odpadních vod (kafilérie, masokombinát, chemický průmysl, farmaceutický průmysl) (Chemopetrol a.s., ASAP, Biotica Inc. atd.) Semikontinuální pilotní nitrifikace a denitrifikace ČOV Svitavy a ČOV Česká Lípa Výroba a dodávky Biokatalyzátoru lentikats s Penicilin G-acylasovou aktivitou pro výrobu antibiotik Pilotní provoz výroby etanolu z melasy, škrobového mléka, kukuřice, pšenice (Bioferm Kolín, lihovar Krnov atd.) 18

Kontakty Sídlo společnosti: Výrobní závod a laboratoře: LentiKat´s a.s. Evropská 423/178 160 00 Praha 6 Česká republika Tel.: + 420 224 362 461 Fax: + 420 224 362 463 E-mail: info@lentikats.eu Výrobní závod a laboratoře: Pod Vinicí 83 471 27 Stráž pod Ralskem Tel.: + 420 487 851 393 Fax: + 420 487 851 399 E-mail: info@lentikats.eu