BESKYDY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
Advertisements

Kraje České republiky.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Prostřední Bečva Stručný průvodce jednou z nejhezčích obcí Valašska.
Cestujeme po České republice
ČR – Moravskoslezský kraj
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Příroda a okolí Spišské Nové Vsi
Moravsko-slezský kraj
Moravskoslezský kraj kraj černého bohatství
Náš kraj - Moravskoslezský kraj
Jeseníky Tereza Chládková A.
Základní škola Rosice, okres Chrudim Rosice 97, Rosice; IČO: ; tel.: ; Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
49.1 Zlínský kraj – poznáš jeho dominanty?
Zlínský kraj - procvičování
Moravskoslezský kraj.
Příroda Benešovska.
Severní Morava a Slezsko
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
Česká republika Horopis II.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
50.1 Moravskoslezský kraj – poznáš jeho dominanty?
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
Moravskoslezský kraj Moravskoslezský kraj  je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku. Z větší části leží v Českém slezsku, zbývající.
Česká tabule Josefína Krátká 9.A Mapka ČR s označenou lokalitou.
Moravskoslezský kraj - procvičování
Moravskoslezský kraj.
území s nejvyšším moravským pohořím
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
CHKO Český kras.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_19.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
JIČÍNKA řeka našeho města.
území oblíbené sportovci a turisty
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Moravskoslezské Beskydy
Moravskoslezské Beskydy, CHKO Beskydy
1. nebo květen ubytování TZ Srub KČT Baník Ostrava – Ostravice pronájem za chatku 1200 Kč/den kapacita 20 míst
Moravskoslezský kraj územní jednotka Moravskoslezsko Jedná se o nejlidnatější kraj v ČR, který vyplňuje sever Moravy. Na složení obyvatel se také podílejí-
Uvedené číselné hodnoty jsou jen přibližné, neboť různé prameny uvádějí různé a mírně odlišné údaje. Zeměpisné rekordy Česka Hudba: Mike Oldfield.
Zlínský kraj – opakování VY_32_Inovace_01KR-3 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
{ Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Česká republika Zlínský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Zlínským krajem.
Krkonoše. Sněžka Podle nových měření 1603 m n.m - je nejvyšší hora v Krkonoších a v České republice. Nachází se ve východní části Krkonoš na Hraničním.
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Anotace: Program je určen k obeznámení s péčí státu o přírodu a prohloubení bližšího vztahu k přírodě i k procvičování a opakování vlastivědného učiva.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Moravskoslezský kraj.
Jeseníky.
Beskydy Adéla Hodboďová.
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
Frenštát pod radhoštěm
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Česká republika - pohoří
Historické památky Zlínského kraje
Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava. Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Marie Polanská NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Pohoří ČR-Moravskoslezské.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Základní škola, Hradec Králové
Základní škola Rosice, okres Chrudim
  ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Moravskoslezský kraj.
Poznávání měst Kalenská.
Transkript prezentace:

BESKYDY

CHKO BESKYDY CHKO Beskydy je svou rozlohou 1 160 km² největší chráněnou krajinnou oblastí v České republice.  Důvodem vyhlášení CHKO Beskydy byly její výjimečné přírodní hodnoty Rozloha 1160 km² Les pokrývá 71 % území Nadmořská výška 350 (Zubři) – 1323 (Lysá hora )

mapa

LYSÁ HORA Lysá hora měří 1323 metrů a je nejvyšším vrcholem Moravskoslezských Beskyd. Dá se na ni přijít pěšky, vyšlapat na kole a za dobrých sněhových podmínek vyjet na běžkách. Mohutný masív Lysé hory oddělují údolí řek Ostravice, Řečice a Mohelnice. Vrchol Lysá hora se rozděluje do čtyř rozsoch, přičemž nejznámější je severozápadní Lukšinec a severní Malchor. Nedaleko Lukšince se nacházejí Ondrášovy díry - podzemní krasové prostory. Když sejdete z Lysé přes Malchor, můžete navštívit skautský památník na Ivančeně. V jižní oblasti se nachází chráněná přírodní rezervace MAZÁK se skalními útvary. Na vrcholu je meteorologická stanice a telekomunikační věž. Občerstvení zajišťuje restaurace. Z Lysé hory je za pěkného počasí nádherný výhled na celé Beskydy, Malou Fatru a někdy dokonce až Západní Tatry - Roháče.

Horské chaty: 1. Slavíč 2. Malý Javorový 3. Prašivá 4. Soláň

Horské chaty: 1. Velká Čantoryje 2. Gírová 3. Malý Javorník 4. Ostrý

LYŽAŘSKÁ STŘEDISKA

PUSTEVNY V ZIMĚ Pustevny jsou lyžařským střediskem v Beskydech. Pustevny dostaly své jméno díky poustevníkům, kteří zde pobývali. Lidé, zejména příznivci Pohorské jednoty Radhošť, brzy objevili v čem spočívá krása tohoto půvabného kraje a začali zde budovat turistické chaty a útulny.

SOCHA RADEGAST

Frenštát pod Radhoštěm: V r Frenštát pod Radhoštěm: V r. 1884 byla založena Pohorská jednota Radhošt, jako první český turistický spolek. Muzeum s národopisnými a výtvarnými sbírkami.

MĚSTA V BESKYDECH

ZAJÍMAVOSTI MĚST V BESKYDECH Kopřivnice -Technické muzeum Nový Jičín - historické město, ležící pod zříceninou hradu Starý Jičín Štramberk - Městu i širokému okolí vévodí zřícenina hradu Strallenberg s válcovou věží zvanou Trúba (perníkové Štramberské uši) Valašské Meziříčí - Hvězdárna Vsetín - renesanční zámek (frgál) Jablunkov-Hrčava - hranice se Slovenskem Frýdek-Místek - Důl Paskov, závod Staříč - součástí dolu je i cvičná štola, která je přístupná veřejnosti Frenštát pod Radhoštěm - aquapark Frýdlant nad Ostravicí - významné pamětihodnosti Frýdlantské železárny, kaple na Kamenci, klášter Milosrdných sester svatého Karla Boromejského a sloup Panny Marie Karmelitské