Tabulkové procesory (MS Excel)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název projektuInovace ŠVP na OA a JŠ Třebíč Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivityIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Advertisements

Textový procesor (MS Word)
Tabulkové procesory (MS Excel)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
EXCEL 2010 Zadávání času. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Manažerská grafika Prezentace pro cvičení č.7 Cvičení č.10.
Manažerská grafika Prezentace pro cvičení č.7 Cvičení č.10.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_13.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Výpočetní technika Akademický rok 2008/2009 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Výpočetní technika Akademický rok 2010/2011 Letní semestr Novák Petr
Školení počítače Excel
TABULKOVÉ PROCESORY.
Nastavení zarážek tabulátoru WORD
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_ P4_2.11 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi I. Tabulkový kalkulátor-funkce, adresy Typ: DUM.
Tabulkový procesor MS EXCEL I. ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
TABULKOVÉ PROCESORY maturitní otázka: 16.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Excel – editace ( formát ) buněk
Absolutní odkaz  Někdy při kopírování vzorců potřebujeme, aby se některé odkazy neměnily.  K takovému účelu slouží absolutní odkazy, které mají podle.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
(předpisy zobrazující výsledek podle daného vzorce a zadaných dat)
Textový procesor (MS Word)
MS EXCEL Základní pojmy
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Textový procesor (MS Word)
Textový procesor (MS Word)
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
Microsoft Excel Tabulkový procesor – veškeré operace se provádí v tabulce (v LISTu), která se skládá z buněk Jednotlivé listy nesmí mít vzhledem k jednoznačnosti.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Kopírování a přesun VY_32_INOVACE_10_2_05_AP.
Obsah: Výpočty Vzorce, Funkce
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Práce s tabulkami.
Úvod Excel – tabulkový procesor. Řádek vzorců – zobrazuje úplný a skutečný obsah buňky Označená aktivní buňka Pozice aktivní buňky.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT35.18 Téma: Excel Číslo projektu:
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tabulkový kalkulátor Radek Pinc
Maturitní okruh 16: TABULKOVÝ PROCESOR
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
MS EXCEL Charakteristika
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
Explorační analýza kvantitativní proměnné (MS Excel) Martina Litschmannová.
Adresování. Proč adresovat Při změně dat Excel přepočítá všechny výpočty, kde se změněné buňky objevily Kopírování vzorců – Usnadnění výpočtů kde se vzorec.
Informatika – Práce se vzorci. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
E LEMENTARISTIKA ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ VI. T ABULKOVÝ PROCESOR FORMÁT LISTU, BUŇKY, ZÁKLADNÍ TECHNIKY PRÁCE Jiří Leipert.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 Co se všechno naučíme??? Absolutní adresa.
Lenka Forstová Lucie Pelikánová
MS Excel – Absolutní odkaz
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Vladimír.
Inf Tabulkový procesor
Relativní a absolutní odkazy
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
MS Excel – Relativní odkaz
MS EXCEL – tabulkový procesor
Úvod do prostředí Upraveno pro verzi 2007
VY_32_INOVACE_VJ32.
Transkript prezentace:

Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček

Relativní a absolutní adresace buněk VY_32_INOVACE_10_3_11_AP

Relativní a absolutní adresace relativní adresace buněk označuje relativní polohu buňky vůči buňce se vzorcem při kopírování vzorce se odkaz mění, zůstává konstantní relativní poloha

Relativní a absolutní adresace absolutní adresace buněk označuje konstantní adresu buňky při kopírování vzorce se odkaz nemění zadáváme pomocí znaku $ před písmeno sloupce a před číslo řádku přepínání klávesou F4

Relativní a absolutní adresace smíšená adresace buněk při kopírování vzorce se odkaz mění pouze ve sloupcích nebo pouze v řádcích zadáváme pomocí znaku $ pouze před písmeno sloupce nebo před číslo řádku příklad: $B2 nebo B$2 řádek je konstantní, při kopírování se mění pouze sloupce sloupec je konstantní, při kopírování se mění pouze řádky

Pojmenování buněk a oblastí zpřehledňuje práci s odkazy na buňky ve vzorcích nahrazuje absolutní a smíšenou adresaci buňku nebo oblast buněk pojmenováváme: v poli názvů pomocí dialogového okna Definovat název pojmenovat buňku nebo oblast buněk nelze: existující adresou buňky (např. AB17) písmeny c a r (představují aktuální sloupec a řádek)