European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace 2009 1.12.2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Advertisements

Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry.
Moravskoslezský automobilový klastr – integrátor aktivit podklad pro CI „Společně v automotive!“ Ladislav GLOGAR Výkonný ředitel klastru.
Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
European Commission Enterprise and Industry Evropské rámcové programy – podpora inovací a rozvoje MSP Ing. Václav Suchý, CSc. Technologické centrum AV.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Projektové poradenství Lukáš PROCHÁZKA Technologické centrum AV ČR.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Představení komory, akce, projekty
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Technologický profil ČR Databáze kontaktů pro spolupráci v inovačním podnikání Projekt je podporován MŠMT v rámci programu KONTAKT (projekt ME 950).
Služby sítě Enterprise Europe Network Ing. Eva Hrubešová Centrum pro regionální rozvoj ČR European Commission Enterprise and Industry.
European Commission Enterprise and Industry Podniková inkubace a Enterprise Europe Network v ČR INOVACE 2009 Praha,
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Bezplatné poradenství pro podnikatele | 19. březen 2009 | Bezplatné poradenství pro podnikatele Markéta Pekaríková.
Enterprise Europe Network (EEN) – podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Enterprise Europe Network mezinárodní spolupráce v inovacích a výzkumu 17. prosince 2012.
Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář „Podniková inkubace“ 8. prosince 2008.
Enterprise Europe Network v České republice ClusterForum pro inovace 16. březen 2009 Ing. Daniela Váchová.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Enterprise Europe Network Česká republika Modul B - Inovace a transfer technologií – možnosti přínosu pro energetický sektor Ing. Ondřej Šimek Technické.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network Transfer znalostí a síť pro inovace 17. MEZINÁRODNÍ SYMPOZIUM INOVACE 2010.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Enterprise Europe Network a projekt Czech Local Visibility Events - Společně pro úspěch vašeho podnikání
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
Jaké služby Enterprise Europe Network ČR nejvíce přispěly k rozvoji podnikání na jednotném trhu Jitka Ryšavá European Commission Enterprise and Industry.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
Projekt Enterprise Europe Network Technologické centrum AV ČR Kouty nad Desnou APROCHEM2013, OZE2013, ODPADOVÉ FÓRUM
Enterprise Europe Network Česká republika Modul B - Inovace a transfer technologií – možnosti přínosu pro energetický sektor Ing. Ondřej Šimek Informační.
Aktivní inovační podpora malých a středních firem v koridoru od Baltického po Středozemní moře.
AutoSAP v období AutoSAP v období Co se nám podařilo 2.Kde je nutné pokračovat, zintenzivnit aktivity 3.Priority AutoSAP předpokládané.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
European Commission Enterprise and Industry Evropské rámcové programy – podpora inovací a rozvoje MSP Ing. Václav Suchý, CSc. Technologické centrum AV.
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR RIS3 krajů ČR a RIS3 ČR včera, dnes a zítra Pavel Švejda Inovace a technologie v rozvoji regionů Brno, 24. dubna 2014.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2012 podevatenácté Pavel Švejda Praha, 4. prosince 2012 INOVACE 2012, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Podpora inovačních podniků prostřednictvím sítě Enterprise Europe Network Lukáš Procházka, TC AV ČR European Commission Enterprise and Industry.
Title Sub-title PLACE PARTNER’S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry Služby pro podporu podnikání – síť Enterprise Europe Network Andrea.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Regionální inovační systémy a podpora inovací v regionech ČR
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace

MSP v ČR •Přínos českých malých a středních firem: - 35 % celkového HDP - 46 % celkového exportu - 60 % celkové zaměstnanosti - 80 % celkové zaměstnanosti ve službách, obchodu a stavebnictví •Aktivní MSP dosáhly počtu 1 milion v roce 2008 •MSP tvoří 99 % z celkového počtu aktivních podnikatelských subjektů •Nejvíce MSP je ve zpracovatelském průmyslu, obchodu a službách •Export vytvořený MSP vykazuje permanentní růst od roku 1998 •V roce 2008 export vytvořený MSP vrostl o 1%

Počet MSP, tržby, přidaná hodnota

Evropská síť podnikatelských služeb Celoevropská síť služeb pro podporu inovačního podnikání: Enterprise Europe Network Podpora z Rámcového programu EU pro podnikání a inovace a Ministerstva průmyslu a obchodu Zahrnuje:  85 konsorcií na úrovni NUTS 1  ve 44 zemích – členské státy EU, asociované země a tzv. třetí země;  550 hostitelských organizací;  4000 profesionálních pracovníků; Poslání a úkoly:  Poskytování komplexních integrovaných služeb a informací pro podnikatele - poradenství a informace o evropské legislativě a podmínkách k podnikání v EU - inovace a transfer technologií - poradenství k programům EU pro podporu podnikání, výzkumu a inovací  Spolupráce s podnikateli, znalost jejich potřeb a problémů, operativní přizpůsobení potřebám podnikatelů  Zpětná vazba z podnikatelského prostředí Evropské komisi

Enterprise Europe Network v ČR V ČR bylo ustaveno konsorcium 11 institucí s dlouholetými zkušenostmi v oblasti podpory podnikání a inovací 1. Technologické centrum AV ČR – koordinátor 2. Centrum pro regionální rozvoj ČR 3. BIC Plzeň 4. Jihomoravské inovační centrum Brno 5. BIC Ostrava 6. Regionální rozvojová agentura Ústeckého kraje 7. Agentura regionálního rozvoje Liberec 8. Regionální hospodářská komora Brno 9. Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje 10. Regionální rozvojová agentura Pardubického kraje 11. Výzkumný ústav textilních strojů Liberec Asociovaní partneři projektu  CzechInvest  Hospodářská komora ČR  Asociace inovačního podnikání ČR  Asociace regionálních rozvojových agentur ČR Spolupracující instituce

Síť pro podnikatele Poskytování informací o podnikání v EU - legislativa pro zakládání firem v EU, volný pohyb služeb - vydávání informačních materiálů a brožur – např. „DPH v EU“, „Podnikání v ČR“ Konzultační služby o možnostech financování pro MSP - financování rozvoje a zakládání firem, programy EU pro podporu podnikání, VaV a inovací, Strukturální fondy EU, inovační vouchery Technologické burzy a obchodní setkání firem (matchmaking) - při veletrhu For Waste v Praze, při Stavebním veletrhu v Brně, při konferenci EuroNanoFórum, při Strojírenském veletrhu v Brně Mise firem - návštěvy veletrhů, organizované setkání firem v zahraniční Speciálně zaměřené akce - Technologicky orientovaný kulatý stůl - diskuse o novém produktu za účasti výrobce, potenciálních zákazníků a vědecké instituce - výsledek – vysvětlení funkce výrobku a odborná podpora/oponentura Specializované služby - dlouhodobá spolupráce s klientskou firmou, technologické a legislativní poradenství

Služby pro technologickou a obchodní spolupráci  Mezinárodní databáze obchodních nabídek a poptávek, vyhledávání obchodních partnerů  Mezinárodní databáze technologických nabídek a poptávek, asistence při identifikaci technologií  Technologické burzy a obchodní setkání firem (matchmaking) v tuzemsku i v zahraničí např.: při veletrhu For Waste, při Stavebním veletrhu v Brně, při konferenci EuroNanoFórum, při Strojírenském veletrhu v Brně Technologické transfery Iniciace a asistence 10ti mezinárodních transferů technologií  Prodej licence týkající se diagnostiky vibrací motorů vrtulníků (ČR – Rusko)  Prodej modulárního prodejního registračního systému pro hypermarkety a obchodní řetězce (ČR – Kypr)  Technologie vakuového kontrolního systému (ČR – Portugalsko)  Kotel s inovovanou spalovací komorou pro spalování širokého spektra biomasy (ČR – Slovensko)  Technologie výroby speciálních razníků – ČR/Polsko Obchodní spolupráce Zprostředkování a asistence 23 mezinárodních obchodních smluv  Obchodní dohoda o distribuci potravin (Španělsko – ČR)  Dodávka robotických a automatizovaných systémů (ČR – Německo)  Zapojení české firmy do celoevropské logistické sítě řízené francouzskou firmou  Spolupráce při vývoji a testování specializovaných pomůcek pro nemocnice Úspěšné případy

Důležité odkazy Enterprise Europe Network – ČR Enterprise Europe Network - EU

Ing. Daniela Váchová Technologické centrum AV ČR Děkuji za pozornost!!