Kroužek informatiky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EDUCAnet – Střední odborná škola Pardubice, s. r. o. Školní 143, Rybitví
Advertisements

Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
ZŠ T.G.MASARYKA ŠKOLNÍ PARLAMENT 2011/2012.
INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
snadná tvorba www stránek zadarmo
Microsoft 4. Windows Live Messenger. Co je to Messenger ? Nástroj pro komunikaci s přáteli Textová komunikace formou chatu Videokomunikace přes.
Školní parlament. ČLENOVÉ ŠP žáci tříd, z každé třídy hlavní parlamenťák a jeho zástupce v letošním školním roce nás je 28 SETKÁVÁME SE 1 x za.
Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
BOJUJ SE ŠIKANOU! Tento materiál vznikl za finanční podpory EU prostřednictvím programu Daphne. Za obsah je zodpovědný příjemce podpory The BB Group a.
Moderní učebny Atrium s malým vodním prvkem, Zajímavou výuku s …
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_3.10 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. HTML - tagy Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
Počítače a marketing ve venkovském cestovním ruchu Počítačový kurz Lektor: Ing. Marta Kočková.
Sleanded.
Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.
Informační systém pro správu dokumentů a fotografií
Studio AJ KINOREKLAMA jsme tu proto, aby i Vás bylo nejlépe vidět a slyšet právě tam, kam se lidé chodí dívat Automatickou prezentaci spustíte klávesou.
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Vítejte, po delší době jsem vytvořil opět další verzi našich stránek. Doufám, že se Vám poněkud odlišný design webu bude líbit. Pokud ne, tak se stejně.
Skype Music Server Vojtěch Ouška. S kype M usic S erver Cíl projektu ● Návrh a implementace veřejného hudebního serveru ● Přenos zvukových dat pomocí.
Školní rádio  Školní rádio je jednou z aktivit, ve které se snažíme informovat žáky ZŠ Kravsko o akcích, aktivitách školy, o úspěchu žáků v soutěžích.
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Všechno v mém životě souvisí AC Education s.r.o. |
Podcast A jeho možnosti využití ve výuce chemie Lucie Valová, Luděk Jančář.
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_06 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. – 9.ročník,
Praha Hlavní město 1 mil. 140 tisíc obyvatel Zajímavosti: Pražský hrad
Složení počítače Informatika 5. třída.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Sociální sítě II Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Inzerát Cíl prezentace: Zvládnutí základů inzerátuCíl prezentace: Zvládnutí základů inzerátu.
Jak se vyvíjely naše školní webové stránky V roce 1999.
Ústecký parlament dětí a mládeže (ÚPDM). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol v.
PUBLICISTICKÝ STYL = NOVINÁŘSKÝ.
ČESKÝ ROZHLAS PARDUBICE projekt ROZHLASOVÉ POSVÍCENÍ Ing. Martin Kolovratník – ředitel stanice.
Připravil(a): Host:. Obsah přednášky Základní informace o studiu na FPR – I.část  Struktura studia  Semináře a cvičení  Zápočty a zkoušky  Vnitřní.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Oficiální webové stránky pěveckého sboru při ZUŠ Velké Meziříčí
Projektový den- kompozer. Úvod Na úvod jsme se všichni odebrali do počítačové učebny, kde jsme se rozdělili do dvojic. Pan učitel nás seznámil s dnešním.
Multimédia Multimediální prezentace Ročník: 8 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Multimédia 1 Ověřeno ve výuce:
Periferie počítače Informatika 5. třída.
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
IVANA BRABCOVÁ Jak na WEB … NODE.
ZŠ Školní náměstí 100/5.
„Minipodniky“ ZŠ a MŠ Bělá pod Pradědem. Na na naší škole pracují tři minipodniky:  Reklama a marketing  Ekologie  Školní časopis.
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_15 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. – 9.ročník,
Dana Mazancová Databáze Anopress a ČTK ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Fakulťáci.cz Informace, návody, popisky…
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_62_INOVACE_2901_typy.reklamy Téma: Typy reklamy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Nové stránky vytvořeny v rámci realizace projektu Moderní a efektivně řízená obec Dolní Břežany s reg. č. projektu CZ.1.04/4.1./
Adaptace on-line David Kunssberger Miroslav Lupač Agentura Koniklec, o. p. s.
Jak to u nás chodí? schůzky každý čtvrtek v 7,00 hodin v učebně fyziky každý člen ŽP má svou funkci ze schůzky vedeme zápis, který tvoří zapisovatelka.
Zahradnická fakulta v Lednici S4U – Seminář o Univerzitním informačním systému 23. – 25. dubna 2008 S 4 U – Seminář o Univerzitním informačním systému.
Autoři Petr Ogurčák, Tibor Gonglík, Kamil Glückselig, Lukáš Očenášek Předmět: PSW0 | Vyučující: Vlastimil Čejp Semestr: ZS 2008/2009.
NPDM Národní parlament dětí a mládeže. Co je to NPDM ? Národní parlament dětí a mládeže spadá pod organizaci DUHA participace Byl založen v roce 1997.
Katherine z.s. Kateřina Kloudová Etiketa do škol.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193, Tel.: , Tel.řed./fax: ,
SOFTWARE Operační systémy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Internetové služby – Redakční systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/40 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika.
Televize v konzumaci médií suverénně vede
VY_32_INOVACE_29_Reproduktory
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Konference primární prevence PK
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
DJ prezentace
ZŠ Rakovského Rakovského 3136/1, Praha 4 - Modřany
Vítejte milí žáci/studenti!
Transkript prezentace:

Kroužek informatiky

Rádio Školní rádio Školní rádio je součástí školního časopisu BUDÍČEK, který se tímto způsobem snaží informovat žáky ZŠ Kravsko o akcích, aktivitách školy, o úspěchu žáků v soutěžích nebo pouze žákům zajistit zábavu o velké přestávce, kdy rádio vysílá.

Moderátorské dvojice Rádio V současné době jsou čtyři moderátorské dvojice, každá dvojice vysílá jeden den v týdnu a má vytvořený svůj vlastní program a typ zábavy. Dvojice může vyhlašovat ve vysílání různé soutěže, oznamovat akce a výsledky akcí.

Spojení s posluchači Rádio Do vysílání se mohou zapojit i posluchači, kteří na webu mohou hlasovat v různých anketách, navrhovat témata nebo vybírat písničky. Mohou také ohodnocovat vysílání a moderátorské dvojice. Zapojit do vysílání se můžete na těchto webových stránkách: http://news-zskravsko.webnode.cz/ -

Materiál a pomůcky k vysílání Rádio Materiál a pomůcky k vysílání K vysílání jsou používány různé pomůcky, které umožňují moderátorům přetáčet rozhovory a přehrávat reklamy na akce školy. Např. diktafon – ten umožňuje nahrát a přehrát rozhovor či nějaké upozornění bez toho, aby si toho posluchač vůbec všiml. Zvuk v reproduktoru zní téměř stejně, jako by osoba mluvila přímo do mikrofonu. SLUCHÁTKA jsou také součástí pomůcek

Rádio Mixážní pult – ten umožňuje mixovat zvuk, zvyšovat hlasitost, přetáčet a zapínat hudbu či mikrofon. Je velmi důležitou součástí pomůcek. Notebook – ten stejně jako mixážní pult patří k nejdůležitějším pomůckám. V notebooku je vybírána hudba, je v něm nainstalovaný vysílací program VIRTUAL DJ, který může hudbu též mixovat a zvyšovat zvuk.

Rádio Mikrofony – mikrofon slouží moderátorovi k mluvení, všechny zvuky, které mikrofon zachytí se ozvou v reproduktorech. Reproduktory – jsou nainstalované ve všech třídách, na výběhu a ve sborovně. Jimi vychází zvuk. Dj Software – je to program, který pomáhá moderátorům při vysílání. Pouští a mixuje se v něm hudba.

Kde nás najdete WEB Web kroužku je news-zskravsko.webnode.cz. Jedná se již o několikátou verzi. První verze budíčku vznikla již před pěti lety. Všechny weby jsme vytvořili sami přes webnode.cz Adresa školních internetových stránek je: zskravsko.cz

WEB Co zde děláme V rubrikách se nacházejí členové našeho kroužku, novinky o škole, fotky nás v kroužku i fotky z různých akcí školy, online budíček a články, o tom, co děláme v kroužku.

WEB Ukázka webové stránky

WEB Kontakt S dotazy se můžete kdykoliv obrátit na email news.zskravsko@seznam.cz

Naše redakční rada Časopis Silvie Schmidová Sabina Valová Martina Krafková Vendula Němcová Dominika Hasprová Vendula Brázdová Magda Krafková Petra Nováková Katka Hiessová Miroslav Sagan Stránky se tvoří v semináři "Práce s médii" pod vedením p. uč. Fischera.

Časopis Obsah budíčku Budíček obsahuje především interview s učiteli školy. Ve školním časopise se můžeme také dočíst o novinkách školy např. o aktivitách školy, úspěchů žáků, o filmových novinkách. Budíček je časopis, který vydává redakční rada kroužku, vychází každý druhý měsíc a je vydáván bezmála 10 let.

Spolutvůrci budíčku Časopis Na školním časopise se podílejí: Martina Krafková, Magda Krafková, Vendula Němcová, Sabina Valová, Dominika Hasprová a Silvie Schmidová.

Členové kroužku Časopis Petra Nováková Sabina Valová Magda Krafková Kateřina Hiessová Martina Krafková Dominika Hasprová

Časopis Silvie Schmidová Miroslav Sagan

Děkujeme za pozornost