5. Abrahám věří, že mu Hospodin splní slib - bude mít potomka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
2. Abrahám uslyšel, jak k němu mluví Hospodin
Advertisements

Malí andělé.
Život je jako cesta vlakem…
16. Jakub s Ezauem se usmířili. Jak se daří mému bratrovi? Zlobí se na mě stále?
22. Josefovi bratři přišli do Egypta nakoupit obilí
Bůh je dobrý Pán, u něho svůj domov mám. On mě miluje, jako nikdo na světě. 1. Bez hranic je jeho láska, každý den ji potkávám. Hnedle.
31. Mojžíš se setkal s Hospodinem u hořícího keře
6. Hospodin plní slib Abrahámovi - narodil se mu syn Izák
29. Mladý Mojžíš zabil Egypťana, a proto musel uprchnout
12.Ezau poznává, že ho bratr podvedl. Jakub před ním utíká
11. Jakub lstí dostává prvorozenecké požehnání
14. Jakub pracuje u svého strýce Lábana jako pastýř
15. Jakub zápasí s neznámým cizincem
36. Během cesty pouští zakusili Izraelité, že se o ně Hospodin stará
Něco Ti vadí? Máš nějaký problém…?
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Až doposud nám Hospodin pomáhal. Jistě pomůže i nadále. Až doposud nám Hospodin pomáhal. Jistě pomůže i nadále.
KDYŽ RODIČE ZESTÁRNOU 8 Clickar.
41. Izraelité postavili stan, v němž bude přebývat Hospodin.
38. Izraelité byli netrpěliví, proto si nechali ulít zlatého býčka
Caine - Slon Bojíte se, že jste opravdu vznikli z opice? Nevadí! U nás na faře je dost místa pro všechny! Bojíte se, že jste opravdu vznikli z opice?
8. Abrahám dokazuje svou věrnost Hospodinu. Ach Hospodine, je mi těžko. Vlastního syna obětovat, ale vím, že co žádáš ty, je vždy správné. Půjdu s těžkým.
Srdce z lásky darované.
30. Mojžíš se při útěku skryl u kněze Jitra a potom pásl jeho stáda ovcí.
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
alias Ringo Silver  Šedesátka to nic není... Policajti říkají, tak prý k tomu do důchodu ještě pár let přidají. Nebuď smutný, nevěš hlavu, Tebe se to.
21. Josef se stará o to, aby Egypťané neměli hlad
25. Jakub přišel s celou rodinou do Egypta a setkal se se svým synem Josefem.
9. Izákovi se narodila dvojčata– Ezau a Jakub
7. Hospodin zkouší Abrahámovou důvěru – má obětovat svého syna Izáka.
13. Jakubovi se na útěku zdál zvláštní sen. Jakube, Bůh ti žehnej. V zemi, kde budeš, si najdi dobrou ženu, věřící v Hospodina.
40. Hospodin uzavřel s Izraelity smlouvu. Jdu opět na horu k Hospodinu a beru kamenné desky.
Následuj zbožnost 1. Timoteovi 6, 3 – 12 ….Ty však se tomu jako Boží člověk vyhýbej? Následuj spravedlnost, zbožnost, víru, lásku, trpělivost, mírnost………
Je to chlapec. Co s ním bude? Přece ho neutopím v Nilu!
Člověk se nědy zeptá proč...???
26. Izraelský národ se během let v Egyptě rozrostl.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Napiš jméno krále a jeho manželky z dnešního příběhu. ACHAB A JEZABEL 2. Jak se žilo Izraelitům za vlády tohoto krále?
2. Hospodin si vybral Gedeóna, aby zachránil Izraelity před Midjánci.
32. Mojžíš se svým bratrem žádá faraona, aby propustil Izraelity z Egypta.
4. Abrahám děkuje Hospodinu, protože ho dovedl do země Kanaán
17. Ze svých synů měl Jakub nejraději Josefa
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci „Nic se neboj, Abrame, já jsem tvůj štít, tvá přehojná odměna.“ - Kdo je s Bohem, nemusí se bát. Abram.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Proč královna Jezabel usilovala Eliášovi o život? ELIÁŠ ZVÍTĚZIL NA BAALOVÝMI BOHY 2. Kam utekl Eliáš před královnou.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Elkána měl dvě ženy. Peninu a Chánu, která z nich se trápila, že nemá děti? 2. Kdo se komu posmíval. Chána Elkánovi?
Dopis od Boha.
1. Zazni dnes Hospodinu chvála, | Bůh v lásce nám se podává | a milost jeho neskonalá | na věky s námi zůstává. | Hlas spasení | a věčná chvála zástupy.
1. Bože, který hvězdy krásně vodíš | po obloze jasné, | který v lásce neskonalé | chráníš i ptáčky malé, | který všechny děti vidíš, | každý jejich krůček.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kdo byla Penina a Chána? 2. Kdo byl Éli? 3. Co dělala Chána ve svatyni? 4. Kdo ji pozoroval? 5. Co se stalo u hory.
18. Bratři prodali Josefa do otroctví
1. Až potud nám pomáhal Hospodin z milosti, proto k nebes výšinám hleďme s důvěrností, odkud pomoc přichází nám vždy v pravé době, tam, kde duše nachází.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kde se ukrývali Izraelité před Midjánci, kteří je napadli? V JESKYNÍCH, V HORÁCH 2. Co udělal Gedeón, když zůstal.
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
23. Josef chtěl zjistit, jestli bratři změnili své chování a litují toho, co způsobil.
27. Faraon udělal z Izraelitů své otroky, kteří museli těžce pracovat.
1. Raduj se, Bůh dnes přišel k nám, to bratře, sestro, slyš! Otevři dům, ať vstoupí Pán. A nebe, země, zvuč a nebe, země zvuč a nebe, země, Králi zvuč!
MÁM PRO TEBE 10 RŮŽÍ.
1. Mám v nebi Otce a dobrého Pána, on sám lidské strachy a bolesti zná. On dává mi sílu hned každého rána a já šťasten jdu, kam mne Pán posílá. Já mám.
1. Vzácný dar svůj, živou víru, | Pane můj, mi zachovej, | na plnou ji uveď míru, | čeho třeba ještě dej! | Co jsem bez tvé víry v tebe? | Nad propastí.
43. Izrael nakonec doputoval do zaslíbené země Kanaán.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
Malí andělé.
Poznání Boží vůle.
Malí andělé.
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
MÁM PRO TEBE 10 RŮŽÍ.
Malí andělé.
Pokročilé metody speciální pedagogiky
Něco Ti vadí? Máš nějaký problém…?
Transkript prezentace:

5. Abrahám věří, že mu Hospodin splní slib - bude mít potomka

Sáro mám tě moc rád, máme všechno co potřebujeme, můžeme být šťastní. Ale přesto mě něco stále schází. Nemáme potomka. Kdo se o to všechno jednou postará, až nebudeme moci? Ano, Abraháme, máme všechno, nic nám nechybí. I mě to trápí, komu celou domácnost svěřím? Nevím, zda v tak vysokém věku ještě zvládnu nějaké dítě vychovat.

Je mi z toho smutno, ale přesto cítím, že to tak nebude. Hospodin mě učí důvěřovat, že u něho je možné všechno. Vždyť nám dal tuto zemi. Také to vypadalo, že zde už nedojdeme. Abraháme, mám pocit, že Hospodin už na nás zapomněl. Děťátka se nedočkáme, protože jsme příliš staří.

„Nebuď smutný Abraháme. Stále se o tebe starám.“ Pane, stále ještě nemám své děti. Proto jsem smutný.

,,Podívej se nahoru - na nebe! Vidíš ty hvězdy? Zkus je spočítat!“ „Abraháme, kolik je hvězd na nebi, tolik ti dám dětí a vnuků, pravnuků. Tak veliká bude tvá rodina, která bude bydlet tady v této zemi! Já se o tuto rodinu budu starat. Jen mi musíš věřit a být trpělivý.“

Hospodin je opravdu s námi, teď mu opravdu věřím. Dá mi určitě syna. Jsem tak šťastný. Nevadí že já i Sára jsme starší. Bůh se o nás postará a pomůže nám.

ÚKOL: V životě také nemáme hned všechno, neumíme všechno, je třeba se učit, být trpělivý. Přemýšlej, kdy tomu tak bylo a pokus se o tom napsat.

Bonus pro dospělé „ Proto také vynaložte všecku snahu na to, abyste ke své víře připojili ctnost, k ctnosti poznání, k poznání zdrženlivost, ke zdrženlivosti trpělivost, k trpělivosti zbožnost, ke zbožnosti bratrskou náklonnost a k bratrské náklonnosti lásku.“ 2P 1,5-7

Římskokatolická farnost Hnojník září Pro vnitřní potřebu farnosti