Simulovaná schůze Evropského parlamentu na téma: LISABONSKÁ SMLOUVA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Londýn.
Advertisements

Seminář dne na téma „Náměty, možnosti a zkušenosti v oblasti práce se žáky s SPU a jejich případné využití na 1. a 2.st. ZŠ Tento produkt.
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
Výsledky únorového kola. Vítězem anglické projektové soutěže za měsíc únor se stala Anička Havlíčková z 2. třídy (Montessori). Vítězce gratulujeme. Ocenění.
Konference Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Mezinárodní den zdraví V rámci mezinárodního Dne zdraví, který je každým rokem 7. 4., jsme připravili akci „ Soutěž o nejzdravější svačinu“
EU a Česká republika Instituce EU
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
Využití znalostí ze zkoušek ECDL v projektovém dni.
Principy Typy Výhody Bariéry a řešení Konference „Podpora rodiny dle programového prohlášení vlády České republiky“ - 30.listopad Poslanecká sněmovna.
DRMS Forum září 2009 DRMS FORUM 2009 Brno 7. září 2009.
SOCIÁLNÍ POLITIKA – 3. nástroj hospodářské politiky – 2. ČÁST Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření:
Masarykova Univerzita Pedagogická Fakulta.  Termín podání e-přihlášky je do vč. (prostřednictvím IS).  Administrativní poplatek.
Simulace plenárního zasedání. Váš úkol v 6 krocích 1.Prostudovat stanovisko 2.Zvolit si skupinu (1 student na skupinu), formulovat a zaslat pozměňovací.
Pražské stromy 2. ročník fotografické soutěže – vyhlašovatel soutěže: web prazskestromy.cz pro amatérské fotografy.
 Školní parlament má na naší škole dlouhou tradici.  Ve školním parlamentu působí většinou 2 zástupci z každé třídy (3. – 9. ročník).  Parlament vede.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
Kurz Všeobecný sanitář
Právo v Evropě Pavel Šuranský. Jsme občany ČR a zároveň i EU Plynou nám z toho nějaké výhody? Vyplývají z toho pro nás nějaké povinnosti nebo negativní.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Veřejná správa Mgr. Terezie Pemová
Možnosti spolupráce studentů s TIC s.r.o. Bc. Daniel Vaněk Technologické inovační centrum s.r.o.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Firma Backaldrin Firma Haubiversum (Haubis) Firma Backaldrin Firma Haubis.
Koordinace dávek v nezaměstnanosti
Členství ČR v EU Ratifikační fáze rozšíření. Odezva Kodaňského summitu úleva z ukončení vyjednávání není ale úplně vyhráno- pořád hodně práce musí začít.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
PO ŠKOLE DO ŠKOLY Projekt OPVK č. CZ.1.07/1.1.32/ Tento projekt je spolufinancován Evropským Sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
MOC ZÁKONODÁRNÁ Právní řád – není neměnný, lze jej měnit
VYHLÍDKOVÝ LET
Motivační aktivity projekt KRUH Partneři: ABS WYDA, s.r.o.; Žďár nad Sázavou Hospodářská komora; Jihlava AIVD ČR Institut vzdělávání dospělých; Jihlava.
Nadační fond Pomocná ruka ve spolupráci s divadelním souborem Rozmarýn připravili představení pro speciální školy Chotouňská a Strarostrašnická TANCEM.
PROJEKTOVÝ DEN GIMP.  o první hodině jsme se seznámili s našim dnešní tématem.  Téma projektového dne bylo,,Virtuální svět nebo realita´´.  Měli jsme.
Česká republika a Evropská unie. ČR na cestě do EU n Dohoda o obchodu průmyslovými výrobky mezi ČSSR a EHS n Kooperační dohoda mezi ČSFR.
ODBORNÁ EXKURZE Tiskárna FINIDR, Český Těšín
Irsko.
Praktické aspekty naplňování Evropské občanské iniciativy veřejná prezentace a diskuze, Evropský dům 20. března 2013 PhDr. Ivana Odarčenková Odbor všeobecné.
Členství ČR v EU Ratifikační fáze rozšíření. Odezva Kodaňského summitu úleva z ukončení vyjednávání není ale úplně vyhráno- pořád hodně práce musí začít.
Současný stav organizace sympozia BOBCATSSS 2007 Linda Skolková Ústav informačních studií a knihovnictví FF UK Kontakt:
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Hlavní orgány v EU Monika Matysová.
Praktické aspekty příprav českého předsednictví v Radě Evropské unie Eurocentrum Brno 25. listopadu 2008.
London – 4.7. Projekt Erasmus CZ01-KA
Evropské politické strany Zuzana Kasáková. Evropské politické strany Politické strany na evropské úrovni Vymezení Cíle.
3. ročník gastronomické soutěže pro žáky učebních oborů vzdělání kategorie,,E“,, Srdce na talíři“
M Ý M A O Č I M A TEREZA NAVRÁTILOVÁ. ANGLIE-2002/STUDIJNÍ POBYT Do Anglie jsem byla poslána (letecky) svým milovaným otcem, prostřednictvím Student Agency.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
2. ro č ník gastronomické sout ěž e pro ž áky u č ebních obor ů vzd ě lání kategorie „E“ „ SRDCE NA TALÍ Ř I“
Účast veřejnosti při ochraně životního prostředí.
Hrajeme si s eTwinningem PRAMEŇÁCI, ZŠ A MŠ PRAMENY, KARVINÁ.
Zpracovali: Ing. Alena Zitová, Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) * Žákovský minipodnik 1.
Ministerstvo průmyslu a obchodu
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Svatomartinský košt Brno.
LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ
Model Climate Conferences: negotiating our global futures
Geologická olympiáda 2017 Mgr. Jitka Pešková.
Carly Rae Jepsen.
Model Climate Conferences: negotiating our global futures
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
Slavnostní rozsvícení vánočního stromu.
MŠMT Program VIII Přímá podpora sportovních klubů a tělovýchovných jednot Podpora zabezpečení sportovní, pohybové, tělovýchovné činnosti dětí a mládeže.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vážení sportovní přátelé, zejména pak příznivci sjezdového lyžování
PANDAMENT.
FIRE DANCE 2019.
Potravinářské zbožíznalství
Transkript prezentace:

Simulovaná schůze Evropského parlamentu na téma: LISABONSKÁ SMLOUVA

Stání se konalo v Plzni 22.listopadu v 10:30 hod. Po našem příjezdu se všechny týmy zaregistrovaly a obdržely jmenovky.

Každý tým se skládal z jednoho europoslance a dvou zástupců příslušné frakce. Náš tým se skládal z: 1) Europoslankyně - Kateřiny Lippertové 2) Lobbistky - Lucie Bíbové 3) Asistenta – Jirky Nývlta Zastupovali frakci ALDE (Aliance liberálů a demokratů )

Po registraci se týmy usadily na svá označená místa, kde měly potřebné materiály a drobné pozornosti. Všichni mohli začít připravovat úvodní proslov a vzájemně se seznámit.

Na úvod byli účastníci seznámeni s parlamentem EU. Poté se seznámili s tím, jak a co se bude u týmů hodnotit a také s tím, co se od jednotlivých frakcí (týmů) očekává.

Jednotlivé týmy diskutovaly o tom, je-li občanská iniciativa realitou nebo pouhou iluzí.

Týmy měly možnost se o velké pracovní přestávce občerstvit ve vyhrazeném prostoru a lobovat mezi sebou. Poté porota zahájila veřejnou diskuzi, ve které si poslanci vyměňovali názory.

Po zahájení další přestávky se porota rozhodovala o vítězném týmu, který vyhraje první cenu, a to třídenní pobyt ve Štrasburku. Nakonec se všichni vyfotili, rozloučili a obdrželi drobný dárek. Nálada ve volební místnosti byla po celou dobu velmi pozitivní, všechny týmy odcházely s úsměvem.

DROBNÁ OCHUTNÁVKA ZE SOUTĚŽE

Všichni účastníci soutěže i s organizátory.

Výherci třetího místa

 Výherci druhého místa

 Výherci prvního místa

Informace získaly a zpracovaly novinářky: Lucie Korčeková a Desislava Grančarska, žákyně 2.OPČ Střední školy živnostenské Sokolov