Inovace výuky CAD na naší škole

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Využití CAD/CAM technologií v mezipředmětových vztazích
Advertisements

CLIL Content and Language Integrated Learning
Inovace předmětu Grafika na PC
Proč studovat na Vysoké škole Karla Engliše?
Zpracoval : Ing. Petr Fojtík Datum:
Přednáška na Autodesk Academia Fóru 2007 Absolventi středních škol na Technické univerzitě v Liberci, Fakultě strojní Zpracoval: doc. Ing. Ladislav Ševčík,
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Naše úkoly v projektu: • Vytvoření a vyhodnocení průzkumu • Elektrotechnika – Základy elektrotechniky • Elektrotechnika – Moderní domovní instalace • Připravit.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Jméno autora: Mgr. Zdeněk Chalupský Datum vytvoření:
Projekt FRVŠ 2636/2009/G1 Řešitel: Ing. Martin Madaj
Bakalářský studijní program Softwarové technologie a management (STM) Prof. Ing. Jiří Žára, CSc.
Ondřej Andrš Systémy CAD I. Základní informace  Autor: Ing. Ondřej Andrš  Školitel: doc. RNDr. Tomáš Březina, CSc.  Název tématu studia: Optimalizace.
Systém MISYS a jeho podpora Instalace MISYS – obce a města.
Mechatronika v okresu Plzeň-sever (a nejen tam) Ing. Jiří Prantner, Klastr Mechatronika o.s., prezident Tel: Mail:
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Studijní opory pro distanční vzdělávání z hlediska pedagoga Jitka Komárková Ústav systémového inženýrství a informatiky Fakulta ekonomicko-správní Univerzita.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Software – úvod.
Výuka ekonomických předmětů VOŠ a SPŠ Šumperk. Výuka ekonomických předmětů SPECIFIKUM NAŠÍ ŠKOLY: – řada studijních oborů denního studia na SPŠ rozdílná.
Název SŠ: VOŠ, SPŠ automobilní a technická
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ
Technologie – výrobní proces ve strojírenství
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
Tvo ř te historii. CAD a Data Management VIII. ročník konference Autodesk Academia FÓRUM listopad 2008 Ing.Radomír Žvak DAGIS a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Výběr adekvátních vyučovacích metod při fixaci a kontrole znalostí v rámci ekonomického vzdělávání ©prof. Ing. Ondřej Asztalos,CSc.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
CZ.1.07/1.1.04/ „Digitální projektování ve strojírenství“ Střední průmyslová škola strojnická, Olomouc „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Konečna 25, p. o.
Programátor CNC strojů
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
Doc. Ing. Miroslav PÍŠKA, CSc. FSI VUT v Brně zodpovědný řešitel „Inovace studijních programů bakalářského, magisterského a doktorského studia.
Ostravice Možnosti mobilních technologií při řešení projektů a v organizaci času Mgr. Rostislav Fojtík Ostravice
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Katedra počítačů ČVUT FEL
Bakalářský obor STM-ECTS Manažerská informatika. Vidíte své budoucí uplatnění spíše v managementu a řízení, než v čistě inženýrské/technické pozici? Chcete.
Zkušenosti KOMA-Servis s absolventy pro obor hydrauliky Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM Ů STROJNÍCH OBOR Ů “ Seminá ř „INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAM.
CAD a parametrické modelování
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Počítačová podpora konstruování
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
HLAVNÍ CÍL PROJEKTU Zlepšit podmínky pro výuku strojírenských oborů.
OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1 Název projektu: Tvorba modulárního systému udělování zápočtů v bakalářském studiu za účelem motivace studenta formou.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 3. Seznámení s programem Autodesk „Inventor“ – CAD Název sady: CNC.
2D A 3D CAD Systémy CAD. CAD CAD – Computer Aided Design (počítačová podpora konstruování). Počítačová podpora konstruování v oblastech: - Strojírenství.
Surfcam Velocity. Uplatnění strojního programování: výroba složitějších součástí pomocí klasického programování se postupně stávala neefektivní a pracná,
PARAMETRICKÉ MODELOVÁNÍ A KONSTRUOVÁNÍ. Úvod Školy EDU licence jsou určeny pro výukové a školící účely a může ji zakoupit pouze vzdělávací instituce.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Ing. Zatloukal Martin Název prezentace (DUMu): 6. Přenos modelu mezi programy „Inventor“ a „EdgeCAM“- základní nastavení.
… 32 Základní informace ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ - ÚK tel.: fax:
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
V Českých Budějovicích, únor 2017
Rozdělení software podle účelu 2
Ostravská univerzita (1991 → )
Jištění kvality technologických procesů
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP
Nástroje podpory uživatelů
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Grafické systémy II Kubín Tomáš.
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Transkript prezentace:

Inovace výuky CAD na naší škole © květen 2010, Ing. Miroslav HRDÝ

Seznámení se stávajícím stavem výuky Výuka CAD systémů se týká zejména oborů: Management strojírenství (dobíhající), předmětů praxe a cvičení ze strojírenské technologie Informační technologie v předmětu konstrukce na PC Ekonomika a podnikání – Informatika v ekonomice se změna týká předmětu praxe

Seznámení se stávajícím stavem výuky Od počátku výuky oboru Management strojírenství se pro výuku CAD aplikací používá softwarové vybavení od firmy Autodesk a sice AutoCAD™ S příchodem nových oborů na naši školu se jeví jako nezbytné provést také inovaci výuky v tomto směru ICT technologií

Seznámení se stávajícím stavem výuky Když se dneska zadíváme na požadavky firem, které nabízejí zaměstnání či práci zaměřenou na CAD aplikace zjistíme, že klasický AutoCAD se již vytrácí a požadavky se ubírají směrem moderních CAD nástrojů Trendem je používání CAD systému napojených na výrobní a technologické procesy tzn. CAM aplikace

Seznámení se stávajícím stavem výuky S nastupujícími moderními obory a se stále rostoucími požadavky na uplatnění našich absolventů jsme byli nuceni k inovaci přistoupit Vlastní kroky této změny řeší náš školní projekt „Zkvalitňujeme cestu k poznání“ společně s ostatními moduly

Seznámení se stávajícím stavem výuky Zajisté, nabídka moderních CAD systémů je dostatečně pestrá, ovšem nejpoužívanější CAD aplikace u nás v ČR jsou zejména: Autodesk – Autodesk Inventor Dassault Systems – SolidWorks PTC Corporate Headquarters – Pro ENGINEER Volba padla právě na CAD systém od francouzské firmy Dassault Systems™ a sice SolidWorks

Seznámení se stávajícím stavem výuky Po dohodě s distributorem software SolidWorks pro českou republiku firmou SolidVision došlo k zakoupení 500 kusů licencí tohoto software. Jedná se o verzi, která je uřčena především do škol pro výuku Žáci a studenti naší školy tedy získávají zdarma přístup k velice kvalitnímu profesionálnímu CAD systému

Seznámení se stávajícím stavem výuky Grafické cítění a prostorová orientace jsou u žáků také dosti významnou položkou pro rozvoj jejich logického myšlení a orientace v prostoru SolidWorks oproti AutoCADu zvládá plně podporovaný parametrický návrh dílů přímo v prostorovém 3D vyobrazení

Vlastní inovace výuky V rámci školního projektu „Zkvalitňujeme cestu k poznání“ je vytvořena studijní opora, která přehledně řeší danou problematiku Žáci a studenti získají tyto podklady v digitální podobě buďto na CD nosiči nebo si je budou moci zkopírovat z našeho webového serveru. Samozřejmostí je používání aplikace SolidWorks v domácím prostředí

Studijní materiály pro výuku Studní materiály obsahují přesné a přehledné postupy jak se systémem SolidWorks pracovat. Studijní opora je rozdělena do kapitol, kde probírané studijní materiály jsou přehledně doplněny obrázky a výukovými videi. Veškeré výukové texty a videa budou vystaveny na E-learningovém portálu školy Pro žáky s větším zájmem rozvíjet svoje schopnosti a dovednosti tímto směrem, jsou připraveny složitější kapitoly pro práci se sestavami a pro práci s pohybovými studiemi

AutoCAD vs. SolidWorks Proč vlastně inovovat již částečně víme, ovšem hlavní hlediska jsou skryta v kvalitě a funkčnosti obou aplikací – zajisté budeme porovnávat neporovnatelné SolidWorks je samozřejmě modernější systém a tak také jeho funkce jsou na vysoké úrovni V následujících krátkých ukázkách vás chci seznámit s postupem tvorby prostorových dílů a výkresové dokumentace jak v AutoCADu tak také v systému SolidWorks

Děkuji za pozornost 