Projekt „ROVNÁ ŠANCE“ Prezentace 13. 5. 2013. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Advertisements

Projekt „Rovnost na Vysočině v kontextu koncepce rodinné politiky Kraje Vysočina“ Ing. Soňa Krátká, regionální koordinátorka.
Projekt je financován z programu OPL ZZ a státního rozpočtu.
Komunitární program PROGRESS
Informační materiál k projektu: Podnikání žen jako efektivní cesta k posílení rovných příležitostí na trhu práce. Projekt je financován z programu OPL.
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
Lokální partnerství FÓRUM PRO RODINU
Prezentace k projektu REPRO CV
3K – Krok Ke Kariéře Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/
„Slaďování rodinného a pracovního života v ICT průmyslu“ - představení projektu Barbora Slavíčková.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
HANDI JOBS, občanské sdružení
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
PREZENČNÍ INFORMAČNÍ SEMINÁŘ PRO VEDOUCÍ ZAMĚSTNANCE.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Transformace v DDS Litvínov CZ.1.04/3.1.03/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.
Netradiční formy zaměstnávání  Způsoby a okolnosti uplatňování nových forem  Slaďování rodinného (soukromého) života se zaměstnáním  Účast žen na trhu.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt PŘÍPRAVA+ v Moravskoslezském kraji Závěrečná konference CLARION CONGRESS HOTEL 29. února 2012 Mgr. Martin Kovalský vedoucí monitoringu trhu práce.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec Králové 2 1www.centrumandragogiky.cz Centrum andragogiky, s.r.o. Škroupova 631, Hradec.
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Ing. Dominika Prchlíková
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
3K – Krok Ke Kariéře podruhé Grantový projekt: CZ.1.04/2.1.01/D Oblast podpory: Posílení aktivních politik zaměstnanosti Tento projekt je financován.
CESTA KE ZMĚNĚ CZ / /0012 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Závěrečná konference k projektu
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde.
Projekt dětská skupina MOTÝL
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Prosazování rovnosti žen a mužů na ministerstvu vnitra v rámci projektu „Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV“ Eva Ferrarová Ministerstvo.
Pomůžeme Vám kvalifikovat potřebné profese Vypracovala Mgr. Věra Moderová Krajský koordinátor poradenství a rekvalifikačních kurzů VDTP.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Rovnovážka, z. s. Podpora zaměstnanosti, drobného podnikání a rozvoj služeb.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Konference Aeduca 2011 OSOBNOSTNÍ ROZVOJ V SOUVISLOSTI S ODVAHOU, MOTIVACÍ A ZÁJMEM USPĚT NA TRHU PRÁCE Barbora Novotná Březovská.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Ing. Dagmar Prošková.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Transkript prezentace:

Projekt „ROVNÁ ŠANCE“ Prezentace

Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Týká se všech oblastí a v našem případě konkrétně jde o rovnost mužů a žen na trhu práce. Z tohoto důvodu jsou realizovány projekty zaměřené na rovné příležitosti a odstranění diskriminace tam, kde k ní dochází – oblast přístupu k zaměstnání, možnosti spojit péči o děti a zaměstnání nebo oblast finančního odměňování. Proč tento projekt

Realizátor projektu: ASISTA, s. r. o. Partneři projektu: Krušnohorské centrum pro rodinu a sociální péči o. s. (KCR) Oblastní Charita Most Kdo se na projektu podílí

Cílem projektu je informovat a motivovat zaměstnavatele v regionu Mostecka, aby v praxi uplatňovali rovné příležitostí žen a mužů na trhu práce a tak vytvořili podmínky pro spojení pracovního uplatnění a rodinného života. Realizovat informační kampaň zaměřenou na podporu RP a slaďování rodinného a pracovního života, včetně prezentace přístupů, příkladů dobré praxe a přínosu projektu pro zaměstnavatele. Uskutečnit 4 genderové audity u vybraných zaměstnavatelů. Následně proškolit konkrétní zaměstnance a zaměstnankyně z oblasti lidských zdrojů (HR) a provést monitoring změn v přístupu zaměstnavatelů k rovným příležitostem. Poskytnout 40 osobám z cílové skupiny projektu cílenou rekvalifikaci nezbytnou pro konkrétní prac. místo. Může jít jak o místo dotované v rámci projektu, tak o běžné pracovní místo, pro které je daná kvalifikace nezbytná. Na základě jednání se zaměstnavateli podpořit vytvoření 16 pracovních míst u vhodných zaměstnavatelů. Bude se jednat o pracovní místa na zkrácený úvazek, sdílená pracovní místa, nebo pracovní místa umožňující práci z domova – home office.. Cíl projektu

• Osoby pečující o závislého člena rodiny – tzn. osoby pečující o děti • Dlouhodobě nezaměstnané ženy, jedná se o ženy nezaměstnané déle než 6 měsíců. • Ženy vracející se po rodičovské dovolené nebo péči o závislého člena rodiny na trh práce • Zaměstnavatelé – pracovníci a pracovnice v oblasti lidských zdrojů a personalistiky Pro koho je projekt určen

• Oslovení a zapojení nezaměstnaných žen a mužů do projektu • Oslovení zaměstnavatelů, zaměstnanců, zaměstnankyň z oblasti HR a jejich zapojení do projektu • Genderové audity u zaměstnavatelů, školení pracovníků a pracovnic HR a tvorba příručky • Zprostředkování zaměstnání, tvorba pracovních míst a monitoring průběhu zaměstnání • Příprava a realizace cílených akreditovaných rekvalifikačních a vzdělávacích kurzů • Pracovní asistence, pracovně - právní, sociální a psychologické poradenství • Příprava a realizace Informační PR kampaně k problematice RP na trhu práce Klíčové aktivity projektu

Příprava a realizace cílených akreditovaných rekvalifikačních kurzů dosud byly realizovány tyto rekvalifikační kurzy: • Obsluha PC – – vstoupilo a dokončilo 11. osob. • Masérka pro sportovní a rekondiční masáže – vstoupily a úspěšně dokončily 2 osoby. • Účetnictví a daňová evidence s využitím PC – vstoupilo a úspěšně dokončilo 10 osob. • Pracovník sociálních služeb – – vstoupilo 11.osob a úspěšně dokončilo 10 osob Dále probíhá poradenství a pomoc při vyhledávání zaměstnání, výuka angličtiny, jsou pořádány semináře se sociální tématikou, problematikou finanční gramotnosti a pracovního práva. Aktivity projektu využívá 75 osob. Blíže k některým klíčovým aktivitám

• Zprostředkování zaměstnání, tvorba pracovních míst a monitoring průběhu zaměstnání V průběhu projektu bylo vytvořeno celkem 16 pracovních míst na zkrácený úvazek. Místo musí být udrženo nejméně 6 měsíců. • Celkem 10 míst na 6 hodin Mzdový příspěvek ,- Kč včetně odvodů, tj ,- Kč hrubého • Celkem 6 míst na 4 hodiny Mzdový příspěvek 9 380,- Kč včetně odvodů, tj ,- Kč hrubého Příspěvek na 1 pracovní místo bude poskytován maximálně po dobu 12 měsíců. Vyřízení administrativních náležitostí trvá 1,5 měsíce. Blíže k některým klíčovým aktivitám

Informační kampaň zaměřená na propagaci příležitostí na trhu práce Dosud proběhlo celkem 5 workshopů a 1 jeden seminář pro zaměstnavatele • Rovné a nerovné příležitosti na trhu práce • Legislativa v oblasti rovných příležitostí • Trendy moderní personalistiky • Rovné podmínky na pracovišti – jak se nedostat do křížku s kontrolou • Home office v praxi • Seminář k genderovým auditům Workshopů a semináře se zúčastnilo celkem 55 osob Dále proběhl gennderový audit v Oblastní charitě Most a je plánován na VŠfS Most a TS a. s. Most Blíže k některým klíčovým aktivitám

ASISTA, s. r. o. – Roman Kysela tel.: , ; ASISTA, s. r. o. – Andrea Humpolcová tel.: , ; Krušnohorské centrum pro rodinu a sociální péči o. s. Ilona Radicsová, tel.: ; Oblastní charita Most – Petr Fadrhons tel.: ; Děkuji za pozornost Na koho se obrátit - kontakty