Do Německa na zkušenou! Versuch´s mal in Deutschland!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Versuch‘s mal in Deutschland!
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
EURES Evropské služby zaměstnanosti
ECVET v Programu celoživotního učení
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Němčina nekouše. Deutsch beißt nicht.
DAAD – stipendia 2014/2015 IC DAAD Prag. Studieren und Promovieren in Deutschland | Seite 2 Dr. Astrid Winter – DAAD Prag od roku 1963 výměna vědeckých.
Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Studium v zahraničí Ing. Hana Rendlová Mgr. Helena Bicanová
GFPS-CZ Stipendiaten WS 2009/10 Paulina Bocheńska Zuzana Koutná Tim Zosel Organizace pro studentskou a kulturní vým ě nu ve st ř ední a východní Evrop.
Do Německa na zkušenou - Versuch´s mal in Deutschland.
Erasmus Info Day – DIFA 2013 Barbara Dostálová (zastupuje Hana Matějková) Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Tandem Koordinační centrum česko-německých.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Books Online projekt v Knihovně Kroměřížska David Zapletal.
Jako příklad uznávání neformálního vzdělávání Ing. Petra Nakládalová, ČNA Mládež YOUTHPASS.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Do Německa na zkušenou Versuch´s mal in Deutschland! Alena Vlachová Václav Kazda.
Program EU „Mládež v akci“ EVROPSKÁ DOBROVOLNÁ SLUŽBA.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Erasmus+ Info Day – DIFA 2014 Hana Matějková Institucionální koordinátor programu Erasmus Rektorát JAMU, zahraniční oddělení Beethovenova.
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru CZ.1.07/2.3.00/ Tato prezentace je spolufinancována.
Regensburg /Ratisbonna Stáž ERASMUS 2010/2011
MLÁDEŽ V AKCI Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Co je program Mládež v akci?
FRANCIE Jazykové Pobyty | Workcampy | Letní brigády.
Co je program Mládež v akci?. Komunitární program Evropské unie na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
AKTION Česká republika – Rakousko, spolupráce ve vědě a vzdělávání Helena Hanžlová.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
MIRKA KRBOVÁ EUROPE DIRECT NOVÝ JIČÍN EVROPSKÁ UNIE.
EURES – vaše práce v Evropě
Tandem Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Tandem Koordinační centrum česko-německých.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Obsah: Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Možnosti pobytů v Evropské unii Do zemí EU po střední škole Do zemí EU po střední škole.
Akce 2 – Evropská dobrovolná služba EDS je součástí programu EU Mládež v akci Akce 1 - Mládež pro Evropu Akce 2 - Evropská dobrovolná služba Akce 3 -
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Tandem Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže Koordinierungszentrum Deutsch-Tschechischer Jugendaustausch Jan Lontschar, Iva Tesařová Diskusní.
duben 2016 Aktuální příležitosti pro mladé a studenty... (výběr)
Stipendia do Německa: informace pro studenty medicíny Informační centrum DAAD v Praze Seminář, IPSC Univerzity Karlovy, Přednášející: Dr. Christof.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Možnosti studia v zahraničí Mgr. Tomáš Uher Univerzita Karlova Informační, poradenské a sociální centrum.
LUŽÁNKY – STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU BRNO, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Evropská dobrovolná služba (European Voluntary Service)
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Informační centrum DAAD v Praze c/o Goethe Institut Masarykovo nábř Praha 1 Tel.: Fax: Dr.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých.
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
Erasmus Slovensko - Nitra.
Kateřina Papežová, Tereza Pištorová, Jana a Martina Kotasovy
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Co je program Mládež v akci?
„Cesta k městu“ STRATEGIE PRO MLÁDEŽ PO KARVINSKU
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Do Německa na zkušenou! Versuch´s mal in Deutschland! Alena Vlachová, Klára Spáčilová, Jan Vařák

Přehled: výběr témat Co si vybrat? Studijní Mimoškolní Studium Jazykový kurs Setkání Dobrovolné činnosti Brigáda Krátkodobé pobyty Celé studium EVS, FSJ... Work- campy Praktika/ stáže

Proč do Německa? náš největší obchodní partner blízko k domovu a přitom se můžete osamostatnit poptávka zaměstnavatelů po němčině mezinárodní prostředí nazkusenou@gmail.com Kde? Máte nápad co dát sem za link??? Mapa by na začátku ale kvůli drobnému osvěžení měla být. ni: doufám, že tu mapu nebuidem muset zaplatit ;)

Proč právě němčina? zemích kromě Německa (Rakousko, Švýcarsko) v Evropě je přirozené učit se jazyk svého souseda často tam jezdíme na dovolenou, praktické pro komunikaci na cestách němečtí turisté jsou nejčastějšími hosty v ČR více než 100.000 pracovních míst v 8.000 německy mluvících firmách v České republice zemích kromě Německa (Rakousko, Švýcarsko) německy se mluví i v dalších nabídka více jak 700 stipendií ročně kvalitní školní systém www.sprechtime.cz

Němčina, to už umím! trucovat vercajk zacálovat žinýrovat mašina numero osel pantofle ruksak sako šňůra akorát blinkr cimra deka fáro gauč hic kastrol lustr

Workcampy  Délka 2 - 4 týdny Pro koho O co jde?  možnost i víkendových setkání po ČR společný cíl! netradiční pracovní zkušenost hmatatelný výsledek benefity za vykonanou práci 2 - 4 týdny 18 a více let (od 16 v ČR) Společná práce na projektu Kultura, příroda, sport, sociální práce cca 1000 - 2000 Kč poplatek, cesta O co jde? www.trochujinak.cz Kde? www.inexsda.cz www.tamjdem.cz Náklady 

Evropská dobrovolná služba Kapesné 50–150 € měsíčně podle země (Německo 105 €)  přestávka před studiem kontakty, nová země, jazyky – a to vše zadarmo! Délka Pro koho 2 až 12 měsíců Mladí lidé od 18 do 30 let Projekty v oblastech: práce s dětmi a mládeží, kultura, ekologie, sociální služby, vzdělávání především Evropa Hrazeno je ubytování, strava, doprava, pojištění, jazykový kurz O co jde? ČNA Mládež, Kde? www.mladezvakci.cz www.dobrovolne.ahoj.info Tandem, Kde Náklady 

neopakovatelné zážitky Programy FSJ, FÖJ… neopakovatelné zážitky bohaté zkušenosti obdoba EDS v Německu Délka Pro koho Standardně 12 měsíců Mladí lidé do 27 let Práce na projektech v oblastech: práce s dětmi a mládeží, kultura, ekologie, sociální služby, památková péče, vzdělávání, politika Příspěvek na ubytování a stravu, pojištění, kapesné O co jde? www.dobrovolne.ahoj.info Kde? Náklady 

Projekty evropské dobrovolné služby Tandemu neobvyklé pracovní zkušenosti reálné spojení kultur a přátelství zábava v rámci Evropy Projekt Ahoj.info 12 měsíců vždy od 1. září do 31. srpna Nadace Brücke/Most, Praha O co jde? Tandem, Plzeň a Regensburg Kam Délka pobytu www.evsproject.ahoj.info www.pragkontakt.de Kde? www.bbkult.net Projekt Pragkontakt O co jde? Kam Délka pobytu 

Centrum Bavaria Bohemia Schönsee Délka 12 měsíců vždy od 1. září do 31. srpna. O co jde Projekt Kultura nezná hranice Kam Centrum Bavaria Bohemia, Schönsee neobvyklé pracovní, vzdělávací a pravidelná informovanost v regionu kulturní zkušenosti dobře honorovaná stáž na dvojjazyčném portálu www.bbkult.net Kde? 

Praktikum  ~ 3 týdny až půl roku Délka Pro koho Studenti všech zaměření Učni Stáže u německých firem a institucí, každodenní a odborné činnosti náklady na pokrytí pobytu ubytování, pojištění, strava Délka Pro koho Tandem, Kafka, Bundestag, nadace Robeta Bosche aj. neobvyklé zkušenosti kontakty pro další práci praxe v oboru O co jde? stránky konkrétních firem Kde? samostatná rešerše Finance 

Práce, brigády  Délka Pro koho Jak S kým Brigády 1 den-3 měsíce, práce 3 měsíce a více Věk ani jazykové znalosti nejsou rozhodujíci Ve všech případech nutné včas řešit dopravu ubytování a pojištění Mnoho agentur fungujících s minimálním poplatkem a kompletní poradenskou činností otevřenému pracovnímu trhu od 1.5.2011 dnes velmi jednoduché díky přes agenturu – usnadnění zprostředkování lepší platové ohodnocení Jak S kým  portal.mpsv.cz/eures www.icm.cz → Práce v zahraničí  ec.europa.eu/eures www.ba-auslandsvermittlung.de www.hr-humanresources.cz 

Certifikáty v ČR Goethe Institut kvalitní němečtí lektoři mezinárodní platnost zkoušek možnost online testu ke zjištění semináře, workshopy, filmy úrovně jazyka veřejná knihovna, čítárny Délka čtvrtletní i měsíční kurzy Úrovně A1,A2,B1,B2,C1,C2 Goethe-Zertifikat a mnohé dalčí O co jde?                                                                                       cena kurzu od 3 100 do 7 700 Kč výhody pro stávající účastníky Finance www.goethe.de/praha Kde? www.jazykovky.cz 

Pobyt na střední škole s AFS Délka 3 měsíce až rok Pro koho Středoškoláci mezi 15 - 18 lety O co jde? Pobyt na SŠ v zahraničí Ubytování v hostitelských rodinách Finance Účastnický poplatek + kapesné pravidelné společné akce pro zahraniční studenty možnost hostit zahraničního studenta v ČR možnost cestování a samostatnosti již na střední velká nabídka stipendií do Německa Kde?  www.afs.cz 

Letní jazykové školy  Délka 4 týdny Pro koho studenty vysokých škol Skupinové programy, výlety po okolí Šance poznat zemi i lidi z celého světa Ubytování na kolejích Kontakt s rodilými mluvčími konkrétní univerzity, Kde? (www.zkratkaškoly-berlin.de) www.uni-město.de O co jde intenzivní jazykový kurz s pobytem možnost tématického zaměření Kde v kterémkoliv německém městě Náklady náklady jen na osobní potřebu bohatá stipendia 

Výjezd na semestr, kratší pobyt Délka Pro koho 1 – 2 semestry Studenti VŠ téměř všech oborů Studium jako v ČR, ale nabídka předmětů se může lišit Možnost jazykových kurzů Němčina, angličtina Většina VŠ v Německu  další fólie dobře zhodnocený čas strávený za hranicemi trendem mladistvých velmi dostupné, stipendia O co jde www.daad.cz Kde? konkrétní české VŠ Jazyk Kde Náklady 

Celé studium  Délka Pro koho Podmínky Financování 2-5 let i více Studenti s ukončeným SŠ/VŠ vzděláním (maturita/Bc.) a jaz. znalostmi-Test DaF Všeobecná maturita, splnění přijímacích podmínek, prokazatelné jazykové znalosti Stipendia, podpora z VŠ přes program Erasmus, samofinancování (volný pracovní trh) možnost ihned po maturitě na BA. / po Bc. na M.A kvalitní vysokoškolské vzdělání bohatá stipendia pro podporu vědy a výzkumu povinnost praxe poradenství u DAAD Kde? www.daad.cz www.uni-město.de Podmínky Financování 

nejběžnější program Erasmus : 405 € měsíčně (D) Náklady na studium Studijní poplatky různé podle spolkových zemí 0-500 € za semestr + zápisné cca. 100 – 280 € Průměrné náklady ca. 550 - 800 € měsíčně Finance podpora díky meziuniverzitnímu partnerství DAAD, AFS, Copernicus aj. nejběžnější program Erasmus : 405 € měsíčně (D) poradenství u DAAD Kde? www.daad.cz www.uni-město.de

Víc než jen studium

Česko-německé fórum mládeže Délka 1 rok (30 účastníků) Pro koho zájemce od 16-26 let z Čech a Německa skutečné projekty, výstupy prezentovány cenná zkušenost mezinárodní spolupráce před nejvyššími orgány Podmínky životopis, motivační dopis s nápady na zlepšení česko-německých vztahů Finance všechna pracovní setkání v ČR i DE jsou hrazena www.cnfm.cz Kde?

Kde dále hledat? DAAD Goethe Institut Česko-německý portál pro mládež www.daad.cz Goethe Institut www.goethe.de/prag Česko-německý portál pro mládež www.ahoj.info Česko-německý fond budoucnosti www.fondbudnoucnosti.cz

Kde dále hledat? TANDEM - Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže www.tandem.adam.cz Nadace Brücke Most Stiftung www.bruecke-most-stiftung.de ČNA Mládež www.mladezvakci.cz

DAAD Německá akademická výměnná služba Informace o studiu v Německu Stipendia DAAD i jiných organizací Informační centrum v Praze c/o Goethe-Institut, Masarykovo nábř. 32, Praha zodpoví veškeré otázky ohledně možností studia v Německu www.daad.cz Kde? zpět

jazykové kurzy, zkoušky Goethe-Institut Jazykové kurzy na vysoké úrovni Jazykové zkoušky: ZOP, ZMP, aj. Knihovny, čítárny Kulturní akce – semináře, workshopy, čtení, výstavy, filmy Masarykovo nábř. 32, Praha jazykové kurzy, zkoušky kulturní akce, soutěže www.goethe.de/praha Kde? zpět

Česko-německý fond budoucnosti Financuje česko-německé aktivity Poskytuje stipendia studentům Podmínka: práce s česko-německou tematikou Velká podpora česko-německých projektů štědrá stidendia www.fondbudoucnosti.cz Kde? zpět

Nadace Brücke/Most Projekt PRAGKONTAKT podpora německy mluvících studentů při návštěvě Prahy pro české žáky a studenty nabídka celodenních setkání kontakt pro české školy: Petra Schindlerová - praha@bruecke-most-stiftung.de Další projekty Nadace: Česko-německé dny kultury (probíhají na podzim v Euroregionu Labe Dějiny spojují (práce s pamětníky – besedy na školách) Česko-německé semináře a školení pro učitele ve Vile v Drážďanech DRÁŽĎANY – sídlo Nadace možnost ročního pobytu pro české studenty v rámci Evropské dobrovolné služby!!! Možnost EVS, mnoho zajímavých projektů Kombinace jazyka a historie  praha@bruecke-most-stiftung.de Kde? zpět

Kontakt Alena Vlachová, Klára Spáčilová, Jan Vařák koordinátoři projektu Email: nazkusenou@gmail.com Web: odkaz zde Tel: +420 608 848 737 Tel: +420 602 374 929 DAAD: info@daad.cz Goethe-Institut: info@prag.goethe.org

… hodně štěstí v Německu na zkušené !!! Děkujeme a … !!! … hodně štěstí v Německu na zkušené !!!

2013/14 Prezentace „Do Německa na zkušenou“ (celkem 31 stran) je chráněná podle Creative Commons za uvedených podmínek. Pro další informace přejděte na tento odkaz.