Presentace Havířovským církvím. Co je Orel dnes ?  Křesťanská sportovní organizace s více jak 17 000 členy, působící v celé ČR  Občanské sdružení s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život českých emigrantů na ukrajinské Volyni
Advertisements

Češi a Slováci za 1. sv. války
Historická událost přeci nejsou jen fakta a čísla…
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Problematika tělesné výchovy na vysokých školách materiál pro 12. zasedání předsednictva Rady VŠ dne 17. června 2010 komise pro přípravu učitelů V iléma.
Naše obec Nový Oldřichov Mistrovice. Obecní úřad.
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Politika, politické strany, politický pluralismus
Občanská nauka Politické strany ; VY_32_INOVACE_D2_16
Politika a politické strany
České země po husitských válkách
Občanské sdružení Vznik před 10 lety registrací stanov u MV Cíl: a)Obnova, udržování a rozvíjení lidových tanců, písní a hudby b)Obnova, udržování a rozvíjení.
Klub Pathfinder, oddíl Penguins – prezentace činnosti
ARITMETICKÁ POSLOUPNOST I
Aby všichni jedno byli… Jan 17, 21
TJ Sokol Libňatov Založen – ustavení jako pobočka TJ Sokol Havlovice Historie se píše do 70. let 20. století – nemáme přesné informace, kdy.
O R D O & I U S T I C I A oddíl skautů při 65. pražském středisku Pata a Mata jako pronajímatel a Křeček a Plundra, s.r.o jako nájemce uzavřeli.
Popularizační cyklus č. 5
Nikola Šuhaj loupežník
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
Salesiáni spolupracovníci ASC
Doba Jaroslava Vrchlického
Autor: Jitka Krausová, ERCValné shromáždění ERC v ČR, 21. října 2005 Ekumenická rada církví v ČR.
ČESKÁ OBEC SOKOLSKÁ Organizace a řízení
Seminární práce Finance a sport Lenka Šikolová Dagmar Nášelová 3.ročník MngTVS.
Metodický list Pohybové aktivity masového nezávodního charakteru mají v českých zemích skoro stopadesátiletou tradici. Počátky souvisí se vznikem české.
Integrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380
Historie sokola David Hrouda.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
KOMUNIKACE MEZI OBCÍ A OBČANY Panelová diskuse Ing. Jan Havlík, MPA – tajemník MěÚ.
Občanské sdružení Villa Vallila Založeno v roce 1996 s cílem vybudovat a provozovat komunitní dům v Červeném Újezdě u Votic jako domov pro lidi s postižením.
ODBORY Vypracoval: Viktor Vodrážka. Co to jsou odbory? Odbory jsou sdružení zaměstnanců, založená s cílem prosazovat jejich pracovní, hospodářské, politické,
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Věra Zlevorová a Natálie Kachlíková
ZELENÁ HORA Z HISTORIE OBCE.
VÍTEJTE na prezentaci AIESEC … o mé činnosti v AIESEC.
Ženy v olympijském hnutí konference 120 let olympijského hnutí
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Sdružování a shromažďování občanů Přednáška SVNIT M. Horáková.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
Program Naši oslavenci Pozvánka - kladení věnců Slavnostní setkání - Den matek Fotbalová sobota Hasičská soutěž.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Brno 3. června 2010 Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ Co je Technologická platforma (TP)? V evropském hospodářském prostoru vznikají.
Organizace tělesné výchovy a sportu v ČR
Základní škola Kpt. Jasioka, Havířov-Pr. Suchá Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: Havířov-místo, kde žiju Autor: Mgr. Irena Tomicová Výukový.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_119 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Miluše Hnátová PředmětDějepis.
Sociální ekonomika v ČR v ČR třetí sektor tradičně spojován s občanským sektorem omezené užívání názvu sociální ekonomika o obsahu SE panuje všeobecně.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Vznik tělovýchovné jednoty SOKOL
Tvarůžek František Tělovýchova v letech ČLENOVÉ AKTIVITY STAROSTOVÉ MILNÍKY Klos Josef 1925 Tvarůžek František 1929 OTEVŘENO KOUPALIŠTĚ.
Pastorace rodiny, dětí a mládeže
VÝVOJ ČESKÉ TĚLOVÝCHOVY ; SOKOL
SPORTOVNÍ HNUTÍ V MEZIVÁLEČNÉ ČSR
LOKÁLNÍ A REGIONÁLNÍ POLITIKA VEP ZS 2007_2008. Kritéria členění veřejné politiky Segmenty veřejného zájmu (VeP obranná, kulturní, vzdělávací, energetická,
Občanský sektor. Veřejný prostor Klíčová slova: stát x člověk (občan) – mezi nimi se rozpíná prostor – zahrnuje věci veřejné Klíčová slova: stát x člověk.
YMCA Young Men´s Christian Association Křesťanské sdružení mladých mužů.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Peněžnictví v ČSR Místa organizací „Sdružení“ do roku 1939.
SOKOL Materiál je součástí projektu „Odraz 1. světové války v moderní výuce“ a je prostřednictvím „Programu na podporu činnosti nestátních neziskových.
Kategorizace osob Dosavadní úprava Nová úprava Osoby Osoby člověk
Výroční zpráva Občanského sdružení Konipaska za rok 2014
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_09 Název Májovci, Ruchovci, Lumírovci Téma.
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o.
PBSNPB2: Legislativní vymezení neziskového sektoru Korporace: spolky a pobočné spolky Jakub Pejcal ESF MU, Katedra veřejné ekonomie.
VÝVOJ ČESKÉ TĚLOVÝCHOVY ; SOKOL
Občanská společnost Tato prezentace je doplněním výkladu učitele k tématu Občanská společnost. Prezentace obsahuje několik aktivit vhodných k procvičení,
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

Presentace Havířovským církvím

Co je Orel dnes ?  Křesťanská sportovní organizace s více jak členy, působící v celé ČR  Občanské sdružení s posláním formovat své členy organizováním sportovních aktivit, na základě křesťanských zásad  Občanské sdružení otevřené pro všechny, kteří souhlasí s jeho stanovami

Orel v ČR  Tělocvičná jednota pražská (později Sokol) založena v roce 1862  Křesťansko-sociální tělocvičné odbory, sjednocené a pojmenované názvem OREL v roce 1909

Orel v ČR  V čele Orla od roku 1909 Dr. Jan Šrámek  Československý Orel v roce členů  Účast v odboji za 2. světové války  Poutě na Hostýn v roce 1947 a 1948

Orel v Havířově  Poprvé založen v roce 1927 (obec Šumbark), podruhé 1990  Dnes 75 členů, z toho 33 do 18 let

Orel v Havířově  Organizování sportovních a kulturních aktivit pro členy farního společenství

Orel v Havířově  Formování názoru na naši církev

Orel v Havířově  Podporování kladných vlastností člověka, ohled na spoluhráče i soupeře